Wij gaan niet opzij

Degradatie bijna een feit na nieuwe nederlaag NAC O21

Masthow

Een houdini-act. Dat is wat NAC O21 nodig heeft om degradatie te ontlopen na de 1-2 nederlaag tegen FC Twente/Heracles. Tegen de directe concurrent had NAC lange tijd niets te vrezen. Toch ging het, niet voor het eerst dit seizoen, mis in de slotfase.

Voorafgaand aan de wedstrijd was duidelijk dat beide ploegen moesten winnen om kans te maken op handhaving. Het was een ‘degradatiekraker’ die gekenmerkt werd door slordigheden en weinig grote, uitgespeelde kansen. NAC stichtte het eerste gevaar via een te zacht schot van Kaied. Vervolgens had de ploeg een beetje geluk en een beetje pech met de scheidsrechter.

De leidsman trok de lijn van Van Boekel van vrijdag door, door eerst de bezoekers en kort daarna NAC geen strafschop te geven. Joannes tikte zijn tegenstander net binnen het strafschopgebied op het scheenbeen, maar het werd beoordeeld als een te makkelijke valpartij. Aan de andere kant kreeg Rached een duwtje in de rug. De spits kreeg daarvoor geel wegens een schwalbe, terwijl er weldegelijk contact was.

De meeste kansen in de eerste helft waren voor NAC, de gevaarlijkste mogelijkheden voor de bezoekers. Doelman Silva redde twee keer met een goede reflex, beide keren in twee instanties. Bij NAC miste de precisie in de laatste passing en de schoten waren zelden tussen de palen. Jaddi lukte dat wel, maar zijn schoten kwamen kracht te kort om het de keeper moeilijk te maken.

Droomstart tweede helft

0-0 was een terechte ruststand. Een stand waar beide ploegen weinig mee zouden opschieten. Aan de start van de tweede helft was NAC zichtbaar feller in de duels en al na 37 seconden spelen was het 1-0. FC Twente/Heracles mocht aftrappen, waarop Rached ging jagen op de verdediging. Jaddi hielp mee, tikte de bal weg en lanceerde zichzelf. Alleen voor de keeper rondde hij beheerst af in de rechterhoek.

Al snel volgden kansen op meer. Een voorzet van Chouradi werd vlak voor een NAC-speler weggewerkt. Later zag de buitenspeler zijn schot gepakt worden door de doelman. Een snelle tweede treffer leek de wedstrijd al in het slot te kunnen gooien. Helaas voor NAC was de tweede goal van de middag de gelijkmaker, die uit het niets viel. De bal werd achter de verdediging gespeeld en onder Silva door geschoten, waar de keeper misschien meer had kunnen en moeten doen.

Het spel begon meer op en neer te golven. Beide ploegen hielden moeite met het creëren van kansen. NAC had weer geluk toen iemand op de voet van een FC Twente/Heracles-speler leek te staan, maar de scheids wuifde het net als in de eerste helft weg. Een paar minuten later was het toch 1-2. Bij een corner stond iedereen naar elkaar te kijken, waardoor er simpel binnen werd getikt. In een slotoffensief ging Marijnissen in de punt van de aanval staan, maar de lange ballen vonden zelden een NAC-speler.

Door de nederlaag is NAC gezakt naar de laatste plaats (zie stand via Voetbal.nl hierboven). In theorie is handhaving nog mogelijk. Praktisch gezien is die kans minder dan 1%. PEC Zwolle en FC Twente/Heracles moeten dinsdag (aftrap 18:45) gelijkspelen tegen elkaar en mogen daarna hun laatste wedstrijd niet winnen. NAC moet de wedstrijd tegen De Graafschap winnen en bij een gelijkspel van één van de twee ploegen (of allebei) in de laatste speelronde veel doelsaldo goedmaken. Anders is degradatie na een half jaar alweer een feit.

Opstelling:

Silva; Kokkeel, Marijnissen, Mekkaoui, Di Michele Sanchez; Mol, Kaied, Joannes; Chouradi (67’ Diallo), Rached (74’ Ismaïl-Mahamed), Jaddi (67’ Van Laere)

Bron:
B-Side Rats, Voetbal.nl
Vorig bericht
Ómarsson kanshebber voor Gouden Schild 34 reacties
Volgend bericht
B-Side Stats: NAC - Heracles (0-3) 65 reacties
29 Reacties
37   5  
Ivo

Niet zo raar, de beste spelers van de O21 doen al het hele seizoen met het eerste mee. De verhoudingen tussen jeugd en selectie moeten in de zomer worden hersteld.

Almere lijkt de zaken goed op orde te hebben. Zelfs ruim boven Feyenoord O21. Knap.

9   8  
Bredaaaaa

Jammer. Toch goede talenten zoals Rached. Volgende keer weer promoveren.

37   5  
Ivo

Niet zo raar, de beste spelers van de O21 doen al het hele seizoen met het eerste mee. De verhoudingen tussen jeugd en selectie moeten in de zomer worden hersteld.

Almere lijkt de zaken goed op orde te hebben. Zelfs ruim boven Feyenoord O21. Knap.

10   9  
Francis Bacon

Ik ben echt voorstander van een plek in de voetbalpiramide. Al moet NAC er een team voor vanaf de 5e klasse op laten klauteren: ik denk dat dat het op termijn waard is.

1) dat gaat een team opleveren met een eigen fanbase die groter is dan nu. Daarmee voor jonge spelers aantrekkelijker om onderdeel van te zijn.
2) voetballen in de hoogste amateurklassen tegen oudere en geroutineerdere spelers, daar worden ze beter van. Je ziet op dit moment bij
bijna alle clubs met jong-teams in de piramide dat ze een goede doorstroming naar het 1e hebben en dat ze gemakkelijker waarde binnen de club weten te maken en te houden.

16   4  
Nacman

Stem op ommarson voor het gouden schild als beste speler van de kkd

6   10  
Jf

Sommige spelers staan stil in de ontwikkeling. Mekkaoui, Marijnissen, Kaied, Sanchez allemaal spelers van het eerste die kennelijk ook daar het verschil niet kunnen maken. Rached is een talent en hij zal ook de stap moeten maken.

6   6  
Scheppioni

Niet mee eens Jf, er zijn er met meerdere kwaliteit die je minuten moet laten maken! Goed dan doet leeftijd er niet toe !

2   3  
The Cosmic Gate

En dan die nep club bovenaan....bah bah

7   12  
Die ne gast

@Cosmic Gate
Almere is idd nu een club van niks, maar toch heb ik wel bewondering voor hoe ze het aanpakken. Het is de 6e stad van NL en ze bouwen het daar stapje voor stapje op. Stadion telkens weer wat beter maken, elk jaar weer iets meer toeschouwers, goede jeugdopleiding. Qua beleid uitvoeren liggen ze jaren op ons voor. Eigenlijk zouden ze puur op basis van hoe ze hun beleid uitvoeren Eredivisie verdienen. Maar uiteindelijk blijft de uitstraling van de club natuurlijk treurig.

7   15  
Uit je Naaht

Wat een onzin hierboven over Almere City. Dat het een "nepclub" en "een club van niks" zou zijn. Waarschijnlijk omdat ze een korte historie zouden hebben. De mensen die daar op zeiken vergeten waarschijnlijk dat de historie van NAC alleen bestaat omdat er ooit mee begonnen is. Het motto van Almere City was niet voor niks "creating history".

Nieuwe stad. Nieuwe club. Met goed beleid en een brutale houding. En de stad is er ook naar: groter dan Breda. Vet hoor.

10   24  
van Flieger

NAC Opleidingen is namelijk een waanzinnige puinhoop na 10 jaar gekluns.

13   4  
Scheppioni

Dat is niet onder N=B flieg, dus geef hun nou eens de kans ipv je gewazel !

13   17  
Nick

De jeugdopleiding zakt in een stroomversnelling achteruit onder N=B.
Gilissen en Hellemons bouwden het 8 jaar geleden op met goede trainers zoals Weijs, Dingsdag en Molhoek naar een opleiding die respect oogstte in Nederland en zich wist te meten in de hoogste divisies. Met Babos voor de keepers waar Troost, Verbruggen en Van Lare maakten vanuit de jeugdopleiding de stap naar een topclub. Er werden goede spelers gescout, waaronder van Hecke en er kwamen internationals in verschillende leeftijdsgroepen en er werden spelers verkocht aan andere clubs.

Vorig jaar vertrokken de trainers van O21, O18, O16, O15 vanuit de opleiding bijna allemaal omdat ze geen perspectief meer zagen. Alleen Molenaar maakte “promotie” en Molhoek werd behouden als assistent terwijl hij eerder aangaf niet meer als jeugdtrainer te willen blijven.
Dit seizoen gaan de trainers van in ieder geval O21, O18, O16, O15 en O14 weg en waarschijnlijk ook die van O13.

De teams zakken in sneltrein vaart naar een lager niveau en daar hoeven we echt niets van te verwachten. Zo nu en dan zal er best nog een pareltje tussen zitten, maar eerder het niveau Bodi Brusselsers, Grad Damen, Marwin Reuvers, Bart Meijers en niet zo snel meer Troost, Verbruggen, Banzuzi, broers Agougil, van Schuppen, van Hooijdonk, van Hecke.

Het enige waar we op kunnen hopen is dat Maas zijn kwaliteiten als meesterscout waarmaakt en goede spelers aantrekt zoals in het verleden Haye en Olij. Alleen met het kopen van spelers zullen we succesvol kunnen zijn.

11   5  
NAC4EVER

@NICK
Denk eerder dat de jeugdopleiding door het onzekere lange overnaneproces dan door NAC=Breda.

4   7  
Nick

Daarom gaan nu weer bijna alle trainers weg?

24   17  
Fred1

In de rust in Rotterdam ff de tijd genomen te reageren, ik zit op dit moment op uitnodiging in de Kuip maar na NAC -NEC in 1973 heb ik zo’n sfeer niet meer meegemaakt. Je kunt veel van de nerds zeggen maar het is absoluut imposant.
Vooral dat meezinglied is geweldig.
Niet een of 2 vakken maar heel het stadion.
Kippenvel.
Ik heb er geen spijt van tot nu toe.
Voor de duim omlaag gevers, ik ben geen Feijenoord fan.
Ik hoor hier wel dat Tein Troost tekort komt we gaan het meemaken.
Betreffende de jeugdopleiding van NAC , Hellemons heeft het helemaal verslommerd toen hij plaatsvervangend TD werd.
Vreselijke puinhoop van gemaakt en dit is het uiteindelijke trieste resultaat.

1   5  
NAC4EVER

@NICK
Was toch vorig jaar al?

25   3  
NAC4EVER

Feyenoord kampioen=NAC wisselt van divisie.
Laat het alsjeblieft weer zo zijn.

17   6  
Scheppioni

Gefeliciteerd Arne !! Een normale goeie gast, een aantal keren in het verleden bij ons NAC gesproken en wat nu blijkt een echte top trainer die dus normaal blijft !💪💛🖤

13   8  
Bredaaaaa

Leuk voor Arne Slot.
Maar verder rest schijt aan fnerd.

7   20  
Noad1976

Almere City voert beter beleid dan de eendagsvliegen van nac is breda! Lekker mannen weer een club die nac is voorbij gestreefd.

3   8  
Bredafun

Feest gezien bij Feyenoord??
Wordt t geen tijd, dat Breda ook weer eens zo'n feest krijgt?
Maar, dat ligt helemaal aan het spel van dit NAC.
Spelen ze zonder agressie, en verstand? Dan is t gedaan en spelen we weer n jaar in die klote Keuken.
verstand erbij, spelen om te winnen (en dat ene beetje geluk), dan volgend jaar ERE.
En..... wij ook n feest op de Grote markt!
Biertjuhhhh

3   7  
Bredafun

Fred1.... CHAPEAU!

8   2  
Henri

Het overname proces heeft inderdaad te lang geduurd. En jeugdtrainers leven ook in een ratrace en kiezen daarom zo snel mogelijk voor "zekerheid". Dit kon NAC toen niet bieden, dus vertrokken ze begrijpelijkerwijs. Het voordeel is dat nu het nieuwe hoofd opleiding, Faoud El Fdil er een/zijn team kan gaan wegzetten waar hij vertrouwen in heeft. Wat het resultaat daarvan is kunnen we in een jaar of 2-3 aanschouwen. Het is natuurlijk wel een proces van enkele jaren.

7   8  
Tip

Arne Slot was bij NAC een stijlvolle middenvelder. Door de buitenwereld onderschat als voetballer. Zeer intelligente rationele man. Wordt echt een toptrainer. Is hij eigenlijk al. Goeie zaak dat Feyenoord kampioen is. Europacupwedstrijden in de Kuip is geweldig. NAC heeft er in de Kuip ook 1 gespeeld tegen Magdeburg. Voor mij blijft Feyenoord de ploeg van spelers als Israël, Lazeroms, van Hanegem, Kindvall. NAC spelers als Bouwmeester sr., Luyten, Vreyssen etc. maken het plaatje compleet. Vandaag had Eagles een penalty moeten krijgen en 1 goal van feyenoord was buitenspel. Maar in een volle Kuip krijgt Feyenoord altijd het voordeel van de twijfel. En zelfs voordeel als er geen twijfel is. Vandaag maakte het natuurlijk niks uit. Het kampioenschap stond vast. Dik proficiat voor Slot. PS. Ziet iemand het nog zitten waar het naar toe moet met die gestaakte wedstrijden toestanden ? Je gooit twee plastic bekertjes op het veld en men moet stoppen. Het is de kat op het spek binden. En min of meer door wedstrijden zonder publiek competitie vervalsing.

5   4  
Zwampie

Tip
Leg eens uit waarom er gisteren bij feyenoord nota benen een kampioenswedstrijd geen bekertjes op het geld lagen?

Zouden ze daar niet blij zijn geweest dat ze kampioen werden dat zou natuurlijk kunnen! Want er waren geen vreugde bekers of emotie bekers te vinden.
Saaie boel daar😉

Het kan dus wel,denk dat gisteren niemand dat durfde om geen gezeik te hebben.

3   1  
Breda83

@Zwampie

"De KNVB was daar duidelijk over: ook als Feyenoord op titelkoers ligt zondag en er supporters zijn die uit vreugde, na bijvoorbeeld een doelpunt, bier de lucht in gooien en bewust of onbewust op het veld laten landen zal de arbitrage de aangescherpte regels hanteren. Feyenoord heeft daarop besloten de netten rond het hele veld te laten hangen om een anticlimax – denk bijvoorbeeld aan een op dinsdag uit te spelen kampioenswedstrijd zonder publiek - te voorkomen."

10   1  
ongelooflijk

Ik heb een sterk vermoeden dat de bijdragen die de laatste tijd gedaan worden onder de naam van Flieger niet van de enige echte van Flieger zijn. Ik mis de onderbouwingen, verwijzingen naar het verleden, uitgebreide nuances enz.
Het zou wel zielig zijn als je onder zijn 'naam' hier post.

4   1  
Pizzabakker

@Ongelooflijk

Dat vermoeden heb ik ook. De kenmerkende schrijfstijl wordt gemist. Anders hadden we nu ook wel geweten wat momenteel de weersomstandigheden op zijn alp zijn!

4   0  
zwampie

breda83
Ja dat was idd bekend.
Dus ????

Ik wil ermee aangeven dat het vermeden kan worden, door:
A. er worden netten gehangen, wat de club veel geld kost.
B. het simpelere is dat de supporter gewoon niks gooit. En in deze, is er ook geen een geweest die dit aangedurfd zou hebben met als gevolg alle boze supporters om hem heen. Dus het zou ook zonder netten gekund hebben bij deze wedstrijd.

ik geniet ook als er een doelpunt gemaakt wordt,maar gooi mun bier niet weg, Doe men dat thuis ook als ze een wedstrijd zitten te kijken en hun club maakt een (belangrijk) doelpunt dat het bier door de kamer gaat?

Het is getolereerd en nu het teveel en te vaak gebeurd gaat men actie er tegen verrichten en ja dan krijg je een hoop commentaar erop.
Wat ik al eens eerder zei je ziet het in Engeland en spanje toch ook niet!

Laad alle berichten na dit bericht in