Overal waar we komen

Drie NAC-talenten opgeroepen voor selectiewedstrijden KNVB

Thiestemberg

Op dinsdag 22 oktober en woensdag 23 oktober staan er selectiewedstrijden voor de O-14 en O-15 van de KNVB op het programma. Drie jeugdspelers van NAC hebben een uitnodiging ontvangen voor deze wedstrijd, namelijk: Kwame Tabiri (O-14), Omar Mekkaoui en Jevon Simons (beide O-15).

De drie talenten krijgen dus in deze selectiewedstrijden de kans om zich te laten zien tussen de grootste talenten van Nederland in hun leeftijdscategorie. De trainer van de O-15 is overigens een oude bekende: Martijn Reuser. De rest van de lijst talenten is voornamelijk opgebouwd uit jeugdspelers van Ajax, Feyenoord, PSV, FC Utrecht en AZ. Dat er dus drie talentjes van NAC uitgenodigd zijn is een compliment voor de opleiding en ook een mooie ervaring voor de jongens zelf.

Bron:
B-side Rats, KNVB
Terug naar overzicht
12 Reacties
12    
Marti

Succes jongens geniet ervan !!

-2    
D'n opletter

Voor de snelle beslissers er is 1 kaart op de b-side (vak Ee) zojuist beschikbaar gekomen. Doe er je voordeel mee!

5    
Harrie

Reuser is niet de coach van O15, die zit bij O16

8    
Dimitri

Vandaag vriendschappelijk: Ajax o15-NAC o15 1-4, 3 goals en 1 assist Moes.....

10    
Prager

Zo blijkt maar weer dat er onderin, de basis van NAC, wel degelijk dingen goed gaan. Waar ze jarenlang met het eerste elftal hebben lopen prutsen gaat het met de jeugd meer dan goed. Het ene na het andere talent wordt weggehaald. Dit kun je zien als negatief, maar ik beschouw dit als positief. Wellicht dat, als we met het eerste elftal eens wat stabieler zijn en terug in de Ere, de spelers niet meer uitwijken naar andere clubs maar kiezen voor de eerste stappen in NAC 1. Doorgaan met dit succesverhaal a.u.b.

5    
Michel

Super belangrijk dat we jonge talenten kansen zien krijgen; ik ben zo klaar met dat gedweep met de jeugd van bijvoorbeeld ‘ons aller Ajax’ en de rest van dat Noord-Hollandse spul (AZ, goede spelers maar wat een fake supporters sfeer zeg) net of er onder de rivieren geen toptalenten zijn. Jongens moeten NAC willen vertegenwoordigen, ook op Oranje niveau’s. Tenenkrommend dat WII in Breda spelers ophaalde in vroeger tijden omdat het hier niet op orde was.

On Topic: veel plezier en succes daar! Representeer jezelf en je club op jouw best mogelijke manier 💪

2    
Naccie1912

Goed nieuws voor NAC en deze drie talenten, succes!

Wel hoop ik oprecht dat er snel een maatregel komt dat 'grote' clubs niet meer kunnen komen shoppen in de jeugdopleiding van de wat 'kleinere' clubs. Ik snap ook wel dat spelen in de jeugdopleiding van Ajax leuker is dan bijv. NAC, maar met steeds enkel de schamele opleidingsvergoeding red je het niet (en de concurrentie is daar velen malen groter natuurlijk).
Een constructie dat je minimaal tot je 18e levensjaar bij de club blijft waar je de jeugdopleiding doorlopen hebt lijkt me wel wat. Maar waarschijnlijk te onrealistisch.

0    
Harrie

Inderdaad onrealistisch, want als de topclubs niet meer bij de kleinere clubs mogen shoppen mag nac dat bijvoorbeeld ook niet bij Baronie, Unitas'30, TSC, enz.

0    
Henri

Kleinere opleidingsclubs als NAC moeten zorgen dat ze een % krijgen van het uiteindelijke transferbedrag naast de opleidingsvergoeding. Minstens zo belangrijk is het om goed contact met dergelijke talenten te houden. Het merendeel redt het tenslotte toch niet. Op dat moment moet je als NAC toeslaan en zo'n speler nieuw perspectief bieden met een terugkeer naar NAC. Dergelijke spelers vertrekken nu o.a naar een FC Den Haag of een FC Groningen zoals Indrisi. Dat mag natuurlijk nooit (meer) gebeuren.

0    
7Hills

Ben benieuwd of ergens te vinden is hoeveel jeugdinternationals NAC de laatste jaren "geleverd" heeft. Laten we een periode van 20 jaar zeggen. En of er dus een stijging te zien valt ( verwacht ik uiteraard wel ) waaruit je dus kunt aflezen hoeveel alle investeringen van de laatste jaren hebben opgeleverd.

Volgende stap is in ieder geval de talenten die nu doorbreken of doorgebroken zijn binnen een jaar of 2 na hun debuut te verkopen. Pas dán kun je spreken van een functionerende jeugdopleiding.

3    
Ratjeduneerste

@Harrie

Dat is natuurlijk onzin. Profclubs als NAC zijn simpelweg BVO's die in het leven zijn geroepen om winstgevende ondernemingen te worden. Amataurclubs die jij noemt willen uiteraard ook het hoogst haalbare bereiken, maar zijn verenigingen ipv BVO's.
Om die reden hebben zij dus een totaal andere visie.

Als profclubs geen spelers meer weg mogen halen bij amateurclubs is het snel gedaan met het profvoetbal, want niemand begint met voetballen bij een profclub. Echter is er een verschil wanneer jeugdspelers al bij een andere profclub actief zijn en vervolgens voor een schrale opleidingsvergoeding weggehaald worden door een van de grote jongens terwijl scouting en opleiding een zeer arbeidsintensief traject is.
Hier zou dus wel degelijk iets aan gedaan moeten worden maar momenteel worden de vooral 'de grote 3' in bescherming genomen.

-7    
Robbie Rafello

Compliment aan de jeugdopleiding ?????
Rechtstreeks weggeplukt bij een amateurclub.
Wedden dat ook hier van NIET een van dit gezelschap ons 1e gaat halen .

Laad alle berichten na dit bericht in