Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - De ontslagronde

Praatpapegaai

Wil je bij NAC je beklag doen over de situatie? Dat lijkt niet te kunnen, want iedereen lijkt ontslagen. Ineens was daar de langverwachte climax van het gevecht tussen Hyballa en TvdA. Toen we begonnen met deze speciale Podcast was Hyballa ontslagen en nog geen 30 minuten onderweg was Tom van de Abbeele ook werkloos. We spreken in een dynamische podcast onder andere met Sjoerd Mossou, Jeroen van der Ha (clubraad), Leon Deckers (de Rat) en Hoekie B (Ferry de Bont).

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Trainingen voorlopig geschrapt 171 reacties
Volgend bericht
Ook Tom van den Abbeele weg bij NAC. 154 reacties
148 Reacties
78   6  
geelzwartwit

Sjeetje zeg. Je gaat effe op de koffie bij Lokhoff en een paar dagen later knal je er twee de organisatie uit.

21   17  
Moppernac

Wie wil er nu nog bij NAC werken!!!!!!!!!!!!!

38   12  
Donald Trump

Un-fucking believable.:
Tijd dat nac eens inzicht geeft in de kosten en afkoopsommen van deze continue misselijk makende personeelscarousselle..

Waarom koop ik dan een gouden seizoenskaart??

28   103  
Pierke

Kotsbeu gvd !
Manders flikker ook maar gelijk op.
Waardeloos beleid.
Stelletje amateurs

33   56  
naxioma

Dit ontslag van Van den Abbeele roept meer vragen op dan dat het antwoorden geeft. De supporters hebben recht op een minitieuze reconstructie.
Op het eerste gezicht lijkt het ontslag van Hyballa totaal onnodig. Was het altijd al de bedoeling zowel Hyballa als Van den Abbeele vandaag op één dag te ontslaan? Ik geloof daar helemaal niets van.
Waarschijnlijk is Manders cs zo geschrokken van de reacties op het ontslag van Hyballa en het aanblijven van Van den Abbeele dat overhaast besloten is tot het ontslag van Van den Abbeele.
Het ontslag van Van den Abbeele maakt duidelijk dat Brood, Eisenga, Weijs en Hyballa gelijk hadden in hun oordeel dat deze man niet geschikt was. Het geeft ook aan dat het ontslag van Hyballa totaal onnodig en zelfs ongewenst is.
Als Manders en de RvC hun werk hadden gedaan dan waren ze al eerder tot de conclusie gekomen dat Van den Abbeele ongeschikt is en plaats moet maken. Doordat niet aan te pakken hebben ze moedwillig Hyballa geslachtofferd, wetende dat hij -terecht- toch niet zijn mond kon houden.
Hyballa past/e bij NAC en wist wat er nodig was om NAC te laten promoveren.
Het eerst niet en nu zo acteren van Manders roept grote vraagtekens op. Het is ongepast, onnodig en achterbaks.
Nu dreigt de vriendenclub van Manders binnen te komen met Maurice Steijn voorop. Steijn past helaas NIET bij NAC. Zijn visie op voetbal staat haaks op wat Hyballa voorstaat en wat de NAC supporters willen zien. Hyballa staat voor passie, strijd, aanvallend voetbal en gegenpressung. Steijn staat -zie de voorbeelden van ADO en VVV- voor verdedigend afbraakvoetbal. Niet om aan te gluren.
Met het ontslag van Hyballa en Van den Abbeele heeft Manders aangetoond crisissituaties niet goed in te schatten en te managen. De trainer die het juist ziet en zich niet laat muilkorven wordt ten onrechte en totaal onnodig geslachtofferd.
Is Manders onbekwaam of heeft hij onbehoorlijk gehandeld door doelbewust Hyballa -tegen wil van spelers en supporters- te slachtofferen? Wellicht beide.
Wij supporters van NAC willen Hyballa terug!

40   21  
Beer van Baol

Ik dacht eindelijk krijgt Hyballa de motor aan het draaien krijgt hij ontslag. Waar is men in godsnaam aan bezig!!!

78   6  
geelzwartwit

Sjeetje zeg. Je gaat effe op de koffie bij Lokhoff en een paar dagen later knal je er twee de organisatie uit.

77   15  
HenkTank4823

Seizoen 2020/2021

Seizoenkaarten verkocht: 10.500
Spelers gehaald: 0
Trainers ontslagen: 1

We zijn weer begonnen.

24   8  
geelzwartwit

Nou kom maar op met die sportieve blueprint van NAC!

Hoppa!
Wie is NAC wat willen we zijn.
Hoe gaan we spelen. Wat wordt de sportieve identiteit. Hoe moet de jeugd spelen zodat de doorstroom maar het eerste perfect is.
Wat voor types spelers dus hoe moeten we altijd scouten enz enz

Alle kansen nu om het te gaan inrichten!! Als je dat nu niet doet dan kan het nooit meer.

Kom op Mattijs nu doorpakken. Ze NAC sportief op de kaart aub!!

Nogmaals mijn suggestie.
Kopieer Atletico Madrid.
Dat past wel bij onze club.

18   9  
Ric

Was Alfred schreuder maar zo gek om hier als trainer in te willen stappen

126   67  
Cool hand

Ik heb geen kennis van zaken, maar vind de verheerlijking van Hyballa een beetje vreemd.

20   8  
Hector

Je krijgt geen een speler meer gevonden die in dit gekkenhuis wil spelen

5   17  
Nacman

Nu proberen om lokhoff van leeuwen te halen Valckx mag ook

38   3  
Rubenac

Assistent weg
Hyballa weg
Abeelen weg

Quanta Costa?

50   11  
Buurman

Dat bijna iedereen zich na het ontslag van Hyballa zich.......achter Hyballa schaart was te verwachten. Zeker bij NAC. Allemaal opgefokte emotie en de ratio ontbreekt. En het gevolg daarvan is dat men niet anders kon dan de TM (geen TD) ook ontslaan. Ik word er niet warm of koud van.
Hyballa dicht met allerlei capaciteiten toe , maar op basis van wat ? Hij was vooral goed om te ventileren wat de supporters willen horen. Meer is het niet. En uiteraard trappen de meeste daarin.

De TM moest voor TD spelen en een kind kon weten dat dit nu nog te hoog gegrepen was. Te jong, te onervaren en te weinig zelf op niveau gebald. Dan ben je, zeker in het voetbal en zeker bij NAC, een vogel voor de kat. Als TM deed TvdA het niet slecht. Goed dat aan zijn lijdensweg een einde komt.

Dit was alleen te voorkomen geweest als men had toe gegeven dat er een vacature was voor een ervaren TD. Dan was Hyballa waarschijnlijk in het tuig gegaan en had TVDA kunnen doen , in de luwte, waarvoor hij in feite is aangenomen. Maar een dergelijke rustige werkwijze past niet bij de NAC organisatie. Daar kan men alleen werken als iemand de kop van jut is. En dan lekker, zelf veilig, huilen met de wolven in het bos.

Nu kon men niet anders dan beide ontslaan. Hoppa.
Belangrijkste hoe verder ? Dat Steijn komt lijkt zeker. Of hij de juiste man is weet ik niet, maar hij is ook afhankelijk van de selectie. Spelers contracteren, selectie samenstellen, komt , denk ik, bij het technisch hart incl. Steyn te liggen.
Het lijkt zeker dat over een jaar zich hetzelfde drama af gaat spelen. Want ook Steyn en het technisch hart krijgen het, in deze organisatie waar veel teveel mensen meepraten, niet voor elkaar.

En nu maar hopen dat ik ongelijk heb.

22   13  
Dreman

We gaan de opvolger worden van de vlaaien uit Kerkrade.
Wanbeleid
Wanbeleid

En leugenaars

22   9  
NAC4Ever

Over Hyballa:
Dat lekken kan niet, terecht dat hem dat is verteld. Maar als hij dit deed uit wanhoop kan ik het wel voor een deel begrijpen.

Ik had gehoopt dat hij zou blijven.

Over van den Abeele:
Wat betreft de selectie vind ik dat hij het niet zo slecht heeft gedaan. Er was zeker wat op hem aan te merken, maar vooral verdedigend en in het doel stonden er prima spelers.

Maar als drie mensen die nauw met jou hebben samengewerkt kritiek leveren en zelfs de behoefte voelen dit aan de media te melden weet je dat er te veel mis is gegaan. Hyballa deed dit zelfs toen hij nog in dienst was.

Ook dat verhaal van op welke naam zijn bedrijf staat blijft vaag en heeft niet in zijn voordeel gesprokken.

De enige reden om van den Abbeele te laten zit was voor mij om de rust om NAC heen te bewaren. Maar of dat daadwerkelijk dat effect had gehad kun je je afvragen.

Hoe nu verder?
Ik hoop op een technisch directeur die nog steeds vooral jongere spelers aantrekt (vanwege de transferwaarde), maar die ook kijkt naar oudere spelers, ook 30 jaar en ouder (voor extra ervaring waarmee zij de jongere spelers kunnen helpen beter te worden).
Uiteraard moet de kwaliteit wel leidend blijven.

Wat betreft de trainer hoop ik op iemand met passie en die tactisch sterk is.

Ik zou geen naam weten maar lees veel de naam Steijn.
Dat lijkt mij zeker een kandidaat. Volgens mij uit hij niet zoveel passie als Vreven en Hyballa. Maar hij lijkt mij ook niet iemand die bang is zijn mond open te trekken. Verder is hij ervaren en kent hij de club. Bovendien heeft hij het bij ADO en VVV goed gedaan.

3   1  
Breetjeda

Vgm kunnen ze binnenkort subsidie aanvragen voor de mannen die rondlopen bij ons nac.

17   12  
Buurman

Wat er ook bijhoort, even geduld, is dat we uiteindelijk elkaar inhoudsloos gaan afzoeken. En denk astemblieft niet dat Hyballa en TVDA van hun ontslag wakker liggen. Beide hun jaar salaris uitbetaald en weg uit een slangenkuil waar toch geen eer valt te halen. Ik kan ze geen ongelijk geven ook. Wie er wel de dupe van zijn , zijn uiteindelijk de gewone NAC supporters.

5   6  
Buurman

afzeiken

12   3  
Adnac

Blij dat ik as dinsdag weer kan gaan biljarten met biljart vereniging Krijt Uw Topje,

17   3  
Bertje

Los van de reden, weer een prima aflevering van de podcast mannen!

20   7  
Peter

Geen Steijn, die speelt altijd het type voetbal wat wij juist niet in het stadion willen zien!!!!

Of gooien we alles wat bij onze club past overboord? Dan kunnen ook de doelpunten commercials en mascotte door Manders besteld worden.

22   9  
Ouwe Spionkop

Feit is dat de 2 trainers die het elftal en de supporters in vuur en vlam konden zetten zijn buitengewerkt.
Van Vreven was ik doodziek en nu weer.
Dat iedereen nu ineens meer waarde acht aan een interview met Blanco in t suffertje dan aan kwaliteiten van de trainer begrijp ik niet.
Dan ben je voor mij een mierenneuker.

28   9  
Ouwe Spionkop

Ja t zal Steyn wel worden. De man die staat voor verdiend laf voetbal. Hadden we net zo goed Brood kunnen houden.

18   5  
Ad B uit Roosendaal

Het is waardeloos wat er allemaal weer gebeurt bij ons cluppie.

Echter, gezien de perikelen van de laatste weken is dit het beste voor NAC.

Helaas weer met een schone lei beginnen.

23   4  
Zlep

Ze maken de club belachelijk! Ze maken de club kapot! Er valt nu wel heel wat uit te leggen door de beleidsbepalers. Hoe kan je de supporters zo voor de gek houden. Koop goud en wij zetten de geldkraan open voor afkoopsommen. Ik ben er helemaal klaar mee!

39   23  
Pierre hoed

Reageer nooit maar lees al jaren mee maar nu wil ik toch weleens weten. Is er een mogelijkheid om een gouden seizoenkaart te annuleren of om te zetten naar een normale kaart. Ik wil namelijk niet weer de bank spelen voor de afkoopsom van dhr Hyballa en zijn assistent. Ik heb al 21 jaar een seizoenkaart bij NAC maar ik ben het nu echt zat. Hopelijk kan iemand mij een antwoord geven. Ik en mijn zoon willen beiden af van onze gouden kaart.

20   9  
NAC4Ever

Zou Vreven het weer willen doen?
Zou natuurlijk een risico zijn. Als het mis gaat brokkelt zijn status denk ik af.
Maar hij heeft natturlijk al wel bewezen bij NAC te passen en volgens mij heeft hij op dit moment geen club.

16   3  
D’n opletter

@Pierre Hoed, ik zou zeggen, ga eens langs bij de NAC administratie, die kunnen je vast helpen. Laat je ons weten wat er uit is gekomen?

11   11  
WirFressenPapagaai

Vind het echt jammer van Hyballa, echt een NAC trainer vol passie!
Mocht dat besluit echt niet teruggedraaid worden, dan hoop ik echt wel weer op “Vreven” ! Die passie, die mentaliteit!
Verder zou ik eens een lijntje uitgooien naar “Ted van Leeuwen” die gast presteert het elke keer om met een minimaal budget een heel aardig team voor de dag te komen (weliswaar een vreemdelingen legioen) met elke keer ook echt 1 of 2 pareltjes.

6   14  
Ratjeduneerste

Dat er van die 2,5 miljoen 0 euro over zou blijven in geval van verkoop Van Hecke geloof ik helemaal niks van.

Wat gezegd wordt: 1/3 voor de trainer en TD. Dat zou omgerekend 800 k zijn, oftewel bijna 3 ton op jaarbasis. Dat geloof ik eerlijk gezegd niet helemaal...

Daarnaast heeft NAC afgelopen seizoen redelijk begroot en lijken de tekorten als gevolg van het COVID-virus mee te vallen. Laat zeggen dat het je een miljoen op je begroting zal kosten, waarbij ik ervan uit ga dat de totale begroting om de 7 miljoen zal liggen.

Als je dus uitgaat van het 'doemscenario' moet er mijn insziens zeker 5 ton over blijven.
Dit is indien hij verkocht wordt natuurlijk. Dus deze toevoegen aan het spelersbudget moet je een paar leuke contracten van kunnen uitdelen.

Daarnaast gok ik nog op een vertrek van Leigh en een van de overigen (Olij / Monsalve / Verschueren) waarmee je nog wat ruimte creeert.
Pak hierbij de vrijgekomen salariskosten uit de afgelopen contracten en je hebt een redelijk potje tot je beschikking.

Kan zijn dat ik hier te positief over denk, maar goed....

4   5  
Scheppioni

Het beleid blijft zoals gewoonlijk kut bij ons NAC, mochten er bij zijn die deze illusie hadden ?? Vergeet het ! Vd abeele heeft er veel te lang gezeten, Hyballa is slecht onder de loep genomen, al was zijn houdbaarheid datum een groot vraagteken !????

41   5  
Scheppioni

Mevrouwtje edelenbos is eigenlijk de grootste ellende nog geweest van het laatste jaar, hoe is dit toch mogelijk geweest ??????

11   4  
geelzwartwit

Krijgen we er in de toekomst weer een hoop Ex NAC artikelen bij hier op de site.

Sjit!

20   14  
Buurman

Als NAC nu iets terug wil doen voor al die supporters haal dan Vreven. Ongepolijst, passie en nog collegiaal ook.

24   12  
C.Schouw

Goede beslisingen!! Competitie kan beginnen zonder kans op ruziende trainer en td. Het zo me niet verbazen dat Hyballa bewust op een ontslag heeft aangestuurd!! Trainer valt me zeer tegen.

3   13  
geelzwartwit

Beginnen met de sportieve blueprint op te stellen door een advies van Spelbos ten Cate Lokhoff.
Met dit advies gaat de RvC Hellemons Maas Manders aan de slag
De blueprint die voor de komende 10 geldt bevat oa.
Speelwijze.
Omschrijving per positie type spelers
Type trainer die bij de speelwijze past.

Op basis van die blueprint wordt een bijpassen TD aangesteld. Deze heeft die blueprint als sportieve basis om in praktijk door heel de club uit te voeren.
Alle jeugd en het eerste elftal spelen trainen en scouten volgens de blueprint
De TD stelt een trainer coach aan die past bij de blueprint omschrijving van hoe te spelen etc.
In die blueprint zal staan dat x% eigen jeugd is x% aankoop zo ook met routine
Waar de routine in het elftal zit is altijd dezelfde posities.
Wel wordt er ook opgeleid voor die posities.
De trainer coach werkt volgens de blueprint met daarnaast de taak :Promoveren.


Zo kunnen er kan beginnen worden.
Kortdag maar de blueprint is geen hogere wiskunde. Lofhoff is al met advies op de koffie geweest nu de andere iconen uit het verleden nog.

Succes Mattijs.

Fijn dat de club eindelijk ergens aan kan beginnen. Tenminste ik AG er even vanuit dat je dit nu gaat doen.
Anders blijft het het aloude rommeltje

19   17  
RV

Ik ben best bereid naar Hasselt te rijden en Stijn Vreven hier naartoe te halen. De enige trainer in dd laatste 15 jaar waar ik een zwak voor blijf houden. Oprecht mens, daar hou ik van.

Mijn vrees gaat toch uitkomen denk ik en dat is dat Steijn met negatief voetbal het hier gaat worden. Niet vanwege Steijn zelf maar wel vanwege het feit dat het is omwille van een vriendenkliekje vanuit de regio Den Haag. Man man man...

Ik zou alleen de voorwaarde stellen dat Steijn zelf ook spelers uit zijn netwerk aandraagt en kan overtuigen om aan te sluiten. Hij kent genoeg ervaren spelers uit de eerste divisie.

19   23  
Beest

Ik denk dat we heel blij moeten zijn als steijn zou komen.

Heeft een hart voor nac, heeft uitstekende resultaten geboekt bij ado en VVV (laagste begroting en doen het al 8 jaar beter dan nac ) .

Buiten vreven is er geen enkele andere trainer die nac kent en zin heeft om bij nac te werken.


Afbraakvoetbal? Zou dat niet te maken hebben met het budget van vvv. Spelen naaf je mogelijkheden. Ik zou zeggen per direct tekenen

22   15  
Nick

De beste supporters? Laat me niet lachen! Een stelletje makke schapen, die geen ballen hebben en zich telkens laten belazeren!

14   8  
NacBreda1912

Dat een onze mooie club met zoveel potentie telkens weer door ‘ voorbijgangers’ na de klote wordt geholpen. Had echt het gevoel dat we met Hyballa konden promoveren een echte NAC trainer in mijn ogen. #Hyballamoetterugkomen

27   8  
Boos

Ik ben zo gruwelijk boos!!

We hebben in potentie de 5e club van Nederland. Maar door de verrotte bemoeizuchtige aandeelhouders wordt de ene op de andere fout gestapeld.

Met als gevolg.... kanibalisme op de voetbaltak.

Slaap maar lekker mensen. De grote 3 maken onze club kapot! Tijd om ze hard buiten te trappen net zoals ze in Kerkrade gedaan hebben. Alleen zo kunnen we onze club redden. Maar dat gebeurt niet. We vibden het allemaal wel prima zo....

15   9  
Arjan

Ik wil onze voetbalclub weer overnemen. Idee: de jeugdtak overnemen en uitbouwen.
Daarna de voetbaltak.

Wie doet er mee? Ik wacht niet meer af. In de actie gaan we.

Nac behoort aan ons, supporters. Niet aan een drietal passanten.

12   17  
Genky

Please, haal Hyballa terug. Eindelijk weer een trainer met passie voor de club. Voor Breda en allen die een NAC hart hebben. Schouder aan schouder voor NAC.

7   5  
Nacdictive

@buurman: cynische modus aan - nee idd Hyballa zit er totaal niet mee - cynische modus uit. Die gast kwam naar NAC uit eergevoel, een club met mogelijkheden qua grootte etc.. we lopen alweer achter de feiten aan maar als we alle echte wijzen mogen geloven is Manders toch ook niet de reddende engel maar zolang de CvA blijft zitten wordt het niks, helemaal niks, die gasten moeten gewoon kloten tonen en 1. NAC goed optuigen of 2. Hu verlies nemen en NAC verkopen..

2   15  
ome cor

Zelfs oud NACcers (hoe beperkt ook) als Arna Gabriels laten zich negatief over NAC uit.
Niet dat hij het beter weer, maar goed

18   40  
Pierre hoed

Voor de geïnteresseerden: ik heb NAC een mail verzonden met de vraag of ik mijn gouden seizoenkaart kan cancellen en mijn geld terug kan krijgen. Optie 2: Ik wil een reguliere seizoenkaart met de optie om geld terug te vragen over de wedstrijden die ik ga missen door corona maatregelen.

Optie 2 heeft mijn voorkeur, maar gaat dat niet, wil ik mijn geld terug en neem ik voor het eerst in 22 jaar geen seizoenkaart van NAC.

Ik laat hier weten wat de reactie is als mensen hierin geïnteresseerd zijn laat dat dan even weten.

Met vriendelijke groet,

Pierre

10   13  
Bredaas meske

Haal Hyballa terug. Hij bracht het elan in het stadion terug!

12   14  
Ivo

Ik denk dat Hoofdscout Peter Maas naar voren geschoven wordt als TD voor de komende maanden. En als dat bevalt misschien wel voor vast. Maas heeft als scout een goed netwerk, kent de club en de selectie en dan kan je vrij snel doorpakken. Dat is nu nodig.

Als trainer is Steijn al genoemd, maar er zijn meer opties. Trainers die nu o.a. beschikbaar zijn:
Jos Luhukay, Jack de Gier, Alfred Schreuder, Jean Paul de Jong, Ricardo Moniz, Erwin Koeman, Alfons Groenendijk, Robert Molenaar.

We gaan het zien. Jammer van Hyballa, goede trainer maar een moeilijke man om mee te werken. Als hij zijn mond had gehouden en had laten zien dat hij wilde samenwerken, was hij er nog geweest, TvdA was toch niet houdbaar geweest.

26   17  
Aad

PIerre Hoed doe niet zo zielig om die paar tientjes . Je bent voor NAC, niet voor de trainer.

Breda Vooruit!

22   0  
Felix

Karelse, Gudelj, Hellemons, Maaskant, dijkhuizen, vreven, vd Gaag, brood, Weijs en hyballa...

Van al die afkoopsommen had je een topselectie kunnen samenstellen.

Schandalig!

En we blijven opdraven als schapen. Resultaat 0. Mooie verhaaltjes en je weet een seizoenskaart aftroggelen voor weer een jaar vol misère en kut beleid.

25   8  
linksrechts

Als Ricardo Moniz hier trainer wordt zijn we echt definitief afgeschreven als bvo en ga ik niet meer naar NAC. Die kneus is echt zo nep als de tyfus. Dat die mongool maar heeeeeel ver weg blijft van onze club.

2   11  
Hup NAC

Misschien gaat NAC helaas varjiet maar leg veel geld in voor een betere NAC ????

13   19  
Helter

@ PIERRE HOED
Opzouten mafklapper

17   6  
Felix

Ga maar weer lekker bier zuipen en vooral kut roepen. idioten

Er veranderd hier geen ene reet NIETS

16   3  
Nacdictive

@Helter: jij voelt je niet continu genaaid door NAC? Jij mag bepalen wie wel en geen recht van spreken heeft?

7   0  
Breda-Loyal

@Ivo

Luhukay moet je niet willen man.

Volg het duitse voetbal op de voet en naast Hertha heeft hij niet veel gepresteerd.

De Gier zeg ik ala , staat voor aanvallend voetbal en weet spelers te ontwikkelen.

18   5  
Da Pope

Hij stapt er natuurlijk nooit van zijn leven in, maar dit zou wel hét moment zijn om Alfred Schreuder aan te stellen. Clubloos, verleden bij NAC, dikke bak ervaring. Ik betwijfel of je hem binnenhengelt met een beroep op zijn clubliefde, maar dat is bij dik 10.000 anderen ook gelukt, dus je kunt het proberen :P

Lokhoff in een combinatie met Maas erboven en ik denk dat ik Manders voorlopig als 'briljant manager en visionair' aanspreek.

Gelooft natuurlijk niemand dat dit gaat gebeuren. Maar zolang ik niet geconfronteerd hoef te worden met de realiteit van de rokende puinhoop aan de Stadionstraat is dit een prima droom.

16   6  
YLLWBLCK

Truste Breda! Morgen doet het al minder pijn. De club is niet meer en zal nooit meer worden. Dat is niet sinds vandaag maar sinds jaren al zo.
Dat dit kan gebeuren is alleen in 076. Elders komt men in opstand. Hier zeikt iedereen op een forum en staat men achter een muitende trainer. Over een paar weken weer in polonaise op de tribune.
Truste Breda. Het was nog lang rustig in het ‘centrum’.

8   10  
BREDA 1965

O ja FLIEGER,daar ben ik nou een aanhanger van

6   4  
Beest

Breda1965

Good for you

5   8  
Remie

Het wordt maurice steijn

3   5  
BREDA 1965

Thank you Beest

27   5  
Nicky

Hyballa heeft zelf gekozen voor dit scenario door naar de pers te stappen. Dat hij niet anders kon is enorm gelul. Er was net 2 weken een nieuwe directeur... Dan maak je mij niet wiks dat alle opties de onenigheid te beslechten waren uitegspeeld. De trainer heeft daar een keuze gemaakt die nooit had kunnen lijden tot het gewenste resultaat. En dat weer hij! Dat maakt het nog vreemder.. Wilde hij weg? Wilde hij een afkoopsom?

Mensen die goed praten dat hij naar de pers is a gegaan om de vuile was buiten te hangen vinden het waarschijnlijk ook prima als hun beste vriend ligt te neuken met hun vrouw.. Dat is namelijk nooit goed te praten.

Nooit!

8   4  
Nicky

Als je vanuit bedrijfsvoering kijkt wegen de kosten van een afkoopsom altijd op tegen een noodzakelijke reorganistie.....

Je kan nooit zeggen, we laten hem maar zitten want anders is het te duur of kost het veel geld. Terwijl de persoon niet capable is... Dat kost altijd meer..

6   11  
Bsidepannekoeken

Laten we wat potentiële trainers op een rij zetten! Ik trap af!

1. Maurice steijn
2. Mario Been
3. Henk ten Cate
4. Fons Groenendijk
5. Stijn Vreven
6. Erwin Koeman
7. Martijn Reuser!

33   29  
Bommel

Rot nou toch eens een keer op met je Stijn Vreven. Het enige wat die man goed kan is zichzelf als een clown gedragen. Sommige supporters zien dat als bedrevenheid. Hij gedraagt zich als Diego Simeone, met het verschil dat Simeone tactisch een meester is en Stijn tactisch een onbenul. Hij deed het ondanks versterkingen niet beter dan Dijkhuizen. Het waren spelers als Ambrose, Mari, Dessers, Te vrede, Angelino, Sadiq en Manu Garcia die zijn onkunde camoufleerden. Dat hij met zoveel kwaliteit een jaar later maar net boven de streep eindigde mag dan ook geen prestatie heten.
Eeuwig zonde dat Brood zo snel moest vertrekken door die idoten aan het roer. Hij krijgt nu zijn gelijk. Er zit teveel zeer dat een terugkeer geen optie is.
Maurice Steijn is een verstandig man. Stapt niet zomaar ergens in. Wil zijn goede naam niet ten grabbel gooien. Weigerde ZIJN Ado tot tweemaal toe. En dan zal hij wel instappen bij NAC? Je bent niet goed! Alfons Groenendijk wordt de nieuwe trainers. Maatjes met Manders en in onze huidige situatie een prima trainer voor ons. Ervaren en vooral goed gezien bij de spelers. Nu Tony sixpack nog als TD en de wederopbouw kan echt gaan beginnen.

3   14  
NigelF4

@ Bommel Dank! Zoals wel vaker van jouw kant weer een rake post. Gelukkig bestaan er nog lieden die met enig verstand weten te reageren i.p.v. als een kip zonder kop. Lokhoff heeft voor een jaar verlengd in Wolfsburg, liet hij vorige week weten. Maar Manders wilde met hem aan tafel gaan zitten. Hij zit tot maandag in Prinsenbeek. Is dat bakje koffie er dan toch van gekomen en zijn ze in onderhandeling? Heeft Manders gewacht met het weggooien van oude schoenen totdat hij nieuwe had. Hij is komend seizoen coördinator bij de jeugd van Wolfsburg. Lijkt mij niet heel lastig om hem daarvan los te weken indien hij dat zelf wil. Maar Ton gaf ook aan dat hij heel de dag op kantoor niet ziet zitten en het liefst langs het veld staat. Wellicht dat de trainerspositie weer een optie is i.p.v. technisch directeur? Als technisch directeur zie je natuurlijk ook veel wedstrijden, zit je ook niet heel de dag op kantoor.

Trainer of technisch manager, ik zou voor beide posities achter de keuze voor Lokhoff staan. Een NACman pur sang, gepokt en gemazeld, die een enorm netwerk meeneemt. Kan hij zijn maatje Ton Cornelissen als assistent nemen. Of Remie of Karelse voor mijn part. Ted van Leeuwen als nieuwe technisch directeur. Ik zie het helemaal zitten.

10   8  
10Diego

Hoe kun je als voorzitter van de Clubraad vragen om duidelijkheid als de club nog in 2 juridische afwikkelingen zit?

Ik begrijp dat de heren van de BSR liever geen afkoopsom hadden betaald maar lekker waren blijven doorprutsen met de heren.

Het gezeur over chaos snap ik ook niet. De chaos wordt juist opgeruimd nu.

10   7  
Baron

Met Groenendijk blij mee moeten zijn? Die man heeft nog minder uitstraling dan Dijkhuizen. In die keuze zou ik echt zeer teleurgesteld in zijn.
Van de bovengenoemde trainers vind ik Steijn nog de minst slechte.

11   7  
Harrie

@Da Pope Ik had je hoog zitten maar als je serieus meent om het lek naar Blanco en onruststoker,Peter Maas, een bepalende rol te geven ben je niet goed wijs. Vraag maar in Heerenveen waar die bekend staat als de hielenlikker van Eisinga. Gek he dat hij daar weg moest. Hopelijk maken ze nu een keer echt schoon schip in Zundert en vertrekt ook Maas via de achterdeur.

7   10  
jvt

Supporters zijn niet meer als donateurs in een bodemloze put. Het spelersbudget is allang niet meer het belangrijkste. Over zich heen rollende managers en bestuurders, tig afkoopsommen ieder jaar en geen taakstellend budget. Deze crediteuren die zich aandeelhouders noemen hebben de club helemaal naar de kl... geholpen.

Ipv korte pijn door de schulden in aandelen om te zetten laten ze ons NAC langzaam sterven en dat beste mensen, doet veel meer pijn.

12   26  
Mariecke

Ik wil ook mijn geld terug van de gouden seizoenskaarten...!!! Oplichters!

Wederom betaal ik het geblunder van de directeuren. 4 jaar aan dikke salarissen is weer eens afgekocht. Wat zal het zijn? 400k?

Pannekoeken zijn t die directeuren, aandeelhouders of wat het ook zijn. Bij de haren pakken en met pek en veren het stadion uit. Ze krijgen geen euro voor die aandelen. Hebben ze allang gehad en verkwanseld. Al moet ik het als vrouw zelf doen. De mannenlijke supporters binen nac doen het niet. Weg ermee en snel een beetje

30   5  
10Diego

Waar de propaganda van Hyballa allemaal toe kan leiden in de hoofden van supporters.

Lekker de juiste dingen roepen met de steun van Blanco, ondertussen zichzelf groter voelen dan de club, intern geen draagvlak hebben, Blanco laten schrijven dat de “ hele spelersgroep achter hem staat” maar geen speler aan het woord laten.

Waar men spreekt over chaos vind ik dat er juist een einde gemaakt wordt aan de chaos. Zo goed als iedereen wilde de Belg weg hebben, die is weg.

De meesten willen een juist beleid en in relatieve rust bouwen aan promotie dit jaar. Hyballa brengt onrust en misdraagt zich.

Ik schrik er van hoe makkelijk en kritiekloos mensen achter een trainer aan rennen die er 7 wedstrijdjes zit veel brult, zich misdraagt en grossiert in ontslagen.

De Edelenbos shit is opgeruimd en we kunnen eindelijk gaan bouwen.

Hup NAC!

10   3  
Ric

Om eerlijk te zijn word ik niet gelukkig van namen als Groenendijk en Steijn. Vooral die eerste is om te kotsen.
Doet mij denken aan de speelwijze van Den Bosch onder Vloet. Verdedigend en totaal niet zoals ik NAC wil zien voetballen

2   1  
Scheppioni

Trainers als groenedijk, been, tencate en e koeman stappen nooit in bij ons NAC, tc komt niet terug, die andere drie missen het lef om in te stappen bij ons NAC !!

14   16  
AJ

Weg met: Wim van Aalst, Rob van Weelde en Paul Burema!!!

En rap ook een bietje! Zelf of met wat hulp!



4   8  
AJ

Dit is wat ons bestuurt.....
het is door die idioten met geld niet alleen shit bij nac. Ze maken er overal een bende van.

https://www.quotenet.nl/quote-500/a210454/quote-500-rederij-beschuldigt-grootste-bedrijf-van-nederland-van-premiefraude-210454/



4   4  
Boerfm-elep

Kunnen wij als teleurgestelde supporters een soort fc united of manchester oprichten.

11   0  
Breda78

@ HARRIE

Heb je bewijs dat Maas het lek is? Want daarvoor is Hyballa juist ontslagen.

En onzin wat je zegt over Maas, dat ie hielenlikker is van Eisenga. Hij is notabene opgeleid door Riemer zelf, die zat 100% in het kamp Riemer en niet in de nieuwe stroming.

11   8  
ome cor

Grappig dat Stein voorheen als de ultieme trainer voor NAC werd gezien en nu niet meer omdat hij een type voetbal zou spelen wat wij niet willen zien.
Jaren geleden speelde NAC ook zo'n type voetbal met een weinig charismatische trainer en haalde we een top klassering.
Niet dat ik Ernie Brandts fan ben, maar het geeft aan hoe tegengesteld de meningen hier zijn.

19   7  
steven73

Wat een verademing dat HYBALLA weg is.

32   6  
sjef de gevulde koek

Na een nachtje slapen kan ik maar 1 conclusie trekken. Gewoon prima gedaan door onze Manders. Als hij nu echt een goeie zet wil maken en rust in de tent wil brengen haal je een Steijn of een Groenendijk trainers met veel ervaring en gewoon een capabele Nederlandse TD. Maak er een hecht team van en klaar is kees. Met die rare belg en die toch wel rare duitser kon het alleen maar fout gaan. Gewoon normale mensen aub. Geen fantasten, laptop mensen, scouting figuren. Gewoon terug naar de basis wat bij onze club hoort. Tot nu toe 100 punten voor onze Manders ik denk dat wij als suporter mits normale vervangers heel maar dan ook heel blij mogen zijn met deze zet.

5   10  
Johan

Kunnen we NAC niet overnemen als supporters. 19000 man keer 500 is tien miljoen. Hoeven we niet meer naar die koekenbakkers te luisteren.

1   1  
geelzwartwit

Belangrijke uitspraak van Manders.

"We staan aan de vooravond van een bijzonder belangrijk seizoen. Daarom hebben we, in het belang van de toekomst van de club, gekozen voor deze oplossing.”

Lees: dit seizoen MOETEN we promoveren anders komt de club echt in gevaar.

5   1  
Moekes mooiste

Ben vooral benieuwd naar de reactie van manders! De situatie is verschrikkelijk maar het lijkt niet anders te kunnen...

3   18  
Yup

Manders was helemaal niet van plan Abeele te ontslaan. Maar geschrokken door de reacties vd supporters na het ontslag van Hyballa was dit een paniekreactie.
Vraagje: als de voorwaarden veranderd zijn, kun je dan je geld voor de seizoenskaart terugkrijgen? Nu gaat het geld naar de afkoopsommen en blijven we met een kutelftal zitten. Geen speler die voor een appel en een ei in dit wespennest komt voetballen.

8   3  
Buurman

Beste Bommel. Het moet zijn gedrevenheid.
Tsja nu ontspint zich weer de discussie welke trainer wel of niet. De ene vindt Vreven en de andere Groenendijk en weer iemand anders Lokhoff. Roept u maar.... Dat gaat weer wel even duren.

Je kunt van al die genoemde mensen een sterkte zwakte analyse maken. En dan kom je tot de conclusie dat Vreven veel meer is dan louter een clown. Hij is kleurrijk en veel mensen zien alleen dat. En is Brood echt zo geweldig goed als jij stelt ? Iemand die zo onprofessioneel is in de voorbereiding steeds zijn schoonzoon op te stellen heb ik in ieder geval moeite mee nog serieus te nemen. En Lokhoff een garantie op succes ? Volgens mij is zijn vorige missie bij NAC ook geëindigd op ontslag. Daarnaast, is het echt verstandig oud NAC weer binnen te rijden ? Ik vraag het me maar af want ik heb op deze mensen niks tegen ?

Wat me opvalt is dat prestaties bij NAC in feite niet tellen. Vreven haalde prima resultaten maar hij is een clown en het succes lag louter aan de spelers. Weg met die man. Brandts haalde eminente resultaten , maar hij was een mietje en het succes kwam van de assistent trainer. Weg met Brandts.
Geloof je dit nu echt zelf ? Zou er niet iets van een middenweg zijn ? Is het niet vreemd dat werkelijk geen enkele trainer, en TD en AD, zijn contract uit kan dienen ?

Gezien de situatie waarin we zitten was ontslag van de hoofdtrainer en de TM nu niet meer te voorkomen. Voor de zoveelste keer. Er wordt m.i. bij NAC nooit bijgestuurd als het nog kan. Altijd ontploft de bom. En dat komt door pure onkunde op hoger niveau.
Als er niks verandert ben ik bang dat de volgende trainer, wie het ook is, wederom na , pak hem beet een seizoen, wordt afgeserveerd.

NAC zal op een of andere manier een rustige organisatie moeten worden . Waar mensen normaal gesproken hun contract minstens uitdienen en fouten mogen maken. Wel een organisatie dat mensen worden geattendeerd op hun fouten en zodoende beter gaat functioneren. En waar niet alles extern wordt uitgevochten.Uiteraard kan een ontslag dan incidenteel noodzakelijk zijn, maar bij NAC is ontslag structureel geworden. In deze puinzooi mislukt iedereen.

Ik betwist dus helemaal niet dat Groenendijk en Lokhoff de juiste mensen zijn. Het zou kunnen. Ik ga die discussie niet eens aan. Maar ook bv. Groenendijk moet, om het iets te kunnen laten worden, in een enigszins normale organisatie werken.



6   3  
Henri

Weer bijgekomen van een wel heel hectische middag in een NAC voetballozeperiode.Wat was ik in eerste instantie boos om het ontslag van PH. Ik zag het doembeeld van een voor zijn functie totaal ongeschikte TvdA zich verder verspreiden. Gelukkig werd dit snel recht getrokken en werd mijn woede al getemperd. Mijn boosheid ging op zich niet zo zeer om het vertrek van PH, maar wel om het feit dat hij nu eindelijk eens een moderne voetbalstijl wilde gaan implementeren. Een stijl waar veel vuil loopwerk, diepgang en inzet centraal staan à la het spel van Liverpool onder Klopp. Een voetbalstijl die volgens mij ook bij NAC hoort. De tegenstander opjagen, druk zetten etc. In de historie van NAC kijkend heb ik het meest genoten van de eerste periode Bob Maaskant, Henk ten Cate en van de eerste periode Ron Spelbos. Niets geen afwachtend voetbal en het initiatief bij de tegenstander laten. Niet het overdreven tikkie breed en tikkie terug, niet het balletje weer in de voeten willen hebben omdat je eigenlijk te beroerd bent om 20 keer diep te sprinten en je tegenstander uit te putten. Laten zien wie de meeste kracht en conditie heeft. Het duel echt aangaan. Dat vind ik echt verschrikkelijk jammer omdat ik in Nederland geen alternatieven zie. Wellicht Ricardo Moniz, maar dan haal je het volgende probleem in huis. Eigenlijk wel fascinerend te zien dat trainers die voor een fel, agressieve voetbalstijl staan als Klopp, Simeone, Hyballa, Vreven veel overeenkomende karaktertrekken hebben. Peter Bosz is wat dat betreft een uitzondering.
We zullen zien wie het gaan worden, maar het zal in mijn ogen weer wel een teruggang zijn naar de Nederlandse voetbalstijl van veel balbezit maar weinig diepgang, snelheid en spektakel. Wat dat betreft zou wellicht het duo Garcia Garcia en Reuser met daarbij een Molhoek of Dingsdag wel eens verfrissend kunnen werken. Echter, gezien het feit dat AD Manders zeer terecht laat blijken dat dit seizoen het seizoen van de waarheid moet worden denk ik dat er voor zover mogelijk op zeker gespeeld gaat worden. De vlog gisteren beluisterend zal Maurice Steijn wel de volgende trainer worden. Ik wacht af.

6   12  
Piet

Geen wonder dat onz NAC in de KKD speelt. Hoe kan het ook anders met deze KUT-aandeelhouders? PUUR AMATEURISME EN ONBENUL!

25   8  
Peter13

Ik verbaas me over de mensen die nu het geld van hun gouden seizoenkaart terug willen hebben. Met de aanschaf van zo'n kaart heb je aangegeven dat je NAC onvoorwaardelijk steunt. Dus ook als de trainer op straat wordt gezet.

6   11  
Real Robert

Zolang wij in handen zijn van de Rotterdam’se kliek zal het noir wat worden. Al jaren de verkeerde keuzes, voortkomend uit gebrek aan kennis, arrogantie, maar vooral eigenbelang.
Kijk eens bij AZ en Utrecht. Zo kan het dus ook met almachtige eigenaren!
Ik ben er klaar mee.
Wat is er nu eigenlijk nog nac aan NAC?
Alle gemoedelijkheid is reeds lang verdwenen. Is gewoon een Rotterdams roversnest geworden.

2   3  
geelzwartwit

@henri

Ik vrees ook dat men gaat kiezen voor gedegenheid en solide. Trainers met lef zijn er niet zoveel en het is Manders er dit seizoen alles aan gelegen om te promoveren.

Eigenlijk vind ik momenteel de nieuw TD belangrijker dan de trainer. Want de trainer moet passen bij hoe de TD vind dat NAC hoort te spelen en zoekt daar een trainer bij.

Het zal mij benieuwen of men wederom de fout maakt door eerst een trainer aan te stellen en daarna een technisch manager of directeur binnen te halen...

Ik lees hier en daar dat het Steijn wordt. Als dat zo is dan kan ik dat alleen maar rijmen met het kopje koffie bij Lokhoff van afgelopen week. En wordt steijn trainer en Lokhoff Technisch Directeur.
Manders Lokhoff Steijn. Het zou zomaar kunnen.

3   1  
Fritske d'n Olifant

Eigenlijk is het heel simpel. NAC moet promoveren. Er is niet veel geld en er staat een jeugdige selectie. Dan stel je een aan TD die de markt kent en in staat is met een aantal gerichte aankopen er een ploeg van te maken die om promotie kan strijden en je haalt een trainer voor een jaar die met jonge gasten kan werken, die strijd en passie eist en in staat is om in korte tijd een vechtmachine neer te zetten. Vul het zelf maar in. Gedurende het seizoen kan er dan een beleidsplan ontwikkeld worden voor de lange termijn en dan kun je tegen het einde van het seizoen evalueren of de trainer in dat beleidsplan past. Maar nog belangrijker, haal voetbalknowhow in de RvC. Hoe kan een commissaris die begin jaren '90 bankzitter was bij NAC en daarna niet noemenswaardigs in de voetballerij gedaan heeft de directie controleren op het technische beleid? Dit is echt een terugkerend probleem en ook te relateren aan het feit dat elke TD hier eerst de complete vrijheid krijgt tot het moment dat er kritische verhalen in de media verschijnen en dan wordt er pas opgetreden. Zie JvA (2e hands autoverkoper, aldus Derksen), HS (kapotgeschreven door Blanco) en nu TvdA (idem). Kortom door gebrek aan technische kennis en controle binnen de club hebben de media alle macht. En dat moet eens afgelopen zijn.

8   2  
Buurman

Beste Henri. Tactisch goed verhaal waarbij aangetekend dat je er wel de spelers voor moet hebben. Ben ook benieuwd wie hoofdtrainer wordt.
Beste NACDICTIVE. Goeie vraag. Heeft Hyballa nu wel of niet bewust aangestuurd om te worden ontslagen ? Het blijft toch uiterst vreemd dat hij een nieuwe AD, waar hij wellicht gehoor zal vinden, overslaat en direct naar Blanco rent. Daarnaast was het Eisenga op die manier ook al mislukt. Dus heb ik sterk het idee dat Hyballa aanstuurde op een vertrek middels een conflict. Dat idee wordt versterkt doordat een gesprek daarna met de AD niks hielp. Je zou verwachten dat Peter dan enigszins bijdraait, maar Hyballa bleeft weigeren met de TM samen te werken en ging op dezelfde wijze voort. Het is allemaal hypothetisch , we kunnen bij Hyballa niet in zijn hoofd kijken, maar ik denk echt dat hij weg wilde.

Ik blijf het jammer vinden. Hyballa was , zekervoor de korte termijn , een goede trainer voor NAC. De supporters mochten hem. En TVDA deed het als TM in mijn ogen zo gek nog niet. Inderdaad misten we op vitale plaatsen in het elftal ervaring van enkele prima spelers. Men name een goeie spits. Maar is dat niet op te lossen met goeie gesprekken en ....... wat extra investering. In ieder geval kieper je nu iemand met een prima opleiding die meerdere talen vloeiend spreekt ( zeer belangrijk in internationaal zaken doen) uit de organisatie. Die kennis ben je weer kwijt, dat isook kapitaal

Maar misschien zit ik er wel helemaal langs.

12   1  
WW

Volledig eens met de laatste reactie van Buurman.

Ik heb daar 3 zaken aan toe te voegen:
1. Wij leggen hier en op social media teveel zout op slakken. Maken teveel van een mug een olifant.
2. In het stadion hebben ze te weinig door dat wat hier en elders geschreven wordt, deels ook puur borrelpraat is. Na een kutwedstrijd stond je vroeger in de Cordial met een pint te schelden maar was je het de andere dag vergeten. Nu spuw je je gal op internet... en dat staat er de andere dag nog steeds, hard. Dan nog blijft het (deels) borrelpraat, niet alles hoeft gebagatelliseerd te worden maar met een korreltje zout tegen alles aan kijken kan m.i. geen kwaad anders heb je geen leven.
3. De functie TM moet weer volwaardig TD worden. Je weet dat je B-garnituur binnenhaalt als iemand aan de AD verantwoording moet afleggen. Het debacle 2018-2019 had niet als een organisatorische weeffout gezien moeten worden, maar als de zwakte van het personeelslid Smulders. Er had m.a.w. een nieuwe echte TD moeten komen en geen leerling die toestemming moet vragen bij de AD. Ik wil in die zin best meegaan in de redenering dat TvdA ook maar voor de leeuwen gegooid is. Zoals gezegd: deze structuur, met een TM, is een garantie voor het binnenhalen van B-garnituur. Zet een echte, serieuze vent met kennis van voetbalzaken naast Manders.

12   8  
Pietje Saaman

Ik eis een verklaring zwart op wit dat de afkoopsommen van beide op conto komt uit de zak van de 3 aandeelhouders en verwacht dat hier vanuit de supportsgeledingen die inzicht hebben op de jaarcijfers hier controle op uitoefenen. Het is echt een schande en daarnaast hoe arrogant en hautain kan je je als aandeelhouders naar de supporters opstellen. Ik wil het gewoon uit hun mond horen. Je bent het lachertje van het betaald voetbal geworden in Nederland en wie neemt NAC nog serieus. Wie als TD, trainer of speler kiest er nu nog voor NAC. Je krijgt op alle vlakken 4e en 5e keus. Onze club gaat naar de klote dankzij de 3 wijze aandeweelhouders. Het is te triest voor woorden wat een puinhoop hebben die er van gemaakt.

5   3  
Buurman

Eens met WW. Een ervaren TD was/is de missing link.

13   8  
sjef de gevulde koek@buurman

Ben ik niet met je eens. Met Tim Gillissen gewoon een nette capabele jongen die de club kent en verstandige jongen is en een normale trainer dan waren we al een heel eind geweest. Maar nee onze Jufrouw uit Rotterdam en die mongolen die zich aandeel houder noemen kwamen met een beter idee. Idioot na Idioot. Ik heb 2 keer met Eisinga gesproken en wist gelijk dit is wel zo iemand die niet bij ons past. Een fantast veel praten en niks klaarmaken. Hoe kan het zijn dat zo iemand dan word aangenomen. Het is ook tijd dat deze mensen klaar zijn met onze club. Keer op keer bewezen er geen ene kut van te snappen.

9   8  
Jo

Nac Breda: de grootste AMATEUR BVO die er bestaat! Wat een aanfluiting!

8   3  
Peer van Eersel

10500 supporters, 10500 meningen. De ontlagronde van gisteren was onvermijdelijk , al had ik ook graag nog wel Hyballa gezien voor deze groep. Dat er structureel iets goed fout zit iin het aanstellen van de juiste mensen (AD, TD)mag je toch echt wel Mevr. Edelenbos en onze grote drie aandeelhouders kwalijk nemen. Mogen er dan ook vanuit gaan dat de gemaakte afkoopsommen door deze heren zelf wordt betaald. Al zou Hyballa door zijn actie niet eens veel mee moeten krijgen, ontslag was terecht. NAC is een “klein” bedrijf met een hele grote emotionele impact op de regio. Het leiden van zo een klein bedrijf zou helemaal niet zo moeilijk moeten zijn, dat zij (De drie grote aandeelhouders) het zo moeilijk maken is onze wurggreep. Zaterdag 4 juli, Independence Day. Laat deze dag ook de start zijn van de wederopbouw van NAC!

6   7  
Hoge Vucht

Goede inhoudelijke podcast vanuit verschillende standpunten bekeken!!

2   4  
Arendsoog

Messi naar nac,er is nog geld over!

10   12  
Richard

Jullie denken toch zeker niet dat ons NAC met deze clubleiding gaat promoveren? Forget it! Zolang die aandeelhouders de scepter zwaaien, blijft het een PUINHOOP!

7   2  
geelzwartwit

Ik las net nog even de kritische opmerking van de dochter van Ruud Brood terug nadat Ruud ontslagen was...

Volgens mij liep Hyballa intern tegen hetzelfde probleem aan.

Probleem is nu weg zo lijkt het maar Hyballa ook.

6   16  
Vic

NAC Breda: CLUB VAN DE CHAOS EN DOMHEID.

NIEUWE NAAM: CCD

13   6  
L

Keurig gedaan van Manders! Hij kon niet anders, als iemand Mm ooit nog serieus wilt nemen is dit de enige manier.. daarnaast kan hij nu zelf de organisatie wegzetten zoals het hoort, in de juiste volgorde. Ad td trainer.
En zoals sommige beweren dat de aandeelhouders op moeten rotten: waar haal je in godsnaam die aandelen terug ? Ze willen de hoofdprijs... kan niemand op tafel leggen.

24   12  
De Bolle Damen

Zeer matige podcast.
Ik stoor me een beetje aan dat oeverloze gelul over "mijn Gouden seizoenkaart gaat in rook op". Huilie huilie doen is in dit geval het gedrag van een farizeeër.

Je kiest voor een Gouden ticket en je bent daar trots op. Je roept tegen iedereen "maar ik heb een Gouden, en dus ben ik een échte supporter"!
Een échte supporter van NAC. Van NAC waar iedereen weet dat het altijd hommeles is.

"Typisch NAC" hoor je dan de supporters zeggen. Dus we weten het allemaal. We weten het al jaen. En nu hoor ik de gasten van de Podcast allemaal in koor roepen dat ze eigenlijk balen van hun Gouden Ticket
omdat NAC er niks van bakt. "Dit is mijn NAC niet" zegt ene Levien die slechts opvalt door zijn prachtige voice-over stemgeluid. "Al jaren niet", vervolgt hij.

Maar waarom beste Levien en andere Farizeeërs, waarom kopen jullie dan een Gouden ticket? Om te kunnen pronken met onvoorwaardelijke liefde. Dat is het.
Maar als ik met mijn baby in de kinderwagen op straat loop te pronken en hoop op veel bijval; en vervolgens 13 jaar later nadat mijn kind gepakt is bij een winkeldiefstal, roep "Nee , dat is mijn kind niet meer, al jaren niet." Dan ben ik geen knip voor de neus waard.

Je toont onvoorwaardelijke steun en liefde door het kopen van een Gouden. In good times and bad times; dat is onvoorwaardelijk.
Daarbij komt dat je al wat langer NAC supporter bent en dus weet wat er bij NAC gebeurt en kan gebeuren. Daarvoor hoef je geen glazen bol te hebben. Met díe wetenschap tonen (Gouden Ticket kopen) dat je onvoorwaardelijk liefde betracht en dan bij deze (op zich begrijpelijke) "winkeldiefstal" de morele handdoek werpen vind ik guigen van matigheid.

Mag ik dat zeggen?
Ja dat mag ik zeggen.

9   4  
L

We zitten gevangen in een weg van de 3 'grote' die breekt pas als de hoofdprijs terug betaald kan worden.. tot die tijd is het blijven zitten en wachten

0   2  
De Bolle Damen

"getuigen"... maar enfin dat zult u begrijpen.

3   3  
Peter13

@Bolle Damen
Amen

8   8  
Buurman

Beste SDGK. Ik ben het daarmee eens hoor. Inderdaad als men Tim Gilissen, heeft op niveau gevoetbald, had gepromoveerd tot TD en een andere hoofdtrainer, en dat had m.i. Hyballa mogen zijn, was het waarschijnlijk ook opgelost geweest. In ieder geval laat Gilissen bij Heracles zien dat hij zo ver was. En bij NAC werd daaraan getwijfeld. Dat kan gebeuren. Daarnaast is Heracles NAC niet. Daar is het een stuk rustiger.

Maar waar het echt mis ging geeft eveneens WW aan. Men koos om een onervaren jonge man aan te nemen en men gaf die de functie TM. Echter een TM dient te functioneren als stafmedewerker onder een TD. En de TD dient naast of onder de AD te staan. Dat is een keus. Onder de TD valt het hele voetbaldeel van de organisatie. Met dus eventueel een TM als hulp.

Nu plaatste men echter de onervaren TM , in de lijn, direct onder AD. Dus werd die TM door de buitenwacht aangezien als TD. En dat is hij niet en kan hij niet. En de functie van TD heeft men zodoende niet ingevuld.

Er is gezondigd tegen de regels van de organisatiekunde. En dat straft zich nu op een ongelofelijke manier af.

Maar goed, nu leren van deze fout, niet opnieuw maken, en voort... Veul werk aan de winkel.

13   2  
Buurman

Hamvraag. Leren ze bij NAC van hun fouten. Tot heden niet. Dat moet veranderen, en rap....

7   14  
Bredafun

Gewoon HYBALLA terug, En Gilissen TD maken.
Iedereen blij!

7   1  
Cool hand

@ Buurman - waarom heeft een voetbalclub een TM en een TD nodig? Dit is een oprechte vraag, ik probeer niet de wijsneus uit te hangen.

6   7  
Otjes

Nac heeft snel een goede trainer nodig met netwerk die snel voor de groep kan. MM en nieuwe trainer hebben wrs een groot genoeg net werk om spelers binnen te hengelen.

Een TD kan later wel eventueel. Oh ja deze TD moet gewoon aan de AD rapporteren, er moet er 1 de kapitein/ dictator type zijn bij Nac. Anders gaat het mis.

Hup Nac, de zweep erop.

Ohja de eerste de beste die weer lekt in de Stem, opzoutuh.

7   5  
sjef de gevulde koek@DE BOLLE DAMEN

Prima verwoord zo is het en niet anders. Dat jank gedrag stoort mij ook heel erg over die kaarten. Helemaal omdat ieder normaal denkend mens dit van mijlenver aan zag komen.

5   4  
geelzwartwit

@otjes

Vind je echt niet dat de AD en TD de koers bepalen en er vanuit die twee een trainer aangesteld wordt die onder hun werkt?
Wil je echt eerst een trainer en dan zijn baas binnenhalen met het risico dat de trainer het niet met zijn baas kan vinden of andersom. Volgens mij komen we net uit zo'n situatie.

4   8  
BBart

Michael Dingsdag TD en trainer maken nu! ;)
Allen Hij kan dit NAC helpen.

5   9  
Otjes

Een trainer is met spoed nodig. Eentje die past binnen het spelersbeleid, doelstellingen etc opgesteld door Nac.

De kans dat een td later komt is groot. Die zal hierin moeten passen. Zo niet, dan neem je hem niet aan.

3   5  
geelzwartwit

@coolhand

Je zou een TD kunnen aanstellen die sportieve gaat invullen gaat uitwerken en uitvoeren. De lange termijn.. Het bewaken ervan en bouwt aan de sportieve bovenkant van de club.

De technisch manager zou meer praktisch operationeel zijn in de actualiteit. Dichter op de trainer, scout en spelersgroep zitten. De dagelijkse technische gang van zaken managen.

Bij NAC kun je dan denken aan de volgende invulling:

Manders algemeen directeur.
Lokhoff of soortgelijk senior als Technisch Directeur voor het algemen sportieve beleid.
Patrick Zwaanswijk als technisch manager.

Ps. Zwaanswijk doet het bij Utrecht goed als scout. Wellicht is hij als technisch manager naar NAC te halen.
Het zou knap zijn als hij het doet maar goed.

18   5  
De Bolle Damen

Het zal Alfons Groenendijk wel worden, jammer genoeg. Manders en hij zijn close, zie de liefdesuitingen bij De Tafel van Kees van enkele maanden geleden.

Hyballa pastte naar mijn mening geweldig bij NAC maar zijn positie ws écht onhoudbaar.

Ik stuurde MvDijnsen een appje dat ik na 48 jaar even wilde wachten om mijn bescheiden sponsorschap te verlengen. Ik had toen nog geen wetenschap dat ook TvdA ontslagen zou worden. Nu komt voor mij alles in een ander perspectief:
Schone lei, werken met mensen die je kan vertrouwen (is dat mogelijk in de voetballerij?). Dus Manders gaat voor een trio'tje.
AD, TD en trainer, alles op één lijn.
Zo hoort het.
Op die manier kan namelijk ook Manders eerlijk worden gewogen aan het eind van het seizoen. Met een samngesteld team wat niet jouw team is en wat gebrouilleerd is, is het kwaad kersen eten.

Vandaar dat ik dit weekend Marco v D. maar een appje stuur, dat ik 100% ga verlengen.

Tegen beter weten in?
Wellicht, maar bij NAC weet je het nooit. En dat is maar goed ook!
Hup NAC!

4   11  
Theo

Nsc Breda: de domste club van het land!

6   4  
Real Robert

Ik zoo het zo aandurven om Peter Maas als interim TM aan te stellen.

Wel strak rapporterend aan Manders.

Bij Heerenveen functioneerde hij ook goed in een strak teamverband.

Kent in geval de mentaliteit hier en heeft een voldoende groot netwerk.

6   1  
ome cor

Ben wel benieuwd hoe het nu met Nick Olij en die oma van 70 zit ?

4   3  
De Bolle Damen

Ome Cor, ik ben blij dat je "en" schrijft en niet "in"

2   4  
ome cor

@ bolle
Voor het chickie van Nicky hoop ik niet dat we dáár over na hoeven te gaan denken ?

4   2  
Breda-Loyal

@Ome Cor

Ik denk voor mij persoonlijk dat dat te maken heeft ivm toendertijd voordat Van der Gaag trainer van NAC werd veel mensen liever Maurice zagen komen ivm zijn goede resultaten bij VVV ( wat eigenlijk best grappig is als je erbij nadenkt dat Van der Gaag en Maurice hun elftallen vergelijkbaar laten voetballen )

Van der Gaag zijn manier van voetballen faalde en daarom denk ik dat daarom supporters Maurice liever niet zien komen omdat Van der Gaag zijn vergelijkbare manier van spelen ook niet werkte bij ons.

11   6  
Boos

Edwin van Baal en co. Pakken ook de koffers neem ik aan? Of gaan ze nu zelf ook hun rommel opruimen?

Je zou maar de schoothond zijn van deze 3 prutsers van aandeelhouders en hun rvc. Ze managen als de gemiddelde prutser in een middelmatig familiebedrijf. Overal meebemoeien en niets doen of toevoegen. de 400k ontslagvergoeding moeten ze zelf maar lappen en de 200k extra kosten om te werven en te bouwen ook.

Bah bah bah

13   4  
CoCo1912

Herinnering aan de gewonnen bekerwedstrijd, de kwart finale, NAC Breda-AZ. Uitslag 1-3. Mooi feestje in het uitvak na afloop, vol met NAC supporters. De AZ supporters zatten al lang thuis. De NAC spelers waren ook al de catacomben in. Daar vandaan kwam iemand richting het uitvak lopen. Waanzinnig vol met vreugde, vuisten gebald, armen gespreid op ons afgelopen en vlak voor ons te juichen zoals wij onze spelers bejuichen als ze goed gespeeld hadden. Ik was verkocht. Wij waren verkocht door deze man, zijn enthousiasme, zijn drive, hij gaat NAC Breda naar grotere hoogte brengen! Eindelijk DE juiste man daarvoor. Maar wij zijn de enigste die dit snappen. Nu Hyballa terug...en snel een bietje!

5   1  
Buurman

Beste Coolhand. Een goeie vraag juist. Een TD is nodig , een TM kan maar hoeft natuurlijk niet.
Echter een TD heeft als staf bijna altijd een secretaresse voor heel de papieren rompslomp. Waarom zou je die secretaresse niet vervangen door een TM als stafmedewerker want die TM kan ook helpen met het voetbaldeel. Ik denk dat Tom op die wijze, rustig werkend in de luwte, zijn geld dik had terug verdiend.
Maar nogmaals het is geen wetmatigheid. Het zijn keuzes die de top moet maken geadviseerd door de RvC.

Wat je echter zeker niet moet en mag doen is een TM, in het organisatie schema vlak, in de lijn, onder de AD plaatsen zodat iedereen denkt dat hij TD is en de buitenwacht hem vervolgens ook daarna gaat beoordelen. En bij NAC wordt dat al snel veroordelen.
Er is in deze door NAC echt een fout gemaakt.

Wel dat ze er van leren hoop ik.

3   3  
Willem 4,5

Weet niet welke trainer er komt, misschien een nette, niet emotionele keurige man, zonder grote bek, type Rutte! Zou het persoonlijk een ramp vinden als Groenendijk komt, altijd dat huili huili gezicht, ik word daar niet lekker van, totaal ongeschikt voor zo,n roerige club als NAC. We zijn nu inmiddels door al het gezeik wel afgezakt tot een bedenkelijk niveau. Kunnen we ons niet aanmelden in Italie, serie b of zoiets, de trainers vliegen daar al buiten voor ze hun trainingspak hebben aangetrokken, past wel bij NAC op dit moment.

8   3  
Ernie

Of je wel of niet tevreden bent valt of staat altijd met het resultaat.
Ernie Brandts speelde ook vaak saai voetbal, wel met 3 punten als resultaat.
Je kan er ook voor kiezen om vol passie steeds weer in het mes te lopen. Dan kies ik toch voor het eerste.
Van mij mag Maurice Steijn komen.
Een trainer die zijn ploeg slim laat voetballen. Neem niet weg dat er wel voldoende kwaliteit moet zijn in de selectie!

9   3  
Dennisdenmennis

Pijnlijker en duidelijker kan het niet worden na de zoveelste blunders dat we andere eigenaren nodig hebben!

En inderdaad die RVC en die meepratende clubraad ook lekker de koffers pakken!

OPROTTEN!!!

5   4  
Martinus

Velen hebben een bord voor hun kop. Lokhoff heeft net aangegeven een jaar langer in Duitsland te blijven. Dan roept er iemand Gilissen. Ja, die zal Heracles wel verlaten nu. Ook qua trainers, Arnold wordt genoemd evenals Schreuder. Lijken me volstrekt onhaalbaar.

Overigens interesseert het me niks of de trainer een type Vreven is of niet. Als hij maar met het materiaal kan omgaan. Ik zie Groenendijk echt niet als verkeerde, bijvoorbeeld. Steijn evenmin. Niet op onderbuikgevoel afwijzen. Hyballa was ook de redder tot hij in de krant een bom onder de club legde... Dat is het dus ook niet.

2   10  
Maarten

Het functioneren van het Graydon mannetje in het verleden waarom werd daar geen kritische vragen over gesteld? Die Pipo wekt geen vetrouwen.

3   2  
Scheppioni

@ buurman
Antwoord op de hamvraag !
Het zou een uniek moment zijn as ze er bij ons NAC iets van zouden leren ?!

8   5  
Fred1

Opvallend dat wéér alles en iedereen over elkaar heen valt hier, allerlei meningen de een weet het nog beter dan de andere , de een is pro en de ander is weer anti.
Net als de club vormen de supporters zelden één front.
Nou lees ik soms ook dingen waarvan ik zeg, hoe kom je er bij en waar haal je die wijsheid vandaan?
Wie de schoen past trekke hem aan maar wie beweert dat Hyballa alleen maar goed was in ventileren heeft wellicht nooit een training van hem gezien.
Ik durf te stellen, als ex trainer , dat die oefenstof van een zeldzaam hoog niveau was.
De unieke combinatie van conditie , forechecking en ruimtes bespelen en niet te vergeten de tegenstander opjagen was echt heel goed.
Er worden dus dingen beweert die volstrekt onjuist zijn.
In beginsel heb ik die Belg ( zelfs heel lang ) het voordeel gegeven van de twijfel, maar wat een ratje bleek dat te zijn zeg, geen enkele vorm van communicatie mee mogelijk en overal zat een luchtje aan waarbij je als gezond denkend mens wel het een en ander kon invullen.
Die andere vreemde louche Belg die met het beruchte lijstje rondliep waar ook Sydney op staat gaf wel degelijk steeds aan dat TVDA overal van wist. ( een en een is nog steeds twee, we zijn niet achterlijk )
Een vriend van mij werkt bij een Belgische club en bevestigde dit.
Legio kansen om goede spelers binnen te halen zijn mislukt omdat meneer niet voldoende daad en slagkracht had , de samenwerking met MC, is bijna om zeep geholpen en op sterven na dood.
Hoe zou dat komen denken we?
Ik weet wat Manchester voor NAC heeft gedaan en nog doet maar ze hebben karrenvrachten stront over zich heen gehad.
Ik heb kort geleden nog met Stijn Vreven gesproken die ook een en al lof had over MC , ze zijn gewoon systematisch door onze Belgische vriend genegeerd en geschoffeerd. Krijg dat weer maar eens goed binnen minder dan een jaar.
Smulders was een lul maar die vergat niet dat MC een belangrijke partner was, VDA is er één keer geweest geloof ik.
Hyballa had niet weg gehoeven als ze die VDA ook buiten flikkeren, bij NAC hebben ze moeite met mondige mensen , wat heb je liever een lastig ventje waarmee je promoveert en ziet waar de schoen wringt of een meeloper waarmee we nog tot in lengten van dagen KK divisie spelen?
Een goede directie moet ook met moeilijke mensen om kunnen gaan, buitenflikkeren en de sponsoren er wéér voor op laten draaien is de gemakkelijkste weg kiezen uit eigen belang en niet eens uit belang van de club.
Overigens vernam ik vanochtend dat er al zeker minimaal 6 weken geleden al met andere trainers is gesproken , dat is echt zó respectloos en denigrerend naar iemand die nog gewoon in dienst is. Alsof er in het Trainers wereldje niet onderling geluld wordt.
Trieste bedoening .

5   3  
Bob de sloper

Sinds we op macht beluste aandeelhouders hebben zijn we niet failliet gegaan maar zijn zeker niet gered. Sinds de dag dat zij zich er dan weer wel en dan weer niet mee bemoeien, is het een grote puinhoop. Je kunt als directie niets. Geen beleid, geen strategie, geen beslissingen nemen. Kan ook niet want twee van de drie aandeelhouders hadden in Rotterdam niets te vertellen en zijn daarom naar Breda afgereisd. Voor de macht, niet voor de club. Als ik van Seumeren zie dan denk ik, het zal allemaal niet goed zijn wat die man doet, maar als mensen aan zijn club zitten, dan grijpt hij in. Verder heeft hij stabiliteit gecreëerd. Wat doen die van ons. Er een K zooi van maken.

10   5  
F7-Top

Mag van Flieger terug komen nu blijkt dat hij in veel dingen gelijk heeft gehad?

15   1  
Da Pope

@De Bolle Damen

Laat ik je allereerst danken voor je compliment aangaande mijn stemgeluid. Mocht je het fijn vinden, dan lees ik je graag verhaaltjes voor het slapengaan voor.

Je conclusie dat ik een gouden seizoenkaart koop om ermee te pronken is een verkeerde. Ik ben niet iemand, die de behoefte voelt om aan anderen te bewijzen dat ik een echte supporter ben. Ik vind de discussie over echt / niet echt sowieso onzinnig.

Ik heb een gouden seizoenkaart gekocht, omdat ik geen geld of andere compensatie van NAC hoef. Ik kan de 200 euro missen en zou me echt bezwaard voelen, wanneer ik daar een deel van terug zou krijgen. Als supporter heb ik weinig mogelijkheden om bij te dragen aan een stabiele toekomst van de club. De enige reden dat ik een gouden SCC gekocht heb, is dus dat ik mijn bescheiden bijdrage heb willen leveren.

Dat ging overigens niet helemaal van harte. Ik heb gewacht tot de allerlaatste dag, omdat ik twijfelde of ik de eigenaren en clubleiding mijn geld wel wilde geven. Uiteindelijk heb ik mezelf overtuigd door te geloven dat er met rust in de tent en een goede trainer best mogelijkheden zouden liggen om er een succesvol jaar van te maken. Als NAC dan dankzij mijn centjes een (klein) probleem minder heeft, help ik natuurlijk.

Je hebt gisteren (en in eerdere podcasts) niet meer gehoord dan mijn frustratie over het feit dat ik toch weer bedrogen uit ben gekomen. Er is voorlopig weer meer chaos dan er opgelost is. Het kan goed zijn dat achteraf blijkt dat deze beslissing de juiste was, maar vooralsnog zijn we weer gewoon terug bij af. Ik hoop al jaren dat het eindelijk een keer zal lukken, maar elke keer pakt het toch anders uit. Nu kun je (wellicht terecht) zeggen dat dat nou eenmaal NAC is, maar dat vind ik wat makkelijk.

Het is, vind ik, helemaal niet onredelijk om als supporter kwaad te zijn over het feit dat de club, waar ik nou eenmaal voor altijd aan vastzit, al jaren een puinhoop is. Ik neem geen afstand van de club, integendeel zelfs. Maar dit NAC is niet het NAC waar ik als kleine jongen verliefd op ben geworden. Om een paar voorbeelden te noemen:

- Het is in naam een volksclub, maar is effectief het speeltje van drie rijke meneren.
- Er werken mensen bij NAC, die de historie niet kennen en snappen. - De sfeer in het stadion is anders dan waarmee ik ben opgegroeid.
- NOAD is inmiddels een loze kreet geworden

Het lijkt erop dat onvoorwaardelijke liefde voor jou betekent dat je alles gelaten over je heen laat komen en alles goed praat. Zo zit ik niet in elkaar. Ik laat NAC nooit in de steek, maar vind dat je de problemen moet benoemen en teleurgesteld mag zijn. Onvoorwaardelijk is niet onverschillig.

5   6  
Dn malle

Het is niet meer te accepteren. Hoe halen we die 3 oplichters met elkaar uit onze club...??

Laten we elkaar geen mietjes noemen en grewoon zeggen wat we vinden en doorpakken. Wat gaan we doen met elkaar?

8   0  
Dutchbird

Top dat VDA en Hyballa (+ Duits laptopknechtje) eruit zijn gejonast. Daardoor wordt Manders beoordeeld als slagvaardig. Maar of dat zo is weten we pas als er volledige openheid wordt gegeven over de besluitvorming. En die komt er waarschijnlijk niet.

Had Manders zelf wel vertrouwen in de onvoorspelbare Hyballa? Welke rol speelde de RvC in de besluitvorming en waren de grote drie ook betrokken? Werd de uitvoering over 1 juli heen getrokken vanwege het NOW ontslagverbod tot 1 juli? Hoe gaan we al die jaarsalarissen aan ontslagvergoeding (ook assistent) financieren?

We zullen het waarschijnlijk nooit weten omdat juristen in dergelijke processen dringend adviseren om niet openlijk te communiceren. Vaak wordt dat ook overeengekomen in de vaststellingsovereenkomst tussen werkgever en werknemer.

Nu is de vraag wat voor TD of TM we willen. Als het een krachtdadig persoon moet zijn, die het klappen van de zweep kent, dan is het verstandig om deze persoon de TD titel te geven en hem eerst te werven zodat hij zijn trainer/coach mee kan uitzoeken. Als NAC genoegen neemt met iemand die als technisch manager naast de trainer opereert dan kan eerst een trainer worden gezocht en daarna pas de TM. Hopelijk worden in dit proces geen fouten gemaakt, want die werken door tot uiteindelijk weer iemand het loodje moet leggen.

P.S. Degene onder de grote drie die destijds tuthola Edelenbos naar binnen heeft gehaald zou eigenlijk de ontslagvergoedingen van Eisenga, Abeeltje en Hyballa uit eigen zak moeten betalen. Dat was immers een van de stomste fouten in de geschiedenis van NAC. Kaliber Mommers.

2   1  
henk

@D'n malle
Als je van de aandeelhouders af wilt, dan kan je ze uitkopen. Dan adviseer ik wel om de kleintjes ook uit kopen, anders heb je nog steeds een stuurloos schip. Bij tekorten, zoals dit jaar en de degradatiejaren mag je dan de tekorten opvangen (enkele miljoenen). Geen idee wat de club moet kosten, maar voor tien miljoen zullen ze het wel willen doen. Ze verlangen wel een plan en extra investeringen.
Succes met sparen.

5   1  
Buurman

Duidelijke reactie van Fred1. Nuanceert wel het een en ander geef ik toe. Ben het ermee eens dat Hyballa voor komend seizoen de juiste trainer was. Echter waarom manoeuvreert hij zich zo in een moeilijk pakket door naar Blanco te rennen in plaats van naar de AD ? Daarnaast vind ik dat zijn capaciteiten worden overdreven. Als hij zo goed is waarom is zijn CV dan zo beperkt en eindigt zijn trainerschap bijna altijd na korte tijd ? Zijn oefenstof is inderdaad goed. Maar trainer is meer dan alleen goede oefenstof hebben. Jammer dat hij dit seizoen niet afmaakt, dat zeker.

Over de betrouwbaarheid van TVDA weet ik te weinig. Wat echter staat is dat hij TD moest spelen wat te hoog is gegrepen. Mijn mening blijft dat hij een aantal dingen als TM goed heeft gedaan, zoals onze Spanjaarden, contracteren. NAC heeft hem een verkeerde plaats in het organogram gegeven. Dan zit het sowieso al fout. En daarvoor moet je toch echt bij NAC zijn. Uiteindelijk loopt iedereen in deze kwestie zwaar schade op. Ook TVDA. En dat is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Het is structureel. NAC heeft gewoon zijn zaakjes op het hoogste management niveau niet voor elkaar. En dat wreekt zich steeds erger.

3   3  
Fred1

@ Buurman men wist wat men in huis haalde toen ze Hyballa aantrokken , Hyballa laat zich niet muilkorven , is uitgesproken en goudeerlijk , heeft een hoge werkethos en eist dat van anderen ook, dat zijn eigenschappen waar zwakke leiders niet mee overweg kunnen.
Van Gaal werd destijds in zijn prille carrière ook bijna ontslagen en zie wat er is gebeurd omdat er wel mensen in de clubleiding waren die in hem geloofden.
Dat is de reden waarom Hyballa nooit ergens zijn werk af kon maken omdat er bijna nergens een clubleiding met ballen zit, mensen die nooit in clubbelang denken maar altijd alleen aan zichzelf.
Als Hyballa ooit ergens aan de slag kan waar men zijn grillen accepteert en zijn voetbalkennis op waarde schat en hij een échte kans krijgt, dan denk ik dat hij iedereen versteld doet staan.
Nu heeft men meer dan een jaar de luie nitwit TVDA een ongekende chaos aan laten richten.
De Spanjaarden zijn niet door VDA bij ons gekomen maar door de scouting van MC en Ted van Leeuwen ( Nacho ) , onterecht worden hem die credits toebedeeld.
Jammer genoeg hoor je achteraf pas alle verhalen , VDA werd de onzichtbare man genoemd op de NAC burelen en in Zundert, er zijn medewerkers die hem niet eens kenden.
En deze man heeft dus voor heel deze chaos gezorgd , puzzelstukjes vallen nu in elkaar, en het verhaal Seuntjens kunnen we nu dus ook beter plaatsen.
Ook de spelers die op die lijst van die louche makelaar in België stonden was een raar verhaal, de uitleg van VDA was heel vreemd en sloeg nergens op, alleen dat was al reden voor ontslag op staande voet.
Belangenverstrengeling? Wie het weet mag het zeggen.
En wat nu?
Nu gaan we een Manders clan een Haagse connectie creëren vrees ik , kortom keer op keer stellen we lichtgewichten aan , raar voor een van de grootste clubs van Nederland .
Geef eens wat geld uit aan toppers inplaats van afkoopsommen.

1   1  
Dutchbird

@Fred1
Sjoerd legde de vinger op de zere plek. VDA miste elke vorm van leiderschapskwaliteiten. Hij had rare ideeën die menigeen het voorhoofd deden fronsen en kon op geen enkele wijze mensen meenemen in die ideeën.

Dan ben je gedoemd te mislukken. Dat verklaart ook waarom hij zichzelf niet langer technisch manager wilde noemen maar er op stond dat Edelenbos (zijn "ontdekker") hem voortaan als technisch directeur positioneerde. Typisch Belgisch want daar is een directeur de patron waar iedereen onvoorwaardelijk naar moet luisteren, zonder discussie bevelen opvolgen.

Dat werd al snel na zijn aantreden duidelijk. Bovendien liet hij een unieke kans lopen om draagvlak te creëren onder twijfelaars toen Ralph Seuntjens aanklopte. Dat zorgde voor een storm aan kritiek. Zijn remedie was: nog minder overleggen en gewoon als de patron zijn eigen naad naaien.

Hij is hier herhaaldelijk op aangesproken door Brood, vervolgens door Eisenga en daarna door Hyballa. Maar die hadden niet door wat er in die grijze Belgische hersencellen van VDA om ging. Zij waren het niet eens met de patron en dat soort mensen moet dus sneuvelen.

Dat is hem gelukt omdat Edelenbos niet alleen de kneuzen Eisenga en VDA had opgepikt in de arbeidsmarkt. Zij had ook een RvC samengesteld na het vertrek van Gielen en co. Als de twee door haar geselecteerde directeuren zo incompetent zijn als ze groot zijn, wat mag je dan van de door haar geselecteerde RvC verwachten? Helemaal niets! Zij kan niet selecteren en voor zo'n RvC heb je juist een uitgekiende selectie nodig van verschillende competenties die vervolgens over aantoonbare samenwerkingskwaliteiten beschikken.

Deze RvC is een door Edelenbos samengeraapt zootje dat er verstandig aan doet om nu zelf op te stappen. Want als je door Edelenbos bent geselecteerd is voor iedereen bij NAC duidelijk: je bent niet geloofwaardig. Maak plaats voor een RvC met geloofwaardige mensen die Manders coachen en behoeden voor fouten. Toegankelijke ervaren mensen die direct beschikbaar zijn als hij een vraag heeft. Geen mensen die een keer per maand tijdens de RvC vergadering op zijn stoel gaan zitten, want dat is niet werkbaar: niet voor Eisenga en niet voor Manders.

0   0  
Chris Jeroen

Lord Bubuza is spiritueel begaafd en zijn werken zijn magnifiek. Hij verdient het om erkend te worden door de wereld omdat hij perfect is in het helpen van mensen met zijn betovering. Ik stuurde mijn vrouw inpakken omdat ik haar afsneed door me te bedriegen met haar ex-vriendje, ik was gewond maar ik wilde haar niet aan hem verliezen, dus ik zocht hulp op internet en ik zag mensen getuigen en Lord Bubuza bedanken. Sommigen bedankten hem voor het herenigen van hun relatie, het annuleren van een scheiding, het winnen van de loterij, enz. Dus nam ik contact met hem op en vertelde hem mijn huwelijksproblemen. Hij reageerde en beloofde me te helpen met zijn betovering, ik gaf alles wat hij vroeg en ik was overweldigd omdat mijn vrouw huilend terugkwam en me op haar knieën smeekte om te vergeven en haar terug te accepteren en sinds ik haar heb vergeven, is ze gestopt met vreemdgaan. Lord Bubuza kan u ook helpen. Neem contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

Laad alle berichten na dit bericht in