Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #194

Das Phantom

Een kakelverse Een Tikkie naar het Zuiden, want in aflevering 194 schuiven Yannick, Levien en Thijs 1 schuiven weer aan achter de microfoons. Ze bespreken de overwinning van NAC in Maastricht, hoe de sfeer is naar de drie punten en wat we vrijdag kunnen verwachten tegen een andere laagvlieger: FC Den Bosch. Veel luisterplezier!

Overwinning in Limburg
NAC moest ineens op de zondagmiddag voetballen en dat pakte goed uit. Ondanks dat het geen galavoorstelling was, werd er wel met 1-4 gewonnen. Iedereen is blij met de overwinning, maar een polonaise wordt er nog niet gelopen. Het spel moet nog beter vinden de mannen, maar toch is er goede hoop op een nieuwe overwinning tegen Den Bosch. 

Den Bosch op bezoek
Na de overwinning op laagvlieger MVV komt nu het vreemdelingenlegioen van FC Den Bosch op visite. Als NAC mee wil doen om de bovenste plekken moet er een serie worden neergezet en dan telt er niks anders dan een overwinning. Aan de voorspellingen te horen hebben de mannen er ieder geval vertrouwen in 

Pubquiz en Ex-NAC 
De B-Side Rats Pubquiz staat weer gepland en was binnen no time uitverkocht. Het beloofd weer een mooie middag te worden begin januari in DOK. Verder wordt het Ex-NAC-nieuws van deze week weer besproken met het overlijden van Ruud Geels, het optreden van Bart Verbruggen bij Oranje en problemen voor Angelino in Turkije.  

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #194
Bron:
B-Side Rats
20 Reacties
8   2  
Da Pope

@De Bolle Damen 


Er hoeft helemaal niemand buiten geflikkerd te worden. Maar het is toch niet gek dat je aan je sponsors en supporters uitlegt waarom je een doelstelling niet haalt? En op basis waarvan je verwacht dat je nieuwe doelstelling wel realistisch is? Je mag aannemen dat de club bij het formuleren van de doelstelling niet zomaar wat roept, maar kijkt wat op basis van de dan beschikbare informatie een realistisch doel is. 

Ik vind het echt te makkelijk om als het tegenzit je schouders op te halen, de verwachtingen bij te stellen en vrolijk door te gaan. Als je nooit evalueert waarom het misgaat, ga je het ook nooit beter doen. Louter intern evalueren past wat mij betreft ook niet bij het publieke karakter van een club in het betaald voetbal. Je zal extern iets van toelichting moeten geven. Want het kan niet zo zijn dat je de kreet 'Wij strijden om de bovenste twee plekken' gebruikt om sponsors en supporters binnen te hengelen, maar dat je die sponsors en supporters negeert als het niet loopt zoals je verwacht had.

Als we als club echt vooruit willen, moet je verantwoordelijkheid durven nemen en moet je eindelijk eens leiderschap tonen.

4   3  
Eretribune

Goede podcast mannen, mooie overwinning uit tegen de Sjengen en nu door tegen de Bossche Bollen, tot vrijdag allemaal.
Allemaal achter ons Nác.
Fijne avond allemaal.
Hup Nác.

6   4  
Ernie

Potentieel NAC komt in Maastricht eindelijk tot uiting: 'De klasse druipt er vanaf.'
Overdrijven is ook een vak BLANCO!

4   5  
D’n opletter

@Bisiderats; dank voor de podcast! Onder de vorige podcast heb ik deze reactie geplaatst, hier is volgens mij geen antwoord op gekomen, vandaar nogmaals de vraag;

Jammer dat jullie, ook, mee gaan dat er dit seizoen niet gepromoveerd moet worden, maar dit ook volgend seizoen kan. Volgens de laatste '1912 avond' was Toon Gerbrands daar duidelijk in. Vorig seizoen mocht het, volgend seizoen (dit seizoen dus) MOET het..! Waar en wanneer is dat veranderd?

3   4  
Das Phantom Deze gebruiker is een admin

@D'n Opletter

Morgen! Sorry dat we nog niet hadden gereageerd. Vooralsnog is er bij ons ook niks anders bekend dat het plan wat jij nu schetst, dus hopelijk kunnen we dat snel een keer navragen. Verder denk ik dat wij het in het gesprek dan vooral baseren op: is het nu realistisch om te zeggen dat je vol meedoet om promotie dit jaar.

2   4  
D’n opletter

@Das Phantom: Goedemorgen, dank voor het antwoord!
Via diverse kanalen komt er steeds vaker de opmerking dat we binnen nu en twee seizoenen moeten promoveren. Mochten jullie in de gelegenheid zijn om dit na te vragen dan zou dat mooi zijn.
Ik wacht het verder af.

8   3  
Wanny

Wat maakt het uit of er dit seizoen gepromoveerd moet worden? Ik neem toch aan dat we er al alles aan doen om te promoveren. Maar dat geeft ook geen zekerheid.

3   2  
Da Pope

@Wanny

Niemand kan natuurlijk promotie beloven. En het spreekt voor zich dat NAC er alles aan doet. Maar het is wel opvallend hoe snel de lat na een nogal matig begin van het seizoen van meedoen om de bovenste twee plaatsen naar plaatsing voor de play-offs is verlaagd. Dat voelt toch alsof je het sportieve wanpresteren van je organisatie onder het tapijt probeert te vegen.

5   3  
D’n opletter

@Wanny: Op de laatste 1912 avond was Toon Gerbrands daar heel stellig in; toen (vorig seizoen) mocht het, het daaropvolgende seizoen, dit seizoen dus, MOET het. Anders zou NAC in zeer zwaar weer komen...
Nu wordt er sinds enkele weken 'zomaar' geroepen dat er ook volgend jaar gepromoveerd mag worden. Dat vind ik vreemd, niemand van NAC heeft hier, buiten Gerbrands om, iets over geroepen. Het zou fijn zijn als daar (snel) duidelijkheid over komt.

6   6  
De Bolle Damen

Een doelstelling bijstellen getuigt gewoon van realisme. Daar is helemaal niets verkeerds aan.
Je kan wel lopen simmen .."maar dat hebben ze beloofd".. , maar dat heeft geen zin.
De mensen die hier een punt van maken zullen ook diegene zijn die aan het begin van het seizoen smeken om een doelstelling.
Je streeft promotie na, dat is evident.
Het loopt zoals het loopt, het is zoals het is.

De enige feiten:
Niemand bakt er iets van in deze KKD competitie.
NAC heeft een "promotiewaardige selectie".
NAC stelt teleur.
NAC heeft een grote groep supporters waarvan het overgrote deel dit zal beamen.
En een klein deel blijft maar zeiken en is niet realistisch.
En nog een kleiner deel is irreëel superlatieven aan het braken.

We gaan het zien, ik heb er in ieder geval vertrouwen in dat we gaan promoveren.
En ook ik vind het niet best gaan tot nu toe.
Hup NAC!

5   1  
Spitfire

Ik vind de vraag van D'n Opletter bijzonder goed om op door te vragen, en ik ben héél bang voor de achterliggende reden van het 'moeten' promoveren dit jaar.

Het zou niet de eerste keer zijn dat ons eigen N.A.C. alles inzet om een doel te behalen, en de begroting daarop bijstelt. Als we dit jaar niet promoveren, wacht ik met angst en beven op het eerste nieuws over tegenvallende jaarcijfers, en/of financiële perikelen, omdat er wederom te veel is uitgegeven, zonder het gewenste resultaat.

Ik zal wel negatief zijn, maar het verleden heeft mij het deksel iets té vaak op mijn neus geduwd....

6   4  
Krenk

In een professionele (voetbal)organisatie stel je doelstellingen en houd je je daar gedurende het jaar aan. Mochten deze doelstellingen om wat voor reden niet behaald worden dan heeft dat consequenties.

Het tussentijds aanpassen of afzwakken van je doelstellingen is niet alleen niet professioneel. Het is ook een dikke middelvinger naar je achterban. Vergelijkbaar met de politiek waarin er tijdens de campagne van alles wordt beloofd, en er na de formatie bar weinig van overblijft. Er is ons een worst voorgehouden om de rust te bewaren en/of seizoenskaarten te verkopen.

Kortom: in mijn ogen ongelofelijk dat de doelstelling wordt aangepast zonder dat hier over wordt gecommuniceerd. Hier is een Algemeen Directeur voor verantwoordelijk, maar deze is in geen velden of wege te bekennen. En waar is die Frits die bij de aandelenoverdracht 2 keer week raaskalde over transparante communicatie en dat dat vanaf nu helemaal anders zou gaan? Ook spoorloos.

4   0  
scheppioni

Het al lange tijd van prima voetballen naar ineens totaal onherkenbaar is de grootste opdracht voor dit NAC !!
Met hopelijk spoedig Omarsson en Sedju terug moet ons NAC zeker zich bij de eerste vier kunnen voetballen normaal gesproken!
Ook groot aandachtspunt is verdedigend links, wanneer Kemper zijn koppie er niet bij houdt.............

5   1  
D’n opletter

@Spitfire: dank voor je reactie
@ De Bolle Damen: Was je erbij bij de '1912 avond'? Zo ja, dan weet je hoe zorgelijk de boodschap destijds van Gerbrands was.
Dat ze die vervolgens willen bijstellen is wat mij betreft prima, maar communiceer dat dan! Nu wordt het tussen neus en lippen gezegd dat er ook na dit seizoen gepromoveerd mag worden. Ik sluit mij aan bij de woorden van Spitfire; ook ik heb in het verleden iets te vaak een deksel op mijn neus gekregen.

5   5  
De Bolle Damen

En dus, Spitfire en Opletter; wat nu?
Iedereen weer buitenflikkeren.
De club weer in brand steken?
Een doelstelling wordt niet altijd gehaald, het is tenslotte een gesteld doel.
Of hadden ze in jullie opinie beter kunnen zeggen ; "we gaan voor plek 8 tm 18".." Dan hadden ze de doelstelling misschien wel gehaald en hadden we de polonaise kunnen lopen.

Iedere sporter, iedere ondernemer heeft een doel wat nagestreefd wordt.
Beloftes zijn weinig waard gebleken. Zeker in de sport.

8   2  
Da Pope

@De Bolle Damen 


Er hoeft helemaal niemand buiten geflikkerd te worden. Maar het is toch niet gek dat je aan je sponsors en supporters uitlegt waarom je een doelstelling niet haalt? En op basis waarvan je verwacht dat je nieuwe doelstelling wel realistisch is? Je mag aannemen dat de club bij het formuleren van de doelstelling niet zomaar wat roept, maar kijkt wat op basis van de dan beschikbare informatie een realistisch doel is. 

Ik vind het echt te makkelijk om als het tegenzit je schouders op te halen, de verwachtingen bij te stellen en vrolijk door te gaan. Als je nooit evalueert waarom het misgaat, ga je het ook nooit beter doen. Louter intern evalueren past wat mij betreft ook niet bij het publieke karakter van een club in het betaald voetbal. Je zal extern iets van toelichting moeten geven. Want het kan niet zo zijn dat je de kreet 'Wij strijden om de bovenste twee plekken' gebruikt om sponsors en supporters binnen te hengelen, maar dat je die sponsors en supporters negeert als het niet loopt zoals je verwacht had.

Als we als club echt vooruit willen, moet je verantwoordelijkheid durven nemen en moet je eindelijk eens leiderschap tonen.

2   0  
Francesco

Begrepen dat gisteren Omarsson voor het eerst meedeed met (gedeeltes van) de groepstraining. Zal nog wel wat weken vergen, maar zonder terugslag zoals Sejdiu mag je hem dit kalenderjaar zeker nog wel terug verwachten.

0   0  
D’n opletter

@De Bolle Damen; Dank voor je reactie. Ik sluit mij graag aan bij de woorden van Da Pope van 15.52 uur.

2   0  
Krenk

@DA POPE. Helemaal eens en prima verwoord.

@Wanny. Vind ik persoonlijk echt te vrijblijvend. Doelstelling na 15 wedstrijden bijstellen en dit niet communiceren naar je achterban.

1   1  
Thierry14

23 potten te gaan en er zijn er hier bij die denken dat de doelstelling promoveren al niet meer mogelijk is.....alles en iedereen wordt weer afgeschreven? Ga er gvd eens een keer achter staan en kijk op t eind is of de doelstelling behaald is.... als iedereen een keer fit is en blijft is er nog genoeg mogelijk

0   0  
Adorni

en nu als prioriteit een vertrouwenswaardige keeper die de ballen pakt: alle ballen. we zullen het vrijdag weer zien

Laad alle berichten na dit bericht in