Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #196

Das Phantom

Niet op de vertrouwde maandag, maar op de woensdagavond een nieuwe aflevering van Een Tikkie naar het Zuiden. In aflevering 196 schuiven Koen, Levien en Thijs aan om de overwinning tegen jong PSV, de aansluiting met de top en vragen van luisteraars door te nemen. Natuurlijk komt ook het nodige Ex-NAC-nieuws weer voorbij. Veel luisterplezier!

Feest op de Herdgang
Wat van te voren werd gezien als een potentiële bananenschil werd uiteindelijk een eenvoudige overwinning op Jong PSV. Met een goed keepende Roy Kortsmit, twee treffers van Sigurd Haugen en een prima helft van Matthew Garbett en Dominik Janosek werd het uiteindelijk 0-5. Toch kan het nog zeker beter qua spel, maar er is in ieder geval genoeg reden tot positivisme. 

Aansluiting met de top 
Nu er drie wedstrijden op rij zijn gewonnen en de wedstrijd met TOP Oss voor de deur staat lijkt NAC de aansluiting met de top helemaal te hebben gevonden. Wat doet dat met een groep en met de supporters? En wat kunnen we verwachten van de komende drie wedstrijden?

Vragen van luisteraars

Wie moet Garbett vervangen? Komt Kevin van Veen naar Breda? Wie is de beste aankoop van NAC? En moet NAC nu nog opzoek naar een nieuwe doelman? Zomaar wat vragen die werden ingestuurd en die aan bod komen deze aflevering. 

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #196
27 Reacties
32   3  
kopspion

Zeg neen tegen van veen !

32   3  
kopspion

Zeg neen tegen van veen !

27   2  
Babos!

Als ik mocht kiezen tussen alle spitsen van de wereld en V Veen dan niet V Veen! Wij hebben Haugen!

23   0  
Henkie

Met Omarsson, Haugen en Boere mag ik toch hopen dat er niet nóg een spits gehaald wordt.
Dan zijn er andere posities belangrijker lijkt mij zo. Pas 2x de nul gehouden bv..

3   14  
HUPNAC

We zijn achterin nog heel kwetsbaar.
Bovendien hebben we geen fatsoenlijke keeper.

6   14  
Paul Soeters

Hierboven staat geschreven dat NAC aansluiting heeft met de top in de KKD. Leg dat eens uit, als je "net" op plaats zeven staat. Nogmaals, amper vier dagen op plaats zeven staat. Aansluiting heb je als "dik" getoond is dat je daar echt thuishoort. Om daar nu al van te spreken is veel te vroeg. Eerst maar eens continuïteit tonen rondom deze positie.

We gaan iets opwaarts dat is duidelijk, maar we kunnen op dit moment gezien het structuele spel van de laatste tijd, net zo vlot weer iets of wat tuimelen richting de middenmoot. Negatief zijn hoeft niet, maar hopelijk wel realistisch?

18   3  
Das Phantom Deze gebruiker is een admin

@Paul

Ik vermoed dat je de podcast nog niet hebt geluisterd, dus zal het ook hier uitleggen.
We vinden toch nu aansluiting bij de top van de KKD? Plek 2 tot en met 7 staan binnen vier punten van elkaar. Dan doe je daar nu gewoon mee.

Vrijdag moet er gewonnen worden stellen we verder én omdat er veel concurrenten tegen elkaar spelen is dat dan ook nog gunstig.

Verder hebben we het ook over het spel dat nog niet super is inderdaad en dat er daarna vier zeer belangrijke potten volgen.

Dus denk dat we behoorlijk realistisch zijn ;-)

8   0  
PPG

Allemaal leuk die aansluiting met de top, maar je hebt pas echt aansluiting bij de top als je na 19 januari nog steeds op deze plek staat of iets hoger.

Ik ben heel erg benieuwd met de komende wedstrijden tegen ADO, W2, Emmen en Cambuur. Samen met de wedstrijd van vrijdag moet je gewoon 12 punten pakken.

5   2  
markenaa

Niet vergeten dat de selectie is samengesteld op basis van Hyballa als trainer. Van Gastel is een totaal andere trainer met andere opvattingen speelwijze en visie. Daarom is het extra knap dat hij de punten wel pakt.
Nu nog beter voetbal. Dat lijkt een kwestie van tijd. Op het moment dat er aanvallend op het middenveld met een spits een koppeltje ontstaat komt de swung erin.
Na de winterstop kan het als een tierelier gaan lopen doordat een paar spelers elkaar weten te vinden. Misschien spelen we opeens wel met 2 tienen en een centrale spits. We hebben op het middenveld en in de spits met omarsson erbij opeens andere mogelijkheden.
Ik geloof er echt wel in dat er een paar zijn die opeens met elkaar kunnen lezen en schrijven en de doelpuntenmachine op gang komt.
Gestaag richting plek 2 en einde seizoen erop en erover.

3   7  
Paul Soeters

PPG: Ik deel jouw mening. Twaalf dagen nog pas, thuis tegen Den Bosch was het "nog" helemaal niets bij velen en nu schrijft men alsof men aansluiting heeft. Dat woordje aansluiting is misleidend en te voorbarig.

4   0  
Swr

Als we de komende 3 wedstrijden niet verliezen doen we gewoon weer helemaal mee. Dan gaat het hopelijk in de groep een leven, en kunnen we na de winter ook de andere lastige ploegen het heel moeilijk maken. Hup NAC!

3   0  
BasSnelden

Het is inderdaad nog zeer broos allemaal. Zowel in de stand als in het spel. Ik zie wel goede intenties qua organisatie. Maar je kunt niet echt praten over subtop etc. Pas als Nac in maart afstand heeft genomen van plek 9, dan weet je dat play-offs realistisch zijn. Vanuit daar kun je kijken of plek 2 nog haalbaar is. Nogmaals, de verschillen zijn minimaal en élke wedstrijd is een uitdaging. Om te beginnen morgen.

6   0  
Richting grote markt

Het beloven interessante weken te worden.

NAC krijgt een moeilijke serie. Maar dat krijgen Emmen en Ado ook.

Tegenstanders ADO:
Willem 2 thuis
NAC thuis
J.az uit
De graafschap thuis
Vvv uit
Emmen thuis

Tegenstanders Emmen:
Eindhoven uit
Roda thuis
Dordrecht uit
NAC thuis
Groningen thuis
ADO uit
Eindhoven thuis
Roda uit
Cambuur thuis
Willem 2 thuis
Vvv uit.

Met name Emmen zie ik volledig wegvallen met zo,n programma.

Kom je de komende 5 wedstrijden goed door met max 1 verlies partij dan doe je uitstekende zaken.

Het verschil met ons en en onze concurrenten is dat wij onze 2 beste spelers terug gaan krijgen. Daarin hebben wij een streepje voor.

11   2  
Ouwe Spionkop

Het valt me op dat ik niemand meer hoor over aantrekken centrale verdediger in de winterstop.
Dat lijkt me nog steeds prioriteit. Martina is al op leeftijd en Airforce Jan staat nu al op scherp met gele kaarten.
Er is geen alternatief momenteel.

2   2  
Badeend

@ Paul

Je zegt het zelf al - "negatief zijn hoeft niet". Doe dat dan ook niet.
De aansluiting bij de top van de KKD is gevonden op het moment dat NAC "ineens" nog maar 4 punten achterstond op plek 2. Dus direct de seconde na het eindsignaal van afgelopen maandag. Dan moet je nu niet proberen om je eigen punt voeding te gaan geven over "dik" iets bewijzen. Aansluiting vinden is stap 1 en die is nu gezet.

Van de ploegen boven NAC zijn er maar twee teams die in de afgelopen 5 wedstrijden meer punten hebben behaald dan NAC (Willem ii en Cambuur)(onder NAC zijn er overigens ook maar 2 - Groningen en Jong Ajax). Dan doe je het gewoon relatief gezien al goed, en met 10 uit 5 ook absoluut gezien gewoon niet verkeerd. Met dat gemiddelde over de hele competitie had je nu netjes 2e gestaan. Die stijgende lijn wil je toch niet ontkennen?

Dat het voetballend nog beter moet, dat ziet een blinde. Maar dat betekent niet dat je de opwaartse lijn in resultaten én stand moet gaan ontkennen en dan dat weg moet gaan schrijven als "realisme". Realisme is kijken naar de stand, die vergelijken met waar we vandaan komen en waar je naartoe wil en dan beseffen "we vinden de aansluiting". Nogmaals - stap 1. Op het moment dat NAC in maart nog steeds bij de top 5 staat, kun je zeggen "NAC behoort tot de top in de KKD". Niet nu gaan zeveren over het misleidend zijn van het woord "aansluiting", dat is echt lulkoek van de onderste plank.

5   0  
Ivo

@Badeend

Er is pas een verandering als we de mindere wedstrijden ook winnen.
Recentelijk waren er nog zeperds tegen de Quick Boys, Jong Ajax en Helmond. Als we dat soort potjes ook gaan winnen, kan het wat worden. Want we gaan niet iedere week met 5-0 winnen. De ploeterpotten, daar gaat het om.

Puntverlies tegen Dordrecht, Eindhoven, Jong Utrecht, Jong Ajax en Helmond. Thuisnederlagen tegen VVV en Emmen. Dat is veel te veel als je echt mee wil doen om plek 2.

Natuurlijk ga je nu niet alles winnen, maar je moet gewoon vaker met een vieze 1-0 of 2-1 van het veld lopen bij dit soort wedstrijden. Daar promoveer je mee, niet met die ene 5-0 uitschieter tegen Jong PSV.

5   0  
Chefke076

Vind Koen ook een goede toevoeging aan de podcast(s). Een iets meer inhoudelijke en realistischere kijk op NAC en het spel. Mag wat mij betreft vaker aansluiten!

1   0  
De Bolle Damen

Heb ik gemist Ivo?
Ik was in Venlo toen NAC daar kansloos verloor, maar de thuiswedstrijd is me even ontgaan...

7   2  
scheppioni

@ richting grote markt
Eerst maar eens zelf nu nog negen uit drie halen anders hoeven we ook niet naar andere te kijken !
Hopelijk dat de 0-5 nu eindelijk wel eens een goeie boost geeft morgenavond, maar morgen weer thuis spel maken he, dat blijft toch nog een groot aandachtspunt !!! HUP NAC !!!

6   2  
scheppioni

Haugen Sigurd Haugen gimme more goals gimme gimme more goals gimme gimme !!!

2   1  
Wanny

@ RICHTING GROTE MARKT

Het programma zegt ook niet alles. NAC verspeelt punten tegen Helmond en Jong Ajax, thuis nota bene. En traditioneel lastige uitwedstrijden als Cambuur en Jong PSV winnen we dik.

8   1  
De vlekkenverwijderaar

Van mij hoeven er helemaal geen spelers meer bij te komen. We hebben een prima selectie, zeker als iedereen weer fit is. Snap ook het slappe gelul over van Veen niet zo goed. Die kutbaard verdient 500.000 ton per jaar daar in Groningen, dat verdienen bij ons 3 spelers, dus waar hebben we het ij Godsnaam over, die zogenaamde geruchten lekker laten voor wat het is.

5   4  
Sander P

Wat mij betreft trekken ze Ralf Seuntjes aan. Zijn contract loopt tot januari 2024. Wat extra ervaring, een goede speler maar ook voor het elftal buiten het veld. Daarnaast kan hij zowel op het middenveld als in de aanval uit de voeten. Dan moet hij maar laten zien of hij nog in de basis hoort.

3   2  
Matc

Morgen is misschien nog wel de lastigste wedstrijd van de komende 5 potten. Ik denk dat NAC tegen de tegenstanders die willen voetballen en die niet de bus parkeren een beter resultaat kan boeken.

2   1  
Belgische Naccer

Laten we niet te vroeg de loftrompet blazen...

Win eerst maar eens van een paar direct concurrenten. Emmen, ADO, Willem 2, Cambuur...
Ik zou het al heel knap vinden als we 6 punten overhouden aan deze potjes.
De 5-0 was geflatteerd tegen jong PSV en dit team is nog niet in staat om een tegenstander echt pijn te doen. Daar is het achterin en voorin gewoon nog te zwak voor.

Ik hoop dat Omarsson de killers-mentaliteit voorin weer terug brengt en ik hoop ook dat Kortsmit met nu 2x de 0, ook weer zijn oude niveau terug krijgt en wat vertrouwen heeft getankt!

Maar het is nog te vroeg om te zeggen dat er aansluiting is. Er staan nog 6 teams boven je, waar je met dit team, echt niet zomaar even van wint! En dat zal echt wel moeten, als je 2e wilt worden.

Maar over 4 wedstrijden weten we meer! Ik hoop op de eerst minuten van Omarsson aanstaande vrijdag.

Hup NAC!

1   0  
Nicky

Hahaha ik had toch mijn aapje met handen voor het gezicht icoontje gebruikt om aan te geven dat het luchtig bedoeld was, de Kortsmit opmerking. Het was toch ook gewoon een grappig beetje awkward moment, die vraag aan t einde... Niet te serieus allemaal 😉 althans, niet zo bedoeld vanuit mijn kant. X x x

0   2  
Bommetje

@Sander P
Alle respect voor Ralph, die hadden we toen eerder moeten halen.
Maar het is jou toch ook opgevallen dat we met de centen van de V’s op hoger niveau scouten?

2   0  
3ROBI

@Bommetje

Je zegt met alle respect maar blijkbaar heb je die niet omdat het nog steeds teveel moeite is om zijn naam correct te schrijven

Laad alle berichten na dit bericht in