Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #231

Das Phantom

Terwijl heel Nederland zich aan het voorbereiden is op de wedstrijd Nederland - Engeland, doken Yannick, Levien en Thijs 1 nog even snel de studio in voor een nieuwe Tikkie naar het Zuiden. Over nieuwe spelers, de terugkeer van Perry, ongelukken in Oostenrijk en toch ook een klein beetje over Oranje. Veel plezier met luisteren.

Kostroz en Balard zijn binnen
NAC heeft twee nieuwe spelers. De Poolse Spits Kosterz wordt gehuurd voor een jaar en de club heeft ook een optie tot koop in de deal laten opnemen. Een goede zaak? En wat zijn de verwachtingen? Verder werd de komst van Balard officieel. Wat kan de Australische middenvelder toevoegen aan NAC?

Perry is back
NAC heeft een nieuwe manager Media en Marketing. Perry Hendriks keert naar acht jaar terug in Breda. Daarnaast vertrekt Alex Knook na vele jaren bij NAC. Niks dan lof voor zijn persoon in de podcast.

In & Out
Verder worden de laatste transfers besproken. Van Schuppen heeft een nieuwe club gevonden en ook Mekkaoui heeft een andere werkgever. En hoe zit het eigenlijk met Mats Seuntjens? De spelmaker traint inmiddels weer mee bij RKC.

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #231
Bron:
B-Side Rats
24 Reacties
20   3  
Scheids!!

A.U.B. geen Mats Seuntjes!!
Voegt niets meer toe en loopt waarschijnlijk alles en iedereen voor de voeten.
Buiten het team om ook geen teamplayer!

12   3  
Sir Smokalot

Goed bezig , wij gaan NOAD tonen en ons veilig spelen en van daaruit proberen een stabiele eredivisie ploeg te worden , dus stop allen met zeuren en ga gewoon aa hater je ploeg staan

20   3  
Scheids!!

A.U.B. geen Mats Seuntjes!!
Voegt niets meer toe en loopt waarschijnlijk alles en iedereen voor de voeten.
Buiten het team om ook geen teamplayer!

8   1  
Leo61

@Scheids
Mats komt niet .was alleen optie in kkd
Verder idd in 1e jaar veilig spelen en doorbouwen . Alle vertrouwen in !

6   2  
De Leste

Aub geen Mats

5   12  
Ert

Het eerste waar ik om hoop is dat de 'studentjes' oftewel de mensen die er alleen maar voor de leuk zitten weg zijn en hun seizoenskaarten aan echte supprters hebben gegeven.

En daarnaast Front en wat qua sfeer zou moeten geven ook thuis geven, want jullie weten dat de oude garde van vèr voor 5 jaar geleden dat we hard degradeerden, naar F7 is verhuisd eeh? Was een beetje kut (kort samengevat) eeh de laatste reguliere thuiswedstrijden.. misschien iets dat we 90 minuten volhouden als SUPPORTERS zijnde..
En kom nou niet aan met: goh waar denk je aan.. heb je 5 jaar je best voor gedaan toch om zo genaamd te worden... Front.. laat zien dan..

3   1  
Mike Zonneveld

Laat Mats Seuntjes nu maar voor wat het is inderdaad, die gaat op de bank zitten bij RKC. De romantische geruchten waren mooi maar dit gaat ons niet helpen komend seizoen.

Verder wel echt te spreken over de drie aanwinsten tot nu toe! Nu nog een verdediger (naast Jan) en dan hebben we er in iedere linie in ieder geval één.

1   0  
VakGBaard

Gelukkig gaat het goed met Thijs2

1   0  
Bash Deze gebruiker is een admin

Landcode +231 Liechtenstein. Ik kan me geen speler uit dit dwergstaatje herinneren die bij ons NAC gespeeld heeft

2   6  
Ouwe Spionkop

Nog maar 29 dagen voor de start van de competitie. Is de selectie al op oorlogssterkte?
Weet iemand wanneer de Open Dag is?

10   0  
Henri

@Ouwe spionkop
Heb je de Gegenpressing al geluisterd? Daar geven ze antwoord op jouw bijna dagelijks gestelde vraag.
NAC heeft op het ogenblik geen geld om spelers te kopen en dan met name om transfergeld te betalen. Geld van Verbruggen wordt gebruikt om gaten in de begroting te dichten en ze willen eerst spelers die te licht zijn voor de eredivisie proberen te lozen. Spelers waar eventueel een flink transferbedrag aan verdiend kan worden zullen waarschijnlijk pas aan het eind van de transferperiode worden verkocht. Het trieste van deze informatie is wel dat er niet geïnvesteerd wordt in de corebusiness, behalve het damesvoetbal dan waar 3 ton naar toe gaat. Had ik wel verwacht van de "eigenaren" om in ieder geval alles in het werk te stellen om degradatie te voor komen. Als het straks in december eventueel tegenvalt zullen er weer wel kapitalen vrij worden gemaakt voor enkele nood aankopen/miskopen. Jammer want na de vorige promotie werd er eigenlijk ook niet echt doorgepakt voor een eredivisie waardige selectie samen te stellen. Toen werd ook de vinger op de knip gehouden en geprofiteerd van wat MC uitleende. De nieuwe "eigenaren" blijken niet van hun voorgangers te hebben geleerd. Oppassen dat het geen l'histoire se répète gaat worden. Een gewaarschuwd man/bestuur telt voor twee.

4   5  
Ouwe Spionkop

@Henri
Ik heb die podcast toevallig net beluisterd.
Ik ben wel geschrokken dat ze geen enkel budget hebben voor transfergelden.
Je zou dan bijna denken wat heb je dan in eredivisie te zoeken?
Hopelijk komt Vrolijk nog over de brug, anders zie ik het heel zwaar in.
Want we hebben nog zeker 6 eredivisiewaardige spelers nodig, ervan uitgaande dat ze Omgba of Janosek (gedwongen moeten)
verkopen.

5   5  
Wil

@ouwe spionkop

Dan dreigt dus weer degradatie!

3   3  
DUNGA IS NAC

De informatie vanuit de Gegenpressing klopt niet wat betreft budget.

5   2  
Belg 1912

gegenpressing nogal kort door de bocht denk ik

er zal niet veel te besteden zijn maar dat is al jaren zo!
maar verwacht nu ook niet dat de clubs in de rij staan om pakweg een tom boere over te nemen voor een transfersom
en zo'n kaied krijg je helemaal niet aan de straatstenen kwijt dus mensen ben er gewoon van bewust dat we moeten hopen dat we niet weer zo'n blessuregolf als vorig seizoen hebben want de selectie gaat niet gigantisch worden aangevuld

5   1  
Wanny

Vorig seizoen maakte ook iedereen zich druk in juli en uiteindelijk hadden we geloof ik 35 contractspelers. Dus ik ben er niet zo bang voor dat er geen aanvulling meer zal komen.

Het zal alleen niet zo zijn dat je begin augustus al 100% compleet bent.

Wat betreft budget. Dat zal ook wel meevallen. Er zal hier en daar best wat tekengeld of een kleine transfersom betaald gaan worden.

2   1  
Semsi

Michael Heylen? Dat hoop ik toch niet...

0   6  
ELH

Wat is er met het spelersfonds gebeurt ?
En nee heb de podcast niet beluisterd, geen tijd.

6   1  
Wanny

Welk spelersfonds? Is nooit over gesproken.

4   2  
Dun Diëe

Ik blijf het in Nederland bijzonder vinden. Nu ken ik alle financiële ins en outs niet bij de club. Maar je kan toch niet zeggen dat we op enorme grote voet hebben geleefd als je kijkt naar het spelers materiaal dat we hebben gehad en dat er in eerdere transferperiodes ook zuinig is omgesprongen met de beschikbare middelen. De jaren van Theo Mommers zijn toch al wel een tijdje voorbij en het lijkt er op dat de club daarvan geleerd heeft, ondanks alle sportieve ellende.

Nu zijn we gepromoveerd, maar is er geen budget om spelers aan te kopen, alleen de free agents. In alle competities om ons heen hoor je dat er, succesvol of niet, door wordt gepakt op de spelersmarkt om te voorkomen dat je meteen weer degradeert. Maar blijkbaar zijn de inkomsten in Nederland , en bij een club als NAC in het bijzonder, blijkbaar zó laag dat er eigenlijk geen geld is om nieuwe spelers aan te trekken. En de tonnen die aan spelers verdiend worden gaan linea recta naar gaten in de begroting. Wat voor een waanzin is het dan om een BVO te kunnen runnen? Er is veel kritiek op clubs die een te grote broek aan hebben en meer geld uitgeven dan er in komt. Prima, maar er mag door de knvb ook wel eens naar de inkomsten kant gekeken gaan worden en hoe ze alle andere clubs behalve Ajax en misschien PSV daar in kunnen begeleiden of helpen, want zo wordt het natuurlijk nooit iets met de eredivisie.

8   4  
Beultje

Niet liggen zeiken dat er geen geld is.
De meeste van ons wilde dit toch..
NAC is BREDA..
Maar het geld is er niet..
Met geluk gepromoveerd en nou door pakken.
Maar zonder geld gaat dat niet lukken..

6   9  
Breda vooruit

NAC is breda dat is een groot luchtkasteel van Karel vrolijk om op de eerste plaats te zitten bij de bouw van een nieuw stadion.
Maar voor NAC heeft hij geen cent over je kan deze man niet vergelijken met de suikerooms van fc Utrecht die zorgt dat er geld zat is.
Vrolijk is gewoon een zakenman en als NAC binnen een paar jaar niks oplevert zal hij de club wel weer te koop zetten.

4   2  
ome cor

Karel Vrolijk beschuldigen op basis van keiharde bewezen feiten mag.
Aannames droppen is infantiel en kwetsend, maar vooral zeer onnodig als je geen onderbouwing hebt.


Overigens de moeilijke uitwedstrijd in Bavel gewonnen met een nipte 0-10 zege.

3   0  
Wanny

Hoe kan Karel Vrolijk de club te koop zetten als ie geen eigenaar is?

0   0  
Bommetje

Zo help je de club uit handen van city, stopt er miljoenen in, en dan nog stank voor dank van een paar infantiele toetsenbordridders

Laad alle berichten na dit bericht in