Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar Het Zuiden - Podcast #53

Praatpapegaai

Er valt weer weinig te juichen deze week. Na een dramatische wedstrijd in Eindhoven tegen de jonge talenten van PSV staan we nu nog verder achter de Graafschap. Hierdoor lijkt afhaken in de strijd om directe promotie een feit. Maar we maken er weer wat moois van!

Vandaag hebben we Daan Klomp, oud-NAC (jeugd)speler te gast, waarmee we de volgende onderwerpen behandelen:

Jong PSV - NAC

We behandelen de wedstrijd tegen Jong PSV: wat ging er goed, wat ging er slecht. Is dit seizoen als een nachtkaars aan het uitgaan?

Hoe is het met Daan Klomp?

Na 10 wedstrijden in het shirt van NAC verdween hij na een verhuurperiode bij Helmond via de achterdeur. Hoe gaat het nu met hem?

De rubriek Ex-NAC

Wat spoken andere oud-NAC spelers deze week uit?

Den Bosch - NAC

We gaan al een stukje voorbeschouwen voor de wedstrijd tegen FC Den Bosch van aankomende zaterdag.

 

B-Side Rats · Een Tikkie naar Het Zuiden - Podcast #53
Bron:
B-Side Rats
19 Reacties
32   3  
Ernie

Een club als Nac heeft op dit moment helemaal, maar dan ook helemaal niks te zoeken in de Eredivisie!
Als je dat niet ziet heb je een bord voor je kop.

12   3  
zwampie

Men verwacht dat Cambuur en Almere zo sterk zijn dat deze de 10 punten niet meer weg geven.
Als je de laatste wedstrijden neemt verliezen beide clubs toch een aantal punten.
Aan de hand van het vertoonde spel is het ook moeilijk te geloven dat NAC erin slaagt om het tij te keren. Maar had NAC wel de wedstijden gewonnen had je nog op 6 punten van de bovenste plek gestaan.
Zoals Thijs ook aangeeft qua punten is alles nog mogelijk en zie ik cambuur en Almere ook nog wel punten morsen.
Het is aan Steijn om af te stappen van zijn vaste spelers die hij vooraf in zijn hoofd had als zijn ideale elf en is te gaan richten om iedereen erin te zetten die wel de juiste werklust levert en bereid is om door het vuur te gaan.
En een team te maken waarbij een herkenbaar NAC staat.
Ons te focussen op ons eigen , wedstrijden weer te gaan winnen en dan zien hoe ver je nog kan komen.

5   3  
Kisku

Zwampie ik denk niet dat het aan werklust ligt zit geen voetbal in .tom haye en de keeper steken er boven uit de rest is matig.de stitsen is het alle 2 niet geen middenvelder die creatief is worden ook weggelooen te traag,seizien is egt voorbij jammer genoeg

20   1  
Bas

Kop ben de stem:play- offs , het hoogst haalbare voor nac.....Ongelofelijk!
Gaat het peperdure NAC nu zich indekken?
Cambuur heeft vergelijkbaar materiaal maar speelt gewoon beter voetbal.
Maar dat Almere voetbalt ook zo matig en zo traag: niet voor niets is Koolwijk aanvoerder. Almere haalde ook gewoon gelijkspelletjes tegen MVV, Eindhoven en Dordrecht joh. Wat dacht je van 7-1 verliezen bij Cambuur.

Almere houdt geen stand en heeft niet zo’n grote dure selectie als ons nac.
Steijn zit zich gewoon laf in te dekken, precies zoals hij zijn spelers laat spelen

Daarnaast laat Moreno Rutten weten dat Kaj de Rooij van zijn trainer steeds achter zijn back aan moet sprinten: waar zijn we mee bezig? Zou je dat niet ff omdraaien en dat de back van Jong PSV achter de winger van NAC aan moet!




32   3  
Ernie

Een club als Nac heeft op dit moment helemaal, maar dan ook helemaal niks te zoeken in de Eredivisie!
Als je dat niet ziet heb je een bord voor je kop.

11   2  
RV

De play offs het hoogst haalbare.
Mijn nekharen gingen recht overeind staan, woest wordt ik er van zelfs.

We zijn 18 wedstrijden voor het eind van de competitie. En NAC legt zich neer bij het feit dat we onder doen voor Almere (die 10 keer minder uit te geven hebben dan dit NAC).

Ik ben serieus genegen om de BBA bus te pakken naar Zundert, cultuurhandvest onder mijn arm en deze geitenbreier eens duidelijk uit te leggen waar de letter N van onze club NAC voor staat.

Wat een droevenis!
De vraag is wie het heft in eigen hand gaat nemen.

Pakt Steijn de spelersgroep flink aan?
Neemt de directie straffe keuzes?
Of gaan de supporters nog iets doen?

De laatste optie is ons er bij neerleggen en als makke schapen naar de slachtbank, jarenlange KKD en mogelijk faillissement tot gevolg.

Maar meneer Rutten heeft zich er al bij neergelegd, die mag zijn geel zwarte shirt inleveren wat mij betreft. Speelde overigens weer zeer beroerd op de linksback!

2   1  
zwampie

Kisku
Daarom zeg ik ook de juiste werklust, ik zeg ook niet dat er dit niet is.
Maar je ziet nu spelers druk willen zetten op de tegenstander maar stoppen al 5 meter van te voren, wat bereik je dan.
Ze lopen van links naar rechts over het veld zonder iets te bereiken.
Het gat tussen de verdediging en aanval is veel te groot waardoor je wederom achter een bal aan kan rennen zonder resultaat.
Dan kan je nog zo hard werken maar is er geen resultaat.

7   0  
Ivo

@Bas

Ja, dat heet nou gegenpressung, en als je dat goed doet, dwing je de tegenstander tot fouten en kan je ze vast zetten op de eigen helft. Het is in het hedendaags voetbal heel normaal dat aanvallers ook verdedigende taken hebben.

Maar dan moet je het wel goed doen en niet half. NAC heeft op dit moment niet de conditie om 90 minuten af te jagen, en dat zie je ook wel, want er wordt veel op 80% gespeeld om het 90 minuten vol te houden.

3   1  
Ikke

Tijd dat er een td komt zodat die zich bezig kan gaan houden met volgend seizoen !!! Want dit seizoen pakt het verkeerd uit. Weet iemand of ze doorgaan met City ? Zoveel vragen maar geen antwoorden helaas !!

13   3  
Belgische Naccer

De geschiedenis herhaalt zich weer...Net zoals onder Ruud Brood. Ook toen werd er aan het begin van het seizoen geroepen. "We moeten promoveren!" en halverwege het seizoen werd het..."we hoeven niet perse te promoveren"

Dat krijg je met Kut Trainers! Die NIETS presteren.

Had Hyballa gehouden. Die had er binnen 2 weken de strijd WEL in. Toen stond er een vechtmachine die voor iedere meter strijd leverde en aanvallend herkenbaar voetbal speelde.

En dat was ZONDER dure spelers als Malone, Immers en De Rooij!

NAC is vakkundig weer naar de klote geholpen door een Haagse Enclave die nog helemaal NIETS gecreëerd heeft. Alleen maar afgebroken!! Had gewoon godver Riera en Monsalve het vertrouwen gegeven en had voor al dat weggegooide geld fatsoenlijke spelers gehaald voor de toekomst en geen zakkenvullers die niks presteren.

Ze hebben echt geluk dat er geen publiek bij de wedstrijden mag zijn. Want anders was de pleuris al heel lang geleden uitgebroken met het bejaarden-mieterige-bange-laffe-schijterige voetbal dat er onder Steijn gespeeld wordt!

Het is om te janken. En zolang die Steijn er zit, zal het niet veranderen. Met Hyballa was je gepromoveerd. 100% en dat maakt alles nog zuurder dan het al is.

7   0  
Tip

Ik denk dat Steyn de opstelling drastisch moet veranderen. Wat heeft het voor zin zo door te gaan ? Gemiddeld 35 procent balbezit en er worden nagenoeg geen kansen gecreëerd. Dit leidt tot niks. Het voetbal is zwaar onder de maat. Wat ook steeds meer begint op te vallen is hoeveel spelers er bij NAC niet voldoende of slecht functioneren. Ik zag paar weken geleden nog Ilic bij Twente en Duarte bij Sparta ballen. Vloet ook een voorbeeld etc.etc. En andersom kan bv. Dogan bij NAC er niks meer van. Nemen spelers NAC als werkgever wel serieus? Ik herinner me het gedrag van de broertjes Ilic. Kijk eens naar Twente. Daar zet men met een uitstekende trainer Ron Jans binnen twee maanden uit het niks een winning team in de ere weg. Ik word doodziek van al die blablablabla verhalen over beleidsrapporten. Ik denk dat veel spelers NAC zien als een soort carnavals vereniging waar je gemakkelijk aardig wat geld meepakt. En de kers op de taart is een goeie afkoopsom meekrijgen. Er moet veel gaan veranderen want het loopt weer voor geen mm in ieder geval.

5   0  
The Cosmic Gate

Heb gisteren een stukje Volendam - PSV zitten kijken. En het is schikbarend om het verschil van voetbal beleving / ingeslepen patronen / de wil / een plan enz te zien met ons NAC .
Ik heb niks met beide bovenstaande ploegen (maar het allerminsten met PSV), en wat gun je dan toch zo'n leuk en energiek voetballende ploeg de winst .

NAC is gezakt, heel diep gezakt en er zit werkelijk 0 progressie of vooruitgang in. Het spel lijkt nergens op, de supporters zijn compleet murw geslagen de hoop en moed is ver, heel ver te zoeken.
En dat in zo'n cruciaal seizoen ... voor de zoveelste keer is er een potje van gemaakt op een hele boel lagen binnen onze mooie club.
Wat verlang ik toch terug naar gegepressung enz

0   1  
Lamington

Kunnen allemaal wel roepen dat Cambuur en Almere 'punten laten liggen', 'slecht spelen' en 'een vergelijkbare of goedkope selectie hebben'.. NAC heeft ook 4 van de laatste 9 punten laten liggen tegen zogenaamde zwakkere broeders. En waarom? Omdat NAC een zwak presterende ploeg is, al even.

Lang verhaal kort: playoffs inderdaad hoogst haalbare.
En stél dát ze aanspraak kúnnen maken op plek 2, dan is dat vanwege falen van de tegenstander en niet het eigen kunnen.


..hup NAC

0   1  
Zwampie

Lammington
Als NAC nog aanspraak zou kunnen maken op plek 2, is dat gewoon door NAC zelf gedaan en zou betekenen dat NAC er toch nog in geslaagd is om beter te gaan voetballen.
En zouden we dik tevreden zijn.

En dit komt dan niet door het falen van de tegenstanders .
Of je moet zeggen dat Almere en Cambuur nu zo hoog staan door het falen van NAC?

Het is maar net hoe je iets wil bekijken.

1   0  
Mvgmarty

Kan herinneren dat Daan Klomp niet eens zo heel slecht was, ik vond hem zelfs leuk spelen. Zonde dat zo'n jongen dan niet verder komt dan die 10 wedstrijden.

0   1  
Lamington

Zwammpie

Realistisch kijken. Maar dat kan ook subjectief ervaren worden.
En klopt, het falen van. NAC heeft enerzijds punten laten liggen door een gehavende (en geen beschikbare waardige vervangers hebbende) selectie en anderzijds door het eigen gepruts. Andere teams hebben dat minder gedaan en staan hoger.


Welk 'wonder' gaat er geschieden dat ze opeens de sterren van de hemel gaan spelen? Gezien het spelbeeld en de tactiek lijkt hier niet op korte termijn verandering in te komen. Maar ik ben geen trainer.

1   1  
zwampie

lamington

Ik ben het ook met je eens en ik verwacht ook niet dat het zomaar gaat veranderen, zeker niet als je op deze voet doorgaat wat Steijn zal doen. aangezien Steijn iemand is die vast houdt aan zijn spelprincipe (wat dat ook mag wezen)

We zullen zien wat de toekomst brengt, maar vrees ervoor dat zelfs de play-offs niet gehaald gaan worden als men zo door gaat.

1   0  
Lamington

Dat denk ik ook. Spijtig maar waar.

We kunnen er bier op inzetten en via thuisbezorgd voor 20u laten bezorgen bij de winnaar..

0   0  
StijnBreda

Ik vind het wat ver gaan om Steijn geen goede trainer te noemen. Die man kan echt wel wat.
Maar het wordt wel tijd dat hij zijn spelers een hard aanpakt. En niet dag softe gedoe zoals hij ook voor de camera staat.

0   0  
die ne gast

Deja vu.
De laatste keer dat we promoveerden, waren we in januari ook al zo goed als uitgespeeld. En uiteindelijk lukte het om via de play-offs om te promoveren.
En ik denk dat we deze keer betere spelers hebben dan toen om te promoveren...

Laad alle berichten na dit bericht in