Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar Het Zuiden - Podcast #54

Praatpapegaai

Ongeslagen in 2021, maar drie cruciale wedstrijden dure punten laten liggen. Het is weer tijd voor een Tikkie naar het Zuiden. Waar we weer een uurtje veel te bespreken hebben over de mooiste kutclub van Nederland.

Vandaag bespreken we:

Den Bosch - NAC

Het is een pijnlijk onderwerp maar we blikken terug op de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Weer kon NAC niet winnen tegen een laagvlieger.

Open brief Manders

Alle NAC-supporters hadden een open brief in de mail zitten van Mattijs Manders. Natuurlijk nemen we die graag even door.

Ex-NAC

Wat hebben de oud-NAC spelers dit weekend klaargespeeld op de velden? Het is deze week een lekker lange lijst!

 

B-Side Rats · Een Tikkie naar Het Zuiden - Podcast #54
Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Dieperink fluit NAC - Almere City 0 reacties
28 Reacties
27   6  
YLLWBLCK

Volgende keer is een gesloten brief verstandiger. Dan maken we m wel open als we op 1 staan

27   6  
YLLWBLCK

Volgende keer is een gesloten brief verstandiger. Dan maken we m wel open als we op 1 staan

14   7  
JNAC06

#freedogan #freeriera

26   29  
Wolfmanjack

De afleidingsmanoeuvre van Manders is gelukt. We praten over een nieuw stadion ipv over het waardeloze NAC. Wat een fantast. Inderaad. Het graydonmannetje. Een lichtgewicht.

8   2  
The Cosmic Gate

@JNAC06
#freetheNACsupporters !

13   2  
Chris W.M.

Toch benieuwd wat de gedachten van anderen hierover zijn;

Manders spreekt over een TD, terwijl we nu een TM hebben. Een TM valt onder de verantwoordelijkheid van Manders en heeft geen tekenbevoegdheid, een TD zou naast hem komen staan.

Ík kan me niet voorstellen dat een ervaren TD, bijvoorbeeld Valckx, genoegen neemt met een functie waarin hij voor elke beslissing een krabbel van Manders nodig heeft. Dus zou dit betekenen dat er een verandering in structuur nodig is als er een ervaren iemand komt. Als het toch een TM blijft, dan zou er iemand komen ( denk ik) die nog niet de ervaring heeft, en zou je toch nog aan een Lokhoff of Goes kunnen gaan denken.

Ik denk dat Manders zelf ook inziet dat een uitspraak hierover op voorhand al bepaalde kandidaten uitsluit, en dat hij daarom zijn kaken stijf op elkaar houd. Normaal reageert hij bijna overal op namelijk.

Zien anderen dit ook zo, of zou het idd zoals gesuggereerd in de podcast verkeerd opgeschreven zijn?

5   1  
Nonkel Frans

De vraag mag ook gesteld worden of een Ton Lokhoff genoegen neemt met een positie onder Manders.
Waarom zou TL te weinig ervaring hebben
voor een TD functie? Moet hij jurist zijn of zo? Nee toch die worden gewoon ingehuurd. Onderhandelen met spelersmakelaars? Heeft Ton niet genoeg scenarios meegemaakt om voor speker EN club reeele afspraken te kunnen maken ?
Ik ben benieuwd wat TL zelf wil.
Het lijkt er wel op dat ze nog steeds praten.

9   2  
NAC!!!

Er worden enkele sterke punten aangehaald.
Mijn inziens zullen er volgend jaar veel minder supporters aanwezig zijn. De supporters zijn er wel klaar mee. Elk jaar beloven en plannen hier en plannen daar. De club is niet de club niet meer waar ik weg van ben. We worden elke jaar voorgelogen, als je denkt dat het dieptepunt is bereikt volgt het nieuwe wel weer. Men geeft nu af op de spelers en de trainer TD.
Waarom wordt er dan niet uitgehaald naar die 3?? Mommers wordt dan wel genoemd, de grote verantwoordelijke zijn DE 3.
Men moest lachen om het buitenzetten van de eigenaar op Roda.
Eigenlijk hebben ze daar sneller ingegrepen dan hier in BREDA. WIJ zitten al 13JAAR in de knoop...

De grote bots komt nog mensen, als het stadion open gaat ben ik eens benieuwd. 19000 man geeft elke week geld uit aan ONS NAC. Wat als er maar een 8000 man komt?

Ben ik negatief? Misschien wel, echter eerder realistisch denk ik.

We lopen weer achterdeur feiten aan, we spartelen maar verder...

5   0  
Becherovka

Je voelt op je sloffen aan dat Manders voor een TM gaat. Daarin voelt die toch als iemand die de touwtjes zelf in handen wilt hebben. Iemand die daarin naast hem komt en tekenbevoegdheid krijgt, past voor mijn gevoel niet in dat plaatje.

Duidelijk is dat we iemand nodig hebben die stevig in zijn schoenen staat. Je zal ongeveer de helft van de contracten moeten verlengen of weer de helft van de selectie vernieuwen. De druk op de trainer zal toenemen, dat zal gemanaged moeten worden. Daarnaast zal er een goed beleidsplan moeten komen en continuïteit moeten ontstaan.

Dit alles in een situatie waarin de club moet bezuinigen. Corona en ook langer in de KKD blijven gaat de financiën onder druk zetten. Daarin gaat de jeugd waarschijnlijk echt een jasje uitdoen, heb je weinig ruimte om meer te investeren in het eerste elftal. Een bijzonder pittige klus...

17   1  
GroteSmurfZonderBaard

Ik reageer niet snel en niet vaak, maar er moet me nu echt wat van het hart. Afgelopen zaterdag zag ik allerlei reacties voorbij komen om naar het stadion te gaan en echt ik snap de frustratie. Ook ik ben zwaar teleurgesteld. Denk echter dat het opwachten van een spelersbus niet de oplossing is. Maar ik denk wel dat wij de stem van ons supportershart mogen en misschien wel moeten laten spreken. Maar hoe doe je dat? Ik vraag me oprecht af hoe wij als supporter ons echt kunnen laten horen zodat het ook echt impact heeft. Nee niet via de weg zoals nu in het land gebeurt, maar op een oprechte manier. Weet iemand hoe we aan directie, RvC etc kunnen duidelijk maken dat zoals het nu gaat het echt niet meer kan. En dan ook niet via een supportersraad want dat heeft mijn inziens geen effect. Ben echt bezorgd over ons cluppie.

10   0  
NAC!!!

@Grotesmurfzonderbaard

Je hebt gelijk. Zoals het gaat ik het land is dat geen optie. Een online petitie daartegen lijkt me wel goed.
Als
Men iets opstart waarin supporters kunnen aanvinken of ze de situatie beu zijn, kunnen vermelden gewoon supporter te zijn of ssc houder is. 1912 goud of gewoon. En of supporters twijfelen om volgend jaar nog te komen. Dat zou misschien eens een belletje doen rinkelen als men dan een negatieve balans ziet. Men kan het dan plechtig gaan overhandigen.

Het wordt echt wel tijd er mensen wakker worden

2   2  
Signase

@grotesmurfzonderbaard:

Je kunt je afvragen of de grote drie uberhaupt willen luisteren. Los daarvan zie ik maar 1 manier: raak ze waar het zeer doet, dus in de portemonnee. Dat gaat vanzelf gebeuren als NAC te lang in de KKD blijft hangen, zie RODA waar bezoekersaantal gehalveerd is.

1   0  
D'n opletter

@Grotesmurfzonderbaard;

Goede opmerking! Waar ik oprecht nieuwsgierig naar ben; zou het niet mogelijk zijn om een soort van online forumavond met de grote drie te organiseren? Gewoon vraag en antwoord. De vragen kun je vooraf onder de supporters inventariseren. Geen idee of dat dit haalbaar is, maar het lijkt mij het onderzoeken waard. Wellicht zouden B-Siderats, de Rat en de supportersraad, maar ook Nac samen in kunnen werken.
Gewoon op een normale manier duidelijk maken dat er grote zorgen zijn onder de supporters.

8   0  
Judge M.

@ de laatste sprekers:

Dat gaat nooit gebeuren. De grote 3 blijven zo veel mogelijk buiten beeld. Hooguit komt er een keer een interview met BSR zoals een tijdje terug met Burema maar iemand als Wim van Aalst zal zich om de dooie dood niet met het supportersgepeupel inlaten.. Ook niet tijdens de zitkuil sessie van een tijd terug.

Wellicht dat de RvC een beter idee is om eens bij aan te kloppen..

7   20  
Marie

Is Adri Koster iets voor NAC ?

15   2  
Bram

godver mannen.. hoe weten jullie dat ik altijd het clublied draai in bed?!

9   0  
NAC!!!

We hebben 1 geluk.
Het weekend komen we al goed door. Ze kunnen het alvast niet verkloten. We spelen pas op maandag. Wat een geruststelling. Het zit af en toe ook eens mee zie je wel, hahahaha

7   2  
Nonkel Frans

Grote Smurf als de meerderheid echt serieus is dan is er maar 1 aktie die helpt: oproep tot het NIET aanschaffen en NIET verlengen van een seizoenskaart. Dat kost minste inspanning. Vraag mesnen te reageren op de "verlengingsmail"en in de cc de clubraad en of supportersverenigingen te zetten.

12   2  
Badeend

@grotesmurf
Ik loop hier ook al een paar weken (eigenlijk een paar jaar) mee en de 'open brief' van Manders heeft mijn ogen verder geopend. Het is allemaal luchtfietserij om de supporters maar rustig te houden, en met de hoop om ze op de een of andere manier betrokken te houden.

Sinds 1993 ga ik naar NAC en sinds 1993 erger ik me ook op regelmatige basis aan NAC. Soms aan het voetbal, de spelers, de tenues, het veld, het bier, maar meestal aan het amateurisme dat tot op het hoogste pluche is doorgesijpeld. En die ellendige kliekjesvorming van mensen die vinden dat "zij" de enigen zijn die het écht begrepen hebben en die dan weer op andere (groepen) NAC-supporters af gaan geven. De Clubraad is zo'n geweldig doelwit, maar ook bijvoorbeeld Samen Voor NAC.

Het enige wat de club NAC écht bijzonder maakt is het ultieme samenkomen, het beleven, het supporten - door alles en iedereen samen. Op zaterdagavond 19:30 maakte het niet uit of je CEO was van een grote multinational, een studerende hockeykakker of Jan-met-de-pet uit Tuinzigt of 7 hoog uit de Hoge Vught. We deden het samen - óók met de spelers en iedereen die zich om NAC heen bewoog.

Dat is helemaal weg. NAC is niet meer het NAC dat het ooit was. En of dat nu wel of niet aan De Grote Drie ligt - ik ben er wel klaar mee. Ging al jaren niet meer voor het voetbal, soms nog voor de spanning, maar meestal voor de beleving met vrienden. Ik heb zelf een Cv1912 kaart dus opzeggen zit er nog 4 jaar niet in, maar dat ik - als het straks allemaal weer mag - geen enkele goede reden heb om naar NAC te gaan, dat staat wel als een paal boven water. Dat is niet (alleen) Manders zijn schuld, maar omgedraaid heeft hij het ook nog niet. Ik weet, dat kost tijd, maar ik heb in 7 maanden tijd nog geen enkel signaal gezien waaruit ik het idee krijg dat hij het voor elkaar gaat krijgen.

Heel. Jammer.

8   0  
Badeend

Wat je vooral merkt en dat verwoord Badeend heel goed, is dat iedereen murw is van alle ellende. De afstand die corona biedt, geeft meer afstand en ruimte voor reflectie. Dat hoor je in de reactie van Levien, lees je in de reactie van GroteSmurf en ook bij Badeend.

Na de zoveelste trainer eruit, de zoveelste TD, de zoveelste belofte en toch nog steeds geen stabiliteit... Tja, wat moet je dan?

Ik denk dat de bom waar in de podcast over gesproken wordt eerder bij de supporters barst(opzeggen, geen interesse meer, apathie), dan op het veld.

Misschien zou het voor NAC, mits ze het financieel redden, helemaal niet zo erg zijn om de komende jaren onderin te zitten. Juist door rock bottom te raken kom je bij een fundament om op te bouwen. Zou me mooi lijken als dat gepaard gaat met een supportersinitiatief.

3   0  
Badeend

Badeend@Badeend

Dat laatste gevoel bekruipt me ook al een tijdje. Alles afbreken (afgebroken laten worden) om daarna écht te gaan bouwen.

Note to self: met "afbreken" bedoel ik figuurlijk dus het fundament (voor zover je daarover kunt spreken), zeker niet het afbreken wat de laatste avonden her en der plaatsvindt.

4   4  
Henri

De komende weken zal er bij de seizoenkaarthouders een brief van NAC in de brievenbus vallen met het verzoek wat men voor volgend seizoen wenst te gaan doen. Het gaat hier met name over de gewone seizoenkaarthouders, dus niet de goudenkaart en/of 1912 leden. Omdat er door de gewone seizoenkaarthouders geen gebruik van de seizoenkaart heeft kunnen maken is NAC verplicht deze vraag te stellen. De seizoenkaarthouder kan dan het geld alsnog aan NAC schenken of het betaalde bedrag terug vragen of een gratis seizoenkaart voor volgens seizoen. Dit laatste weet ik niet exact. Feit is dat deze seizoenkaarthouders middels hun keuze duidelijk kenbaar kunnen maken het al dan niet eens te zijn met de huidige situatie omtrent NAC en dan met name de eigenaarsstructuur en het functioneren van RvC, AD, trainer en spelersgroep. Dus als je als seizoenkaarthouder één keer een echt machtsmiddel wilt gebruiken dan is het nu wel lijkt mij. Wellicht zal dat de eigenaren en beleidsbepalers wakker schudden.

3   3  
BREDA 1965

Het probleem zit bij de NAC supporters zelf.Men vindt alles maar goed,al spelen ze hoofdklasse,men blijft seizoenkaarten kopen.Ikke nie,ik vertik het om naar een wedstrijd van NAC in de kkd tegen een jong-az te gaan kijken.Ook al mag men het stadion niet in,dan koopt men nog,de grote 3 zien het glimlachend aan.Clubraad,rvc,allemaal een wassen neus.Steijn is gewoon een lul,manders ook,een aantal nacspelers ook.Niets maar dan ook niets wijst erop,dat ze vooruit willen met NAC.Alleen maar gebakken lucht,en we raken steeds verder achterop.De grote 3 en de haagse heren steijn ,manders moeten opsodemieteren.Mijn conclusie is al enkele jaren...de 3 willen een stabiele kkd-club.....de NAC supporters komen toch wel.Met Hyballa zagen we eindelijk leuk voetbal..flikkeren ze hem buiten,omdat de babys niet tegen zijn teksten konden,nou hij had gewoon groot gelijk.....evenals STIJN VREVEN...

2   0  
Otto

Ik hoor liever de komst van enkele toppers, dan de luchtfietserij van Manders!

3   1  
GroteSmurfZonderBaard

@bsiderats: zoals jullie zelf ook wel horen en zien brokkelt het fundament onder ons cluppie steeds verder af. Ik weet dat Manders al een keer bij BN de Stem in de podcast heeft gezeten, maar zou het niet wat zijn als jullie ook zo’ n verzoek wegleggen. Laat supporters open vragen sturen naar jullie redactie en ga hiermee constructief mee aan de slag. Is bijvoorbeeld ook mogelijk om een keer een live-uitzending hier aan te wijden. Uiteraard wel op een fatsoenlijke en respectvolle manier. Wellicht als hij de echte emoties van ons supporters hoort en de werkelijke zorgen die we hebben opent dat bij hen de ogen. We zullen wel veel open deuren krijgen maar toch. Dit is voor ons gewone supporters misschien de enige manier om echt iets van ons te laten horen. Geen seizoenkaart meer is voor mij geen optie, ben voor de 2e termijn 1912 lid, dus moet nog wat jaartjes uitzingen. Maar ook buiten dat zal ik een kaart nemen, gewoon omdat ik een echte supporter ben al ruim 40 jaar (1e 7 jaar van mijn leven nog niet bezig destijds 😄) en het ondanks alle ellende echt niet kan missen.

3   2  
Henri

@grotesmurfzonderbaard
Wat verwacht jij van een interview waar politiek correcte antwoorden worden gegeven en men zich niet in zijn kaarten laat kijken. Zo gaat het toch altijd.
Als je stelt niet zonder seizoenkaart te kunnen is dat je goed recht. Maar voor iedere euro die jij betaalt hoeven de drie niet bij te springen en zorg je zelf voor het gezegde van : Ieder doet een plas en het blijft zoals het was. Dat is de realiteit.

4   0  
GroteSmurfZonderBaard

@Henri: heb dus een 1912 kaart, dus zit daar nog een paar jaar aan vast. Heb dan in dit geval dus niks te willen, destijds met mijn volle verstand voor gekozen.

1   0  
Marco van bavel

Typisch Nac als ze nu maandag winnen, terwijl iedereen denkt aan een pak slaag

0   0  
Da Huge

1 van de betere podcasts deze. Maar tegelijkertijd leggen jullie weer de vinger op de zere plek. Het is heel triest gesteld nu met de club.

Laad alle berichten na dit bericht in