Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #60

Raskolnikov

Een nieuwe week, een nieuwe podcast. Ook deze keer weer een bomvol programma. We blikken terug op Jong AZ-NAC, hebben het nog maar eens over de promotiekansen, bespreken de transfer van Ralf Seuntjens en hebben weer een flink blok ex-NAC.

Jong AZ-NAC

Na de overwinning op Jong AZ is NAC al twaalf duels ongeslagen. Winnen begint inmiddels een beetje te wennen, maar helemaal vanzelf gaat het nog niet. NAC speelde Jong AZ een helft ondersteboven, maar gaf het na rust in een paar minuten bijna helemaal weg. De mannen van Maurice Steijn slaagden er, niet voor het eerst de laatste tijd, uiteindelijk toch in de wedstrijd over de streep te trekken. Is dat kwaliteit? Is het ervaring? Is het geluk?  

Promotiekansen

Met iedere nieuwe overwinning wordt het heilige doel iedere week een stukje reëler. NAC werkt langzaam toe naar dé kraker tegen De Graafschap. Slaagt NAC erin de stijgende lijn nog een aantal weken door te trekken? We houden de promotiekansen maar weer eens tegen het licht.

Ralf Seuntjens

Natuurlijk kunnen we vandaag niet om Ralf Seuntjens heen. De timing van de transfer is opvallend, aangezien NAC en De Graafschap in een felle promotiestrijd zijn verwikkeld. Stookt NAC precies op het juiste moment bij de concurrentie of wil Seuntjens koste wat kost bewijzen dat hij een op en top prof is? 

Met de komst van Seuntjens lijkt het boek-Van Hooijdonk definitief dicht. We staan stil bij het mislukte voetbalsprookje.

Ex-NAC

Een flink blok ex-NAC deze week. Waarom is het toch zo moeilijk voor talentvolle ex-NAC'ers om hun belofte in te lossen? Joshua Bohui, Paolo Fernandes, Brandon Barker en nog een heel rijtje beloftevolle spelers krijgen hun carrières maar moeizaam aan de praat. Waarom lukt dat toch niet? 

Kenny van der Weg staat voor een transfer naar RBC en neemt daarmee (naar het zich aan laat zien) definitief afscheid van het profvoetbal. Hij heeft het maximale uit zijn loopbaan gehaald, maar toch voelt het alsof er meer in had gezeten. 

Meer dan genoeg materiaal voor weer een klein uur alles over NAC.

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #60

 

  

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Maria opgeroepen voor Curaçao 14 reacties
Volgend bericht
Man of the match: Jong AZ - NAC (2-3) 35 reacties
22 Reacties
24   5  
Sjef de gevulde koek@heksenketel

Klinkt mooi wat je zegt alleen het feit is dat als we alles winnen nog steeds op plek 3 staan dan en met uitwedstrijden naar Cambuur Volendam en nog een paar lastige wedstrijden gaan wij er natuurlijk geen 11 winnen. Overigens zie ik zeker nog wel kansen maar ik zou wel even rustig aan doen met zulke berichten want promotie en zeker de 2de plek zijn nog heeeel ver weg.

19   1  
Heksenketel

Natuurlijk gaat er niets vanzelf. Maar dan zeg ik: Nog 11 wedstrijden te gaan, nog 33 punten te verdienen. We hebben alles in eigen hand en zijn van niemand afhankelijk!

24   5  
Sjef de gevulde koek@heksenketel

Klinkt mooi wat je zegt alleen het feit is dat als we alles winnen nog steeds op plek 3 staan dan en met uitwedstrijden naar Cambuur Volendam en nog een paar lastige wedstrijden gaan wij er natuurlijk geen 11 winnen. Overigens zie ik zeker nog wel kansen maar ik zou wel even rustig aan doen met zulke berichten want promotie en zeker de 2de plek zijn nog heeeel ver weg.

5   14  
Johnny1912

Sjefke

Hedde wa in oe neus zitten op woensdagochtend?

Als je denkt dat wanneer we alles winnen nog steeds 3e staan ben je niet goed bij je hoofd. Als we alles winnen promoveren we klaar uit. Mochten we de komende 8 wedstrijden achter elkaar winnen lijkt me het al vrij zeker dat je promoveert.

13   2  
den hulk

seydney van hooydonk heeft zelf door niet te tekenen zichzelf moelijk gemaakt

12   4  
anoniem73

Moet je tegen Helmond niet eens starten met een anco Jansen ipv fiorini. Brengt rust en ervaring volgens MS. En dan wellicht ook een malone op het middenveld erbij. zodat rossler naast Hendriks kan staan. en je Rutten en Schouten terug zet op hun plek waar ze de comp begonnen. Want de 2-2 tegen jong AZ was ook een fout van Maria die contstant te hoog staat. En heel knullig bak verlies lijdt. Zo hoog staan kan alleen als je met 5 man achterin speelt zoals red bull salzburg. Kijken of dat zo'n elftal tegen de Graafschap op kan. Want een fiorini (ik ben fan van hem) zal het heel moei;lijk krijgen tegen een van mieghem , Seuntjes en of Lieftink.

0   8  
Johhn1912

Sjefke

Leer even begrijpend lezen grote vriend.

Zowel Heksenketel als ik zeggen niet dat we denken dat we alles gaan winnen. Dat is haast bijna onmogelijk. Maar Heksenketel geeft aan dat we 11 wedstrijden winnen dan promoveren.

En daar heeft hij natuurlijk helemaal gelijk in. Als jij denkt dat wanneer wij alles winnen De Graafschap ook alles wint dan heb jij duidelijk nog een paar korrels van vanochtend in je neus.

De kans dat we alles winnen is heel minimaal. Maar als het gebeurt promoveren we 99,999% zeker.

En nu rap terug naar school Sjef, kun je leren begrijpend te lezen en logisch nadenken!

7   12  
Freek

Even wat leugens op een rij:
Met vvv makkelijk in de Eredivisie gebleven. Nou, met betonvoetbal en een hoop geluk. Lekker lange ballen op Seuntjens en doorkoppen maar..
Dat Seuntjens overal kan spelen is een teken van wanbeleid, wat wil je nou precies?
Lokhoff is ‘bijgepraat’. Dat is wat anders dan aan de voorkant mede beslissen!!!


Puinhoop volgend seizoen in de eredivisie met deze beleidsmakers!

1   0  
DunErwt

@denhulk

Of heel makkelijk. Tis maar hoe je het bekijkt😉

19   0  
Nicky

Doe eens aardig tegen elkaar.... Nog heel even volhouden en we kunnen weer zuipen samen..

Waar ik me aan stoor is deze toon: "Winnen begint inmiddels een beetje te wennen, maar helemaal vanzelf gaat het nog niet.."

En dat bedoel ik echt niet als verwijt aan het adres van BSR. Het is gewoon dat deze toon een ongepaste arrogantie tentoonsprijdt die ik onder veel meer individuen proef.

Ongepast 1. omdat er vrijwel geen enkele ploeg in de hele wereld altijd maar makkelijk wint. Wat gelijk ook de charme is van voetbal.

en 2. Daardoor is er bij iedere slechte pass of verlies of weet ik veel direct een aanleiding om negatief commentaar te geven.

Stel je voor dat jouw werkgever, leraar of klant zich continue focussed op dat jij niet de aller beste bent en fouten maakt. en daar steeds maar op door blijft gaan. In plaats van jouw 'support' geeft op de momenten dat je het nodig hebt.

We wisten vooraf dat het wel eens heel moeilijk zou kunnen zijn.. GAE, FCV, CAM, DGF, NEC, RJC, echt wel tegenstand, ook echt clubs met een zelfde ambitie.. En nu hebben we nog steeds behoorlijke kans.. meer dan behoorlijk.. Laten we dan wel realistisch blijven en geen onmogelijke verwachtingen scheppen maar er vol achter gaan staan...

zeikerd: Ja maar wij hebben de hoogste begroting.... ble ble ble...

Ja pikkebaas... Dat is een voordeel maar absoluut geen garantie.. Kijk eens wat verder dan alleen Breda. Het is altijd hard werken en een deel geluk.

8   3  
Sjef de gevulde koek

Maar even wat anders Seuntjes tekent vanmiddag zijn contract. Hup nac

8   22  
Corneke

Seuntjens blokkeert Hooijdonk
Maria blokkeert Mashart
Veteranen blokkeren Azzagari

Wordt een wanvertoning in de eredivisie
Plus eigen grote talenten staan stil of worden bij het vuilnis gezet, terwijl nac 8 ton per jaar in de academy investeert....

Kapitaalvernietiging en betonvoetbal

2   6  
Nac

Ik zie dat vrijdag nac-Helmond niet op ESPN word uitgezonden. Worden we weer ff mooi genaaid met z’n allen door die zender.

14   2  
Oldie

NAC-Helmond Sport wordt vrijdag a.s. uitgezonden op ESPN 4.

2   5  
E. Ricvan

@ Corneke; je constatering is juist. De reserve bank van NAC zit vol met pensionades

6   10  
@corneke

Die Seuntjens heeft niks in de eredivisie te zoeken!
Manders doet een vriendendienst aan Ali D, de huidige huismakelaar van ons Nac

10   1  
Cool hand

@ Corneke - als van Hooijdonk, Mashart en Azagarri het gewenste niveau hadden, werden ze niet geblokkeerd door meer ervaren spelers. Zo werkt het meestal in de voetballerij. Maar het klopt ook dat trainers het soms verkeerd zien. Denk aan Frenkie en Streppel bij de oosterburen.

0   1  
Mika

@sjef de gevulde koek hoe weet je dat seuntjens vandaag contract tekent?

6   1  
Grote kerk

Het is mij nu al 2x opgevallen dat Anco Janssen een serieuze vetrol onder z'n shirt heeft. Je ziet het gewoon zitte.Is echt minstens 5/6 kg te zwaar. Ja, klopt, ik ben ook te zwaar. Maar ik ben geen prof voetballer. Niemand opgevallen ??

2   0  
Sjef de gevulde koek@mika

Zoals de meeste weten hier klopt het altijd als ik hier zoiets roep. Maar let vanavond maar op

1   0  
Mika

@sjef de gevulde koek zou gaaf zijn

0   0  
Ikke

18.30 uur gaat hij tekenen !

2   1  
Cool hand

Daarom speelt Jansen op dit niveau, Grote Kerk. Als hij zijn vak serieus had genomen, had hij in de Premier League gespeeld. Hij heeft meer talent in zijn grote teen dan de gemiddelde NAC speler in heel zijn lijf.

Laad alle berichten na dit bericht in