Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #91

Das Phantom

Ruim anderhalf uur Een Tikkie naar het Zuiden deze week. In aflevering 91 blikten we namelijk terug op de forumavond van maandagavond. Wat is er allemaal besproken door Mattijs Manders, Edwin de Graaf en Eric Hellemons? Chris W.M. was naast Da Pope en Das Phantom ook aanwezig en samen bespreken zij de avond uitgebreid.

Manders onder vuur
Manders werd gisteren flink onder vuur genomen tijdens de forumavond in het Rat Verlegh Stadion. Liegt hij over veel zaken of gaat hij creatief met de waarheid om? De heren in de studio hebben in ieder geval een duidelijk beeld over de algemeen directeur.

Vertrouwen in Hellemons
Het gaat goed met de jeugdopleiding. Die conclusie kan getrokken worden als je kijkt naar de prestaties van de Parels. Hellemons vertelde over zijn visie en wat hij wil met de jeugdopleiding. Dat leverde hem in ieder geval applaus op van de aanwezige supporters.

Wordt de weg omhoog ingezet?
De komende periode krijgt NAC op papier makkelijkere tegenstanders. Worden er inderdaad punten gepakt zoals De Graaf voorspelde of moddert het nog een beetje door? In de studio is er in ieder geval vertrouwen genoeg!

 

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #91
Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Van der Laan fluit NAC - Jong AZ 11 reacties
Volgend bericht
NAC en Mekkaoui in gesprek over profcontract 18 reacties
Terug naar overzicht
46 Reacties
39    
Gilze

Even helemaal off topic, excuus. Lees net dat ons grote talent Mekkaoui gevolgd wordt door de Nederlandse en Europese top (Juve,Bayer,Ajax) maar wil het liefst zsm slagen bij NAC. Wellicht in dit geval toch een contract geven aan deze jongen, schijnt een aardige voetballer te zijn al heb ik m zelf nooit zien spelen.

19    
Ouwe spionkop

Ik weet niet waar jullie een makkelijk programma vandaal halen de komende wedstrijden ?
Maar komende wedstrijden zijn tegen nummers 3 en 4 van ranglijst.

15    
Das Phantom (BSR)

@Ouwe Spionkop

Luister nou eerst even naar de podcast. Bespreken namelijk de komende periode en dus de komende 8 tot 10 wedstrijden. Dan zie je wel een ander beeld, vind ik/vinden wij.

16    
Das Phantom (BSR)

@Gilze

Ik heb het even opgezocht, maar dat is niet wat er staat. Er staat in het artikel dat zijn naam op een lijst staat met spelers van Ajax, PSV, Feyenoord en allerlei buitenlandse clubs. Dat zijn de andere spelers die voor de jeugdelftallen uitkomen.

Sportnieuws heeft niet helemaal goed gelezen en er een clickbaitje van gemaakt, denk ik.

19    
Dutchbird

Definitie pathologische leugenaar:
Pathologisch liegen is de onbedwingbare drang om te liegen. Veel mensen vertellen weleens een leugen, bij kinderen is er ook vaak sprake van fantasie. Pas als liegen tot ernstige problemen leidt in de omgang tussen de leugenaar en zijn omgeving is sprake van pathologisch ofwel ziekelijk gedrag.

Levien is boos maar omdat Manders misschien nog zijn opwachting maakt bij de podcast ook nog voorzichtig in zijn uitspraken. Ik denk dat het weinig zin heeft om een pathologische leugenaar als gast te hebben in de podcast. Dat ziekelijke gedrag zal ook dan voortduren en daar hebben we helemaal niets aan.

10    
Dutchbird

Voor de Vloet schade staat een potje onvoorzien. Nee hoor het potje onvoorzien staat er voor onvoorziene tegenvallers. Dit is geen onvoorziene tegenvaller maar gewoon een al lang bekende dubieuze debiteur die je moet afboeken. Dus minder winst of zelfs verlies. Wederom een leugen van Manders.

6    
Gilze

Dankjewel Das Phanthom, daarin was ik dan wellicht ook te snel;)

8    
Gilze

Al zal hij misschien wel al op de radar zijn, gezien t artikel op VZ.

Inmiddels traint de mandekker vast mee met de Onder 21 en speelde hij zelfs al een paar oefenwedstrijden mee in de voorbereiding van de hoofdmacht, waar hij nadrukkelijk op de deur klopt. En ook in het buitenland blijven Mekkaouis prestaties niet onopgemerkt: naast interesse van Ajax, Feyenoord en PSV bevindt zijn naam zich op lijstjes van Juventus, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen. Zijn volgende doel bevindt zich voorlopig echter nog wat dichterbij, op Bredaas terrein: "Ik wil zo snel mogelijk mijn debuut maken in het eerste."

8    
Maarten

Jullie slaan de spijker op zijn kop betreft manders. Korte termijn handelaar die op langer termijn alles geen controle meer te hebben over zijn eerder genomen handelingen en beslissingen. Ik heb het ook al vanaf het begin al een voorgevoel gehad dat hij in zijn organisatie vriendjes moest komen tot aan v As aan toe.
Vraag aan de BSR.. Waarom is v As niet gekomen? Was dat omdat er teveel weerstand was vanuit de achterban??

20    
Nonkel Frans

Narcisten liegen - dat is immers de enige manier om hun eigen geweldige schijn op te houden.
Het wordt pijnlijk komisch zodra de waarheid gaat verschijnen maar meestal zijn ze daarvoor al van het podium vertrokken ( wat altijd door iemand anders is veroorzaakt uiteraard) om elders een voetstuk te vinden en daar weer om zich heen te gaan slijmen en slaan.
Incompetent en schadelijk gedrag. Geen fijne combi voor een "leider".

15    
Arie

18e staan en uberhaupt de woorden makkelijke tegenstanders in de mond durven nemen. Je moet het lef maar hebben.

0    
Tip

Inderdaad zijn er m.i. voor dit NAC geen gemakkelijke tegenstanders in de keuken. Maar in principe kunnen ze van iedere ploeg winnen. (maar ook verliezen.)
Eerst maar eens jong AZ.

5    
Ivo

De Gegenpressung podcast van BN de Stem was een klaagzang van een uur over Manders. Het gaat helemaal nergens meer over. We weten allemaal dat hij statutair directeur is tot de overname rond is. Dat gaat niet veranderen. Het personeel op kantoor en de technische staf draaien de club, Manders zet de krabbels als dat nodig is.

De vraag der vragen is: Wie zitten er achter de partij die nu de exclusiviteit heeft rondom de overname van de club.

Het wordt tijd om eens vooruit te gaan kijken ipv de langspeelplaat van de afgelopen 2 jaar nog verder grijs te draaien.

15    
Ouwe Spionkop

Ik ben het wel een beetje eens met Ivo.
Manders heeft de boel verkloot, dat is zeker. Ook onlangs weer met zomaar Van Hooijdnk laten gaan, Steijn geld meegeven en Immers zijn contract afkopen.
Maar Manders zijn rol is ook bijna uitgespeeld. Dat is 100% zeker.
Een investeerder die miljoenen in een club steekt neemt zijn eigen directeur mee. Die laten dat echt niet verprutsen door Manders.
Nog even geduld mensen.

1    
Kipiani

Inderdaad Ivo, wij hebben gisteren ook weer even geluisterd het is een zelfgenoegzaam lui clubje dat nooit enig echt onderzoek naar en binnen de club gedaan heeft.
Mounir, Sydney, nu de professor, makkelijk scoren.
Nu is Eric weer de wonderboy bij de jeugd en in het technische hart.
Hoe ze status van de club inmiddels is weten we allemaal en dat Manders niet geschikt is en konkelt, weten we ook al een jaar. Dat Steijn en Immers geld mee hebben gekregen weten we ook al maanden.
Maar bij BN de Stem zeiken ze er over door, maar wel oprecht (12x) en volgens geheime maar betrouwbare bronnen (10x).
Slechte, luie, opportunistische journalistiek, met een stokend, opruiend karakter. Jammer.
NAC Breda verdiend zeker nu beter, deskundiger,veel actiever, objectiever, zakelijjer en kritischer.

11    
Rob

@Ivo en @Ouwe spionkop kunnen jullie me nu eens uitleggen waarom het logisch is dat Manders gedoogd word de komende periode?

Het is een opeenstapeling van fouten en leugens. Dat mag dus volgens jullie gewoon nog enkele maanden, of langer, doorgaan waardoor we verder de afgrond in glijden?

Ik hoop oprecht dat jullie zo’n goed argument hebben waardoor ik op dit medium openlijk jullie mening kan delen.

23    
Barbapapa

@Kipiani

Je bedoelt de luie journalisten die gelijk een dag later contact met bologna en betrokken partijen zijn gaan leggen om de status van de opleidingsvergoeding op te halen?

Je bedoelt de journalisten die voor leugenaars uitgemaakt werden toen ze maanden geleden al vertelden over afkoopsommen, niet krijgen van geld en dossier Lokhoff? Waar nu van blijkt dat het allemaal klopte wat ze schreven.

Vindt jij het gek dat deze mensen hun gelijk nu halen?

We roepen allemaal wel hard dat Manders weggaat. Maar wat als hij zich met zijn firma list en bedrog bij de investeerders binnen geluld krijgt? Ik moet er niet aan denken! Dus liever het zekere voor het onzekere en nog steeds weg met die man.

-6    
Maarten

@Kipiani,

Ben het wel met je eens betreft Yadran Blanco. Hij praat geen onzin alleen zijn teksten heeft wel een opruiend karakter. Persoonlijke vetes uitspelen in journalistieke teksten. De titel kan haast niet smeuïger wat laatst ook stond van NAC smijt geld over de balk. Nogmaals, het is geen onzin maar ik zie graag ook wat meer genuanceerder titels en teksten. Titel had kunnen zijn, Toch afkoopsom voor Steijn en Immers. Betreft Manders, ik raak ook beu dat we over een passant moeten blijven hebben terwijl hij zijn krediet al maandenlang heeft verspild. Vertrouwen is weg, leugens zijn helaas niet weg. In alles wat hij zegt is voor mij gebakken lucht en het interesseert me niet eens. Maar journalistiek moet je met feiten komen en geen steekspel van verwijten maken.

7    
Ouwe Spionkop

@Rob
Laat Manders in die paar maanden de dagelijkse gang van zaken nog maar afmaken. Er mag zonder goedkeuring RVC toch geen cent meer uitgegeven worden.
Van mij mag hij opdonderen maar dat is weer een duur contract dat afgekocht moet worden.

12    
guuske

manders en de wederom falende rvc zijn de veroorzakers van deze ellende. Manders heeft zoveel fouten gemaakt, geld verbrast en imago schade veroorzaakt van de zomer. Spelers wilden niet maar naar Nac vanwege de puinhoop...het resultaat zie je nu op het veld.
Leugen naar leugen waarom wachten. Zet Goetzee als interim weg en de toko draait gewoon door.

0    
Rob

@Ouwe spionkop bedankt voor je reactie, maar dit is (voor mij) geen argument.

-4    
Tip

@Rob. Ik begrijp je vraag. Manders heeft communicatief veel fouten gemaakt. En met name supporters tillen daar zwaar en emotioneel aan.
1. Echter hem nu verwijtbaar ontslaan is juridisch onmogelijk. Daar is simpelweg geen juridische grond voor.
Betekent dat NAC de afkoopsom moet gaan betalen (die heel fors) zal zijn als ze nu Manders bv. in goed onderling overleg wegsturen. Dat gaat echt om tonnen hoor.
2. Er is nu eenmaal protocollair werk dat een AD dient te doen. Zoals het tekenen van bepaalde documenten etc. Dat kun je, ook voor de nieuwe eigenaren toe, niet maanden laten liggen.
3. Hoe veel supporters over Manders denken is bekend en m.i. ruim voldoende naar buiten gebracht. Maar, wij zijn (gelukkig) niet het orgaan die medewerkers kunnen ontslaan. Dat ligt nu uitsluitend bij de nieuwe eigenaar en dan dienen we te respecteren.

Kijk in de toekomst is mijn advies, ik ben stik blij dat er zeer waarschijnlijk een vermogende investeerder/eigenaar komt die grote kans NAC weer op de rails gaat zetten naar de ere.

Laten we die nieuwe eigenaar astemblieft alle support geven, dat is de redding voor NAC en goed voor ons supporters.

Fijne dag iedereen.

-4    
Tip

Bij punt 2.
..... naar eigenaren toe ......

Aanvulling; stuurt NAC Manders nu weg , dan dient er een interim te komen. Dat kost ongeveer 1200 euro per dag ! Die interim CEO gaat dan die zelfde documenten zitten tekenen met een bakje koffie en de secretaresse in zijn blikveld.

Daarnaast ; de nieuwe eigenaar dient in deze casus te beslissen als je fatsoenlijk zaken doet.

Nogmaals; De toekomst is van belang !!!

1    
scheppioni

Al dit gezever over die narcist is elke dag langer is funest !!!
Niet te lang hopen op een goede overname, dan ook beleids mensen die weten welke td's en ad's we binnen gaan halen, helaas waren we door snor met deze narcist al goed gewaarschuwd !!
Het moet toch weer eens de juiste kant op gaan met ons NAC, onze clubke heeft in bijna alles de potentie om een eredivisie club te zijn, laat dit dan ook weer gebeuren dat verdienen de echte sowieso al 13.500 sz kaarthouders en andere die onze club ook lief hebben !!
Hopelijk gaat Edje als trainer ook een bv Marijnissen meer brengen, want op het veld is het verdedigend nog vaak te broos en de komende twee wedstrijden gaan bepalend zijn voor eventueel een mooie serie om weer volledig mee te kunnen gaan doen ! HUP NAC !

7    
Die ne gast

@Rob
Is denk ik vooral financieel ingegeven. Vanuit de Grote Drie willen ze zoveel mogelijk geld op de bank hebben, zodat er een hogere overnamesom betaald kan worden. Dan ga je het contract van Manders nu niet afkopen, dat is een te grote hap uit de bankrekening. En daarbovenop komen dan nog de kosten voor het aanstellen van een interim.

Mag wel hopen dat de RVC een vuistdik dossier heeft over het functioneren van Manders, zodat hij bij zijn -onvermijdelijke- vertrek geen bakken met geld meekrijgt.
Het is aan de overnemende partij om in te schatten hoeveel het kost om het door hun gewenste management te krijgen (incl. Ontslagvergoeding voor Mattijs-zonder-H) en dat te verdisconteren in het uiteindelijke overnamebod.

6    
Die ne gast

On topic:
De Bside rats podcast luistert zoveel fijner dan de Gegenpressung podcast!
Complimenten.

Yadran speelt inderdaad te vaak te hard op de emotie en gestook ipv analyserend (en een analyse kan ook nog steeds vernietigend zijn).
Ook alle gasten en nieuwtjes komen te vaak uit hetzelfde kamp / bron en dat wordt ook een beetje voorspelbaar.

17    
@DIE NE GAST

Volgens mij moet je het van de andere kant bekijken en probeert Manders al lange tijd op een Trumpiaanse manier Yadran/BN de Stem weg te zetten als een fake news outlet.
Alles wat zij zeiden zou niet waar zijn; wat blijkt achteraf: alles was dus toch waar.
Als je als AD op deze manier omgaat met de lokale media dan kun je de bal ook terug verwachten.

Wat mij betreft kan Yadran niet hard genoeg zijn jegens Mattijs, de fantast.

1    
Ivo

@Rob

Natuurlijk gaat Manders weg, de kans is groot dat hij voor het eind van het jaar al weg is. Hij is waarschijnlijk zelf al aan het solliciteren. Denk je dat hij het zelf wel naar zijn zin heeft zo?

De aandeelhouders willen niet meer switchen, dat is nog meer gezichtsverlies en kost geld en dat gaat gewoon niet gebeuren. Daarnaast heeft Manders een rol in het overnameproces en daarin zullen ze geen risico's willen nemen door bijvoorbeeld het hoofd financien o.i.d. directeur te maken. Dat vertraagt alleen maar.

Dus ja, puur zakelijke afwegingen, als de verkoop van de club goed gaat zit er binnen enkele maanden een nieuwe directie, inclusief TD.

6    
Kipiani

Barpa,
Vorig jaar rond deze tijd werd er vanuit Zundert al gesignaleerd dat Steijn wel erg weinig trainingen programmeerde, weinig belangstelling had voor de jeugd en veel vrij gaf. Dit geluid en gemopper was ook dagelijks in het stadion te horen.
Niets over gelezen, ja een half jaar later.
Intern bij NAC waren er veel vragen over de komst van Maria, Maatsen, Jansen. De rol van Steijn, Manders en Schoenmakers en de betreffende zaakwaarnemers (welke….?) bij deze vreemde en totaal niet urgente spelers werd door veel mensen binnen en rond NAC op zijn minst zeer twijfelachtig genoemd.
Niets over gelezen , nooit.
Een van drie grootaandeelhouders is nooit stevig geïnterviewd. Een beetje krant krijgt een van deze gasten absoluut aan tafel en laat ze door de juiste vragen te stellen, vertellen wat hun intenties en motieven zijn met NAC op de korte en lange termijn en waarom dat ze zich altijd door de verkeerde mensen voor NAC laten omringen die ook nog in dienst nemen.
Zo maar drie voorbeelden waaruit blijkt dat men bij de krant lui is, onvoldoende goede bronnen heeft en een beperkt focus als clubwatcher.

3    
Dutchbird

Een beetje nadenkende overnamekandidaat zal nooit de personele verplichting betreffende Manders overnemen maar die rekening laten betalen door de huidige aandeelhouders. M.a.w. op de dag na de ondertekening van de overname is Manders weg. Dan hebben de huidige aandeelhouders al een regeling met hem getroffen.

2    
@Kipiani

Ik heb elke gegenpressing podcast geluisterd en daar is het na een paar maanden Steijn aan het roer al gegaan over de traningsintensiteit, de aparte regelingen voor de Haagse vedettes (veel vrij) maar vooral over het (niet) inpassen van jeugd. De rol van Schoenmakers hebben zij constant aangekaart en dubieus gevonden en de karrevracht aan vedettes in de winter is met geen positief woord over gesproken.

De grootaandeelhouders hielden zich al jaren verborgen in hun holletje tot het hen zelf uitkwam en zij via een door hun gekozen medium naar buiten traden. Die mannen houden zich al jaren expres op de vlakte.

Sorry kan mij totaal niet vinden in jouw opmerkingen.

-4    
Signase

@Kipiani (13:27):

"Een van drie grootaandeelhouders is nooit stevig geïnterviewd. Een beetje krant krijgt een van deze gasten absoluut aan tafel (...)".

Onzin. Als iemand (om wat voor reden dan ook) echt niet aan wil schuiven voor een interview, dan wil hij niet. Ook niet als Matthijs (dus met -h-) of Linda belt.

0    
Rob

Goed dat we het in ieder geval allemaal eens zijn dat Manders (uiteindelijk) moet vertrekken, maar of dat automatisch na de overname zo gaat zijn betwijfel ik ten zeerste. Afgelopen weken heeft hij bij het personeel duidelijk laten doorschemeren dat hem niets te verwijten valt en dat hij zich ook na de overname als directeur door ziet gaan.

Natuurlijk kost een ontslag van Manders geld, door de huidige aandeelhouders of de toekomstige dat maakt niets uit. Er moet inderdaad iemand zijn die lopende zaken afhandelt en ondertekend, maar dat hoeft echt niet een extern persoon te zijn die je voor heel veel geld inhuurt. Dat zou ook Edgar Mol bijvoorbeeld kunnen zijn.

1    
Badeend

De enige echte vraag die ik op dit moment heb, en waarvan ik hoop dat die in de podcast wordt meegenomen richting Mattijs-zonder-H is wie het idee bedacht heeft om Maurice Steijn destijds voor drie jaar aan te stellen.

Dat kunnen er een paar zijn:

- Manders zelf.
- De RvC.
- De Grootaandeelhouders.
- Steijn zelf.

Waarbij die laatste het natuurlijk meer als een eis op tafel zou hebben gelegd, dan dat hij dat besluit had genomen. Tenzij hij natuurlijk éérst als TD was aangenomen en daarna zichzelf als trainer contracteerde. Maar dat is wel erg ver gezocht, zelfs in de huidige situatie die van list en bedrog aan elkaar hangt.

Dan de argumenten om dit te doen. Er is geen club ter wereld in een situatie als die van NAC die dit doet.

Dus, het kan zijn dat degene die dit verzon oprecht geloofde dat het een goed idee was om "nu eens echt stabiliteit te creëren bij NAC". Dit zal het verhaaltje voor de bühne wel zijn, waarvan Manders zegt dat je dat kan geloven of niet, maar "dat het écht zo was". We weten intussen wat dergelijke woorden uit die mond betekenen.

Het kan ook zijn dat men voorzag dat het breken met bestaande colonnes voor gezeik zou kunnen gaan zorgen, en dat een extra slot op de deur in de vorm van een langer contract (en dus een afkoopsom) een drempel op zou werpen om een eventueel ontslag tegen te houden. Dat kan ook in een een-tweetje tussen Manders en Steijn afgesproken zijn.

Hoe dan ook, iemand heeft dit verzonnen en een heel aantal mensen heeft dat ook daadwerkelijk een goed idee gevonden.

Of het is opgedragen van bovenaf.

9    
Badeend

Overigens vind ik de stelling "we kunnen Manders prima aanhouden WANT de RvC moet toch alles goedkeuren" dus helemaal geen geruststellende gedachte. Die zijn onderdeel van het probleem. Het is niet voor niets dat Haarman opstapt en dat Van Poppel zich totaal niet laat horen. Kan die laatste ook eens uitgenodigd worden voor een podcast? Heb ik eigenlijk liever dan Manders.

Ik heb niks tegen Geert, maar ik vind het wel raar dat de supporters hem totaal niet gehoord of gezien hebben het afgelopen half jaar. Écht heel raar.

10    
Ivo

@Badeend

Dat soort erebaantjes zijn heel mooi tot de pleuris uitbreekt. Dan sta je opeens met je snufferd in de krant en dan is het ineens ook jouw schuld.

Het is het jaren '70 ons-kent-ons-asbakken-op-tafel bestuurskamergevoel. Niemand doet ons wat.

NAC moet professionaliseren, een RvC-lid zijn is geen erebaantje, dat is buffelen en de directie scherp houden en aansturen.

1    
Nonkel Frans

Weet iemand of er statuten zijn opgemaakt over de taak en bevoegdheden van de RvC van NAC of NAC Breda BV?
Deze zijn mogelijk voor een BV niet bij de wet verplicht zoals hier al eerder gemeld maar als ze er zijn dan kan de RvC er aan gehouden worden en dan geldt de wet weer wel.

Verder gaat het verhaal dat de RvC leden onbezoldigd werken voor NAC. Iemand bekend?
Als dat zo is dan zullen ze niet aansprakelijk zijn voor onbehoorlijk of nalatig bestuur. Maar wat als zij tekenbevoegd zijn voor de aanstelling van de BVO directeur? Wie is daar eindverantwoordelijk - de BV zijn de alle aandeelhouders of alleen de grote 3.

Als we daar meer over weten kunnen @Badeend zijn vragen gedeeltelijk beantwoord worden.

3    
Kinderkaartje

@Nonkel Frans

Statuten weet ik niet.
Ik ken twee RvC leden persoonlijk; RvC bij NAC is inderdaad onbezoldigd.

0    
Geelzwartwit

Er blijven altijd vragen bestaan of nieuwe ontstaan doordat het steeds weer anders is dan eerder gezegd is.

Zelf vind ik het ook nog steeds raar dat je club in een overname proces zit en je nog een rugsponsor zoekt en deze dan niet voor 1 seizoen vastlegd met optie voor 2 opvolgende jaren de optie onder voorbehoud van de wens vd nieuwe eigenaar.

Als de nieuwe eigenaar zelf op de rug wil staan of een veel betere sponsor voorhande heeft is die plek nu tijdens het verkoopproces zomaar voor 3 jaar vergeven... Dat is toch ook heel vreemd?? Vooral omdat die sponsordeal rondkwam toen Vrolijk in de media zichzelf graag als redder van NAC liet zien.

Waarom 3 jaar in deze situatie?

-12    
Tip

Ik meen dat er statuten zijn m.b.t. de RvC. Volgens mij artikel 25 maar ik heb het niet gelezen en dat ga ik ook niet doen.
Daarop borduren heeft geen zin. Komt toch niks van, mensen doen onbezoldigd hun werk en binnen een BV stelt het commissarisschap sowieso geen ruk voor.

@Rob. Punt is dat niemand maar dan ook echt niemand de functie van Manders tijdelijk wil overnemen, dit los van het gegeven of iemand het kan of niet en of hij bereidt is niet-solidair met zijn AD te zijn. Het afbreukrisico is namelijk enorm. Wie wilt die functie nu?

Je kunt alleen een interim inhuren voor heel veel geld, die voor een adviesorganisatie werkt. Dan kun je redelijk veilig je werk doen en is uiteindelijk je werkgever verantwoordelijk.

Of de ontslag premie voor Mattijs verdisconteerd zit in de overname prijs is lood om oud ijzer. Maakt niks uit.

@Rob heeft een punt. Het is geen uitgemaakte zaak dat Manders direct vertrekt. Nogmaals dat ligt bij de nieuwe eigenaar.

-7    
Die ne gast

@ @die ne gast
Ik zeg ook niet dat Manders niet hard aangepakt mag worden door De Stem, graag zelfs, maar het gaat op de manier waarop en de toon die gebruikt wordt.
Juist bij Manders spreken de feiten voor zich. Dan hoef je er niet allemaal superlatieven bij te halen om te benadrukken hoe slecht het wel niet is.
Van een krant / journalist verwacht ik duiding van de feiten, meer achtergrondinformatie en analyse. Zodat ik mij daar zelf een mening over kan vormen. Niet dat ik al een mening krijg opgedrongen en dat de feiten verstopt worden in een zin waarin staat dat Breda weer in brand staat, de supporters woedend of juist murw gebeukt zijn en dat soort kreten. Ik moet om de emoties en de mening van Yadran heen lezen / luisteren om de achter de feiten te komen. Omgekeerde wereld wat mij betreft. Voor supporters emotie lees/luistervoer hebben we De Rat en BSide Rats al. Van een professioneel journalistiek medium verwacht ik gewoon meer.

Overigens inderdaad belachelijk dat Manders geen professionele werkrelatie met het belangrijkste medium in de regio kan onderhouden. Grootste deel ligt natuurlijk bij Manders zelf (zijn daden, zijn uitspraken, zijn persoonlijkheid, hij roept de negativiteit over zichzelf af), maar er ligt ook een deel bij De Stem en de wijze / toon waarop zij over NAC rapporteren.
BN De Stem is inmiddels een deel van het probleem geworden waarom NAC onbestuurbaar is, dan dat zij als journalistieke buitenstaander over die onbestuurbaarheid hebben bericht.

Maar goed, ieder zijn smaak. Ik kan er in ieder geval niet goed naar luisteren.

11    
Die ne gast

@TIP
Als de nieuwe eigenaar wel 5 mln voor NAC wil betalen, maar geen afkoopsom voor Manders, dan weten we meteen dat de verkeerde partij NAC overgenomen heeft…

-10    
Tip

@Die ne Gast. Helemaal juist. Maar als het de partij wordt die we denken dat het wordt (en ook hopen wat mij betreft) is dat geen enkel probleem. Die gaan ook in de organisatie investeren en dan maakt die paar ton voor Mattijs hun geen hol uit. Ben wel benieuwd hoe dit gaat uitpakken want Mattijs zit er nog steeds.
Rustig afwachten.

Om 16.30 heb je een verrekte belangrijke reactie met diepgang geschreven. Wat je daar kundig schrijft zit nu juist het probleem in de huidige maatschappij. Je kunt dat ook hier zien. Door de wijze en toon waarop dikwijls wordt gerapporteerd gaan vervolgens bij veel mensen de remmen volledig los. En dat is ronduit gevaarlijk.

Je schrijft:
"Van een krant / journalist verwacht ik duiding van de feiten, meer achtergrondinformatie en analyse. Zodat ik mij daar zelf een mening over kan vormen. Niet dat ik al een mening krijg opgedrongen en dat de feiten verstopt worden in een zin waarin staat dat Breda weer in brand staat, de supporters woedend of juist murw gebeukt zijn en dat soort kreten. Ik moet om de emoties en de mening van Yadran heen lezen / luisteren om de achter de feiten te komen. Omgekeerde wereld wat mij betreft. Voor supporters emotie lees/luistervoer hebben we De Rat en BSide Rats al. Van een professioneel journalistiek medium verwacht ik gewoon meer."

Wat mij betreft 100 procent in de roos.

3    
Joepa

Ik denk dat de jeugdopleiding een van de punten gaat zijn waaraan je snel kan aflezen hoe de nieuwe eigenaar in de wedstrijd zit. Wanneer hier fors in wordt geïnvesteerd getuigt dat wat mij betreft van een lange(re) termijnvisie en dus ook binding met de club vanuit de nieuwe eigenaar. Als straks blijkt dat hier niets of nauwelijks meer geld naartoe gaat, ben ik bang dat het idee is om NAC’s waarde snel op te pompen en weer van de hand te doen; korte termijn dus

1    
DunErwt

@TIP

van supporters beschuldigen naar de beste supporters roepen.
Van Manders de hemel inprijzen naar anti Manders.
Echt jou mening veranderd bij de dag tegenwoordig. Totaal niet serieus te nemen met je belerend toontje.

0    
den hulk

kan niet meer aandacht besteed worden welke wedstrijden espn uitzend wel 7000 euro betalen

Laad alle berichten na dit bericht in