Wij gaan niet opzij

Een Tikkie verder met Anouar Diba

Thiestemberg

Vandaag presenteren we de tweede aflevering van 'Een Tikkie verder', onze nieuwe maandelijkse podcastreeks waarin we los van de actualiteit een lekker lang gesprek met een ex-NAC'er voeren. In deze aflevering interviewen we Anouar Diba.

Diba heeft er nooit een geheim van gemaakt dat NAC zijn club is. De geboren Utrechter debuteerde bij NAC in het betaald voetbal en speelde maar liefst vijf seizoenen in het Geel en Zwart. In die periode beleeft hij zo'n beetje alles. Hij speelt Europees voetbal en strijdt tegen degradatie, voordat hij de mogelijkheid krijgt een buitenlands avontuur aan te gaan in Qatar.

Anders dan tegenwoordig ligt een carrière in het Midden-Oosten voor veel spelers niet voor de hand. Diba wimpelt de interesse in eerste instantie dan ook resoluut af, maar besluit uiteindelijk toch te luisteren. Hij laat zich overtuigen en tekent vervolgens bij Al Wakrah. Een keuze waar hij, zo vertelt hij, absoluut geen spijt van krijgt. Hij verdient niet alleen goed, maar heeft het ook echt naar zijn zin in de oliestaat. Op een kort uitstapje naar FC Twente na speelt Diba maar liefst twaalf jaar in Qatar. Hij beleeft daar bijzondere avonturen. Diba vertelt hoe hij cadeau wordt gedaan aan de Emir en waarom hij niet één maar twee keer stopt. 

Inmiddels woont de voormalig aanvaller weer in Nederland en net als vroeger is hij weer regelmatig bij NAC te vinden. Zijn zoontje speelt in de jeugd van NAC en Diba rijdt hem heen en weer. Hoewel hij niet op een profcarrière van zijn zoon vooruit wil lopen, droomt hij hardop over een nieuwe generatie in een NAC-shirt. 

Dat en heel veel meer in Een Tikkie verder met Anouar Diba. Luister de podcast hieronder!

B-Side Rats · Een Tikkie verder met Anouar Diba
Bron:
B-Side Rats
24 Reacties
6   1  
Baosje

@Schep

nou die 3-3 ..daar schiet volgens mij Van Hooijdonk nu nog weleens wakker van badend in het zweet 😂

8   5  
scheppioni

Geweldige voetballer toen met never forget oss uit play offs en de 3-3 tegen de nerds !!!💪💛🖤⚽️

6   1  
Baosje

@Schep

nou die 3-3 ..daar schiet volgens mij Van Hooijdonk nu nog weleens wakker van badend in het zweet 😂

14   5  
Eljé

Leuke voetballer was dat . Dook pas onlangs weer op met domme praat over joden en homo’s in discussie met Paul Haenen.

9   26  
Realist

Diba..... wat heb ik van hem genoten. De 3-3, de wedstrijden tegen TOP Oss, de wissel bij de bekerwedstrijd in de Arena. Heerlijk.

@Eljé: in de discussie met Haenen had Diba natuurlijk gewoon gelijk. Die regenboogshit wordt ons door de strot geduwd. Het is een ziekte.

3   5  
VakGBaard

Mooi hoe hij over de club praat. Zou ook mooi zijn als oud NAC zich uitbreidt met dit soort gasten. Ik ken ze nu alleen als dat jaren '80 groepje. Hopelijk gaat hij ooit eens wat doen binnen onze club

19   5  
VakGBaard

@realist. Doe eens normaal man. Beschamende opmerking

4   1  
Fritske d'n Olifant

Ik zal nooit zijn debuutseizoen vergeten in het laatste jaar onder Henk ten Cate. Mensen die het niet bewust hebben meegemaakt denken misschien dat we onder trainer Henk oogstrelend combinatievoetbal speelden. Maar in werkelijkheid was het slaapverwekkend met eindeloos gebrei voordat er eindelijk eens iets gebeurde. En daar was ineens onze pleintjesvoetballer uit Utrecht.

Na een hopeloos aantal gelijke spelen en een verliespartij tegen Ajax begon NAC ineens te winnen en te stijgen op de ranglijst. Maar toen moesten we uit tegen angstgegner RKC. Een 2-0 voorsprong werd in een paar minuten weggegeven door 2 penalty's tegen die door Rick Hoogendorp (wie anders) onberispelijk tegen de touwen werden geschoten. Maar toen was daar in de 86e minuut Anouar Diba met de bevrijdende 2-3. NAC kreeg vleugels en stopte niet meer met winnen. Van het AZ van Co Adriaanse werd met 4-0 smeerkaas gemaakt door oa dé wereldgoal van Schreuder. Op de laatste speeldag werd de 4e plaats en Europees voetbal veiliggesteld in Roosendaal en kon het feest beginnen. De beloning kregen we het seizoen erop met een prachtige tweeluik tegen Newcastle United. Bedankt Anouar voor jouw bijdrage aan de bijzondere herinneringen die ik toen gemaakt heb.

0   1  
Maarten

Diba Diba Diba hop hop hop, Diba Diba Diba hop hop hop

5   2  
DenTinus

Stylist puur sang!
Voor hem kwam je naar het stadion. Wat een techniek en zo belangrijk voor NacBreda. Zeker de 3-3 tegen Feijenoord vergeet ik nooit.

3   4  
Schrikbarend

3-3 in wolluk tegen rkc

3   7  
Realist

@Schrikbarend: Was dat niet de 2-3 vlak voor tijd?

7   4  
Beultje

Realist...
Je bent een zielig ventje

0   1  
NAC Movies

https://www.youtube.com/watch?v=DQmGNL1S3hI&ab_channel=NACMovies

Diba Diba Diba Diba!

3   16  
Realist

@Beultje: Want? Omdat ik die naakte viespeuken op boten smerig vind? Omdat ik.vind dat die freaks opgesloten moeten worden ipv dat ze een podium krijgen? Omdat ik vind dat mijn en jouw kinderen beschermd moeten worden tegen die geestelijk gestoorden? Daarom? Hup NAC!

13   2  
Brunswijk in het bos

Blok die zogenaamde " REALIST "
Wat een ziekelijke uitspraak is dit!
En jij heb het over een ziekte?
Als er iemand ziek is ben jij het " REALIST "

6   2  
Real Robert

Programma met Haenen en Diba nog eens teruggeluisterd.
Iemand als een homo hater en antisemiet zou hier geen platform moeten krijgen.
Zou deze moslim-extremist zelfs liever ver van onze mooie club zien blijven.

2   2  
Bredafun

NAC Breda is gepromoveerd naar de Eredivisie, maar welke spelers vertrekken er mogelijk? Olaf Knook van BredaVandaag zocht het uit.

De journalist geeft aan dat een hoop spelers een aflopend contract hebben. “Tien spelers van het eerste elftal hebben eind juni een aflopend contract, waaronder Haugen, Ómarsson en aanvoerder Martina.”

Ook weet de journalist wie op het punt staan om de contractonderhandelingen in te gaan. “Patriot Sejdiu en Sigurd Haugen, beiden gehuurd, hebben contracten met een koopoptie. Sejdiu stond in 18 wedstrijden op het veld, terwijl Haugen maar liefst 34 keer in actie kwam. Vooral in de play-offs, waarin Haugen als centrumspits speelde, liet hij zijn stempel achter door vier doelpunten te maken.”

Maar er zijn nog meer spelers waarbij het contract bijna afloopt. “Elías Már Ómarsson heeft een aflopend contract met de mogelijkheid tot verlenging met een extra jaar. NAC kan ervoor kiezen zijn contract te verlengen, gezien zijn 25 optredens dit seizoen. Maar ook aanvoerder Cuco Martina staat op de lijst van spelers van wie het contract afloopt. Andere namen op deze lijst zijn Victor Wernersson, Sabir Agougil, Javier Vet, Boris van Schuppen, Thomas Marijnissen en Stef de Wijs.”

Ook weet Knook dat een NAC-speler op de radar is verschenen bij een buitenlandse club. “Zo staat Aimé Omgba onder belangstelling van OH Leuven in België. De komende maanden wordt pas duidelijk welke spelers volgend seizoen het geel-zwart mogen dragen in de Eredivisie”.

2   7  
Gebruikersnaam

Diba en @realist goed dat je uitspreekt heeft ook niets met lhgbt te maken.
Die regenboog zijn de doelstellingen SDGs in kleur uitgedrukt. Opgelegd door de VN

1   2  
Waddinxveen

@ bredafun
Volgens mij heeft meneer Knook van Breda vandaag wat gemist de afgelopen maanden. Sejdiju gaat absoluut niet de contractonderhandelingen in. Dat weet iedereen, behalve kennelijk meneer Knook 🙂

0   1  
ZNDRT-FanaticZ

Paul Haenen heeft een meesterlijk brein en is op intelligentie niveau natuurlijk een stuk verder dan Diba. Maar Diba heeft het volste recht om zijn mening te geven en te reageren op Haenen. Om Diba dan hier ook weer direct weg te zetten als homohater en antisemiet is bullshit.

Ik vind Haenen een geweldig persoon en heb wellicht meer met zijn mening dan met die van Diba op dit gebied, maar dat wil niet zeggen dat Diba in dat gesprek over de schreef gaat wat mij betreft.

Anyway, genoten van de voetballer Diba. Zeker toen ik in het uitvak stond bij rkc en hij de 2-3 scoorde, of natuurlijk de 3-3 tegen feyenoord! Stylist, goede voetballer en doelgericht. Zo hebben we er maar weinig gehad daarna helaas. En bovendien een uniek liedje voor hem dat daarna ook nooit meer gebruikt is, ook bijzonder.

Hup NAC, Hup Diba!

0   1  
Michel1983

Anouar is een mooi mens: goede voetballer maar bovenal een echte levensgenieter. Dat konden we zien in vlogs van Soufiane Touzani tijdens het WK in Qatar: lijkt fysiek niet meer op de speler die hij hier was, maar wel het leven van een koning daar. Wij zouden dat ook doen als we konden: alleen missen wij het voetbaltalent dat hij wel heeft.

1   1  
Bredafun

@waddinxveen
Zijn mijn woorden niet maat.
Knippen & plakken 😉👍🏼

1   0  
DenTinus
1   0  
NAC4Ever

Wat Diba zegt over de kritiek op Qatar vind ik te makkelijk. Mensenrechten-organisaties zijn daar nog steeds mee bezig. Mij te makkelijk om dat weg te zetten als afgunst.

Over dat van Dijk nu niet de 'regenboogband' draagt. Het ging er juist om om die band te dragen in een land waar ze weinig/geen accepatie hebben voor alles waar die band voor staat.
In Duitsland vind ik dat een ander verhaal.

Laad alle berichten na dit bericht in