Wij gaan niet opzij

Eerste nederlaag van het seizoen voor NAC O18

Masthow

Op Sportpark Heksenwiel heeft NAC O18 de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Het ging lang gelijk op, maar FC Utrecht was uiteindelijk simpelweg sterker. In de slotfase liepen de bezoekers uit naar een ietwat geflatteerde 2-5 zege.

Vooraf beloofde het een lastige wedstrijd te worden voor NAC. Beide clubs wonnen hun eerste twee wedstrijden van het seizoen. Daarnaast reisde de tegenstander met een ‘ervaren’ selectie af naar Breda. In de selectie van FC Utrecht zaten vier spelers die hun profdebuut al hebben gemaakt. Samen komen ze op 26 wedstrijden (voornamelijk invalbeurten) in de Keuken Kampioen Divisie. Van de spelers van NAC zat nog nooit iemand überhaupt bij de eerste selectie als bankzitter.

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd. Hoewel het in de passing niet altijd even nauwkeurig was, werd er veel inzet getoont. Die combinatie zorgde voor een leuke openingsfase met snel op en neer golvend spel. NAC, voor het eerst aantredend in de nieuwe tenues, kreeg daarin de grootste kans. Wagemakers veroverde de bal en leverde een mooie steekpass op Jacobus. Zijn inzet werd gekeerd door de doelman, maar Rashed kreeg nog een rebound. De kopbal van de aanvaller, vorige week nog in de basis bij NAC O21, belandde net achter de lat op het dak van het doel.

0-1 en 0-2

Na een kwartier spelen kregen de bezoekers meer het overwicht en dat resulteerde al snel in de 0-1. Verdediger Valerius werd afgetroefd (hij leek ook weg te glijden) en oog in oog met de doelman schoof de tegenstander de bal rustig in de linkerbenedenhoek. Het was het begin van een lastige fase voor NAC. Van Zutphen redde goed toen FC Utrecht weer in een één tegen één situatie kwam en Grabovac haalde een schot weg uit de doelmond.

Na een half uur spelen viel de verwachte 0-2 alsnog. Een afgeslagen corner werd in eerste instantie nog geblokt, maar de tweede rebound trof wel doel. NAC moest op jacht naar de aansluitingstreffer en al heel snel kregen ze daar een uitgelezen mogelijkheid voor. Na een snelle combinatie tussen Rashed en Van Laere werd Chouradi weggestuurd. De vleugelaanvaller werd neergehaald in het strafschopgebied en verdiende zo een penalty. Hij ging zelf achter de bal staan en schoot raak in de rechterhoek.

2-2 afgekeurd

Voor rust keerde Van Zutphen nog knap een kopbal van dichtbij uit een corner, waardoor de ploegen met een 1-2 stand gingen rusten. NAC kwam beter uit de kleedkamer en kreeg meer grip op de wedstrijd. Na een paar kansjes leek Rashed de gelijkmaker te maken. Hij kreeg de bal met een gelukje mee, omspeelde de keeper en rondde koeltjes af. Helaas werd er gevlagd voor buitenspel, waarbij het waarschijnlijk op centimeters aankwam.

Twee minuten later leek het ook voor FC Utrecht buitenspel, maar het mocht deze keer doorgaan. De aanvaller kapte de verdediger uit en schoot in de korte hoek raak. NAC had tot dan toe de beste kansen gehad in de tweede helft en trainer Mounir Azaoum gaf vanaf de kant ook aan dat zijn ploeg zich op deze manier te kort deed.

NAC liet het er niet bij zitten en deed bijna meteen iets terug. Sloots veroverde met een knappe sliding de bal, waarna Chouradi het halve veld over kon dribbelen. Hij legde af op Jacobus, wiens schot op de paal eindigde. Diezelfde Jacobus werd niet veel later neergehaald in de zestienmeter. Voor de tweede keer deze middag ging de bal op de stip met deze keer Rashed achter de bal. Ook hij schoot raak: 2-3.

Slotfase voor FC Utrecht

Met nog een klein half uur te gaan leek het een spannende slotfase te worden. Beide ploegen probeerden het wel, maar het laatste kwartier leek bij NAC de tank leeg. FC Utrecht maakte daar dankbaar gebruik van. Het ging nog goed toen Van Zutphen de bal zomaar inleverde, maar het zelf met een redding herstelde. Ook toen de bezoekers met vijf man tegen twee verdedigers counterde bleef een volgende tegengoal nog uit.

Tien minuten voor tijd was het dan toch raak. Langs de achterlijn dribbelde de aanvaller richting doel. De voorzet kon simpel worden binnengetikt. Kort daarna probeerde Van Ooijen een voorzet eruit te halen, maar hij raakte de bal verkeerd en maakte zo met een eigen doelpunt de 2-5. Tot het eindsignaal was het niet meer dan de schade beperken voor NAC.

Opstelling:

Van Zutphen; Kokkeel, Valerius, Van Ooijen, Sloots (’85 El Battah); Grabovac ©, Wagemakers (’69 Roeland), van Laere (’85 Siby); Jacobus (’75 Fernandes), Rashed, Chouradi

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Mac Nulty op pad met Ierland O-21 12 reacties
Volgend bericht
Man of the Match: NAC - Jong FC Utrecht (3-1) 92 reacties
15 Reacties
55   1  
Tante Annie

Hulde voor Mastow en BSR. Erg blij om toch met de jeugd mee te kunnen leven. Dank voor deze update!

55   1  
Tante Annie

Hulde voor Mastow en BSR. Erg blij om toch met de jeugd mee te kunnen leven. Dank voor deze update!

12   2  
Rade

Het was duidelijk dat Utrecht meer kwaliteit in de ploeg had. Maar door een enorme werklust kon NAC lang in de wedstrijd blijven. De voorhoede van NAC kon in de tweede helft het verschil ook niet maken, terwijl het wel een leuk complementair trio is.

En eerlijk is eerlijk… Die nummer 6 van Utrecht..Rafik El Arguioui was met afstand de beste van het veld. Die jongen staat een mooie carrière te wachten wanneer hij met beide beentjes op de grond blijft.

Wel zonde dat er ook bij dit team geen oud-voetballer in de staf zit. Zo’n Michael Mols op de bank bij Utrecht..Ik vind dat toch mooi

12   5  
Bas

@Rade
Lokhoff, Molhoek en Babos. Lurling zit ook nog weleens op de bank. Vind ik mooier dan Mols.

7   2  
Bas

Verkeerde reactie onder verkeerd artikel. Mea culpa

3   1  
N1912

@Rade

Welke jongens van deze -18 lichting vind jij er bovenuit steken bij NAC, in hoeverre daar iets over te zeggen valt?

Deze wedstrijdverslagen zijn top overigens, complimenten bsr.

10   1  
Rob

De aanval van NAC is goed. Nummer 11 van NAC Chouradi was echt een genot om te zien en stak er aan Bredase zijde bovenuit.

Vergeet niet dat in deze lichting eigenlijk ook Banzuzi en Mekkaoui horen.

2   0  
Rade

Eens met Rob. En Jacobus is met zijn snelheid ook heel dreigend en Valerius is ook sterk in de duels en aan de bal. Al hij ging hij gisteren dan flink in de fout bij de 0-1

5   2  
Ivo

Besselink is ook nog maar 17.

11   0  
Tante Annie

Puur omdat ik het me afvraag:
Ik werk over een paar weken weer 40u per week. Tot dan niet.
Vraag 1: zijn er nog jeugdwedstrijden van de jeugdelftallen die ik echt even moet bekijken (tot 23 oktober)
Vraag 2: heeft er iemand tips voor mij omtrent het bezoeken van jeugdwedstrijden. Ik heb een fiets en ik kan prima naar Zundert vanuit breda.
Vraag 3: zijn er nog dingen waar ik rekening mee moet houden? Zoals kosten of bepaalde regels?
Vraag 4: ik kan redelijk Nederlands, en mijn broer kan al mijn stukken voor mij beoordelen (zodat het redelijk in orde is wat betreft taal), zodat ik misschien BSR tot die tijd nog wat wedstrijdverslagen rijk kan maken?

3   1  
Tante Annie

Pardon. Heksenwiel ipv Zundert.
Vraag 5: is er iemand met een auto voor uitwedstrijden van de jeugd. Ik ben van de partij.

8   0  
Fan uit Zevenbergen

Gefeliciteerd Allemaal 🥳🥳🥳🖤💛🖤💛🖤💛

3   4  
Rob

Beste Ivo, je wil wel meepraten maar weet er niet zoveel van. Besselink is van 2004 en niet van 2005. O18 lichting is 2005, dus Besselink is O19.

Met de dispensatie regeling zou die wel mogen uitkomen in O18. Samen met Jaddi, Mol en Mendes Delgado heb je dan een elftal dat op zeker van dit Utrecht zou winnen. Maar dan hebben we deze jongens niet in NAC 1 of O21.

2   0  
Charpie

@ Tante Annie,

Met je Nederlands is niks mis hoor.
Maar als je wil, kan ik je teksten ook redigeren.
Is/was mijn vak.

8   3  
scheppioni

Idd fan uit zevenbergen !
Ieder NaCCer Gefeliciteerd vandaag !!!
Zal nooit verloren gaan !

2   0  
NAC4Ever

Iedereen gefeliciteerd!

Laad alle berichten na dit bericht in