Wij gaan niet opzij

Eerste speelsters zijn binnen

Eddy W

NAC heeft vandaag geschiedenis geschreven met de presentatie van de eerste twee speelsters voor het nieuw op te richten vrouwenteam. Fleur Mol en Kim Hendriks spelen per 1 juli 2024 in Breda.

De 21-jarige vleugelverdedigster Fleur Mol is geboren en getogen in Rucphen en begon haar voetbalcarrière bij RSV. Na twee seizoenen bij RKVV Roosendaal maakte ze de overstap naar Sparta Rotterdam. De laatste twee jaar speelde ze in de Azerion Vrouwen Eredivisie voor Excelsior.

"Het is een enorme eer om voor NAC te mogen spelen," aldus Mol. "Niet alleen extra bijzonder omdat ik de eerste ben, maar ook omdat ik al heel lang een fervent NAC-supporter ben. Normaal sta ik op de B-Side tijdens de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Ik heb ontzettend veel zin om vanaf komende zomer deel uit te maken van NAC Vrouwen!"

De andere aanwinst is Kim Hendriks, nicht van oud-NAC speler Ramon Hendriks. De 24-jarige Kim is een middenvelder begon met voetballen bij AGE-GGK in Rotterdam. Vervolgens speelde ze voor BVV Barendrecht, waar ze ook deelnam aan het opleidingstraject van ADO Den Haag. Na vier jaar bij Excelsior Rotterdam maakte ze de overstap naar Feyenoord. Bij Feyenoord scoorde ze als eerste vrouw ooit in De Kuip. Twee jaar later keerde ze terug naar Excelsior.

"Drie jaar geleden speelde mijn neef Ramon bij NAC," vertelt Hendriks. "Toen heb ik met eigen ogen kunnen zien wat voor een mooie en grote club dit is. Toen de kans kwam om voor NAC te spelen, was de keuze dan ook snel gemaakt. Ik kan niet wachten om komend seizoen in dit shirt te mogen schitteren!"

Ook Pia Rijsdijk, bestuurslid vrouwenvoetbal bij NAC, is blij met de komst van de eerste aanwinsten. "We zijn enorm trots en blij dat we Fleur en Kim vandaag kunnen presenteren als de eerste officiële speelsters van NAC Vrouwen 1. Beiden zijn waardevolle versterkingen waarmee we een stevige basis leggen voor de selectie."

Bron:
B-Side Rats, NAC
17 Reacties
10   1  
Scheids!!

Heel veel succes en zeker ook veel plezier bij ons NAC!
Veel zal geschreven worden over het vrouwenvoetbal bij NAC, maar ik hoop dat het jullie niet in de weg staat om successen te boeken en de criticasters de mond goed te snoeren.
Maak geschiedenis hier!

10   1  
Scheids!!

Heel veel succes en zeker ook veel plezier bij ons NAC!
Veel zal geschreven worden over het vrouwenvoetbal bij NAC, maar ik hoop dat het jullie niet in de weg staat om successen te boeken en de criticasters de mond goed te snoeren.
Maak geschiedenis hier!

11   2  
VakGBaard

Toch mooi dat de eerste speelster zelf altijd op de B-side staat

5   1  
Babos!

Hup NAC!

1   2  
Thierry14

Nog een stuk of 18 en een paar keepers en ze kunnen beginnen.....

6   0  
BP

Tip: Eva Nguyen (ex wds19) ophalen bij feyenoord

2   1  
DenTinus

Goed bezig. Nu verder met shoppen.

4   0  
ELH

Kunde beter daar een scc nemen 😅😅

1   2  
kopspion

spelen die niet buiten ??

maar die hebben voor volgend seizoen dus al zaken gedaan terwijl er bij NAC 1 nog helemaal niks rond is voor volgend seizoen vlogens mij.....

4   1  
Markovic

Het hele eerste dames team van DSE is opgedoekt, wellicht zit daar nog wat bruikbaars tussen? Succes dames!

6   1  
Geelzwart

Mooi!!! En ook nog een groot NAC-supporter

Hup NAC!

5   1  
ome cor

Inderdaad BP, Eva Nguyen Bredase meid (Vietnamese roots) en super gedreven.
Ook ex Boeimeer trouwens.
Zou mooi zijn om die "naar huis" te halen.

5   1  
NuFfNie

als je al 2 speelsters hebt, dan is elke nieuwe speelster een aanwinst. Ik hoop dat Heksenwiel al snel te klein wordt voor het aantal toeschouwers. Zou toch mooi zijn als ook zij een grote schare vaste supporters aan zich kunnen binden.

4   1  
Wanny

NUFFNIE

Als we gewoon afspreken met zijn allen te gaan kijken, dan wordt het gezellig en gaat het ook wel lopen..

2   2  
markenaa

Zou tof zijn als NAC dames 1 ook 1 van de grootste supportersschare krijgt.

3   5  
Ouwe Spionkop

Allemaal leuk en aardig maar zolang deze Spielerei maar net koste gaat van het budget van het echte NAC.

1   1  
Hedden-um

Welkom dames, veel plezier en succes!

3   3  
NuAnCe

Allemaal leuk en goed. Tot men met 200 man in het stadion toch gelijke salarissen als de mannen gaat eisen. Eventueel geholpen door de overheid. Kijken of de geldstromen dan nog gescheiden kunnen blijven.

Laad alle berichten na dit bericht in