Wij gaan niet opzij

Emmen 'op dit moment' geen optie voor Van Hooijdonk

Raskolnikov

Sydney van Hooijdonk zal voorlopig niet naar FC Emmen vertrekken. Dat meldde vader Pierre gisteren bij Studio Voetbal.

Pierre is stellig als gesuggereerd wordt dat zoon Sydney tijdens de komende transferperiode de overstap maakt naar de club uit Drenthe. "Nee, nee. Op dit moment niet", aldus Pierre.

Volgens Rafael van der Vaart, die eveneens bij het programma aanschoof, maakt Van Hooijdonk daarmee een verstandige keuze: "Zou ik ook niet doen. Sydney is bijna een kloon van zijn vader en echt een hele goede speler. Ik vind NAC zo'n mooie club. Breng ze terug naar de Eredivisie en blijf totdat er iets mooiers komt dan Emmen. Je kunt wel zeggen: 'Misschien speel ik wel bij Emmen', maar ik heb ze vrijdag zien spelen en dan kom je niet in je kracht om doelpunten te maken."

Die conclusie was vermoedelijk ook al in Prinsenbeek getrokken, want Pierre haakt in en stelt: "Daar kan ik me wel in vinden."

Bron:
B-Side Rats, Studio Voetbal
32 Reacties
176   10  
canaar

Als Steijn het nu eens omdraait. Laat SvH zijn minuten en goals maken en als hij een wedstrijd niet goed speelt mag Bilate het proberen. Die gast heeft toch nog helemaal niks klaar gespeeld, waarom zou hij 1e keus zijn?

19   15  
Vlaai

Pierre Raiolo

55   12  
Demeul

Mooi! En zo is het! En nu rap om de tafel om dat contract te verlengen Manders!

18   5  
RaRa

Off-topic: weet iemand de status van Michaël Maria? Was op proef toch?

91   36  
Judge M.

"Sydney is bijna een kloon van zijn vader en echt een hele goede speler"

Ja bijna inderdaad. Behalve dat vader wel zijn luchtduels won, een bal kon vasthouden en kaatsen en vrije trappen binnen kon leggen.

Man man, nog even en het hele mediacircus fietst hem bij Feyenoord naar binnen..

55   9  
Pirke12

Ik zag de Syd gisteren nog in het mastbos zijn rondjes lopen. Focus naar de bomen. Wat een heerlijke Nac speler.

Ben alleen bang dat Pa wel een hele belangrijke mening voor hem volgt. Hopelijk heeft hij ook nog zijn eigen mening en gaat hij in goed overleg goed om met de druk die op hem ontstaat.

Succes Syd en blijf knallen en trainen. Ooit wordt de hemel weer stralend blauw.

176   10  
canaar

Als Steijn het nu eens omdraait. Laat SvH zijn minuten en goals maken en als hij een wedstrijd niet goed speelt mag Bilate het proberen. Die gast heeft toch nog helemaal niks klaar gespeeld, waarom zou hij 1e keus zijn?

23   11  
Eljé

Veel NLse clubs zullen hem wel willen inlijven deze winter. Als je hem gratis op kan halen, geef je hem een mooi salaris dat twee keer hoger is dan bji NAC, leg je een gelimiteerde transfersom vast van 6 ton en verkoop je hem in de zomer aan een Turkse of Engelse club.
Speler pakt wat extra tekengeld en tijdelijke club een paar ton transfersom.

30   3  
Breda

Een speler die 1/3 van de doelpunten gemaakt heeft zonder alles te spelen. Sterker nog, gemiddeld minder dan 90 min nodig heeft om te scoren, die moet je niet laten gaan. Zeker niet omdat Sydney wel echt kapitaal vertegenwoordigd.

Met zijn achternaam en netwerk om hem heen kan ie veel geld opleveren.

56   6  
076

Sydney is de enige speler bij NAC die potentieel miljoenen op kan leveren in de toekomst. Met Kaj de Rooij wordt wel gegokt door 500.000 euro te betalen voor 3 jarig contract, maar een jongen die je al in huis hebt krijgt het vertrouwen niet. Ik snap dat niet.

47   8  
Belgische Naccer

Je ziet het aan bijna alle reacties hier...

Waarom Bilate in de basis Steijn en NIET van Hooijdonk?

Je wint alleen met van Hooijdonk in het veld. De rest kan NIET scoren! Hoeveel wedstrijden heb je nodig om dit te zien? Bilate heeft nu al 4 kut wedstrijden gespeeld en blijft erin. Waarom???

En ja Maurice, als je dan beseft dat bovenstaande waar is....(6 weken later dan de supporters)...

Dan is de volgende vraag. Waarom is Sydney nog niet langdurig vastgelegd? Sydney kan alleen nog maar groeien. Hij wint nu al meer luchtduels dan Bilate hoor en dit kan alleen maar beter worden. Hij maakt er 10 in de helft van de wedstrijden die je gespeeld hebt. Dus over een heel seizoen maakt hij er 40. Dat is gewoon extrapoleren. Nou vooruit, het zit ook weleens tegen..30 goals dan!

En Bilate? Die krijgt er godver nog geen penalty in! En ja...hij laat andere mensen scoren....of beter spelen....klinkt leuk Maurice...maar Wie dan???????

Allouchi, Schouten, Venema, De rooij? Ja die hebben inderdaad al heelll veeelll gescoort...met Bilate in de ploeg!

Laat me niet lachen man! Actie! SvH langdurig vast en Bilate op de bank!

57   3  
Fritske d'n Olifant

Nee Sydney is geen kloon van zijn vader. Ook lekker makkelijk om Sydney met de Pierre van eind jaren '90 te vergelijken.

Toen Pierre 20 was speelde hij nog gewoon zijn wedstrijdjes bij RBC. Daar werd hij beter om vervolgens bij NAC in de top van de eerste divisie door te groeien en mee te groeien naar de eredivisie om vervolgens NAC te ontgroeien. In zijn eerste jaar NAC scoorde Pierre (22) 20 keer. Sydney staat halverwege de competitie op 10 treffers. Wat voor Sydney nu belangrijk is, is dat hij speelt, fouten mag maken en vooral doelpunten kan maken. Hij vertegenwoordigt in potentie (dan moet eerst zijn contract verlengd worden) veel meer waarde dan Bilate en hij presteert ook veel beter. Er zijn daarom geen argumenten om hem steeds niet op te stellen. Daar gaat het om.

Dat mensen hier steeds zijn familie erbij halen of de goede banden van vader Pierre met de lokale en landelijke media, of het sentiment onder de supporters dat het een Bredanaar is, is allemaal flauwekul. Sydney is op dit moment gewoon de beste spits die we hebben.

28   0  
Hugo

Feit is en blijft dat SvH wel scoort. Als Steijn nou eens zijn basiself zo posteert dat SvH ook nog eens bruikbare ballen kan krijgen in de zestien, legt hij er met gemak nog 15 in. En natuurlijk heeft SvH ook veel mindere punten. Maar hij maakt goals. Bilate niet. Het is allemaal niet zo moeilijk. Hup NAC

34   5  
Bas

Vandaag in bn de stem..

Trainer Maurice Steijn is klaar met de discussie over zijn topscorer: ,,Als hij vindt dat hij te weinig minuten krijgt en elke keer roept dat hij weg wil, dan moet hij ook maar gaan.”

Rare uitspraken van Steijn over Sydney.

Hij heeft het probleem zelf gecreëerd door een niet scorende spits openlijk de voorkeur te geven boven een echte goalgetter

18   5  
Braze

Sidney is wel degelijk een kloon van zijn vader. Toen Pierre van RBC naar NAC kwam hebben i en mijn maats hem in het begin vaak vervloekt. Hij liet ballen van zijn voet afspringen en wij vonden dat hij niet kon voetballen. Nou achteraf kun je wel stellen dat we ons meer dan vergist hadden.
Je ziet bij Sidney hetzelfde. Voetballend niet zo goed als het op dribbelen etc aankomt. Maar scoren kan hij en voor NAC wedstrijden winnen ook.
Misschien heeft Steyn, die zelf een heel matige voetballer was, wel moeite met vader Pierre en zijn zoon, omdat die net zo eigenwijs zijn als hij. Steyn is niet voor niks opgeleid tot schoolmeester.

12   4  
Tip

Of Sydney zo goed wordt als zijn vader valt niet te zeggen. Ik heb daar enige twijfels over.
Voor de keuken is SvH echter een goeie spits. Voor de ere misschien. Dus inderdaad begin met Sidney en hou Bilate achter de hand. Het is onzin om Bilate nu gelijk volledig af te schrijven. En het is ook niet verboden om bij 0-0 de laatste 25 minuten met beide te spelen. Kun je in de winterstop een spits krijgen die beter is dan Bilate uiteraard doen. Maar dat zal financieel niet haalbaar zijn denk ik. Verder lijken Sidney en Kaj een complementair koppel. Afwachten. NAC zal nacompetitie wel halen, plaats 1 en 2 lijken mij onhaalbaar zoals er nu wordt gevoetbald. Heb zelf het idee dat Dogan net achter de voorhoede op 10 het best moet kunnen. Maar het komt er op een of andere manier niet uit. Typisch zo'n speler die bij NAC wordt uitgekotst en ergens anders het weer wel laat zien. Zie Ray Vloet etc.

12   2  
Bubba

@ Bas

Bovendien stookt hij de rest van zijn selectie tegen een ambitieuze spits op die terecht meer minuten wil

15   5  
Nonkel Frans

Manders en Van Hooijdonk hak de knoop door! Stoppen met dat gezever.

Geef de Syd zijn contract -3 jaar - kom een duo-wisselspits formule met de trainer over een of een minimaal aantal speelminuten per wedstrijd voor de jongeman -WHATEVER ! Kom elkaar tegemoet en kaart die boel af.

Als Sydney gaat blijft het onrustig. Als tie blijft kunnen we weer gaan voetballen en vooral trainen!. Lijkt me voor Sydney, het team en de club zeer gewenst. Rust en vrede in de tent - op naar het nieuwe jaar.

De enige die garen spint bij dit aanhoudend gemauw is BN/DeStem -alias het AD.

Proost, hup NAC.

16   11  
Hulk

Die Steijn staat voor de camera keihard het Bredaas publiek voor te liegen zoals Manders dat met een valse glimlach doet.

‘Die boertjes hebben ons toch niet door’...
En voordat je het weet is Breda net zo failliet als Venlo en Den Haag: totaal geen voetbalidee!!

11   8  
Tip

Ik vind de verhouding tussen Steyn en de van Hooijdonks wel vreemd. Niet goed voor onze club in ieder geval. Het lijkt er verdacht veel op dat Steyn Sidney absoluut niet kan pruimen. Wat is de reden ?
Is voor een jonge speler erg lastig werken als zijn baas hem niet mag. Ik heb niks tegen Steijn maar dit zit gewoon niet goed.

21   10  
Henk

Steijn / Manders willen gewoon van svh af omdat hij en zijn pa te mondig zijn en is een dreiging voor de Haagse enclave

17   2  
Maarten

Steijn wordt moe over SVH maar ik ben Bilate al meer zat dan Steijn ooit zat gaat worden betreft SVH. Bilate is toch niet betaald voetbal waardig? Ik erger me ook mateloos dat hij koppig Bilate in blijft zeggen. Wat Sidney doet in 10 minuten daar doet Bilate ruim 300 minuten over. Ik vind Steijn warrige keuzes maken. Ook betreft Riera. Wat is dat toch ? Beleidsvoering vanuit een tunnelvisie.

4   1  
Perino

Contract verlengen , voor volgend seizoen , optie daarna , verlengen of vertrekken !
Heeft Sidney van Hooijdonk weer meer ervaring opgedaan , mogelijk is hij er dan aan toe om hogerop te gaan spelen .
Misschien als NAC dan weer in de eredivisie speelt , hij zich ontwikkelt als een spits in de eredivisie ( voorbeeld: KJ Huntelaar)

17   1  
BREDA 1965

Dit is mijn laatste reactie over mijn nieuwe held SYDNEY.Mijn ouwe held PIERRE,kon ook voor geen meter voetballen.Doelpunten maken kon hij,precies hetzelfde geldt voor SYDNEY.

5   19  
Cees

Van d. Vaart, is net als papa Van Hooijdonk, schijnbaar van mening dat menigeen op basis van wat ze zien, schijnbaar “toch” niet goed wijs is? Wat zet Van d. Vaart zich toch verschrikkelijk voor, lul met deze kletspraat. Die is voor eens- en altijd ongeloofwaardig. Maar zoals eerder gezegd, het voetbalwereldje is zo rot, dat wil je gewoonweg niet weten. Maar, nogmaals, ga a.u.b. weg! Euh, kreeg je bij Emmen geen garantie betreft een basisplaats? En waar blijven de eerdere clubs, die uit Engeland? Zij hadden toch interesse in zoonlief? Ik denk, niet echt. Want als zij een speler (spits) kunnen ophalen (voor niets!) en dat toch niet doen, zegt meer dan genoeg. Op naar de volgende soap!

4   4  
scheppioni

Kan ik snappen Sydney !!
Alleen Maurice is helemaal van god los !
HIj is het gezever over SvH zat, nou doe dan wat je moet doen !!!
Dan zullen wij het er bilate.

5   1  
Bredawereldstad

Een spits moet scoren, voetballen is meegenomen. Leuk als je een balvasthouder hebt in de spits, die zelf, maar ook andere niet laat scoren. Als Steijn eigenwijs blijft met Bilatte dan gaat hem dat zeker zijn kop kosten. En ben bang hij eigenwijs zal blijven.

4   0  
RichardPraha

@Cees Doe maar niet meer joh, biertjes drinken VOOR 13hr. Er valt geen touw aan vast te knopen wat je zegt en kleine gedeelte wat wel enigzins te volgen is, dat is onzin.

9   7  
Barbapapa

Ik kan Steijn onderhand wel begrijpen wat hij zegt. Als bij elke scheet die dwars zit bij Sidney weer aangehaald wordt dat hij weg wilt. Ik ben dit gedoe ook zat aan het worden. Zorgt alleen maar voor onrust.

Dus wat mij betreft allemaal een overleg in. Je komt er uit met een gezamenlijk besluit en daarna door. Niet om de paar weken dit gezeik.

6   18  
Bert

Tsjonge kan het nog denigrerende over FC Emmen
Een over het paard getild talent met dito vader
Vd Vaart maatje meer moet dit soort opmerkingen niet pikken
FC Emmen drukte NAC na de 2-0 tijdje terug dieper in t moeras
Tja FC Emmen een klein clubje ach ja een van Hooydonck hoort niet daar , haha, waar wel?
Feyenoord 😁😆😆

7   13  
Zeikstraal

Jongens waar maken we ons allemaal druk om. PvH loopt al weken lang te leuren met zijn zoon en dat hij transfervrij kan vertrekken bij NAC, Die signalen zijn ook bekend bij NAC. Dus lekker laten gaan.

5   1  
Cool hand

Bilate is een godsgeschenk voor van Hooijdonk. Hoe slechter Bilate speelt, hoe beter SvH wordt in de ogen van zijn fans. In de KKD zal een beetje gretige spits die bij één van de betere teams speelt altijd zijn goaltjes meepikken. Het perfecte scenario voor Syd.

2   0  
f.van son

Sidney en Bilate? Die laatste komt enkel in beeld als hij weer maar eens buitenspel staat of een overtreding maakt. Hij gaat op geen enkele afvallende bal en maakt geen meter teveel. Het is geen werkpaard.
Vul zelfde rijtje van Sidney maar in.
Laat Steijn dat ook doen tijdens de Kerst. Misschien wordt 2021 dan toch nog een NAC-jaartje.

Laad alle berichten na dit bericht in