Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Ambrose vervolgt loopbaan bij KV Oostende

Italo

Thierry Ambrose heeft een nieuwe club. De aanvaller draagt de komende drie seizoenen het shirt van het Belgische KV Oostende. Die club maakte de transfer op een bijzondere wijze wereldkundig.

KV Oostende neemt Thierry Ambrose over van het Franse FC Metz. Zijn korte periode daar werd geen succes. Bij KV Oostende tekent Ambrose een contract tot 2024.

Zijn nieuwe club presenteerde hem op bijzondere wijze: vlak voor de aftrap van het competitieduel met Charlerois, werd Ambrose in het stadion gepresenteerd als nieuwste aanwinst. Ambrose kwam het veld opgelopen en zwaaide naar de aanhangers van Oostende en richtte zich vervolgens tot hen met de volgende boodschap: "Ik hoop dat we hier mooie dingen kunnen verwezenlijken samen."

 

Bron:
B-Side Rats
14 Reacties
49   1  
J0667

Had hij nii gwn bij ons kunnen tekenen

27   1  
Moppernac

Gun hem het beste en hoop dat hij er 20 scoort voor zijn nieuwe club

49   1  
J0667

Had hij nii gwn bij ons kunnen tekenen

48   4  
Ginnekense Rat

Ex NAC: Bodi Brusselers heeft z'n kicksen opgehangen, na avonturen in Cyprus en Griekenland vindt hij 't mooi geweest en kiest hij voor een maatschappelijke carrière zoals dat mooi heet.

Jammer Bodi, succes gewenst in de toekomst buiten 't voetbal 👌👍

6   8  
Noord Mokumse NAC'er

Ja, Dn Bodi heeft gisteren nog wel tegen Jong Ajax gespeeld met team VVCS (die kunnen er trouwens geen kut van)...

Misschien deze week nog een rechtsback en een nummer 10..?

22   5  
Bart

Perfecte speler voor de onderkant/middenmoot eredivisie. Had m graag bij nac gezien! Lang geleden dat ik zo’n mooi elftal zag bij nac als dat jaar…

17   14  
Cool hand

Zo goed is Body niet hoor, Bart.

22   5  
sapke

Is die Barbra Banda ( Zambia ) iets voor NAC
6 stuks in 2 wedstrijden, topspits !!!

15   5  
Henri

Pacific Media Group is (mede) eigenaar van Oostende, net zoals het dat sinds kort ook van FC Den Bosch is geworden.
Hun scoutingssysteem op basis van bepaalde data en statistieken heeft Ambrose dus eruit gepikt als ondergewaardeerde speler met meer/veel potentie.
NAC had niet de financiële middelen, maar ik had hem graag bij NAC gehouden. Deze jongen scoort in de Lage Landen 15-20 competitiegoals en dan komt er uiteindelijk altijd wel een club uit Rusland, Turkije of waar dan ook die er graag miljoenen teveel voor wil betalen. Goed verdienmodel van PMG. Ik had ze graag bij NAC gezien. Zij werken in iedergeval vanuit een bepaalde visie. Tot de PMG group behoren ook: AS Nancy (Frankrijk), Barnsley FC (Engeland), Esbjerg (Denemarken) en FC Thun (Zwitserland). Het laatste kunstje van PMG bij Oostende was de aankoop Standard Luik speler Arthur Theate. Deze spits werd omgevormd tot centrale verdediger en is nu voor méér dan 5 miljoen euro aan Bologna verkocht.

18   20  
nac fire

@Henri, wat wil je daarmee zeggen? NAC is heus niet ondergeschikt hoor met dat soort clubs... En ook al zou het zo zijn, er heerst in Breda nog steeds een NAC cultuur. Denk daar maar eens over na

18   17  
Tip

Prima spits. Zou voor de keuken top zijn. Den Bosch inderdaad interessant verhaal van @ Henri. Ik denk dat wij God op onze blote knieën mogen danken als wij zo’n overname krijgen. Maar ik vrees dat nog niet veel supporters dat begrijpen.

22   7  
Ivo

Inderdaad TIP. Velen hier hopen op een supporterscollectief maar dat gaat ons financieel niet naar de top brengen. We hebben een kapitaalkrachtige eigenaar nodig met een goed netwerk in de voetbalwereld.

Voor middenmoot eredivisie heb je een begroting van 20 mln per jaar nodig, we zitten nu op de helft. In de eredivisie heb je standaard wel wat meer inkomsten, maar wat nu nodig is, is kapitaal om het gat te dichten.

15   2  
Robberto

Niks ten nadele van onze spitsen, maar wat had ik Ambrose of Dessers nog graag bij ons in de spits gezien. Hard werken en ook nog eens goals kunnen maken!

14   14  
Tip

@Ivo. Inderdaad. Maar waar ik me echt druk om maak is wat te doen als we eind komend seizoen weer tegen een begrotingstekort aan knallen. Wie gaat dat gat dan dichten?

2   4  
Die ne gast

@IVO / TIP
Voor mij is bij NAC sportief succes ondergeschikt aan de eigen identiteit behouden. Ik wil geen dertien in een dozijn club worden, dus laat die rijke niet-Bredase geldschieters maar zitten.
Dan maar geen Europees voetbal.

Met goed beleid, heb je een sluitende begroting en geen tekort. Als clubs als Telstar, Go Ahead dat kunnen, moet dat bij NAC ook kunnen.

Laad alle berichten na dit bericht in