Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Arsenal huurt Mari en bedingt optie tot koop

F8Hipster

Ex-NAC'er Pablo Mari voegt definitief een geweldig hoofdstuk aan zijn toch al bijzondere carrière toe. De Spaanse verdediger verruilt Flamengo op huurbasis voor Arsenal.

Verschillende media in Engeland en Brazilië maken gewag van de transfer van de oud-captain van NAC. Arsenal betaalt Flamengo een huursom van maar liefst vijf miljoen euro. De Gunners bedongen daarnaast een optie tot koop. Als de samenwerking bevalt kan de 26-jarige Spanjaard in de zomer definitief de overstap naar Londen maken.

De loopbaan van Mari mag op zijn minst opmerkelijk genoemd worden. Voor zijn komst naar NAC speelde hij zijn wedstrijden hoofdzakelijk op het tweede en derde niveau in Spanje. Hij verdiende weliswaar een transfer naar Manchester City, maar dat leek vooral een vriendendienst voor zusterclub Girona. Bij Girona was hij voornamelijk wisselspeler en dus was een tijdelijke transfer naar Breda in het seizoen 2017/2018 voor alle partijen de beste oplossing. Bij NAC werd Mari aanvoerder en maakte hij naarmate het seizoen vorderde een steeds betere indruk. Dat verleidde Deportivo la Coruña ertoe hem terug naar Spanje te halen. Mari slaagde er met Los Blanquiazules niet in te promoveren, maar verdiende wel een transfer naar Flamengo.

Achteraf gezien was dat de beste keuze uit zijn carrière. Bij Fla beleefde Mari een topseizoen. Hij won als eerste Spanjaard ooit de Copa Libertadores en maakte indruk als onbetwist basisspeler. Die prestatie levert hem nu alsnog een kans in de Premier League op. De deal leek nog even af te ketsen, omdat Arsenal opeens wat wilde morrelen aan de voorwaarden, maar de clubs zijn er nu toch uit. 

Arsenal beleeft een moeilijk seizoen en was de afgelopen jaren weinig gelukkig met het aantrekken van verdedigers, maar daar zal Mari maling aan hebben. Hij voegt een prachtig nieuw hoofdstuk aan zijn jongensboek toe. 

Bron:
B-Side Rats, o.a. Metro & Globo
5 Reacties
33   2  
Scheids!

Mari was bij NAC een geweldige verdediger, die deze transfer helemaal zelf heeft afgedwongen. Zie hem in zijn nadagen graag terugkeren in Breda!

33   2  
Scheids!

Mari was bij NAC een geweldige verdediger, die deze transfer helemaal zelf heeft afgedwongen. Zie hem in zijn nadagen graag terugkeren in Breda!

16   4  
Buurman

Prachtig voor Mari ! Zijn succes is begonnen bij ons. Als we de recente historie van ons NAC bekijken hebben we......... ontiegelijk veel geluk gehad met drie spelers ; Mari, García en Angelino. Ambrose en Sadek vulde dat leuk aan. Als we die drie niet hadden gehad hadden we nu nog dieper in het moeras gezeten. Doordat onze aandeelhouders niks willen en misschien wel niks kunnen investeren is onze TM een kansloze loopjongen geworden. Je kunt alleen maar hopen op een goede overname kandidaat die de huidige eigenaren wil uitkopen. De competitie is voorbij , iedereen hoopt op een opleving in de nacompetitie maar ik vrees dat het allemaal valse hoop is. Nog iets anders; hoe gaat het in hemelsnaam met Monsalve en Noblejas ? Maak ik me daar nu alleen druk om ? Beide kunnen voor NAC aardig voetballen maar liggen er nu al maanden uit. Komt dat nog goed ??

2   9  
scheppioni

Mooi voor hem !
Maar hij mag de schoenveterst van Penders/Zwaanswijk nog niet eens strikken !
Maar gun hem het beste ! Het cvd nu zie ik liever !

2   1  
Prins flieger van UT kielegat

Zien wij als NAC daar nog iets van terug?

2   0  
Badeend

Prins, nogmaals. Nee.
Hij is geen eigendom van MC meer dus zij vangen niks. En hij was al te oud toen hij hier kwam om in aanmerking te komen voor een opleidingsvergoeding/solidariteitsbijdrage. Helaas.

Laad alle berichten na dit bericht in