Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: El Allouchi tekent bij AS FAR Rabat in Marokko: "Heel blij mee"

Das Phantom

De kogel is door de kerk: Mounir El Allouchi tekent een contract in Marokko en gaar aan de slag bij AS FAR Rabat. Dat bevestigt de speler aan B-Side Rats. "Ik ben er ontzettend blij mee. Het is een mooie stad en financieel en sportief een stap vooruit."

El Allouchi maakte aan het einde van vorig seizoen bekend te gaan vertrekken bij NAC. Daarna kwamen er veel geruchten, maar het duurde lang voordat het uiteindelijk rond was. "Er is veel gebeurd de afgelopen periode", aldus een opgeluchte El Allouchi. "Het was een chaotische periode, maar ben nu vooral heel blij."

AS FAR Rabat is een van de grotere clubs in Marokka en speelt in een stadion dat ruimte biedt aan meer dan 50.000 toeschouwers. Vorig seizoen eindigde de club op een derde plaats in de competitie. Op Instagram is de komst van El Allouchi al officieel aangekondigd.

Mounir, ontzettend veel succes gewenst bij je nieuwe club. Hopelijk kom je snel afscheid nemen in het Rat Verlegh Stadion.  

Bron:
B-Side Rats, AS FAR Rabat
Vorig bericht
Man of the Match: NAC - Telstar (2-2) 114 reacties
Volgend bericht
NAC-Telstar - Geen interviews, wel foto's 55 reacties
Terug naar overzicht
51 Reacties
93   9  
Gilze

Opleidingsvergoeding? ;)

48   20  
Massaro

Het is 'm gegund hoor, maar is 't dit dan? Pffff.

28   11  
sjef de gevulde koek

Vergeet onze Manders hier ook niet effe de opleidingsvergoeding te regelen. Of zal hij ook hier een email na de spambox van El Allouchi hebben gestuurd. Verder natuurlijk succes!!

25   13  
RICHARDPRAHA

Zou best willen weten of Mounir nou gewoon de voorkeur heeft om in een Moslim te voetballen en daarom in Marokko gaat spelen en wellicht ED clubs of andere Europese clubs heeft afgezegd, OF dat dit gewoon echt het beste aanbod was.

Geen speler gaat natuurlijk zeggen dat het uiteindelijk Plan-C is geworden dus de bekende clichematige opmerkingen als " financieel is het beter" was te verwachten. Maar we kunnen toch niet echt zeggen dat dit sportief gezien een stap omhoog is.

Aardige kerel die Mounir dus wens hem veel succes.

93   9  
Gilze

Opleidingsvergoeding? ;)

36   1  
Chris W.M.

Opleidingsvergoeding krijg je helaas alleen voor spelers tot hun 23e. Solidariteitsbijdrage geldt alleen als een speler verkocht wordt. Dus zover ik weet krijgt NAC geen cent meer voor Mounir.

25   17  
Nacman76

Mounir gaat helaas niet meekunnen in dat niveau !!
Rabat is best een saaie club in Marokko .. weinig publiek ivm met raja Casablanca of wydad Casablanca

Hij zal niet mee kunnen in het niveau omdat het veelste fysiek is en we zagen bij nac dat mounir niet graag duels aanging

Ik vind het een domme keuze

22   14  
ome cor

Mounir heeft twee dingen: zijn geloof en zijn voetbal.
Beiden super belangrijk voor hem, maar hij is realist genoeg om te weten dat voetbal tijdelijk is en zijn geloof zijn hele leven belangrijk voor hem zal zijn.

Sportief gezien weet ik niet of je nu beter af bent bij de nummer 3 van Marokko of bij een van de andere aanbiedingen die hij heeft gehad, maar als Marokkaan, spelend bij een topclub in Marokko zal voor hem de beste optie zijn.
En zo niet.....dan zal hij toch zeggen van wel.

41   10  
fvf6

Het is El Allochi gegund deze mooie transfer .Een heerlijke speler die altijd zonder te zeuren zijn werk heeft gedaan bij ons NAC Veel succes Mounir

50   15  
Willem 4,5

Kunnen we het alleen maar over geld hebben nu? Veel succes Mounir. Velen zullen blij zijn dat je bent vertrokken, maar dat waren de gebruike azijnpissers en 'kenners' die altijd alles beter weten. Het overgrote deel van de supporters zullen je missen. Je was voor NAC een klasbak met een topmentaliteit, daar kunnen er een aantal die er nu spelen wat van opsteken. Hopelijk krijg je een mooi afscheid, het ga je goed!

21   50  
Kipiani

Succes Mounir.
Maar als we heel eerlijk zijn is de chemie, de aansluiting tussen de linies en de drive om snel te durven voetballen richting goal van de tegenstander nu veel beter.
Of dat tot resultaat leidt is de vraag ?
Dat Steijn Mounir, als pseudo NAC vedette, de hand boven het hoofd heeft gehouden is even begrijpelijk als fout geweest.

21   15  
Stefan-nac

Leuk voor Mounir!
Maar wat ik eerder al zei is t goed dat het einde tijdperk Mounir is.
Wat je nu ook ziet is dat t spel niet meer zo vertraagd wordt.
Een velanes heeft in die zin meer drive en diepgang en draait altijd open naar voren en zoekt daar de oplossing, waar mounir met de rug naar de goal zich aanspeelbaar maakte en de bal terug en opzij speelde..
Dit zie je meteen terug in t totale spel..
Positieve ontwikkeling als je t mij vraagt

15   17  
Fred 1

Man man, jammer dat je als voetballer deze keuzes maakt.
Terwijl hij gewoon naar een club als Twente kon.
Vraag me af hoe het dan met de sportieve ambities is gesteld.
Blijkt dan toch gewoon alleen om geld te gaan.

35   7  
Da Huge

Gelukkig gunt het grote deel van de supporters Mounir wel het beste. In je vaderland spelen in een groot stadion. Hopelijk krijgt hij nog een mooi afscheid in het Rat Verlegh.

29   5  
Nonkel Frans

Mounir heeft er goed over nagedacht. Een serieze goeie gast die veel voor NAC heeft gedaan en de laatste jaren alle ups en downs heeft meegemaakt.

Hij verdient zeker een ere rondje in t Rat Verlegh, plus hopelijk een mooi interview en dank namens de supporters, voor hij vertrekt.

Het ga je goed Mounir!

15   3  
Geelzwartwit

Gefeliciteerd met je nieuwe stap in je carrière heel veel succes!

31   5  
RV

Alsof iedereen maar ambitie moet hebben en voor het geld moet gaan. Het is natuurlijk niet zoals Fred stelt dat het gebrek aan ambitie is en dat hij voor het geld gaat. Mounir lijkt me iemand die gewoon tevreden is met wat hij heeft, zijn familie vrienden en land waar zijn familieroots liggen zijn veel belangrijker. Dat geldt voor veel mensen maar er zijn er ook heel veel die daar iets van kunnen leren.

Ambitie om jezelf thuis te voelen in een land waar je heen gaat is ook ambitie.
Ik kan daar alleen maar respect voor opbrengen. Mooie stap, all the best Mounir!

12   23  
Johnny1912

Veel succes, maar sportief een stap vooruit? Hou toch op man de competities in heel Afrika staan gelijk aan de amateurs 1e klasse hier.

Is niet erg iedereen mag voor het geld kiezen. Maar als er zogenaamd echt mooie clubs uit Italie, Frankrijk etc voorbij kwamen dan kun je met deze stap niet met een sportief praatje aankomen.

12   6  
GeelZwartHart

Vind het jammer dat deze jongen niet meer voor NAC speelt. Als hij deze transfer mooi vind gun ik het hem van harte. Veel succes en je bent altijd welkom om terug te komen!

7   4  
Henri

Ik weet niet hoe dat nu in Marokko is gesteld, maar ten tijden van het Oostblok werden ploegen die van het leger
of van de politie waren door de bevolking gehaat. Dikwijls waren alleen mensen die bij leger of politie betrokken waren de supporters.

24   6  
Nacdictive

Jammer dat mensen niet gewoon zonder te oordelen kunnen zeggen:"heel veel succes Mounir, je was een goede speler voor NAC en een prima uithangbord!".

20   9  
Badeend

Voor mij een verrassende move, maar hopelijk brengt het hem veel succes en plezier - en een mooi afscheid in Breda ergens dit seizoen. Prachtspeler en -mens voor NAC geweest!

Ps "... de competities in heel Afrika...". De domste zinsnede in de archieven van BSR. Wat een zeldzame onzin.

34   4  
Uit je Naaht

Mooie stap! Ik wens Mounir na alles wat hij voor NAC heeft betekend het allerbeste, veel succes! Schijnt ook echt een vette stad te zijn.

Mensen die hier commentaar hebben op de stap hebben overigens echt géén idee waar ze over praten en zitten tot aan hun lippen in een moeras van vooroordelen. "in een Moslim te voetballen", "kunnen toch niet zeggen dat dit sportief een stap omhoog is", "domme keuze", "competities in heel Afrika staan gelijk aan de amateurs 1e klasse hier"... Zoals Badeend zegt: zeldzame onzin. Wat een domheid. En arrogant bovendien: we zijn NAC hè, die club die op het tweede niveau van Nederland begonnen is met twee gelijke spelen. En toch trots op onze club - en terecht. Misschien dan ook eens andere clubs in perspectief zien.

19   9  
J breda

Toch geweldig voor hem! Het is je gegunt Mounir. Als we 11 Mounir's op het veld hadden staan waren we al lang weer terug in de eredivisie.

Wat een sportman, heb hem nooit horen klagen. En dat bij NAC in de meest verschrikkelijke jaren ooit.

Succes Mounir!

11   0  
Den Hoge

Succes Mounir en dank voor de afgelopen jaren, het ga je goed!

10   20  
Scheppioni

Succes Mounir !! Die gaat in de vergetelheid raken net als Diba, al vond ik Diba vijf klasses beter, hij wist NAC wel te redden toen in oss .......

4   1  
DunErwt

Succes Mounir! Had dit niet verwacht moet ik eerlijk zeggen.

17   7  
Lamington

Krijgt Steijn ook nog een afscheid?
Die verdient het ook wel om een rondje langs alle supporters te gaan..

9   6  
Willem 4,5

Grappig, dat een aantal hierboven schijnbaar een betere keuze kunnen maken voor Mounir waar te gaan spelen dan Mounir zelf, zeer opmerkelijk!!

6   0  
Bredafun

Het is alleen al mooi dat hij deze kans krijgt, en of hem dit ga lukken? De tijd zal t leren. Wie weet ga ie volgend jaar weer n stap hoger.
Hier heeft hij zich ook in de loop der jaren jaren verbeterd en in de picture gespeeld.
Succes!

2   21  
Johnny1912

Badeend

Denken doe je met je hersenen he, voor jou moeilijk zo te merken. Jouw IQ lijkt me rond de uitkomst van de sommetjes op de basisschool te liggen.

10   2  
Atleet

Mounir, heel succes daar punt

17   5  
Jamie

Wat een ontzettend kortzichtige reacties hier. Sommigen denken écht nog steeds dat we Playoffs voor de Champions League hebben gespeeld afgelopen seizoen he?!

Dit is een hartstikke leuke club, die een beetje in de schaduw speelt van de 2 grote clubs in Casablanca, waar het vaak chaos is.

Tevens kan die jongen nu een paar jaar gaan kijken waar zijn roots ligt. Familie bezoeken wellicht. Lekker zijn huisje in Etten-Leur aanhouden, af en toe even terug naar Nederland, en ondertussen lekker voetballen. En over een paar jaar ziet ie wel weer waar ie uitkomt.

Succes Mounir!

12   4  
Reflektor

Mounir ik heb van je genoten , succes kerel .

6   13  
Ernie

Deze jongen gaan we ontzettend missen. Veel mensen hier durven dat niet toe te geven, maar die heeft andere redenen . Al vind ik zijn keuze wel vreemd.

4   9  
Rubenac

Hopelijk leert hij snel de taal😃

4   8  
Leurenaar

@BSR er staat Marokka in de tekst... neem die teksten eens goed door voor ze geplaats worden. Dit is niet de eerste keer, komt erg knullig over zo.

Nu ff over el Allouchi, fijn dat hij een club heeft gevonden. Ik vraag me wel af of dit echt de droomclub is die hij in gedachten had. Succes Mounir!

8   10  
Belgische Naccer

Toch een nog een club voor Allouchi.

Het is Marokko, dus hij spreekt de taal. Dat is al een voordeel. Verder is het een flinke stap, naar een voor mij, totaal onbekende club. Dus ik kan er weinig van zeggen of dit nu een stap vooruit is sportief. Zolang NAC kkd speelt waarschijnlijk wel. En hij zal ook wel wat meer verdienen. Maar of dit nu de droomtransfer is? Ik denk dat hij stiekum op een eredivisieclub had gehoopt. Maar die willen hem niet. Te licht en geen duelkracht.

Hopelijk pakt het allemaal goed uit voor hem.
Succes Mounir

11   3  
Ivo

Dit is volgens mij precies wat hij wilde, hij was/is erg bezig met zijn roots en geloof. Prima natuurlijk, maar zo raak je wel uit beeld, want de competitie daar kan je niet vergelijken met de Europese.

Vanuit Marokko zie ik hem dan nog wel richting een Qatar of Emiraten gaan om nog even te cashen. En dan heeft hij het gewoon prima gedaan en het maximale er uit gehaald.

7   10  
Tip

Mounir bedankt wat je hier bij NAC hebt laten zien. Veel succes en geluk bij je nieuwe club.
Ben er van overtuigd dat je een mooi afscheid krijgt bij ons.👍🏻👍🏻

7   1  
Bas

Veel succes en plezier Mounir!

12   15  
Toontje

Heeft waarschijnlijk geen enkel aanbod gehad.
Daar ga je alleen voetballen als je echt wanhopig bent

16   4  
Mike

Deze jongen gun ik de wereld. Als hij er blij mee is ben ik dat ook voor hem!

6   10  
Ona

Wat een k u t club

13   17  
Cool hand

Hij vierde zijn doelpunten altijd liever eerst met Allah dan met zijn teamgenoten, dus dit is een logische keuze

7   5  
Kisku

Ja was te verwachten zoiets is zijn niveau

9   8  
DunErwt

@CoolHand

Zijn menselijke teamgenoten hadden er geen problemen. Maar jij niets voorstellend onmenselijk supportertje stoort zijn eigen daaraan🤣🤣🤣🤣

3   0  
Ad B uit Roosendaal

Mounir, veel succes.

Ik had toch verwacht dat hij in de eredivisie aan de slag zou gaan.

3   1  
ome cor

Persoonlijk denk ik dat Mounir op meer had gehoopt en dat dit een troostprijs is.
Maar dat zullen we nooit weten.

@coolhand
Sinds wanneer bepalen supporters hoe een doelpuntenmaker zijn goal moet vieren ?
Als iemand eerst de hogere machten wil danken en daarna zijn medespelers, wie is dan een anonieme coolhand om te bepalen dat dit niet de juiste volgorde is ?

0   1  
Nero

Beter dan niets

3   4  
NixNACNix

@ome cor.

bij NAC bepalen supporters alles. zie het resultaat.

4   3  
Cool hand

En sinds wanneer bepaalt Ome Cor hoe of wat ik moet denken?

Laad alle berichten na dit bericht in