Wij gaan niet opzij

EX-NAC: Koch hoopt stap hogerop te maken

Praatpapegaai

Menno Koch kende een zeer goede eerste periode bij NAC, waar zijn tweede periode een wat mindere indruk wist te maken. Hij speelt nu in het Belgische bij KAS Eupen waar hij het prima naar zijn zin heeft.

Koch weet zijn minuten te maken bij de Belgen en merkt dat het een hele andere manier van voetballen is: "Het voetbal is hier veel effectiever. In de Eredivisie krijg je wel eens vijf kansen tegen zonder dat er wordt gescoord. Hier is het vaak meteen raak en bouwt de tegenstander vervolgens een muur. Als je de teams tegenover elkaar zet, denk ik dat de Nederlandse top vijf iets beter is. Daaronder verwacht ik dat de Belgische teams sterker zijn." 

Ook vind hij de gehele samenstelling binnen de club een groot verschil met wat hij tot nu toe gewend was in Nederland. Koch:  "Onze selectie is een grote mix van culturen. We hebben een Spaanse trainer en spelers uit onder meer Argentinië en Brazilië. Ik was vanuit Nederland wel iets gewend, maar dit is wel een hele grote mengelmoes." 

Over zijn toekomst is de mandekker duidelijk, hij wil een stap hogerop maken vanuit KAS Eupen, of dat in België is of in Nederland is hem om het even. Dus wie weet zien we hem ooit nog eens in het Rat Verlegh voetballen bij een andere Nederlandse club. 

Bron:
Voetbalprimeur, B-Side Rats
Terug naar overzicht
8 Reacties
43   7  
Judge M.

Afgelopen seizoen een van de weinige constante factoren in de tweede competitiehelft. Heeft enorm veel schoten er voortijdig uit gehaald. Is toch een beetje als zondebok gebok gebruikt in een falend elftal met dito trainer maar liep nooit weg voor zijn verantwoordelijkheid. Aanvoerder bij gebrek aan beter in het slechtste NAC ooit zo ongeveer. Fijn dat hij het weer naar zijn zin heeft.

8   2  
YellowBlack

Gun het hem van harte maar zie ik niet gebeuren. Moest bij NAC te veel op zijn eigen spel letten en kon daarom ook geen goede aanvoerder zijn.

8   3  
Berto

Hopen mag altijd.
Maar realisme is ook wel belangrijk. Maakte zowel bij Utrecht als NAC geen onuitwisbare indruk. En is ook bij Eupen geen onbetwiste basisspeler. Eerst zorgen dat je bij Eupen vast in de basis komt, daarna mag je verder dromen.

43   7  
Judge M.

Afgelopen seizoen een van de weinige constante factoren in de tweede competitiehelft. Heeft enorm veel schoten er voortijdig uit gehaald. Is toch een beetje als zondebok gebok gebruikt in een falend elftal met dito trainer maar liep nooit weg voor zijn verantwoordelijkheid. Aanvoerder bij gebrek aan beter in het slechtste NAC ooit zo ongeveer. Fijn dat hij het weer naar zijn zin heeft.

5   1  
Ivo

Mooi verhaal, maar de cijfers spreken voor zich.

Koch stond tot begin oktober in de basis bij Eupen. In die 9 wedstrijden werden slechts 6 punten gehaald. Daarna ging Koch naar de bank. Toen Koch naar de bank ging werden meteen 10 punten uit 4 wedstrijden gehaald.

Hij zat wel iedere wedstrijd bij de wedstrijdselectie en mocht bijna iedere wedstrijd invallen. Na begin oktober stond hij nog 2x in de basis. De laatste wedstrijd daarvan was tegen het kwakkelende Anderlecht, deze wedstrijd verloor Eupen met 6-1.

Ik zie dit toch niet als een grote stap vooruit als je ziet dat hij aanvoerder was bij NAC en bijna iedere wedstrijd speelde. Ik denk eerlijk gezegd dat ze het bij Eupen ook niet als een geweldige versterking zien.

7   5  
Alias de Mol

Hahahaha, dan moet ie echt toch richting de Alpen ???

9   0  
Buurman

Matige voetballer. Maar wat hebben deze gasten een leven als een prins. Om in Eupen te zitten is geen straf hoor. Mooie omgeving, vriendelijke mensen , sociaal beleid, dicht bij Luik en Aken en relatief dichtbij Eindhoven etc. , en de druk is niet zo hoog. Daarnaast betaalt deze club een prima salarissen.
Dat Koch hogerop zou willen is complete wartaal. Heel erg zijn best doen dat ze bij Eupen verlengen. Grote twijfel of dat gaat gebeuren. Zit teveel op de bank.

4   2  
Scheppioni

As ie nar niet terugkomt met van Hecke en Olij voor van leer en koch waren we never nooit gedegradeerd !

1   0  
Lamington

"..wat mindere.."
Aaaaahahaahhaa

Laad alle berichten na dit bericht in