Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: 'Monsalve vervolgt carrière in Bulgarije'

Raskolnikov

Nacho Monsalve vervolgt zijn carrière waarschijnlijk in Bulgarije. De verdediger staat volgens Fútbol Búlgaro op het punt een contract bij Levski Sofia te tekenen.

Monsalve liet drie weken geleden zijn contract bij NAC ontbinden. Voornaamste reden was volgens NAC dat de verdediger graag terug wilde keren naar zijn thuisland. Monsalve voelt zich klaarblijkelijk een wereldburger, want zijn thuis blijkt nu niet in Spanje, maar in Bulgarije te liggen.

Levski is van oudsher een grote club in Bulgarije. De club uit de hoofdstad werd in het verleden 26 keer landskampioen en komt regelmatig in Europese toernooien uit. Dit seizoen gaat het echter wat minder. De Blauwen staan op een teleurstellende negende plaats in de A PFG.

Bron:
B-Side Rats, Futbol Bulgaro, Chris WM
25 Reacties
63   5  
Schoppartij

Toch gek, aangezien hij zo ontzettend graag terug wilde naar Spanje.

63   5  
Schoppartij

Toch gek, aangezien hij zo ontzettend graag terug wilde naar Spanje.

51   4  
ome cor

Hadden we geen soortgelijk verhaaltje met een Engelse speler die geblesseerd was, maar toen hij weg was opeens toch weer niet ?

Enfin....next

38   4  
Ivo

Jammer dat hij zo blessuregevoelig is. Een fitte Monsalve is een aanwinst voor bijna iedere club in Nederland.

Die eerste wedstrijden van vorig seizoen, achterin Riera en Monsalve als centraal duo, man, dat was echt een genot om naar te kijken. Die 2 hebben geen wedstrijd verloren toen ze samen achterin stonden. Helaas raakte Nacho weer geblesseerd.

26   15  
Real Robert

Weer leuk onderhandeld door een speler.
Sentiment naar Spanje om daarna plotseling je zakken te vullen in Bulgarije.
Is toch geweldig om nog de helft van je resterende salaris van je oude club mee te krijgen!

Geweldig onderhandeld, topmanager Manders de geldsmijter.

Overigens zijn ze in Bulgarije of dat soort landen niet zo van het doorbetalen bij langdurige blessures!

32   5  
Ivo

@Real Robert

Monsalve heeft bij NAC lekker 9 maanden kunnen herstellen, persoonlijke begeleiding erbij.
Die is zo fit als wat hoor.

10   4  
Real Robert

@Ivo. Dat besef ik maar al te goed. Dat gold ook voor

Leigh of die zielige Kali met al zijn pijntjes.

Ik bedoelde dat dan quasi gekscherend.

36   4  
Scarface

'We' kunnen nu wel met zijn allen gaan zeiken op Monsalve en dat hij toch niet in Spanje blijft terwijl de reden van ontbinden (so they say) heimwee was. Hetzelfde geldt voor Leigh, die ook afgezeken moet worden sinds zijn contract ontbinding.

Maar als we eerlijk zijn, is de onderliggende reden voor hun contract ontbinding gewoon dat deze spelers totaal niet in het plaatje van Steijn passen/voorkomen. Maar dat durven/willen ze bij NAC niet hardop te zeggen en zo worden er allerlei kut redenen genoemd/verzonnen om vooral de reden van vertrek niet bij de technische staf neer te leggen.

9   23  
Vrouwke

Van dit soort spelers moet je ook afscheid nemen. Geen enkele binding met de club. Puur zakelijk ingesteld. Opgeruimd staat netjes. Alleen nog spelers die willen vechten voor de stad en de club. Zo verkeerd ziet Steijn dat niet hoor. Wat heb je aan buitenlandse spelers die altijd geblesseerd zijn en blijkbaar niet alles willen geven voor promotie. Maar ondertussen wel hun geld gestort krijgen

8   10  
D'n Beuk

Je kunt nu wel Manders/ Steijn af gaan branden maar gebeuren dit soort dingen niet al jaren bij NAC terwijl we al een dozijn directeuren en trainers versleten hebben?

7   8  
Stoep

Wat mensen hier vergeten is dat Monsalve een duurdere speler is die vaker geblesseerd is dan fit. Dat hij nu een contract tekent is logisch en ja hij krijgt wat salaris mee. Monsalve is te duur om niet te spelen, en we hebben andere verdedigers (schouten/rutten, etc). Verdediging ligt het probeem niet.

16   4  
Real Robert

@vrouwke. Daar heb je niet helemaal ongelijk in, maar het geldt niet alleen voor landers.

Ik kijk even naar Malone, Immers, Venema e.a.,
die ook niets met onze club hebben.

Daarom vooral een speler als Azzagari niet meer kansen geven!

7   3  
Vrouwke

@ Real Robert. Dat is voor mij ook echt een raadsel waarom Azzagari zo weinig kansen krijgt. Maar goed we zijn er doordeweeks natuurlijk ook niet bij de trainingen

11   1  
Geraldo

De vraag is of Monsalve terug wilde of dat Steijn/NAC wilde dat Monsalve terug wilde.

6   4  
D'N Klaagmuur

Lekker met geld blijven strooien en straks aan de supporters die geen gouden scc hebben genomen aankomen met de vraag of ze af willen zien van hun gratis scc voor komend seizoen.

En er zullen er weer genoeg zijn die zich door sentiment laten leiden op dat moment.

Volgens mij is het allemaal niet zo moeilijk. Je geeft gewoon niet meer geld uit dan dat je hebt, wellicht gesteund door extraatjes uit potjes geld van financiers die het uit liefhebberij doen. De reden aanhalen "ja maar zonder grote risicovolle investeringen red je het niet, anders promoveer je nooit meer" is natuurlijk nonsens, want op deze manier promoveer je klaarblijkelijk óók niet.

Een gedegen plan door goede leiding en NAC zou, met de grootte van de club, in zo'n geval alle kleine KKD clubjes met gemak achter zich moeten kunnen laten en naar de Eredivisie kunnen gaan.

Hopelijk komt die fase er op een dag, maar gezien de neerwaartse spiraal van de afgelopen 10 jaar plus de huidige situatie, moeten we niet naïef zijn en is een jarenlang verblijf in de KKD aannemelijker dan een spoedige promotie.

Maar hoop doet leven, dus.... Hup NAC!

4   4  
ome cor

Monsalve zal dolgraag naar Spanje willen, maar in Spanje zal er geen interesse zijn.
Niet iedereen blijft hangen bij de successen uit het verleden.

18   2  
Badeend

Dat gelul over dat de Spaanse spelers 'heimwee hebben' komt alleen maar vanuit NAC, of door aannames van reageerders hier die elkaar gaan napraten. Ik heb Noblejas, Monsalve en Riera geen van allen ooit horen zeggen dat ze zo graag terug naar Spanje willen. Tot het moment dat ik dat heb gehoord, zie ik dit puur als een rare move vanuit NAC om óf die spelers onder druk te zetten óf zelf het eigen straatje schoon te vegen bij de aanhang.

Zeker Riera was (is!) een prima speler voor NAC. En dat er geld vrijkomt bij zijn vertrek (ruimte in salarishuishouding, transfersom kunnen we inmiddels inderdaad vergeten), dat mag ik hopen, anders kun je hem toch beter niet laten gaan??

22   5  
Ouwe Spionkop

Wat een domme reacties hier.
Monsalve wilde helemaal niet weg, maar werd door Steijn nooit meer opgesteld.
Net als Riera.
Steijn maakt meer kapot dan u lief is.

10   1  
Vergane Glorie

Een jonge speler met ambitie moet niet onder Maurice bla bla bla willen voetballen. Sidney had al lang zijn koffers moeten pakken, Van Hecke heeft geluk gehad dat hij is weggekaapt, Azzagari mag na een wedstrijd onder begeleiding een keer of tien het veld over rennen met de andere res. spelers. Hebben ze ook het idee dat ze mee hebben gedaan.
Maar de eerste ingestudeerde aanval moet ik nog zien.
Maar ik snap ook wel dat de spelers die op de training het bet presteren ook spelen.
Maurice geniet kennelijk op de training van de sterkhouders Immers, Malone, Bilate maar zonder Haye is het helemaal niets.
We blijven helaas ver achter. En het gaat nog aanpoten worden om bij de eerste 8 te eindigen. Nog 2 potjes met deze instelling en dan zijn we zover.

2   4  
RNL

"Met geld gaan strooien"

Alsof die jongen verder gratis elke dag bij NAC loopt of zo...

20   1  
leeuw

Vanaf begin dit seizoen heeft Steyn gezegd dat hij liever met Nederlandse cq. Nederlanstalige spelers achter in de verdediging wilde hebben.
Dus wilde hij niet meer verder met Riera en Monsalve, toen Riera een paar wedstrijden wat minder goed speelde sprong hij nog nét niet een gat in de lucht want toen had hij eindelijk een reden om Riera niet meer op te stellen en hem ten onrechte op de bank te houden. Indien dát de reden zou zijn geweest dat Riera en Monsalve niet goed of geen Nederlands spraken is grote LULkoek.
Olij spreekt Spaans en die kon uitstekend communiceren met Riera, opvalllend is dat Olij zijn beste wedstrijden keepte toen Riera er nog in stond.
En wordt er bij NAC niks geregeld om evt. de Spaanse spelers op Nederlandse les te sturen en kon Steyn niet een paar woorden Spaans of Engels leren?
Of lusten onze Spaanse spelers geen Haagse hopjes?
Voetbaltaal is de wereldtaal in deze sport en komt vaak niet uit je mond.

5   1  
De muzikant

#weggepest

7   1  
Scheppioni

Het ga je goed Nacho ! Prima voetballer mits fit ...... succes verder 💛🖤

8   0  
Belgische Naccer

Blijft zo jammer...dat Steijn blijkbaar de wedstrijden van NAC in de beker vorig seizoen niet heeft gezien...

Monsalve als voorstopper, was weergaloos.
Een keertje of 10 zo goed als Malone en Immers bij elkaar zeg maar...

Ik baal er echt van dat ze onze 3 spanjaarden bij het grof vuil hebben gezet. onder het mom....ze zijn duur....

Tja wat wil je! Dit zijn je beste spelers!

En Immers en Malone, die zijn niet duur zeker???

Deze spelers lieten het vorig jaar zien op het veld.
Dat heb ik onze nieuwe vrienden nog niet zien doen.

2   3  
Lamington

Adiós y no te vayas con dios.

2   0  
Fritske d'n Olifant

Of het waar is of niet, vraag ik me toch af waarom spelers (onze Spaanse vrienden, Leigh) die de laatste jaren bij NAC spelen toch relatief vaak kampen met heimwee gevoelens zodra ze niet iedere week spelen. Zit het wel goed met de persoonlijke begeleiding bij NAC? Deze sympathieke club uit ons gezellige Breda zou toch een warm bad moeten zijn voor spelers. Ook als ze niet spelen.

Laad alle berichten na dit bericht in