Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: 'Niemczycki niet naar Stal, maar naar Cracovia'

Raskolnikov

De transfersoap rond Karol Niemczycki is nog niet ten einde. NAC verkocht de doelman aan Puszcza Niepołomice, dat hem vervolgens aan Stal Mielec leek te slijten. Nu melden Poolse media echter dat niet Stal, maar Cracovia de nieuwe club van Niemczycki wordt.

Niemczycki werd medisch gekeurd bij Stal en ging mee op trainingskamp, maar toch lijkt de overgang af te ketsen. Cracovia zou zich op het laatste moment gemeld hebben en zou erin geslaagd zijn Niemczycki te overtuigen voor hen te kiezen. Als de transfer doorgang vindt, keert Niemczycki terug bij de club waar hij een deel van zijn jeugdopleiding genoot. 

Het blijft opmerkelijk dat NAC ervoor koos Niemczycki aan een, op het oog, arme Poolse eerstedivisionist te slijten, terwijl er meerdere clubs uit de Poolse Ekstraklasa strijden om zijn handtekening. Voor NAC is de kous echter af. "We hebben hem verkocht aan de club die zich bij ons heeft gemeld en het juiste bedrag voor hem wilde betalen. Waar zij hem vervolgens stallen is aan hen", aldus een woordvoerder. NAC stelt ook dat er zich slechts één club voor Niemczycki in Breda gemeld heeft. 

NAC betwist dat de club de doelman te snel verkocht heeft: "Het is niet zo dat we van een Poolse eredivisieclub meer hadden gekregen dan nu. Daarnaast is er een doorverkooppercentage, dus wanneer zij hem doorverkopen ontvangen we alsnog een bedrag."

Bron:
B-Side Rats, Meczyki, NAC
Vorig bericht
'NAC informeert bij Charleroi naar Delfi' 33 reacties
Volgend bericht
'NAC brengt bod uit op Kaj de Rooij' 60 reacties
19 Reacties
101   5  
SjorsNAC

Ik krijg hier een FC Chiasso deja vu van.

13   0  
Semsi

Vaag verhaal blijf ik het vinden...

Die club start trouwens met -5 punten in de nieuwe competitie. Spelen wel op het hoogste niveau in Polen.

101   5  
SjorsNAC

Ik krijg hier een FC Chiasso deja vu van.

13   4  
Plastieke annemieke

Vreemd.

Ik schat Manders hoger in dam zijn voorgangers dus het zal wel goed zijn.

Lijkt me ook dat de rvc ervan weet.

16   23  
Nachoreca1

Lekker belangrijk ook. Aanwinsten godver! Competitie start bijna, en geen hond wil komen. Kiezen liever voor de graafschap, cambuur etc. Wat een treurig scenario....

17   1  
Ivo

Puszcza Niepołomice zal bij de huurdeal een aankoopclausule hebben opgenomen voor een bepaald bedrag, zodat hij na de huurperiode kon blijven. Die optie zal gelicht zijn, Puszca koopt Karol voor bedrag X en verkoopt hem meteen door voor bedrag Y. De winst is voor Puszca en NAC, als NAC een doorverkoop % heeft opgenomen.

NAC hoeft nu het salaris van Karol niet meer te betalen, hij had nog 2 seizoenen te gaan onder zijn contract dus dat is prima.

Een beetje dubieus, maar het kan wel zo, tenzij er gewoon netjes betaald wordt.
En dat deed Chiasso dus niet.

13   6  
Chris W.M.

@Ivo

Zie je wel? Heb ik Karol toch niet te hoog ingeschat ;-)

Cravovia is gewoon een grote club in Polen. En kunnen tonnen betalen om spelers te halen. Top 3 duurst gekochte spelers zijn spelers die voor 850K, 700K en 700K gekocht zijn. Deze week ook al de zoon van Rivaldo, Rivaldinho gekocht voor € 300.000,-

Zoals ik al eerder zei; NAC had geduld moeten hebben. Nu verdient Puszcza naar alle waarschijnlijkheid meer aan Karol dan wij zelf.

4   0  
Henri

Misschien verstandig van AD MM om over deze schimmige verkoop te communiceren.

7   0  
Ivo

@Chris WM

ja ja, ok ok, je had gelijk ;-)

De vraag is of NAC onder de aankoop van Puszca uitkon. Als de koopoptie eenzijdig was vanuit de Poolse club, niet. Ik ben benieuwd wat NAC onder aan de streep verdient.

3   2  
Chris W.M.

@Ivo

Afgaande op het persbericht is er geen aankoopclausule geweest:

" Met Nick Olij, Chiel Kramer en de aanstormende Bart Verbruggen heeft NAC drie doelmannen in de selectie en werd er de afgelopen periode naar een oplossing gezocht voor Karol Niemczycki, die aangaf graag in zijn thuisland te willen blijven. Voor beide partijen is nu een passende oplossing gevonden in de vorm van Puszcza Niepolomice. Met de transfer is een transfersom gemoeid."

Je gaat niet op zoek naar een passende oplossing als er al afspraken op papier staan.

7   0  
Ivo

@Chris WM,

Ach, dat is ook maar een stukje PR-talk. Het gaat om hoe het contractueel geregeld is. Kan BSR eens navraag doen bij Manders? Een stukje kritische journalistiek naar de mensen toe? :-)

6   0  
Raskolnikov (BSR)

@Ivo en Chris WM

De reactie van NAC is inmiddels aan het bericht toegevoegd :)

2   0  
Chris W.M.

@Raskolnikov

Thanks. Ach ja, we zullen het nooit weten aangezien NAC nooit over transfersommen communiceert. Wellicht krijgen we een keer een idee welke richting het bedrag op ging van Manders, die wil nog wel eens een inzage geven in bepaalde beslissingen.

2   7  
Ric

Veel te snel afscheid genomen van deze jongen: had hem nog een jaar verhuurd op het hoogste niveau in Polen en je had ongetwijfeld het veelvoudige aan transfersom binnen kunnen harken.

3   5  
Derryl

Die wordt daar gewoon 3e keeper. Horen we nooit meer iets van.

1   1  
Johnny1912

Darrel?

Jij volgt die competitie daar en die club? Beetje raar bericht van jou!

Veel succes Karol! Ik vind het ook een rare schimmige constructie, maar we kunnen het nu afsluiten en door! We hadden er vast wat meer aan kunnen verdienen, maar dat zullen geen tonnen meer zijn. Ondanks dat we elke cent goed kunnen gebruiken is dit geen fiasco!

3   5  
Henri

Ach, er is hier toch niemand die verwacht dat NAC communiceert dat ze nu een ton aan transfergeld mislopen. De deal van Vloet was toch ook perfect. NAC heeft het met de Van Hecke deal waarschijnlijk ook niet verkeerd gedaan. Maar te vaak had er meer ingezeten zoals bij Dessers en Brondeel, dan hebben we het nog niet over de Braziliaantjes en Babos. Transfers uitonderhandelen is een vak apart waarbij ervaring een grote pré is. AZ en Ajax kunnen het goed en Groningen heeft het deze transferperiode ook goed gedaan. In de toptijd van Twente wisten zij daar ook vaak de hoofdprijs binnen te halen.

3   0  
NAC4Ever

Laat er alsjeblieft een bankgarantie zijn geregeld!

4   0  
Toontje1964

Als de pingels al binnen zijn is er voor nac geen probleem meer ,hebben ze trouwens het geld van vloed al?

2   0  
Oosterhout076

Als er betaald is kunnen ze zien wie de afzender is. Lijkt me dan ook niet moeilijk dit te communiceren. Tenzij er nog geen geld is overgemaakt.......

Laad alle berichten na dit bericht in