Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: O'Neill naar Seattle Sounders

F8Hipster

Ex-NAC'er Shane O'Neill vervolgt zijn loopbaan in de Major League Soccer. De verdediger heeft een contract getekend bij Seattle Sounders.

O'Neill maakt met zijn transfer een flinke stap voorwaarts. De afgelopen twee jaar verdedigde hij de kleuren van laagvlieger Orlando City SC, dat afgelopen seizoen een na laatste in de Eastern Conference werd. Seattle Sounders deed het een stuk beter. De club won de MLS Cup en plaatste zich daarmee voor de CONCACAF Champions League. 

Het is dan ook niet gek, dat O'Neill staat te springen om aan de slag te gaan: "Op dit punt in mijn carrière wil ik onderdeel uitmaken van een winnend team, ook als ik geen garantie op speeltijd heb. Ik wil me als speler verbeteren en mezelf uitdagen. In de MLS is daar op dit moment geen betere club voor dan Seattle."

Ook Seattle is tevreden met de transfer. General Manager Garth Lagerwey: "Shane is een ervaren speler, die een zwakke plek in onze selectie opvult. Het is een jongen met ervaring in de MLS en het buitenland. We kijken ernaar uit hem bij de voorbereiding op het nieuwe seizoen te verwelkomen."

Bron:
B-Side Rats, Seattle Times, MLSSoccer.com
12 Reacties
23   1  
Eljé

Echt niet normaal hoeveel spelers er gepasseerd zijn. Moest ik er 50 opnoemen van de laatste 3 jaar, was ik hem zeker vergeten.
Is zelfs nog even aanvoerder geweest in het promotiejaar zeker?

23   1  
Eljé

Echt niet normaal hoeveel spelers er gepasseerd zijn. Moest ik er 50 opnoemen van de laatste 3 jaar, was ik hem zeker vergeten.
Is zelfs nog even aanvoerder geweest in het promotiejaar zeker?

12   1  
Benn076 (BSR)

@Eljé

Hij zat niet voor niets in de ronde 'vergeten spelers' tijdens de BSR Pubquiz. Ook toen hadden veel teams zelfs bij het zien van de foto geen idee.

15   7  
Kipiani

Aanvoerder in Nijmegen.
Zwaar onderschat. Net zoals Ralph, maar dat roepen wij al 5 jaar.

11   2  
Henri

Werd bij NAC binnen gehaald vanuit het scoutingnetwerk van MC. Deed het in mijn ogen niet eens slecht in dat promotiejaar. Ging daarna naar het Excelsior van Van der Gaag en kwam totaal niet meer aan de bak in de eredivisie. Gewogen en te licht bevonden.

4   2  
Breda-Loyal

Jammer dat Shane dat seizoen pas in de winterstop overkwam van Limassol

Vond het tandem O'Neill Meijers helemaal niet verkeerd. Die defensieve stabiliteit heeft een groot aandeel gehad aan onze promotie

Leuk om te zien dat de Yank een leuke carrière er aan heeft overgehouden

2   1  
LarsW

@breda loyal

O'Neill kwam in de zomer al over. Op deadlineday (31 augustus) werd hij gepresenteerd in de avond. Vanwege het uitblijven van City talenten die door Hans Smulders gepolst waren voor in de verdediging, hielp City mee om een centrumverdediger te zoeken. Werd O'Neill dus.

Dat seizoen probeerde Smulders en City onder andere Tosin Adarabioyo en Kean Bryan te overtuigen, maar zij kwamen niet. Vandaar O'Neill

3   13  
D'n Wim

O' Wie ll??

10   4  
Wanny

Voor mij een sprekend voorbeeld van het technische wanbeleid van de laatste 10 jaar en het daaruit voortvloeiende vreemdelingenlegioen dat aan ons voorbij is getrokken.

5   1  
Dun Diëe

@Wanmy ik kan wel betere voorbeelden opnoemen. Vond O'Neill nog geeneens zo heel slecht.
Sterker nog, dat veel mensen hem niet meer herinneren spreekt wellicht juist in zijn voordeel. Nee, neem dan een Damchevski.... Ik kan me nog wel slechtere verdedigers herinneren.

2   1  
scheppioni

Gun hem het beste !
Was een prima duo samen met Bart !!

1   0  
Lamington

DUN DIËE

Misschien niet eens zo zeer de skills van de beste man die bedoeld worden maar meer de hoeveelheid spelers die via de draaideur bij NAC naar binnen en naar buiten gingen. Het was een komen en gaan. En zoveel spelers hebben amper 1 team kunnen vormen en even zoveel potten kunnen breken. De mooie maar gelukkige promotie laat ik buiten beschouwing.

Hier nooit een succes, daar nu hoogste niveau. Good for him, succes!


Off: hoewist Tommeke?

2   0  
Wanny

@ Dun Diëe

Het gaat me er niet zozeer om of ie kon voetballen of niet. Meer dat ie vanuit het niets bij NAC kwam en ook snel weer was verdwenen. Daar hebben we er veel van gehad.

Laad alle berichten na dit bericht in