Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Ten Cate stapt op bij Ittihad FC

F8Hipster

Henk ten Cate heeft zijn ontslag ingediend bij Ittihad FC. De voormalig NAC-trainer presteerde al enige tijd ondermaats met zijn team en besloot daarop zijn conclusies te trekken.

Het hoofdtrainerschap bij Ittihad FC is naar alle waarschijnlijkheid Ten Cates laatste kunstje geweest. De oefenmeester kondigde al eerder zijn pensioen aan, maar besloot afgelopen november toch in te gaan op de interesse van de club uit Saoedi-Arabië. Een maand of drie later stopt Ten Cate alweer. Hij heeft, zo meldt VI, niet het idee dat hij het elftal helemaal naar zijn hand kan zetten en dus geeft hij er de brui aan.

Bij zijn aanstelling nam Ten Cate onder meer oud-NAC-keeper en -keeperstrainer Arno van Zwam mee. Wat het opstappen van Ten Cate voor zijn toekomst betekent is nog onduidelijk.

Bron:
B-Side Rats, VI
12 Reacties
18   2  
Buurman

Ten Cate heeft in het verleden aangeboden NAC te willen helpen. Hij had er een pracht tijd gehad en vond NAC een mooie club met sympathieke mensen. Nu wil natuurlijk helemaal niemand instappen ,je zou niet weten waar te beginnen. Laten we gewoon Hyballa een eerlijke kans geven. Als NAC er met de nacompetitie staat ben ik tevreden.

5   9  
t Hert

Halen!

13   3  
Sjak

Maak hem TD of biedt die man een adviesrol aan..

10   2  
Simpson

@sjak, hij kijkt wel beter uit, die komt echt niet naar NAC, in wat voor functie dan ook.

18   2  
Buurman

Ten Cate heeft in het verleden aangeboden NAC te willen helpen. Hij had er een pracht tijd gehad en vond NAC een mooie club met sympathieke mensen. Nu wil natuurlijk helemaal niemand instappen ,je zou niet weten waar te beginnen. Laten we gewoon Hyballa een eerlijke kans geven. Als NAC er met de nacompetitie staat ben ik tevreden.

3   0  
E. Ricvan

@ Buurman, dat is de realiteit!!!

4   8  
The Don

Eissenga en van Abbeele ook oprotten dan!

6   9  
Los Pollos Hermanos

Buurman,

Dan moet je wel een selectie hebben die voor Hyballa door het vuur wil gaan. Die selectie hebben we dus niet. Zij klagen (nu al) steen en been over deze man en vooral zijn achterhaalde manier van alleen maar fysiek kei-hard trainen. Men vreest al voor blessures.

Eens hoor, ook Peter verdiend een eerlijke kans, maar dan heb je wel de fundering nodig om dat te bewerkstelligen. Die fundering? Dat is de spelersgroep. En die moeten hem niet.

En dan heb je dus een uitdaging. De spelersgroep voelt zich genaaid door van Abbeele. Zij hebben hem gevraagd om versterkingen, een winger en een spits. Die werden toegezegd, maar kwamen niet. Daarna is hem duidelijk aangegeven dat ze door wilde met WW, maar deze frietbakker met eigen scoutingsnetwerk (van z'n vrouw, my ass) heeft ook dit weer volledig genegeerd.

Resultaat? Een ontevreden spelersgroep met een trainer die ze nu al spuugzat zijn. Een kern spelers die de helft van de passanten (huurlingen city) al liever ziet vertrekken. En geen enkele vooruitgang op speltechnisch gebied. (pas 1 wedstrijd, maar die pot zei meteen alles. Was veruit de slechtste pot van het seizoen) Om het af te maken, vreest men ook nog voor blessures door de totaal van de pot gerukte fysieke trainingen van Hyballa. Ik heb gehoord wat die gasten moeten lopen, dat slaat helemaal nergens meer op.

Hyballa ligt er voor de kerst al uit. Arno Verschueren en Nick Olij vertrekken einde seizoen en dan is de chaos compleet. Let u maar op.

3   0  
Dirk

Niet halen, voordat ie zijn schoonzoon Te Vrede meebrengt

4   3  
Badeend

LPH - persoonlijk heb ik ernstige moeite met je tekst. Ik geloof Hyballa namelijk absoluut als hij zegt dat het schrikbarend is hoe het bij NAC schort aan (basis-)techniek en speldiscipline. Dat hebben we allemaal in ruim 25 wedstrijden kunnen zien. Er was geen plan A, geen plan B en er was niemand die zich ergens aan hield. Totaal geen vastigheid en dat kunnen we alleen maar Brood en Vrede (wat voegde die in godsnaam toe aan de club NAC?) aanrekenen. Dat kun je onmogelijk bij Van den Abbeelen neerleggen, iets wat jij wél bij elke tegenvaller of misser bij NAC pleegt te doen. Dat valt me inmiddels wel een beetje van je tegen.

Begrijp me goed, ik ben ook niet onder de indruk van wat er tot nu toe gebeurd is bij NAC dit seizoen, maar dat is echt niet de "verdienste" van alléén TvdA. En overigens ook niet van "tuthola Edelenbosch".

Ik vraag me na jouw bericht heel erg af wie die kern van spelers zijn die de trainer (nu al) spuugzat zijn. Ontbreekt het dan NOG STEEDS aan zelfreflectie? Ik dacht dat we daarvoor er juist 30 uitgeknikkerd hadden vorig jaar. Dat minkukels van de afgelopen jaren van het kaliber Kali, Van Leer, Vloet, Brands geen capaciteit tot zelfreflectie hadden, dat wisten we. Maar zitten dat soort non-persoonlijkheden er dan nog steeds? Ik kan het me bijna niet voorstellen.

De hele club heeft baat bij discipline, en als dat erin gebracht wordt door een extra bosloop, dan moet dat maar. Met praten en vrolijke partijvormen is dat nog niet eerder gelukt. Dat spelers gaan zeuren dat ze "te weinig met de bal doen" is trouwens van alle tijden - en dat moet je vooral niet te serieus nemen. Ze moeten eerst maar eens laten zien dat ze écht willen en kunnen. Een enkeling heeft dat dit seizoen al laten zien, maar die zijn op 1 hand te tellen.

Over Van den Abbeelen, mij bekruipt steeds meer het gevoel dat deze man puur een stroman is zonder écht mandaat. De vraag is, als dat zo zou zijn, of Eisenga wél 'macht' heeft. Of dat het gewoon twee zoethoudertjes zijn, om maar een buffer te hebben die vooral niet al teveel eigen mening of visie hebben. Dat zou wel verklaren waarom er bij NAC als AD iemand wordt aangenomen voor exact dezelfde uitdagingen als waar hij bij Heerenveen in gefaald heeft.

0   0  
Pizzabakker

@ Badeend

Interessante theorie! Vraag is dan wel volgens mij wie er dan achter de schermen aan de touwtjes trekt? Kan me namelijk niet voorstellen dat de aandeelhouders hier dan een hand in hebben, laat staan dat ze daar überhaupt de voetbalknowhow voor hebben.

1   0  
Los Pollos Hermanos

@ Badeend

Goed verhaal.

In grote lijnen ben ik het wel met u eens. Het is natuurlijk altijd makkelijk om met het bekende vingertje te wijzen naar de schuldigen. Het wordt nog makkelijker wanneer je dit als team kan doen. 'Hunnie hebben ut gedaan en wij kunnen er ook maar weinig aan veranderen' Ik kan mij voor het grootste deel wel vinden in uw relaas.

Wat betreft de non-persoonlijkheden, zoals u ze noemt, ben ik een andere mening toegedaan. Allereerst, het is niet zozeer van belang of die persoonlijkheden erin zitten, als u het mij vraagt. Veel belangrijker is hoe je daarmee om dient te gaan. Een goede manager kan ook met non-persoonlijkheden iets bereiken, mits je weet hoe deze in te passen. En dat is waar de schoen wringt in deze situatie. Peter Hyballa is niet de persoon die dit varkentje gaat wassen. Mijn kijk op het verhaal.

In de basis zit het natuurlijk al helemaal fout bij NAC. Dat is geen doemdenken, maar dat zijn gewoon feiten. De fundering die bestaat uit een 20+ tal aandeelhouders, waarvan 3-sterkhouders, hebben NAC niet gebracht waarop we allemaal gehoopt hebben. De conclusie moet dus zijn dat deze mensen moeten vertrekken, afstand moeten doen van hun aandelen, uitgekocht moeten worden, geef het beestje een naam. Dat is een probleem. Deze mensen willen namelijk geld zien. Niet gefaseerd, maar gewoon poen in de schoen. Naar mijn idee 1 van de grootste problemen waar het initiatief van ONS NAC mank gaat. Jammer, want het idee is best aardig. De uitwerking is gewoon matig.

Het probleem is dat deze mensen veel meer macht hebben dan zij anderen, u en ik, willen doen geloven. Het hele NAC-assemblee bestaat louter uit trekpoppen en spreekbuizen van v Aalst en co. Daarom denk ik dat uw theorie, want het is een theorie, best eens waar kan zijn. van Abbeele is de zoveelste spreekbuis van 'De grote 3' en de wielen van de bus gaan rond en rond. Er gaat dus helemaal niets veranderen binnen NAC en dit heeft dus ook zijn uitwerking op de spelersgroep. Voor wat betreft die uitwerking, heb ik mijn verhaal hier eerder uiteengezet, onder een ander topic weliswaar, maar gezien uw (door mij overigens graag geziene) betrokkenheid op dit forum, ga ik er vanuit dat u op de hoogte bent van dit verhaal.

Wat mij verbaasd is dat vanuit de spelersgroep 1 geluid klonk: Wij willen verder met Willem. Nu is het niet zo dat zij hierin bepalend zijn, maar het afdoen als 'zij hebben niks te willen en moeten gewoon werken voor d'r geld' vind ik persoonlijk wat te makkelijk.

De hele club heeft baat bij discipline, stelt u. Helemaal mee eens! Maar dan moeten wel alle neuzen dezelfde kant op gaan wijzen. En dat is wat er momenteel aan ontbreekt binnen de selectie van NAC. Er zijn er een aantal die het geen zak kans schelen (broertjes Illic, gebaartjes, vingertjes) en een kern spelers die echt wel willen, maar zich niet gehoord voelen. Dan heb je een probleem. En dat probleem wordt niet verholpen, omdat die mogelijkheden niet worden geboden vanuit de mensen die de geldstromen controleren. (zover daar sprake van is bij NAC, want geld stroomt er niet echt in onze BVO) En zo blijf je iedere keer zitten in dezelfde visuele cirkel. Daar komt geen einde aan. Tenzij die aandeelhouders oprotten uit de organisatie en NAC wordt bestuurd door mensen die de kennis, kunde en ook niet onbelangrijk, poen hebben dit te doen.

Ik begrijp uw verhaal. Het is een goed verhaal en u heeft gelijk wanneer ik sommige zaken ongenuanceerd over de bühne gooi. Maar 1 ding is zeker, in de huidige structuur is het dweilen met de kraan open. Dit is vragen om het volgende hoofdstuk ellende in onze club. En het boek is nog lang niet uit. Nog vele hoofdstukken zullen volgen, zolang de onderliggende structuur binnen de BVO NAC niet wordt gewijzigd.

Dank voor uw reactie en ik wens u een fijne dag.

3   0  
Buurman

Beste los Pollos,

Dat Hyballa op dit moment heel weinig draagvlak heeft binnen de selectie is zonder meer juist. Maar als hij echt zo'n goeie trainer is weet hij dat te veranderen. Het wordt voor hem een gigantisch zware klus. Over een wedstrijd of 5 , 6 weten we meer.

Dat de AD en TM( geen TD) weinig zelf in te brengen hebben lijkt mij te kloppen. Ik denk dat onze aandeelhouders worden omringd door allerlei mensen die allemaal adviseren, de meeste goedbedoeld en wellicht ook enkele kwaadwillenden. Daarbij is geld de drijfveer en voetbalverstand ontbreekt. Kortom; we worden geregeerd door de waan van de dag, en de AD waaronder de TM staat mogen dit "beleid" proberen uit te voeren. Uiteraard zijn de 2 laatste lichtgewichten, want een sterke vent met ervaring (bv.HTC) trapt hier niet in en begint er niet eens aan.
Edelenbosch had begin seizoen ook exact twee sollicitanten , Eisenga en den Tom.
Dus moeilijk kiezen was het niet. Grootste voordeel wat de twee hadden was, ze zijn plooibaar voor de eigenaren.

Laad alle berichten na dit bericht in