Overal waar we komen

Ex-NAC: Umar Sadiq:"Ik speelde goed bij NAC, maar moest m'n contract respecteren"

Eddy W

Umar Sadiq speelt vanavond met zijn Partizan Belgrado tegen AZ. De aanvaller speelde enige tijd voor NAC en wist hier op te vallen door onder andere zijn doelpunten tegen Feyenoord. In gesprek met FOX Sports verteld hij over zijn vertrek bij NAC.

Ondanks dat er de intentie uit was gesproken dat Sadiq nog een seizoen werd gehuurd door NAC besloten AS Roma om een andere club te zoeken. "Het is zeker niet makkelijk. Je probeert als jonge jongen je droom na te jagen. Ik speelde goed bij NAC, maar moest m'n contract respecteren. Het is niet makkelijk voor mij, maar ik moet blijven gaan. Hopelijk kan ik op een dag settelen en zijn wie ik ben."

Sadiq versleet al negen clubs in zijn prille carrière, maar NAC en Nederland zijn hem nog goed bijgebleven. Hierdoor hoopt de spits weer in Nederland terecht te komen. "Ik ben nu 22 en kwam hier toen ik twintig was. Hier leerde ik veel. Hopelijk keer ik ooit terug, maar in het voetbal kun je het nooit zeggen."

Bron:
B-Side Rats, Fox Sports
Vorig bericht
Fotoalbum: Jong PSV-NAC (1-3) 2 reacties
Volgend bericht
Trainer MVV met vertrouwen naar Breda 8 reacties
Terug naar overzicht
8 Reacties
43    
kopspion

deze slungel mag van mij direct terugkomen !!!
ik heb er echt van genoten hoe hij struikelend en wel richting vijandelijk doel ging en vaak ook nog vrije trappen meekreeg
geen 12-in-een-dozijn spits, maar wel erg vermakelijk en ook nog doeltreffend

16    
ome cor

Als de info op internet klopt heeft hij in 14 wedstrijden 8 assists gegeven en zelf 10x gescoord. (Overigens ook 5 gele kaarten gepakt)
En hij staat in de Europaleague tegen AZ vandaag.
Niet verkeerd voor een jochie van 22, toch ?

Bij NAC vond ik hem vooral opvallen door zijn slungeligheid en duikelingen, maar ik geloof best dat hij zich ontwikkeld heeft.

16    
Henkie

Een spits die ook zelf zijn kansen creëert en uit niets een goal kon maken.
Weer eens wat anders dan alle kritiek bij aanvoer van de buitenspelers neerleggen.

43    
kopspion

deze slungel mag van mij direct terugkomen !!!
ik heb er echt van genoten hoe hij struikelend en wel richting vijandelijk doel ging en vaak ook nog vrije trappen meekreeg
geen 12-in-een-dozijn spits, maar wel erg vermakelijk en ook nog doeltreffend

4    
Ivo

Dat was een leuke spits voor ons dat jaar, snel en kon een tegenstander verrassen. We hadden toen ook spelers staan die hem op maat konden bedienen. Wie weet komt hij nog eens terug.

-10    
Arie

Bijzonder geval, viel op door zn slungelige geslalom, rare capriolen, goals en helaas ook opzichtige schwalbes. Was nuttig en memorabel, maar lijkt me niet de teamspeler die we nu zouden kunnen gebruiken.

1    
Dun Diëe

Net even met een AZ collega een filmpje van Omar gekeken uit zijn tijd bij NAC. Schitterend hoe hij over zijn eigen benen struikelt en toch kansen creëert. Maar hij dook erg veel, dat was jammer en geloof ik ook de reden waarom Steven Gerard hem negeerde bij de Rangers. Zou toch wel leuk zijn als hij er vanavond eentje in prikt.

3    
Henri

Startte zeer sterk, maar wilde na verloop van tijd meer gaan voor een onemanshow waarbij het eigenbelang voor het teambelang ging.

5    
Breda

Alleen Messi is goed genoeg voor NAC....

NAC kan Sadiq nooit betalen en natuurlijk is hij een topspits voor NAC.

Laad alle berichten na dit bericht in