Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Van Beijnen en Seuntjens naar Fortuna

DeWeesJr

Een Bredase dubbelslag voor Fortuna Sittard. Oud-NAC spelers Mike van Beijnen en Mats Seuntjens komen de ploeg uit Limburg versterken.

Beide spelers komen over van het Turkse Gençlerbirliği. Seuntjens en Van Beijnen tekenen bij Fortuna Sittard een contract voor twee jaar met een optie voor nog een seizoen. 

Seuntjens speelde tussen 2011 en 2016 voor NAC. Vervolgens vertrok de Bredanaar naar AZ om vanuit Alkmaar het avontuur in Turkije aan te gaan. 

Van Beijnen speelde geen minuut in het eerste elftal van NAC. De verdediger maakte vorig jaar de overstap van jong NAC naar FC Barcelona B. Afgelopen winter maakte hij de overstap naar Gençlerbirliği. Een halfjaar later is hij alweer toe aan een volgend avontuur. 

Bron:
B-Side Rats, VI
Vorig bericht
FC Eindhoven ontkent bod NAC op Van Rooij 136 reacties
Volgend bericht
'NAC informeert bij Charleroi naar Delfi' 33 reacties
33 Reacties
73   4  
Geel/Zwart

Seuntjens deed het gewoon heel verdienstelijk bij AZ in zijn invalbeurten. Geen onbetwiste basisspeler, maar de concurrentie was hoog in een goedlopend AZ. De minuten die hij maakte deed hij moeiteloos mee. Hier hengelt Fortuna een mooie aanwinst binnen

17   4  
Da Huge

Pas even de kop aan. Ik schrok me een hoedje.

5   3  
Moppernac

BSR @

Jammer ik dacht naar NAC.
Want dat staat op de kop van de tekst, maar het is Sittard

3   2  
J3P

Fout kopje denk ik?

23   13  
Castle

Netjes ali van beijnen kan nog niet bij tvc mee ,seuntjes was wel mooi geweest..

10   57  
BREDA 1965

Wat zal ik hier eens op zeggen?Wat moet hij in godsnaam in sittard doen,mats,mats,mats...zijn zakken vullen,waardeloze instelling

5   2  
J3P

Snel aangepast. Dank u.

15   5  
Angelino Eindbaas

Vind het wel een verstandige keuze van Seuntjens. Hij had ook weer voor een onbekende club in een b land kunnen kiezen. Dan kies je voor het geld. Nu kies je toch ook om weer "in the picture" te komen bij de subtop in Nederland. Want dat is volgens mij haalbaar met zijn niveau.

73   4  
Geel/Zwart

Seuntjens deed het gewoon heel verdienstelijk bij AZ in zijn invalbeurten. Geen onbetwiste basisspeler, maar de concurrentie was hoog in een goedlopend AZ. De minuten die hij maakte deed hij moeiteloos mee. Hier hengelt Fortuna een mooie aanwinst binnen

25   29  
Ouwe Spionkop

Valt er weer een af.
Blijft niet veel meer over.
Geduld van de supporters wordt nu wel heel erg zwaar op de proef gesteld.

25   5  
Wanny

Mats in de eerste divisie lijkt me ook niet reëel. Was gewoon een goede kracht bij AZ.

6   27  
Paulus

Voor nac dood zonden dat een speler. Fortuna boven nac kiest .zal wel naar nac komen alles die 33 jaar is .alles je wilt promoveren moet je juist investeren in oud nac voetbalers .zeg ook wat over seuntjes om voor fortuna te kiezen

21   17  
JN

Wat zou het mooi zijn als je over 1 of 2 jaar eredivisie speelt en spelers als Bayram, Seuntjens, Schalk (mits goed genoeg) en heel misschien zelfs een keer Gudelj kunt verleiden om terug te komen.

20   5  
Geraldo

Het kan toch niet anders dat er nog een flinke leegloop gaat ontstaan in voetballand?
Ik begrijp heus dat clubs eerst proberen nog wat te vangen voor spelers die weg mogen (lees: moeten). Maar er gaat nog fors bezuinigd moeten worden, met name op de spelersgroepen en bijbehorende salarissen.
In mijn optiek 3 opties:
- vroeg goede spelers halen zodat je met een compleet elftal de voorbereiding draait = flink de buidel trekken
- gemiddelde spelers halen gedurende de transferperiode = geld uitgeven zonder directe versterking
- langer dan normaal wachten onder het mom, de echte uitloop moet nog op gang komen en dan parels (voor NAC begrippen) binnenhalen = brengt risico met zich mee, maar meer waar voor je geld

Eerste optie niet realistisch, tweede optie wordt ik niet warm van, derde optie snap ik, want wellicht komen dergelijke kansen niet weer.

2   1  
Nac

Krijgen we nog opleidingvergoeding voor deze spelers?

1   1  
JN

@NAC

Lijkt me wel, maar dat zal geen noemenswaardig bedrag zijn. Dat zijn altijd enkele procenten van het totaalbedrag en Fortuna zal nog geen 5 ton betaald hebben, schat ik in.

3   8  
Pietjebel

Wat een goede zaakwaarnemer allemaal kan doen zie je wel
Word het is niet tijd dat nac wat meer contact leg met Ali
Die heeft meer en betere contacten in de voetbal wereld voor wat spelers hier heen te halen
Een jonge uit de buurt die nac zeker wel wil helpen

13   2  
Eekhoorn

Seuntjes is een gewoon een topspeler voor een club als Fortuna. Kans is groot dat hij gaat uitblinken, net als Diemers vorig jaar.

8   0  
bas

Van mats begrijp ik Het nog enigszins wel, wilt op het hoogste niveau spelen
Heel jammer voor nac!

Maar van beijnen ga ik niet begrijpen
Snap het ook wel ( Ali) maar kwalitatief kan deze speler echt niet mee

Er zijn genoeg spelers die transfer vrij zijn en veel beter zijn dan van beijnen, en werkeloos toekijken,
De wereld op zijn kop!

Zelfs bij Baronie zijn er spelers bij die beter zijn dan van beijnen... ongelooflijk!

16   4  
Buurman

Fortuna heeft met Mats een topper. Gewoon eerlijk blijven. Die gaat daar in die familiale sfeer, met geen overdreven druk, top draaien. Wel een steek in je hart dat een Fortuna ons ver is voorbijgestreefd.

4   30  
Perino

Alals

Als Seuntjes een " echte " NAC man was geweest had hij zich aangeboden om NAC Breda naar de eredivisie te loodsen !!!

11   1  
Willem 4,5

Snap niet zo goed dat sommigen denken dat Mats 'NAC moet komen redden'. Hij is beroepsvoetballer en gaat waarschijnlijk een héél goed salaris verdienen, daar weten ze in Limburg wel raad mee. Niet vergeten, wij spelen KKD en Hullie eredivisie, dus beter contract, dus waar hebben we het over. Hij heeft groot gelijk, hoe jammer ook.

9   3  
Den Hoge

@peroni

Had NAC vorig seizoen Ralf gehaald dan was de kans aanzienlijk groter geweest dat die er wél oren naar had gehad. NAC heeft het aan zichzelf te danken dat oud-spelers als Seuntjes het NAC station nu laten passeren. NAC moet eerst maar eens aantonen dat het zichzelf serieus neemt door eens vast te houden aan een plan. Dat Mats niet komt heeft dan ook niets met zijn liefde voor de club te maken in mijn ogen.

2   9  
ome cor

Zo lang er bij NAC geen duidelijk beleid wordt gevoerd komen zulke spelers niet terug.
Ralf Seuntjens bood zich aan, Alex Schalk ook, maar bij NAC is er niemand die daar concreet iets mee wilt of doet.

Mats is te goed voor de eerste divisie.
Fortuna is ook niet alles, maar kennelijk was er ook geen beter optie voor hem dan Sittard.

En van Beijnen....te slecht voor tvc ? @castle
Wel even een contract bij een eredivisie club. En wij hebben niet eens een scc bij een eredivisieclub.

10   8  
chiel gabriels(oud Nac)

Beste Nac scouts,

Ik zie de 2 zonen van Amoha(oud Nacspeler) dagelijks bezig bij mij voor de deur,de ene zoon(denk een jaar of 11-12) houdt zo de bal ff 1200 keer in de lucht en als je hem bezig ziet met voetballen istie vlgs mij een groot nee een heel groot talent,balaanname,passeren je weet niet wat je ziet!
Dus aktie !!

1   6  
Castle

Ja ome cor hij heeft wel weer een club binnen die van bijna is wel.top van een makelaar als ali dat hem dat tog lukt en hij heeft gelijk makkelijk verdient zo tog snap mike wel,zouden we allemaal doen en over 3 jaar gewoon bij sab ofzo lekker ballen

9   1  
Fritske d'n Olifant

Probleem bij NAC is dat de technische mensen die er zaten toen Mats vertrok allang niet meer voor NAC werken dus waarschijnlijk kennen ze hem niet eens, laat staan dat er een hengeltje uitgegooid zou zijn. De enige constante factoren bij NAC zijn wij de fans, Ben van Bilzen en Annie van Hooijdonk.

3   1  
Bredafun

zoals jaren, hengelt NAC achter de overblijvertjes aan.
en met t overschot gaan wij de ERE echt niet halen!

0   0  
WillemBreda

@Ome Cor: ik ben erg benieuwd naar dat contract van Van Beijnen. Net zoals hij bij Genclirbirligi een contract had? En nu gratis bij Fortuna terecht kan? Zou hij niet op basis van 'no play, no pay' bij Fortuna zitten? Baat het niet dan Schaadt het niet zullen ze daar denken. En ze hebben mooi een wit voetje gehaald bij een spelersmakelaar die o.a. Frenkie de Jong begeleidt. Kan altijd van pas komen.

7   2  
Stoep

Ja, laten we van ons laatste geld mats terughalen. Die gaat in de KKD het team op sleeptouw nemen, op het middenveld beuken en +20 goals maken....... Die jongen rendeert enkel met hele goede spelers om zich heen, en is zeker niet geschikt voor KKD voetbal waarbij veel gelopen, geknokt moet worden.

2   2  
@stoep

In zijn jaar in de KKD scoorde hij 13 keer voor NAC. Dat is bijna het dubbele van wat onze topscoorder vorig jaar aan doelpunten produceerde.

Hij heeft zich bij AZ nog verder ontwikkeld en speelde daar niet onverdienstelijk. We hadden juist een dergelijke speler erg goed kunnen gebruiken.

7   0  
T5t

@CHIEL GABRIELS(OUD NAC)

De oudste speelde bij NAC maar zit nu bij Feyenoord, de jongste speelt nog bij NAC in de jeugd.
De scouts hebben dus zeker niet zitten slapen.

3   0  
Geeren-zuid

Sommige hier willen t niet snappen denk ik, NAC kan mats zijn salaris echt niet ophoesten, en ten tweede je speelt kkd
Fortuna heeft rijke Turkse eigenaar, deze heeft een rijke Turkse mediatycoon als investeerder binnengehaald
Tevens diemers en andere speler voor een leuk zakcentje verkocht, daar kunnen wij never nooit niet tegen opbieden!
Wij vissen duidelijk in een andere vijver, en zonder uitgaande transfers, zal t gebrek aan kwaliteit ons dit jaar wederom op gaan breken.
We zullen gewoon moeten wachten, totdat transferscarrousel echt gaat draaien en er mensen gaan afvallen bij de ere clubs ,misschien als van Hecke echt vertrekt dat we dan nog kwaliteit erbij krijgen
Ge moet blijven dromen he?

4   0  
Badeend

Die Van Beijnen is wel fascinerend hoor. Een contract bij Barcelona (B dan wel), gespeeld in de Turkse hoogste divisie (welgeteld precies 1 minuut) en nu alweer toe aan zijn 5e profclub. En pas 21. Heel bijzonder.

De opgaande lijn in Seuntjens zijn carrière is hiermee wel voorbij. Die gaat na Sittard misschien nog een keer als selectievulling bij Groningen of Twente functioneren maar heeft er dan uiteindelijk toch niet alles uitgehaald. Jammer voor hem.

Laad alle berichten na dit bericht in