Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Weekoverzicht

DeWeesJr

We zijn weer flink gaan graven op zoek naar goede of minder goede prestaties van Ex-NAC'ers. Het bleek een redelijk positieve week voor menig oud-voetballer van NAC. We geven je weer een update met dit keer: Mats Seuntjens, Kaikai, Schalk, Dessers en Gudelj.

Mats Seuntjens belangrijk voor Fortuna Sittard

Waar het de afgelopen week veel ging over zijn broer Ralf, dwong Mats op eigen kracht zijn plekje af in onze rubriek. De aanvaller was dit weekend op dreef voor zijn club Fortuna Sittard. Op bezoek bij provinciegenoot VVV-Venlo wonnen de Fortunezen met 1-3.

Mats Seuntjens was belangrijk met een goal en een assist. Zijn teller staat nu op vijf goals en vier assists. Prima statistieken voor een aanvaller van een club uit het rechterrijtje. Fortuna draait mede dankzij de doelpunten en assists van Seuntjens een prima seizoen. De Limburgers staan momenteel op een tiende plek met uitzicht op een plek bij de play-offs.

Blackpool wil langer door met Sullay Kaikai

Sullay Kaikai maakte in 2019 de overstap van NAC naar Blackpool. Een succesvolle overstap want dit seizoen is de vleugelaanvaller goed voor drie goals en vier assists. Genoeg reden voor Blackpool om de optie in het contract van de Engelsman te lichten. Het is volgens Engelse media een kwestie van tijd totdat dit nieuws bekend wordt.

De trainer van Blackpool ziet in Kaikai een belangrijke schakel om mee te doen in de strijd om promotie. Ook dit seizoen is dit nog mogelijk. De Engelse club heeft nog genoeg kansen om een plek in de play-offs te bemachtigen.

Alex Schalk helpt Servette aan overwinning

Het gaat goed met Alex Schalk en Servette. Afgelopen zondag boekte de spits met zijn ploeg alweer de vierde zege op rij. Op bezoek bij Sion wonnen de Zwitsers met 1-2. Alex Schalk maakte het eerste doelpunt in de wedstrijd.

Servette doet vol op mee om de plekken bovenin en staat momenteel op een tweede plek. Het houdt onder andere Zwitserse grootmacht Basel onder zich. Meedoen om de titel is eigenlijk niet meer mogelijk. De achterstand naar koploper Young Boys is al zeventien punten.

Invallers Gudelj en Dessers pakken mooie overwinningen

Tot slot twee mooie overwinningen voor Nemanja Gudelj en Cyriel Dessers. Beide mochten niet starten maar boekte toch een succes met hun club. Gudelj won de derby van Sevilla met 1-0 van Betis. De middenvelder viel tien minuten voor tijd in.

Cyriel Dessers behaalde met KRC Genk de Belgische bekerfinale. Op bezoek bij Anderlecht werd er met 1-2 gewonnen. Dessers concurrent, Paul Onuachu, scoorde maar weer eens en liet zien waarom hij de oud-topscorer van de Eredivisie op de bank houdt. De voormalig aanvaller van NAC mocht zelf een kleine tien minuten meedoen. De spits zal hoe dan ook hopen op een mogelijke heldenrol in de bekerfinale.

Bron:
B-Side Rats
8 Reacties
41   2  
BredaCentrum

Telkens wanneer ik namen lees als Schalk, Gudelj, Bayram etc hoop ik in extreme dat deze nog eens in ons Breda te bewonderen zijn!
Hoe tof zou het zijn wanneer deze gasten tegelijkertijd terugkomen voor een seizoen of twee.

Achja, dromen staat vrij..

41   2  
BredaCentrum

Telkens wanneer ik namen lees als Schalk, Gudelj, Bayram etc hoop ik in extreme dat deze nog eens in ons Breda te bewonderen zijn!
Hoe tof zou het zijn wanneer deze gasten tegelijkertijd terugkomen voor een seizoen of twee.

Achja, dromen staat vrij..

6   0  
cs

Nou maar hopen dat je niet te vervelend wakker wordt.

9   0  
Dreman

Tot het eind van het seizoen worden in de Keuken Kampioen Divisie (KKD) nog maar amper wedstrijden live op televisie uitgezonden: gemiddeld twee per speelronde, laat sportzender ESPN weten.

7500 euro per duel

Het gevolg voor supporters van is dat zij tot de start van de play-offs hun club nog maar twee keer rechtstreeks op televisie kunnen volgen.
Het doet de vraag rijzen wat het kost om een wedstrijd te produceren en live op televisie uit te zonden. Het antwoord is: ongeveer 7500 euro. ESPN - dat zelf dus al wedstrijden geselecteerd heeft om uit te zenden - heeft de clubs laten weten dat wanneer ze voor een niet-geselecteerd duel met dat bedrag over de brug komen, deze wedstrijd alsnog uitgezonden wordt. De productie is dan in handen van de vaste producent van de KKD.

TV of online
Een belangrijke 'maar' is dat ESPN geen garantie geeft dat die wedstrijd dan ook op een televisiekanaal te zien is. 'Afhankelijk van de overige programmering is dat op een beschikbaar tv-kanaal of een onlinekanaal van ESPN Watch', aldus de sportzender. Het staat clubs vrij om samen de benodigde 7500 euro te verstrekken, maar dan lopen ze dus wel het risico dat het duel alleen voor ESPN-abonnees op het internet te zien is.

Oplichters.
Dus verdienen ze 2 keer eraan.
Mensen die geen ESPN compleet hebben moeten dus verplicht dagpas aanschaffen.

4   1  
L.

@BREDACENTRUM En er zijn voor komend seizoen al meer NACcers/Bredanaars gehaald, dus dromen kunnen zo maar eens werklijkheid worden onder deze leiding..

5   2  
Sjef de gevulde koek

Heel dit lijstje mag volgend seizoen wel een nac shirt aantrekken. Dan weet je zeker dat het weer elke week volle bak is. Toen werd ik wakker hup NAC

5   2  
Scheppioni

In 2022 ook met Mats ?

2   1  
Vreven4President & HyballaFurFurher

Ton weet wat h'm te doen staat.

3   0  
Lamington

Leuk. Maar niet terugkomen. Zal eerder tegenvallen door de tand des tijds en te hoge verwachtingen. With all due respect. Die verdienen het niet om dan afgezeken te worden.

Verder het bericht van Dreman: totale boycot van espn. Assholes..

Laad alle berichten na dit bericht in