Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Weekoverzicht

Raskolnikov

Zoals iedere week verzorgen wij op maandag een overzichtje met alle opvallende ex-NAC-nieuwtjes die geen eigen bericht verdienen, maar wel de moeite van het melden waard zijn. Deze week aandacht voor Sporkslede, Leugers, Sadiq en Suk.

Sporkslede maakt eerste doelpunt voor Dinamo Tblisi

Een aantal weken geleden hadden we al goed nieuws over Fabian Sporkslede. De rechtsback pakte bij zijn eerste officiële wedstrijd voor Dinamo Tblisi gelijk de supercup met zijn nieuwe club. Maar ook in de competitie gaat het voortvarend met de oud-speler van NAC.

Hij was tot op heden in elke wedstrijd basisspeler en miste in totaal pas negen minuten. Afgelopen weekend mocht de verdediger zelfs zijn eerste doelpunt voor Tblisi noteren. In de 0-3 overwinning op Telavi scoorde hij de 0-2. Na vijf wedstrijden staat Dinamo Tblisi op een derde plek met één punt achterstand op de koploper.

Einde seizoen voor Suk na dubbele beenbreuk

Voor Joey Suk was het weekend minder succesvol. De middenvelder is vaste bassispeler bij HNK Gorica, de nummer drie van Kroatië, en nam het zondagavond op tegen koploper Dinamo Zagreb. Een ware topper in Kroatië.

Gorica verloor de wedstrijd met 1-0 maar voor Suk was dat nog niet het ergste. Hij kwam vlak na rust in botsing met zijn tegenstander. Bij deze actie brak de oud-speler van NAC zijn onderbeen op twee plekken. Suk is zondagavond nog geopereerd en komt dit seizoen niet meer in actie.

Wij wensen Suk veel succes in zijn herstel.

Leugers pakt prijs in Duitsland

Het gebeurt zelden dat we reden hebben om over Thilo Leugers te schrijven. De inmiddels 30-jarige Duitser liet in het seizoen 12/13 goed in de 14 wedstrijden die hij voor NAC in de Eredivisie speelde geen onuitwisbare indruk achter en was ook in de jaren daarna zelden goed voor spannend nieuws.

Na zijn periode bij NAC keerde Leugers terug naar FC Twente, brak daar niet door, was even clubloos en tekende in december 2014 bij Atletico Baleares (derde niveau Spanje). Die club verruilde hij in de zomer van 2016 voor het Duitse SV Meppen en daar speelt hij nu nog steeds. Althans, dat doet hij als hij niet (zoals nu het geval is) met een blessure toekijkt. Een weinig spectaculair voetballeven dus.

Bij Meppen is Leugers de afgelopen jaren echter uitgegroeid tot een grote meneer. De middenvelder is doorgaans aanvoerder en wordt omschreven als Identifikationsfigur en Fanliebling. Zijn prestaties bleven ook in de rest van het Emsland niet onopgemerkt, want Leugers werd afgelopen week verkozen tot Sportspersönlichkeit des Jahres 2020 van het Emsland.

Van harte, Thilo!

Sadiq moet debuut voor Nigeria uitstellen

Umar Sadiq moet nog iets langer wachten op zijn eerste cap voor Nigeria. De aanvaller werd opgeroepen voor de Super Eagles, maar wordt door zijn werkgever Almeria in Spanje gehouden.

De Spaanse eerstedivisionist reageerde trots toen bekend werd dat Sadiq zich voor het eerst mocht melden bij het nationale elftal van Nigeria, maar verbood hem uiteindelijk af te reizen voor de wedstrijden tegen Benin en Lesotho.

Sadiq is voor Almeria met 14 goals in 26 wedstrijden onmisbaar in de strijd om promotie naar de Primera Division en dus wil de club uit Andalusië geen risico’s nemen met haar goudhaantje.

Zuur voor Sadiq, maar geen onlogische keuze.

Bron:
B-Side Rats
4 Reacties
31   1  
HUP NAC

Mooi om te zien dat Sporkslede zijn plekje heeft gevonden. Blijft een van meest sympathieke spelers die NAC ooit gekend heeft!

Hup Fabian!

9   0  
G

Zou wel grappig zijn natuurlijk, Sadiq met tegenover hem Adilehou als centrale verdediger van Benin.

31   1  
HUP NAC

Mooi om te zien dat Sporkslede zijn plekje heeft gevonden. Blijft een van meest sympathieke spelers die NAC ooit gekend heeft!

Hup Fabian!

11   0  
Moppernac

Joey Suk veel succes en beterschap met deze ernstige blessure. Dit gun je niemand.

5   1  
Tinus076!

Waarom kan sadiq wel thuis gehouden worden door zijn club? Waarom is het bij onze spelers als we die hier houden een schorsing?

Laad alle berichten na dit bericht in