Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Weekoverzicht

DeWeesJr

Vandaag beginnen we met een nieuwe, vaste rubriek. Voortaan publiceren we iedere maandag een overzichtje met wat ons opviel op ex-NAC-gebied. We delen hier feitjes en weetjes, die geen eigen bericht verdienen, maar wat ons betreft wel de moeite van het melden waard zijn. We nodigen jullie van harte uit ons aan te vullen in de comments.

Stokkers versus Van Hecke

In Waalwijk stond zondag het duel tussen RKC en Heerenveen op het programma. Het werd tevens een duel tussen Finn Stokkers en Jan Paul van Hecke, twee spelers die vorig jaar nog ploeggenoten waren bij NAC.

De wedstrijd eindigde in 1-1, en dat mag gerust een wonder genoemd worden. RKC had 22 doelpogingen en wist maar één keer te scoren. Stokkers wist zich niet te onderscheiden voorin en kreeg weinig écht grote mogelijkheden. Zijn collega ex-NAC'er aan de overkant was daarentegen wel betrokken bij een goal. Van Hecke mocht zijn eerste assist in de Eredivisie noteren. De verdediger gaf een lange bal op aanvaller Henk Veerman die op zijn beurt de bal achter de doelman schoot.

Van Hecke en Stokkers speelden tot op heden allebei acht wedstrijden voor hun nieuwe club, waarin ze beiden één keer wisten te scoren. Dankzij zijn assist van gisteren kan Van Hecke in aanvallend opzicht echter betere statistieken overleggen. Stokkers was namelijk nog geen enkele keer aangever bij een goal. 

Arnold klopt Milicic

Afgelopen dinsdag kruisten twee ex-NAC'ers de degens in het Netstrata Jubilee Stadium. Ante Milicic en Graham Arnold troffen elkaar in een vriendschappelijk duel tussen hun teams Macarthur FC en Australië onder 23.

Bondscoach Arnold bereidt zich met zijn team voor op de Olympische Spelen, die als gevolg van corona een jaar zijn opgeschoven. De oud-aanvaller maalt daar bepaald niet om: "Je kunt op twee manieren naar COVID kijken: je kunt het als excuus gebruiken, of je ziet het als een mogelijkheid om wat zaken aan te passen en er je voordeel mee te doen. Ik ben ervan overtuigd dat mijn groep straks een stuk beter voorbereid is voor de Olympische Spelen, dan ze dit jaar waren geweest."

Zijn collega Milicic zal vermoedelijk wél balen. Hij zou als coach van het vrouwenteam van Australië (de Matildas) naar de Olympische Spelen gaan, maar zag die kans aan zijn neus voorbijgaan omdat zijn contract dit jaar afliep. Met zijn nieuwe team bereidt hij zich nu voor op de start van de Australische A-League (eind december). Macarthur FC debuteert op het hoogste niveau.

Milicic heeft de komende weken nog wat werk te verzetten, terwijl Arnold op koers ligt. Australië onder 23 won namelijk met 2-1.

Debuut om snel te vergeten voor Brood

Ruud Brood zat gisteren voor het eerst op de bank bij zijn nieuwe club ADO Den Haag. De coach kende een debuut om snel te vergeten. Zijn team bakte er tegen Sparta werkelijk niets van en ging met maar liefst 6-0 onderuit op het Kasteel. 

Hoewel Brood wist dat hij instapte bij een club in crisis, schrok hij toch van de wanprestatie. "Dit was heel slecht. Je verwacht iets terug te zien van de ideeën die je hebt, maar ik had het niet verwacht om hier met zo'n uitslag weg te gaan", zo stelde hij na afloop voor de camera van Fox Sports. "Je kunt elkaar niet laten zakken op deze manier. We hadden sterker moeten zijn aan de bal. Als iemand meer duelkracht en iets minder kwaliteit heeft dan een ander, maar voor het team wel belangrijk is, dan gaan we daarop ingrijpen."

Suk vindt het net

Joey Suk speelt tegenwoordig wekelijks zijn wedstrijden bij HNK Gorica. De inmiddels 31-jarige middenvelder was dit weekend belangrijk voor zijn ploeg met een doelpunt.

Suk speelde de volledige negentig minuten in de uitwedstrijd tegen Sibenik. Na een vroege achterstand stelde de uitploeg in de tweede helft op zaken. De oud-speler van NAC was verantwoordelijk voor de 1-2 tien minuten voor tijd. Gorica staat na negen wedstrijden op een derde plek, aan het einde van het seizoen zou dit Europees voetbal betekenen.

Idrissi debuteert bij Sevilla

Hij speelde geen minuut in het eerste elftal van NAC, maar toch mag Oussama Idrissi deze week niet ontbreken in dit lijstje. De aanvaller, die twee jaar in de jeugd van NAC speelde, maakte afgelopen zomer een droomtransfer naar de Spaanse topclub Sevilla.

Nadat de buitenspeler in de eerste wedstrijden nog moest toekijken met een blessure was daar afgelopen zaterdag eindelijk zijn debuut. Tien minuten voor tijd mocht Idrissi invallen bij een 2-2 stand. Sevilla wist uiteindelijk met 4-2 te winnen. Een prima debuut.

Met een beetje geluk wordt het feest in huize Idrissi morgen compleet met een debuut in de Champions League. Sevilla neemt het op tegen Krasnodar.

Volgend bericht
Gerrets fluit TOP Oss-NAC 6 reacties
9 Reacties
26   0  
Heksenketel

@BsideRats

Wat een leuke post! Waar ze heengaan vind ik niet interessant, maar wel leuk om te lezen hoe het ze vergaat. Waar halen jullie toch de tijd en info vandaan? Top!

6   21  
Plastieke annemieke

Had ik niet gezegd dat stokkers by far de allerslechtste spits ooit is geweest is een nac shirt.


Mijn god , dat hij betaald voetbal speelt is een godswonder. Stokkie stijf stokkers

25   0  
Sjef de gevulde koek

2 dingen wat speelde van Hecke weer goed. Ook voetballend inschuivend en alle ballen aan de juiste kleur geven. Volgens mij ook nog een assist op veerman. Dat missen we nu wel want van uit achterin schuift er niemand in laat staan een goeie bal dat is wel echt een gemis. Verder is het toch compleet onlogisch dat rkc Bilate voor stokkers heeft geruild. Hier zit nog wel een staartje aan. Als dat niet zo is kunnen ze bij rkc wel een nieuwe td gaan zoeken. Voor ons natuurlijk een top deal!!

13   0  
Boxer

Dus van Hecke (verdediger) heeft betere statistieken dan Stokkers (aanvaller) ?
OK.

26   0  
Heksenketel

@BsideRats

Wat een leuke post! Waar ze heengaan vind ik niet interessant, maar wel leuk om te lezen hoe het ze vergaat. Waar halen jullie toch de tijd en info vandaan? Top!

10   0  
Cool hand

Creatief opgelost BSideRats.

7   0  
Seuter

Dit is nog eens een leuke rubriek net na het weekend,met spelers die we nog wel kennen zoals Ante Milisic.

3   0  
NAC4Ever

Leuk bedacht BSR!

1   0  
Zweedse naccer

Ik heb thuis nog ergens een NAC shirt met milicic achterop. Volgens mij is dat tevens ook het enige exemplaar dat uberhaupt nog bestaat.

2   0  
Die ne gast

@Zweedse NACCER

Als er inderdaad ‘Milicic’ op dat NAC-shirt staat, begrijp ik wel dat er maar eentje van bestaat. ;-)

Laad alle berichten na dit bericht in