Overal waar we komen

Ex-NAC: Weekoverzicht

DeWeesJr

Deze week kijken we weer terug op de prestaties en nieuwtjes omtrent ex-NAC'ers. Deze week twee nieuwtjes buiten het veld en twee succesvolle prestaties op het veld.

‘Nicole Edelenbos op lijstje KNVB’

De KNVB is op zoek naar een opvolger van Eric Gudde. Hiervoor is een shortlist gemaakt van tien namen. Hierop staan twee vrouwen. Volgens Chris Woerts zou het hier zelfs gaan om Nicole Edelenbos. Dat liet de sportmarketeer weten in het programma Veronica Inside.

Wilfed Genee reageerde gelijk al met het feit dat Edelenbos bij NAC het niet goed heeft gedaan. Ze was toen een periode interim-directeur bij de club na het vertrek van Justing Goetzee. Of Edelenbos daadwerkelijk de opvolger van Eric Gudde gaat worden zal de komende weken duidelijk moeten worden.

Marcel Brands verlengt contract bij Everton

We vervolgen het weekoverzicht met wederom een nieuwtje buiten het veld. Marcel Brands heeft zijn contract verlengd bij Everton. De technisch directeur ligt nu tot medio 2024 vast. Eerder was hij werkzaam bij PSV, AZ en RKC.

Brands kon rekenen op lovende kritieken van de grootaandeelhouder van Everton. ‘’Marcel is niet alleen uitstekend in zijn werk, hij heeft ook een uitstekende werkrelatie met Carlo Ancelotti, met de bestuursvoorzitter en met mij.’’

Menno Koch maakt zijn eerste doelpunt en wint derby

Een meer dan succesvolle week voor Menno Koch. De oud-verdediger van NAC maakte vorige week woensdag zijn eerste doelpunt voor CSKA Sofia in een 6-0 overwinning op Montana.

Vier dagen later kreeg deze wedstrijd een mooi vervolg. In de derby tegen Levski was er wederom een clean sheet voor Koch in de derby tegen Levski. De derby werd door Sofia gewonnen met 2-0. Dankzij deze twee overwinningen is de club verzekerd van een derde plek in de competitie en gaat het zich opmaken voor de play-offs om het kampioenschap. Daarnaast wacht op 19 mei de bekerfinale.

Enes Ünal driemaal trefzeker in één week

Niet alleen voor Menno Koch was het een succesvolle week. Ook Enes Ünal was belangrijk voor zijn club. Allereerst scoorde hij een doelpunt in Camp Nou namens zijn club Getafe. De spits had zes minuten na zijn invalbeurt nodig om trefzeker te zijn tegen FC Barcelona. Ondanks de goal ging Getafe met 5-2 onderuit.

Drie dagen later mocht de oud-spits van NAC wel in de basis starten. Hij betaalde het vertrouwen uit door twee keer te scoren in de degradatiekraker tegen Huesca. De twee goals van Ünal waren voldoende om met de drie punten naar huis te gaan. Dankzij de overwinning is Getafe zo goed als zeker van handhaving en mag het volgend seizoen wederom acteren op het hoogste niveau.  

Bron:
B-Side Rats, Veronica Inside, AD
Vorig bericht
Van de Graaf fluit NEC - NAC 5 reacties
Volgend bericht
NOAD Cup '21 Uitverkocht 2 reacties
Terug naar overzicht
4 Reacties
15    
Nots

Dat die Edelenbos überhaupt op een lijstje staat... heeft overal een puinhoop achtergelaten??

6    
Judge M.

En Cyriel Dessers heeft zijn eersteprijs binnen. Genk heeft de Beker van België, ook wel de Croky Cup, gewonnen. In de finale zat Cyriel de hele wedstrijd op de bank.

3    
Scheppioni

Idd Nots, ik vind meerdere nog wel interessant, maar tuthola edelenbos kan me werkelijk niets schelen !!

-2    
Ome Cor

Zul je straks zien dat Edelenbos het daar wel uitstekend doet.
Net als sommige spelers die hier uitgekotst worden het elders zomaar goed kunnen doen.

Dessers is ten onder gegaan aan zijn gretigheid. Bij Heracles was hij 100% eerste spits en mega belangrijk, maar nee....het aanlokkelijke van een transfer bracht hem uiteindelijk de bank. En daar worden voetballers vaak niet veel beter van.

Gaat Lokhoff een poging wagen ?

Laad alle berichten na dit bericht in