Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Weekoverzicht

DeWeesJr

NAC werd dan afgelopen weekend afgelast maar dat betekent niet dat er geen nieuws is omtrent alle Ex-NAC´ers. Wie kwam er in actie, of wie juist niet? Je leest het weer in ons Ex-NAC weekoverzicht.

Brondeel raakt plek kwijt aan Muric

Jorn Brondeel is zijn (tijdelijke) basisplaats bij Willem II kwijt. De ex-NAC’er werd na de blessure van Robbin Ruiter eerste doelman bij de Tilburgers, maar verliest nu zijn plek aan nieuwkomer (en eveneens ex-NAC’er) Aro Muric.

In gesprek met VI legt trainer Zeljko Petrovic zijn keuze uit: “Ik heb twee keer met Brondeel gesproken en keeperstrainer Harald Wapenaar heeft dat ook gedaan. We hebben hem de situatie uitgelegd en hij reageerde heel goed. Dat vind ik echt heel knap. Twee goede doelmannen hebben is belangrijk, Muric mag het laten zien. Brondeel heeft het tegen Ajax en Emmen prima gedaan, maar met Muric hebben we een gigantische doelman binnen kunnen halen. Letterlijk en figuurlijk gigantisch. We moeten uitkijken voor onze lichtmasten, zo groot is hij.”

Brondeel keepte dit seizoen 11 wedstrijden voor de Tilburgers. De afgelopen seizoenen slaagde hij er ook bij FC Twente niet in een vaste stek onder de lat te veroveren.

Perica maakt rentree bij Watford

Stipe Perica maakte afgelopen zaterdag zijn rentree bij Watford. De aanvaller, die meer dan een maand uitgeschakeld was als gevolg van een hamstringblessure, mocht vijf minuten meedoen in de wedstrijd tegen Coventry City. De wedstrijd eindigde in 0-0.

Perica’s avontuur bij Watford is nog geen onverdeeld succes. De aanvaller kwam tot op heden slechts veertien keer in actie voor The Hornets, scoorde pas één goal en maakte pas één keer de negentig minuten vol.

Lommel krijgt reglementaire nederlaag aan de broek

Het Lommel SK van onder andere Ex-NAC´ers Arno Verschueren en Thomas Agyepong heeft te maken met een ware coronagolf binnen de selectie. Liefst twintig spelers van de Belgische club moesten in quarantaine nadat er vijf positieve gevallen waren binnen de club. Volgens de regelementen van de Belgische voetbalbond is dat niet genoeg om de wedstrijd uit te stellen.

In overleg met de City Football Group, de eigenaar van Lommel SK, is besloten niet op te komen dagen voor de wedstrijd tegen Seraing. De club laat in een statement weten de sportieve gevolgen hiervan te zullen accepteren. Voorlopig is dat een reglementaire nederlaag.

Van Hecke in nieuwe rol bij Heerenveen

Jan Paul van Hecke brak bij NAC door als centrale verdediger en wist zo een transfer af te dwingen naar Brighton and Hove Albion. De Engelse club leende de Zeeuw uit aan Heerenveen waar hij in het begin van het seizoen gelijk bassispeler was centraal achterin.

Tot hij halverwege januari ineens zijn plek kwijt was en het vooral met invalbeurten moest doen. Afgelopen zaterdag was er voor de oud-speler van NAC weer een plek in de basiself. Niet centraal achterin maar op rechtsback. Met Van Hecke negentig minuten op rechtsback won Heerenveen met 1-0 van Vitesse.

 

Bron:
B-Side Rats, Sporza
Vorig bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #56 27 reacties
Volgend bericht
Oostrom fluit NAC - FC Eindhoven 6 reacties
8 Reacties
37   2  
Arie

Mis Muric geen moment. We hebben een grandioze keeper staan.

12   1  
Gjoewie

Luka Ilic kreeg een vette rode kaart en Rai Vloet knalde een goal binnen voor Heracles.

4   3  
Judge M.

Ga je zien dat Muric ze in de eredivisie houdt...

12   4  
1 van de 2

Wat had ik Muric graag bij Nac in de goal gezien.

5   7  
The Cosmic Gate

@GJOEWIE
Zal dar geld van meneer / kwal Vloet al binnen zijn ?

37   2  
Arie

Mis Muric geen moment. We hebben een grandioze keeper staan.

12   2  
Arie

Lommel ondertussen, lekker kapotvallen, samen met je City Group. De arrogantie.

2   0  
Nacdictive

@Arie: weet je wat arrogant is : dat sommigen denken dat wij City group niet nodig hebben..

2   0  
Ollie bier halen

Manchester city doet het een stuk beter sinds ze een samenwerking hebben met NAC, ze staan fier bovenaan.

Laad alle berichten na dit bericht in