Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Weekoverzicht

Gerrit

Het is weer maandag en dat betekent dat we een weekoverzicht presenteren met nieuws omtrent ex-NAC spelers of trainers. Deze week valt er genoeg te bespreken met onder andere Mark Birighitti, Manu Garcia en Sydney van Hooijdonk.

Verbruggen naar Burnley

Vorige week vertelden wij al over de interesse van Burnley, maar nu is het ook officieel. Bart Verbruggen is door Anderlecht verkocht voor ongeveer 5 miljoen euro aan de Engelse club. Zo gaat Bart dus Jelle ten Rouwelaar achterna en speelt hij volgend jaar in de Championship.

Birighitti naar Schotland

Mark Birighitti is vanaf komend seizoen weer in Europa te bewonderen. De keeper maakt een transfer van Central Coast Mariners naar Dundee United. In Australië was Birighitti twee keer keeper van het jaar. Mede hierdoor heeft hij zich in de kijker kunnen spelen en de kans in Schotland kunnen verzilveren.

Aris Saloniki genoemd voor Manu Garcia

Aan het lijstje van clubs die interesse hebben in Manu Garcia, kan een Griekse clubnaam worden toegevoegd. Aris Saloniki zou belangstelling hebben voor de Spanjaard. Afgelopen seizoen werd de club nog knap derde in de Griekse competitie. Manu werd in die periode verhuurd aan Alaves. Door de interesse van andere clubs, lijkt Garcia echter niet meer terug te keren bij Sporting Gijon.

'Sydney nog een jaar bij SC Heerenveen'

Heerenveen lijkt zijn gewenste versterking voor de voorhoede binnen te hebben. Naar alle waarschijnlijkheid wordt Sydney van Hooijdonk nog een jaar gehuurd van Bologna. De Bredanaar kwam niet in de plannen voor van de Italiaanse club. Hij zal daarom, na het gladstrijken van de laatste plooien, nog een jaar in de Eredivisie te bewonderen zijn.

Fiorini toch niet naar SC Heerenveen

Voor een andere mogelijke versterking van Heerenveen kan helaas niet hetzelfde worden gezegd. De Friese club heeft helaas naast het net gevist in de strijd om Lewis Fiorini. De jonge Schot gaat komend jaar op huurbasis spelen voor Blackpool in de Championship. Hier wordt hij herenigd met zijn coach Michael Appleton die hij kent van afgelopen seizoen bij Lincoln City.

'Fiorentina toont interesse in Pablo Mari'

Pablo Mari lijkt ook komend seizoen te voetballen in Italië. De voornaamste interesse in de Spanjaard zou van Fiorentina komen. Echter zijn er meer kapers op de kust want ook Hellas Verona en Napoli zouden hengelen naar zijn diensten. Hellas Verona zou alleen niet aan de hoge salariseisen van de Spanjaard kunnen voldoen en heeft dan ook de minst sterke papieren. 

Ozcan Yasar tekent bij VVV

Drie weken geleden maakten wij al melding van Yasar’s proefperiode bij VVV. Nu heeft de jong NAC speler in Venlo een dusdanige indruk achter gelaten dat de Venlonaren hem voor één seizoen hebben vastgelegd. Hiermee blijft zijn tijd bij NAC beperkt tot één seizoen. Hij komt transfervrij over.

Naoufal Bannis naar FC Eindhoven

Naoufal Bannis wordt door Feyenoord voor één seizoen verhuurd aan FC Eindhoven. De club uit de lichstad heeft inmiddels een contingent aan ex-NACcers vastgelegd. Zo werden eerder Yassine Azzagari en Pjotr Kestens al gepresenteerd. Nu komt Bannis daar dus bij.

Bron:
B-Side Rats, BBC, Scottish Sun, Het Nieuwsblad, VVV-Venlo, FC Eindhoven, LC, Football News Italia, AS Sport
22 Reacties
60   3  
SanderH

Manu Garcia als ik aan hem denk krijg onmiddellijk kippenvel. Samen met Angelino de beste speler die ik de afgelopen 10 jaar bij ons NAC heb gezien. Die zou ik zo graag terug willen zien. Net Fiorini trouwens als is de laatste niet te vergelijken met de twee Spaanse raspaarden.

26   3  
Marti

En wat levert het NAC = Breda Nog op ,nu hij Jelle achterna gaat ?

60   3  
SanderH

Manu Garcia als ik aan hem denk krijg onmiddellijk kippenvel. Samen met Angelino de beste speler die ik de afgelopen 10 jaar bij ons NAC heb gezien. Die zou ik zo graag terug willen zien. Net Fiorini trouwens als is de laatste niet te vergelijken met de twee Spaanse raspaarden.

5   3  
Scheppioni

Met je eens SanderH !💛🖤

22   1  
Chris W.M.

@MARTI

Heel ruim genomen ergens tussen de 450K en 950K. Dat is afhankelijk van welk percentage doorverkoop is afgesproken. Sowieso krijg je ongeveer 4% solidariteitsbijdrage, daar bovenop nog ergens tussen de 5-15% doorverkoop.

9   1  
Hont

Was er bij de transfer van Verbruggen naar Anderlecht niet ook een doorverkooppercentage afgesproken?
In ieder geval een opleidingsvergoeding gezien een buitenlandse transfer.

9   2  
Hont

@Chris W.M.

Bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag, zelfs al tijdens dat ik nog typte.

3   3  
Marti

CHRIS W .M : Bedankt voor de duidelijke info , groetjes Marti

42   1  
Chris W.M.

Het lijkt erop dat we Moreno Rutten na vanavond ook onder ex-NAC mogen scharen. Almere gaat zo een speler presenteren, een verdediger, met de initialen M.R. en een silhouet foto welke wel heel erg op Rutten lijkt. Óf ik heb het gigantisch bij het verkeerde eind, en dat zou best kunnen, of de grote schoonmaak begint op stoom te raken.

11   0  
Voske

Had er in zijn NAC-tijd best wat centjes op durven zetten dat Manu de Europese subtop zou halen. Had dan ook een mooiere/betere club verwacht dan Aris.

Hoop dat Manu via een omweg alsnog het niveau haalt dat bij gem past. Gun ik 'm heel erg. Blij dat ik hem in het NAC-shirt heb mogen zien spelen.

13   5  
De beul van etten

Bannis naar eindhoven jammer.

1   1  
Dun Diëe

@ Voske dat dacht ik ook. Alleen heeft hij zijn fysiek niet echt mee en is zijn rendement misschien wat aan de lage kant. Of hij heeft een hele slechte zaakwaarnemer, dat kan natuurlijk ook.

Birighitti twee keer keeper van het jaar in Australië geworden! Sowee, van kop van jut in Breda naar top keeper in Australië. Knap hoor. Zo zie je maar weer wat vorm voor een factor is, want hier bakte hij er inderdaad weinig van. Maar hij kan blijkbaar toch wel wat.

11   2  
Schrikbarend

Rutten naar Almere zou mooi zijn kan er niks van en 1 van de duurdere in je selectie met verkoop neem ik aan geen ontbinding?

9   2  
Semsi

Rutten naar Almere? Zo gek zullen ze daar toch niet zijn? Alhoewel ze ook Hilterman gehaald hebben.
Rutten is enorm blessuregevoelig en heeft laten blijken het wel welletjes te vinden. Nog een jaartje meehobbelen bij NAC en dan de kicksen aan de wilgen hangen. Niet bepaald een gemotiveerde speler, maar misschien heb ik het mis?

3   0  
Joop

Semsi zie Twitter rutten naar almere

5   2  
Baa-baas

Als Rutten naar Almere gaat, dan gaat hier de vlag uit. Is er dan toch een vuilnisman bij NAC aan het werk? Zul je zien dat hij ineens 34 wedstrijden in een seizoen speelt. Maar goed, dan nog, goed nieuws!

3   3  
Umberto

Deal met Duijvestijn?
Daar zullen ze in Almere toch niet intrappen...?

0   2  
Tja

Helaas gaat Duijvestijn waarschijnlijk al naar de tilbo's. Speler die ik graag hier had gezien.

1   2  
Scheppioni

Gelukkig goed nieuws Rutten, de laatste van pipo zooitje weg bij ons NAC, de zon gloort steeds meer 💛🖤

3   1  
Wanny

Als iemand daadwerkelijk Rutten heeft weten te slijten, verdient die persoon een standbeeld op het voorplein.

2   4  
Tip

Birighitti kon bij mij geen kwaad meer doen nadat hij in de kuip die penalty pakte. 😎 . Jammer dat het er in Breda niet uitkwam , want het was een fijne gast. En je zag toch met momenten dat hij wel kon keepen. Dundee United mooie club voor Marc. Proficiat.

Bannis snap ik echt geen fluit van dat hij niet nog een jaar verhuurt wordt aan ons ? Wilde Bannis bij ons niet verder ? De sfeer was natuurlijk afgelopen seizoen zwaar kloten. Aan Bannis gaat Eindhoven een goeie krijgen verwacht ik want die gast kan echt wel ballen.
Maar goed misschien wordt Herrmann (2r2n) wel de grote verrassing van de keuken.

1   4  
Tip

... verhuurd wordt...

Ben ook benieuwd aan hoeveel goals SvH gaat komen. Hij kan zich komend seizoen in de subtop ere spelen. Kan. Dat gun ik hem van harte.

0   0  
ton

duijvestijn naar willem 2

Laad alle berichten na dit bericht in