Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Weekoverzicht

Gerrit

Het is de dag na de podcast en dat betekent dat we een weekoverzicht presenteren met nieuws omtrent ex-NAC spelers of trainers. Deze week valt er genoeg te bespreken met onder andere Paolo Fernandes, Jan Paul van Hecke en Stipe Perica.

Perica geniet Belgische interesse

Stipe Perica staat in de belangstelling van Standard Luik. De Kroaat zou zelf ook wel oren hebben naar een transfer naar België. Hij zou zelfs al weigeren mee te trainen bij zijn club Maccabi Tel Aviv. Les Rouches kunnen een aanvallende versterking wel gebruiken. De club eindigde afgelopen seizoen op een teleurstellende veertiende plaats in de Belgische competitie.

Joeri de Kamps mogelijk naar Polen

Lechia Gdansk zou de volgende club kunnen zijn voor Joeri de Kamps. In Gdansk wil men de ex-NACcer overnemen van Slovan Bratislava. De Kamps zou zelfs al medische tests hebben ondergaan in de Poolse havenstad. De Amsterdammer speelt al sinds 2016 voor Slovan Bratislava. Hier kwam hij tot 191 wedstrijden waarin hij vijf keer scoorde en negen assists gaf. Daarnaast speelde De Kamps meer dan dertig Europese wedstrijden voor zijn club. Nu lijkt hij dus op weg naar Polen.

Paolo Fernandes gelinkt aan Paok Saloniki

In Griekenland gaat het Paolo Fernandes voor de wind. De Spanjaard kende een goed seizoen bij zijn club Volos en werd hierna meteen gelinkt aan Panathinaikos en AEK Athene. Een andere ploeg lijkt echter met hem aan de haal te gaan. Zo zou PAOK Saloniki de nummer 10 graag over willen nemen om het middenveld te versterken. Fernandes heeft nog een contract voor één jaar en dus zal PAOK een kleine vergoeding op tafel moeten leggen om hem over te kunnen nemen.

Jan Paul van Hecke debuteert voor Brighton

Het was een mooie week voor Jan Paul van Hecke. Allereerst debuteerde hij voor zijn club in de League Cup. In deze wedstrijden speelde hij de volle negentig minuten mee tegen Forest Green Rovers. Daarna werd het nog mooier want hij mocht dit weekend ook zijn Premier League debuut maken. Zaterdag mocht hij in de 88ste minuut invallen tegen Leeds United. Hiermee werd ook bewezen dat zijn status bij Brighton groter is geworden. Zo groot dat hij inmiddels door zijn coach liever bij het team wordt gehouden. Graham Potter heeft aangegeven dat hij onderdeel uit maakt van het team en hij in de Premier League zijn steentje kan bijdragen. Wellicht blijft Jan Paul van Hecke tot de winter gewoon bij Brighton.

Bilate mogelijk naar de Treffers

In Groesbeek wordt hard gewerkt aan de transfer van Mario Bilate. De Treffers zouden maar wat graag zien dat de spits bij hen komt voetballen en hebben zelfs al meerdere gesprekken gevoerd. Deze transferperiode sprak Bilate al eerder met onder andere De Graafschap. Uiteindelijk kwam het niet van een transfer en is Mario nu mogelijk op weg naar Groesbeek.

Nick Olij keeper van de week

Bij Sparta wrijven ze in hun handen van geluk. Nick Olij doet het op dit moment uitstekend op het Kasteel. Ook afgelopen weekend onderscheidde de keeper zich met enkele uitstekende reddingen tegen Go Ahead Eagles en hield hij de nul voor zijn team. Dit leverde hem dan ook een uitverkiezing op in het elftal van de week. Proficiat Nick!

 

Bron:
B-Side Rats, VI, VN België, NAM Gdansk, Gazzetta, Sussexlive, Gelderlander
Vorig bericht
Oostrom fluit vrijdag NAC – FC Eindhoven 10 reacties
Volgend bericht
‘NAC wil Duijvestijn als nummer 10’ 67 reacties
8 Reacties
46   3  
Breda-mike

@gjoewie

Ik gun het bilate wel. Heeft ondanks zijn blessures altijd alles gegeven. En is verder gewoon een sympatieke gast.

30   1  
Bier halen

Vind het zo prachtig voor van Hecke, nuchtere zeeuw die stapje voor stapje gewoon ´´de top´´ aan het halen is! petje af voor deze man!

***: Zie de spelers telkens in die prachtige zwarte trainingspakken maar hangen ze al in de fanshop? erg benieuwd naar!

HUP NAC

23   2  
Beter de Laat dan nooit

Perica blijft toch wel een van mijn favoriete NAC spelers. Wat zou ik die nog eens graag in een NAC shirt zien. Weggepest door Maaskant ten faveure van Fernandez.

21   1  
JanO

Debuut van Van Hecke in Brighton 1.
Dat zou toch een bonus opleveren?

30   1  
gjoewie

Bilate naar Adoow...
Als ie maar geen last krijgt van zijn Kuijt...

46   3  
Breda-mike

@gjoewie

Ik gun het bilate wel. Heeft ondanks zijn blessures altijd alles gegeven. En is verder gewoon een sympatieke gast.

13   2  
WillyG

Bilate en Verheijdt samen in de spits ADO. Het zal niet snel gebeueren lijkt me, maar ga er maar aanstaan, twee van die tanks. Geen idee of het werkt, maar zou het wel eens willen zien.

5   8  
Bammes

Mario bilate naar den haag !
Leuk voor hem natuurlijk.

7   5  
Scheppioni

@ Willy G
Twee tanks met een hogere blessuregevoeligheid, verder gun ik Bilate het beste, was er in het begin niet zo fan van, maar is wel een oprechte gast !

Laad alle berichten na dit bericht in