Wij gaan niet opzij

Ezechiel Banzuzi ingevallen en naar kwartfinale op U-17 EK

Metzelaar

Na zijn eerste invalbeurt afgelopen maandag heeft Ezechiel Banzuzi vandaag weer minuten mogen maken voor Nederland O-17 op het EK in Israël. Door de overwinning op Polen is het jeugdteam van Oranje verzekerd van de kwartfinale. Hij pakte naast een overwinning ook zijn eerste gele kaart van het toernooi.

Na een invalbeurt tegen Bulgarije afgelopen maandag mocht Banzuzi vandaag weer vanaf de bank komen tegen Polen. Ditmaal werd de uit de Bredase jeugd afkomstige middenvelder in de rust gebracht. Hij werd gebracht voor aanvaller Jaden Slory. Na 9 minuten te hebben gespeeld pakte Banzuzi ook zijn eerste kaart van het toernooi. Dit is zijn derde gele kaart dit voetbalseizoen. Banzuzi zag zijn team wel winnen in de laatste minuut. In de 93e minuut werd de 2-1 gescoord door Boerhout.

Nederland heeft zich door de overwinning tegen Polen verzekerd voor de kwartfinale. Er moet namelijk enkel nog een wedstrijd gespeeld worden tegen Frankrijk en beiden hebben alle wedstrijden gewonnen in de poule. De laatste wedstrijd zal daarom gespeeld worden voor de eerste of tweede plek.

Bron:
B-Side Rats, Ons Oranje, Transfermarkt
3 Reacties
23   0  
Den Tinus

Mooi dat hij zich op dit podium kan laten zien. Alleen maar goed voor zijn ontwikkeling.

23   0  
Den Tinus

Mooi dat hij zich op dit podium kan laten zien. Alleen maar goed voor zijn ontwikkeling.

16   0  
Beest

Gefeliciteerd Banzuzi!

Veroorzaakte ook een penalty.

4   0  
witzwartgeel

Samenvatting;

https://www.youtube.com/watch?v=cLhK4uzbWOU

Laad alle berichten na dit bericht in