Wij gaan niet opzij

‘FC Emmen wilde Van Hooijdonk betrekken in Jansen-deal’

Italo

Als het aan FC Emmen had gelegen, wisselden Van Hooijdonk en Jansen afgelopen weekend van werkgever. NAC liet de aanvaller echter niet gaan en kon Jansen vervolgens alsnog verwelkomen.

In gesprek met Voetbal International legt FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers uit hoe de transfer tot stand is gekomen: “Anco is zondagavond met een verzoek tot contractontbinding bij ons gekomen en toen hebben we daar een akkoord over bereikt. Anco heeft veel voor ons betekend. Hij verdient een vertrek door de voordeur.”

De reden dat de transfer van Jansen naar NAC toch nog enkele dagen op zich liet wachten, blijkt een vermeende ruildeal te zijn tussen Van Hooijdonk en Jansen te zijn. FC Emmen hoopte de aanvaller los te kunnen weken bij NAC. “Wij waren benieuwd of er bij een transfer van Anco bij hen eventueel een speler beschikbaar zou komen die voor ons interessant kon zijn. De speler die voor ons interessant was, bleek echter niet beschikbaar,” waarmee Lubbers volgens VI doelt op Van Hooijdonk.

FC Emmen hoopte dat NAC open zou staan voor een transfer van Van Hooijdonk, omdat NAC op die manier de loonlijst in stand kon houden: één erin, één eruit. Nadat die zogenaamde ruildeal (terwijl Jansen dus al akkoord was met Emmen over zijn contractontbinding) niet doorging, kwam Jansen er persoonlijk ook uit met NAC en werd de transfer ná deadline-day een feit.

Bron:
B-Side Rats, VI
Terug naar overzicht
36 Reacties
158   2  
MaartenH

Prima gehandeld!

158   2  
MaartenH

Prima gehandeld!

25   8  
PietP

Het lijkt nu alsof NAC de ruildeal heeft voorkomen. Maar al had Sydney wel beschikbaar geweest. zou hij dat dan gedaan hebben?

Sydney wil uitzicht op speelminuten en ze hebben bij Emmen net een batterij aanvallers binnengehaald.
En dan is het ook een club die de rest van het seizoen meer bezig zal zijn met tegenhouden, dan voetballen op de helft van de tegenstander. Volgens mij ook niet het spelletje waar Sydney het beste rendeert.

43   5  
Tico

Maar heeft Sydney hier wel uitzicht op speel minuten nu Bilate zich steeds meer positief laat zien?
Ben benieuwd eerlijk gezegd.

35   5  
Judge M.

Sydney gaat sowieso niet naar Emmen. Dan moet Pierre te ver rijden.

Heeft hij onderhand al bijgetekend?

52   8  
@ Tico

Bilate heeft inderdaad de laatste 1,5 wedstrijd heel leuk gevoetbald. Laten we niet vergeten dat dit 1,5 wedstrijd is. Hierbij was de halve wedstrijd samen met v Hooijdonk, die op zijn beurt ook een goede 2e helft speelde (samen met Bilate). Dat zou ik best vaker willen zien.

Heel goed dat van Hooijdonk niet geruild met Jansen. Wij gaan gewoon nog veel plezier aan van Hooijdonk beleven. En nee, niet vanwege zijn naam. Maar vanwege zijn goals. Het is een afmaker, geen spelverdeler. Als hij de bal van de doellijn kon halen, vervolgens het hele veld over zou dribbelen, een leuke kaats tussendoor en de bal daarna in de kruising zou leggen had hij niet bij NAC gespeeld. Soms heb ik het gevoel (ook ik) dat NAC bij de topclubs hoort, maar helaas word ik weer wakker uit de droom als ik zie hoe we de laatste 10 jaar steeds verder afgleden. Hoop snel op de ommekeer! Aan de supporters zal het niet liggen!

31   4  
Braze

Gelukkig was NAC niet zo gek om en aanstormend talent als Sidney te ruilen voor een een groot talent in afbouwfase.

22   1  
ctk

Wat zou Sidney ook moeten doen bij een club die eigenlijk al is gedegradeerd en de komende jaren weer in de keukenkampioendivisie gaat spelen.

8   29  
Judge M.

En daarnaast was het uiteraard maar de vraag geweest of Sydney de medische keuring wel doorstaan zou hebben met zijn spontaan opgelopen liesblessure....

Toch...?

8   0  
since1912

Prima deal zo hoor!

2   26  
NAC!!!

De transfer met een dubbel gevoel zeg maar.
Zal best een meerwaarde zijn voor ons NAC, maar vindt het beetje een paniek (aankoop)/onnodig geld over de balk gooien. Er is al een waslijst aan spelers. Er zijn er vertrokken met wat extra geld. Het is een Beleid van mijn kl..... zeg maar. Had dan liever enkele verstandige transfers gezien naar volgend jaar toe. Dit jaar wordt toch niks meer, ondanks de winst van afgelopen maandag. Daarbij, Steijn zet ze toch niet op hun sterkste plaats.
Ben eens benieuwd wat de mogelijkheden zijn naar volgend seizoen toe kwa gelden. Het kan wel is zeer erg tegenvallen.

7   3  
Nicky

Op het moment dat sommige spelers het vormen van een sterk team dan is het veel meer waard daar hard op in te grijpen dan het laten aanmodderren omdat je dan misschien een paar ton bespaard. Dan durf je voorruit te kijken en bewijst in mijn ogen meer visie dan de korte termijn centen. Let wel dat ik dit alleen basseer op vermoedens...

Eveneens deze deal.. Geen zaken gedaan met Sid.. Wel een paar andere aangeboden waar we toch vanaf willen.. Lukt t niet? Prima mag de andere club het contract afkopen en ga je alsnog met de speler aan de haal..

Als het door de heren zo bedacht is allemaal geef dat juist vertrouwen.

Wat nu als bijvoorbeeld 1 of 2 van de Spanjaarden met heimwee te maken heeft.. Dan kan dat best voor onbedoelde wrijving zorgen...

Het zal daarnaast nog mooier zijn wanneer dit scenario klopt, omdat het een aantal zuurpruimen flink te kakken zet...

15   12  
Real Robert

Wat een geleuter allemaal!

Kon helemaal geen sprake van zijn,. Van Hooijdonk vertrekt aan het einde van dit seizoen.
Elke transfervrije spits met 15-20 doelpunten, hoe ook gemaakt, kan kiezen uit clubs. En met een mooi tekengeld.
Die zou wel gek zijn geweest om nu op de bank bij een degradant te gaan zitten.

En is het niet Manders, die niet meer met een nieuw contractvoorstel teruggekomen is naar Van Hooijdonk?

Is denk ik een gesloten boek tussen SvH en NAC.
Zeker zolang het Haagse duo het hier voor het zeggen heeft.
SvH maakt zich helemaal niet druk meer over een toekomst bij NAC.

10   1  
Ivo

Ik denk dat Sydney in de zomer wel gaat vertrekken. Dan maakt het niet uit of NAC wel of niet promoveert. Hij wacht op de juiste club, Emmen is niet direct een verbetering, een club in degradatienood, daar is de sfeer meestal ook niet optimaal.

Sydney kan transfervrij weg, zal alleen bijtekenen met garantie op speeltijd, en die kan en wil NAC niet geven. Logisch ook.

Hij zal moeten kiezen tussen op de bank beginnen bij een eredivisieclub of een basisplaats bij een KKD-club. Of een avontuur in Belgie of Engeland. We gaan het zien.

22   2  
Ome Cor

Sydney wil echt niet naar Emmen, dus al had NAC ja gezegd dan was de deal niet door gegaan.

Als Lokhoff TD is wordt er pas gesproken over bijtekenen.

9   1  
Eljé

Klinkt als een NAC actie van FC Emmen!!

Wordt er flink gezaagd aan de stoelpoten van de locale technische staf daar? 😂

19   8  
Brecht

En nu doorselecteren : spelers die niet bijtekenen of zelf hebben aangegeven te vertrekken niet meer in de basis opstellen. Dat betekent concreet: Bilate in de spits, Mounir op de bank en Jansen op 10 en veel meer Azagarri laten invallen

16   9  
scheppioni

Gelukkig blijft Sydney !!!

19   18  
Ernie

brecht
Dat heb je helemaal fout gezien, El Allouchi blijft gewoon staan is een van onze beste spelers. Mocht Jansen zich bewijzen op de training komt hij op de plek van Fiorini of Immers.

5   21  
hoofdtribune

al 4 dagen in Feb, waar blijft onze TD?

5   10  
Castle

Die gaat gewoon naar feijnoord let maar op pikken hem transfer vrij op jaartje aanpassen en gaan

12   0  
Chris W.M.

@Hoofdtribune

Bedankt voor de voorzet, lees vaak dat sommige de brief anders gelezen hebben dan ikzelf en dat sommigen ( zeg niet dat jij daar nu ook om vraagt, kan ook gewoon om meer info vragen ) er vanuit gaan dat er deze maand al een TD gaat starten. Spoiler; dat gaat niet gebeuren.

Letterlijk uit de brief van Manders:
“ Tenslotte meld ik je dat we in een vergevorderd stadium verkeren in het vinden en contracteren van een nieuwe Technisch Directeur. Een cruciale en essentiële functie. We hopen je hier op korte termijn (maand februari) over te kunnen berichten.”

We hopen je hier in februari over te kunnen berichten. Het kan dus nog tot eind deze maand duren voor er witte rook is. Daarnaast heeft Manders bij BredaNu NACPraat aangegeven dat de startdatum waarop de nieuwe TD Lokhoff ( ik citeer; “ Laat ik er geen geheim van maken, ik zou hem heel graag als TD naar NAC halen”) zou moeten beginnen, waar ze naar streven, 01/04 zal zijn.

4   10  
Cool hand

Jammer. Was een goede oplossing geweest.

8   15  
BlaBlaBlanco

Ze hebben bij Emmen gezien hoever een ogenschijnlijk beperkte Weghorst is gekomen nadat hij bij Emmen is vertrokken.

Volgens mij kan dat met SvH ook, al is dat wel meer een onvolwassen zeikerdje als Weghorst was en is hij vaker geblesseerd.

4   5  
Ome Cor

@BLABLABLANCO
Een onvolwassen zeikerdje ?

Waarom ???

6   1  
Arie

Weghorst geen zeikerdje?
Nog veel erger dan SvH, ook in het veld. Een etterbak eerste klas om tegen te voetballen.

2   17  
Real Robert

Wedden, dat Lokhof helemaal niet komt
Manders laat heel glad iedereen voorgenieten en stilhouden.
Lokhof heeft helemaal niets te zoeken binnen de haagse club.
Is een eerlijke Brabander.
Het zou me echt verbazen als Steijn accoord zou gaan om aan Lokhof te rapporteren!
Als partijen zo graag met elkaar in zee zouden willen gaan, had dat toch allang beklonken geweest!

4   0  
fvf6

Ik zou hebben voorgesteld om Kali en Dogan te ruilen tegen Jansen . Nu zie je gelijk dat deze spelers niet in de belangstelling staan van andere clubs al zouden ze gratis zijn af te halen niemand wil ze , je raakt ze zogezegd aan de straatstenen niet kwijt.

5   3  
N1912

Los van dat onvolwassen zeikertje gedeelte is de vergelijking met Weghorst wel een interessante. Die werd in de eerste jaren van zijn loopbaan ook massaal uitgelachen voor wat hij allemaal niet kon. Naast zijn neusje voor de goal zag het er voetballend totaal niet uit bij hem.

Kunst is om verder dan dat te kijken en om zo’n speler precies in zijn kracht te gebruiken. Naast zijn tor instinct had Weghorst ook een hele sterke vastberadenheid om iedere dag beter te worden, om alles uit zijn loopbaan te halen wat er inzit. Inmiddels heeft hij het NL elftal gehaald en doet hij bovenin de topscorertitel van de Bundesliga mee.

Ik weet niet of Sydney dezelfde potentie heeft, maar die vastberadenheid en mentaliteit herken ik ook bij hem wel. Wat NAC absoluut niet moet doen is zo’n jongen te vroeg afschrijven. Ook al springen er nog weleens wat ballen van zijn voet.

17   0  
Geelzwartwit

En toch he..

Als je nou Cambuur of Almere of De Graafschap bent met je voorsprong op NAC en je ziet NAC eerst Almere wegpoetsen en daarop volgend NAC het gewenste gevaar en snelheid op de rechtervleugel halen, je ziet Immers en Bilate weer in vorm komen je ziet de wisselwerking tussen Sydney en Bilate ontstaan je ziet ze met Maria een verbetering hebben en je ziet NAC nu ook nog eens stormram, spelverdeler, scorend vermogen maar vooraleen aanjager op het veld en in de kleedkamer in de persoon van Arco Jansen halen..

Dan denk je toch echt wel even wtf?!
Wat gaat daar in Breda gebeuren?

En ja mensen als de een het geloof krijgt en een machine wordt kunnen de anderen heg zomaar na een nederlaag benauwd krijgen en zijn er in het voetbal wel eens gekkere dingen gebeurd.

Ik zou zelf wel denken wtf hebben ze daar in Breda nu opeens voor een selectie wat komt daar op ons af?!!

Hup NAC
Drop en drover!

6   1  
Pietje Saaman

@ geelzwartwit
Ik zeg je ook dat het nog niet gedaan is. Cambuur is te constant en 12 punten is te veel. Maar Almere gaat het niet redden. Die gaan dit weekend al weer minimaal 2 punten laten liggen die gaan niet winnen bij Helmond sport 7 wedstrijden ongeslagen inmiddels. Dan is het verschil nog 3 punten met graafschap en 6 met NAC en dan nog 15 wedstrijden dat worden trillende knieën. Volle bak de druk erop houden nu.

4   1  
Geelzwartwit

@pietje

Ik zie het zo dat het bij Nac nu echt nergens meer aan kan en mag liggen.
Ik heb de afgelopen 10 jaar nog nooit zo'n kwalitatieve en brede en diverse selectie gezien. Alles wat een trainer zich kan wensen zit erin.

Als Steijn nou nog steeds rare fratsen met opstellingen gaat uithalen dan kan daar echt een enorm vraagteken bij gezet worden.

Weet je dat ik juist verwacht dat Cambuur inzakt. Muhren of een andere belangrijke speler geblesseerd of uit vorm en de spoeling is meteen dun. Almere verwacht ik ook nog terug te zakken. Als NAC en de graafschap kan inlopen kan het raar lopen.
De achterstand is groot maar de honger bij Nac kan nu opeens met Arco erbij veel groter zijn dan bij Cambuur en Almere

Iets met fat lady sings
#nacdropendrover

Ps ik loop geen polonaise door de overwinning. Ik basseer me enkel op de mogelijkheden en diversiteit nu in de selectie en de overtuiging die spelers als Hendriks Azarkan Jansen in deze ploeg als vuur kunnen inbrengen en dan kan het gek lopen.

4   0  
Cees

Een winstpartij,....een,...luttele winstpartij, en men is zich al weer volop rijk aan het “rekenen”! NAC-Breda gaat vast nog genoeg punten verliezen. Hoe opportunistisch kun je zijn. Pluk de dag-supporters zijn dat. Ik, zeg, “we gaan het gewoonweg zien”. En Almere City doet het voor hun begrippen zeer knap, ook De Graafschap, vrij constant. Terwijl er nog steeds een aantal ploegen bij NAC in de nek hijgen. Praatjes vullen geen gaatjes! Eerst zien, dan geloven. NAC speelt echter opnieuw Russisch-roulette.

0   0  
Fritske d'n Olifant

Ja, we hebben op het eerste oog onze selectie versterkt, maar ik plaats dat altijd in historisch perspectief. In het seizoen 2015/2016 dachten we ook de beste selectie van de eerste divisie te hebben. Robert Maaskant die toen ook TD was haalde ervaren spelers als Ronnie Stam en Michael Dingsdag naar Breda. Het talent Mats Seuntjens bleef om met NAC te promoveren. Met Sjoerd Ars hadden we een topspits. En met Matic, Brands en Duarte hadden voor voor de eerste divisie een heel behoorlijk middenveld. Ook toen lieten we ons met een 4-0 overwinning tegen latere kampioen Sparta in de luren leggen, maar uiteindelijk werd het een fiasco, werden we 3e en moesten we nog een jaartje blijven. Kortom andere clubs zitten ook niet stil en spelen veel constanter en verzorgder voetbal dan ons NAC. Ik had liever gewild dat deze winterse transfers niet nodig waren.

5   1  
Catweazle

@ FVF6,

Ik vind het zo enorm onterecht om Kali en Dogan over één kam te scheren. Daar doe je Dogan echt tekort mee!

1   0  
Mvg

Volgends mij moeten we ons echt niet meer bewust gaan bezighouden met de bovenste 2 plaatsen, als je nu een goede serie weet weg te zetten is er misschien weer wat mogelijk, maar we weten allemaal dat juist dat vaak het probleem is bij NAC, als het echt moet vergeten we aan te haken.
Daar speelt in mee dat je tegen Almere ook totaal het spel niet hoefde te maken en daar lijkt NAC nu juist zoveel moeite mee te hebben.
Ik zeg niet dat het onmogelijk is, maar ik reken dit seizoen echt nergens meer op, geluk hebben in de play offs en anders gewoon weer een jaar kkdivisie en hopen dat er een goede basis staat die echt een heel seizoen bovenin kan spelen

0   0  
Ratjeduneerste

@Real Robertt

Dat gezeik met je 'Hagenezen'.

Manders is een zuivere Brabander die toevallig 3 jaar voor ADO heeft gewerkt.

Dan is hij net zoveel Amsterdammer en Bosschenaa, aangezien hij daar ook 3 & 7 jaar heeft gewerkt?

Steijn is een geboren Hagenees die ook 3 jaar bij NAC heeft gevoetbald.


Daarnaast is het geen geval 'ze willen allebei, zet de handtekeningen maar.'

Was het maar zo makkelijk. Ton heeft nog een contract bij Wolfsburg, waarbij NAC hoopt dat hij al op korte termijn de overstap kan maken. Overigens zijn randvoorwaarden ook van belang.
Welke bevoegdheden krijgt Ton? Welke rol krijgt hij binnen het 'technisch hart' als deze blijft bestaan? Hoe mag hij zich bezighouden met de scouting? Wat wordt de link met de jeugd?

Al die zaken moeten besproken worden en in Corona-tijd is dit nog niet zo makkelijk.

Maar ergens de komende weken zal er vast en zeker nieuws naar buiten komen.

En als het Lokhoff niet wordt ben ik benieuwd wie wel en ook de beweegredenen van zowel NAC als Lokhoff.

We gaan het zien😉

Laad alle berichten na dit bericht in