Wij gaan niet opzij

Feestvierend NAC: “Niet kapot drinken”

Italo

Op carnavalsmaandag was vrijwel de gehele selectie van NAC ut Kielegat ingedoken voor een dagje carnaval. Voor de meesten de eerste keer, zo ook voor trainer Peter Hyballa.

De trainer hield het bij enkele biertjes, verdween daarna huiswaarts en liet ‘de boel de boel’: “Ze hebben gezien: de trainer is geen controleur. Doe wat je zelf wil. Na twee uurtjes ben ik naar huis gegaan. ‘Wat jullie nu doen, kijk maar’. Ik heb alleen gezegd: ‘niet kapot drinken en niet kotsen’ ."

Hyballa maakte direct ook van de gelegenheid gebruik om de stad en haar supporters buíten de stadiondeuren te leren kennen. “Naast voetbaltrainer ben ik ook mens, ik wil de cultuur van Breda leren kennen. Tijdens carnaval heb ik met veel supporters gesproken, vooral over Feyenoord.”

Een dag na het feestgedruis werd de selectie getrakteerd op een dubbele training. Nadat ’s ochtends het alcohol er flink uit werd gezweet, stond er ook ’s middags een pittige sessie op het programma.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Liveblog: NEC - NAC 89 reacties
Volgend bericht
Georrayne Boumann naar NAC Onder 16 11 reacties
19 Reacties
100   3  
Dn Henk

Wat mag ik deze man toch graag, hopelijk blijven we goede resultaten boeken met hem en hebben we een trainer die is een keer wat langer blijft!

100   3  
Dn Henk

Wat mag ik deze man toch graag, hopelijk blijven we goede resultaten boeken met hem en hebben we een trainer die is een keer wat langer blijft!

59   3  
Janus

Zo hoort het ook! Ik vind het een belangrijk aspect van een NAC speler dat ze ook eens in de stad te vinden zijn. Ga op in de menigte, praat met je supporters, doe lekker wat je wilt, maar gedraag je normaal. Volgende dag de gasten die doorgezakt hebben lekker terugpakken met een dubbele training. Even laten zien wie de baas is!

Heerlijke manier van werken en denken. Ik ben altijd een beetje kritisch op NAC trainers, maar ik begin voor deze man wel erg veel sympathie op te bouwen in een paar weken tijd. Hopen op mooie resultaten in de toekomst.

33   0  
dbare

heerlijk, hou wel van die "ouderwetse" work hard play hard mentaliteit!

28   3  
ome cor

Al zuipt een aanvaller elke zondag een fles vodka, wanneer hij er wekelijks twee of drie in schiet hoor je niemand klagen.

8   1  
scheppioni

Ik ben benieuwd naar eerst vanavond, spelvreugde onderling heeft nu weer een boost, dus pakken dat nec en dan dordt noord !

24   1  
RV

Het is in ieder geval wel duidelijk welk type trainer men bij NAC in de toekomst moet blijven zoeken. Blijkbaar werkt het niet met grijze muizen en laptoptrainers maar werkt het goed met de types als Hyballa en Vreven. Je kunt daar altijd een ander type assistent naast zetten om een complementaire staf neer te zetten maar een hoofdtrainer met enige bravoure lijkt toch wel te werken.

16   16  
sjef de gevulde koek@BSR

Gaan jullie nog aandacht besteden aan het stadion evenement volgende week donderdag. Volgens mij zijn er nog veel kaarten hiervoor. Beetje promo zal goed zijn denk ik.

3   9  
Pedr0tje

Ff een offtopic vraagje wil met een buskaartje vnv naar nijmegen maar wil met de auto gaam. Tegen almere werd er niet moeilijk gedaan. Weet iemand of er moeilijk gedaan kan worden.

10   3  
Kudeta

@sjef de gevulde koek

Ze hebben Rob van Daal geregeld, dus zal wel storm lopen nu ☺

7   1  
L.

was niet meteen enthousiast met zijn komst.
maar snijd wel hout en past mogelijk toch wel.
hoop daarom toch op een langdurige succesvolle periode.

13   1  
scheppioni

Ik hoop dat de houdbaarsheidsdatum van onze Hyballa in ieder geval langer is dan drie maanden.
Promoveert hij met ons NAC dan is hij voor mij een kanjer !

8   1  
Baa-baas

Bohui is toch een snelle linksbuiten? Zo die dat niet kunnen? Of ben ik nou abuis?

5   1  
Peter

Zo fijn, de juiste mentaliteit en inzicht. Ik hoop dat NAC blijft winnen.

3   0  
seuter

Deze trainer staat mij wel aan,hij staat tussen de spelers maar ook erboven.
Als de spelers dan hun verantwoording pakken en gewoon wat pinten pakken is er niets aan de hand en anders komen ze zich wel tegen in de dubbele training.
In ieder geval zijn er genoeg keuzes te maken met de fitte selectie en is niemand zeker van zijn plaats en dat is wel eens anders geweest.

3   0  
Hugo

De eerste indrukken van deze man zijn prima. Nu nog winnen in Nijmegen zo. Hup NAC

1   0  
Kudeta

@BSR
Komt er nog een filmpje vanaf het uitvak?

0   0  
ettense

Of iemand een stream.

0   0  
seuter

@Ettense.
ratsports live op twitter

3   1  
de beul van etten

Ik sprak Peter afgelopen maandag tijdens de carnaval, en hij gaf me de gouden tip: ierst in die koent und dan in die moend

Laad alle berichten na dit bericht in