Overal waar we komen

Filip Grabovac naar NAC O-16

Thiestemberg

Centrale verdediger Filip Grabovac zal komende zomer bij NAC O-16 aansluiten. De jonge verdediger komt op dit moment uit voor Alexandria '66 in de O-15.

NAC heeft niet per se nauwe banden met de Rotterdamse amateurverening. Slechts een speler speelde zowel voor Alexandria als NAC. Dat was Marvin van der Pluijm, hij kwam tot drie minuten in het eerste elftal van NAC. In deze drie minuten scoorde hij één keer, dit maakt hem de beste NAC-speler in de clubhistorie als we kijken naar minutes per goal ratio. 

Met de O-15 van Alexandria '66 komt Grabovac uit in de tweede divisie. Ter referentie dat is hetzelfde niveau waarop (doorgaans) de jeugd van JVOZ uitkomt, de club waar JP van Hecke en Yassine Azzagari vandaan komen. Filip's toekomstige teamgenootjes doen het trouwens uitstekend, zij gaan aan kop in de Onder-15 Eredivisie hoog. 

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
1200 kaarten voor de halve finale 69 reacties
Terug naar overzicht
15 Reacties
50    
Michel

Wel een gave naam voor een verdediger: ‘to grab’ is ‘grijpen’ en ‘vac’ is ‘vacume cleaner’ en dat is een ‘stofzuiger’. Als dit geen topper is als verdediger... ?

Flauw maar het is vrijdag

1    
Berlinho

@Michel
laten we het hopen.. en dat zijn bijnaam niet 'de grabbelaar' wordt..

14    
Judge M.

Laten we de verwachtingen niet meteen te hoog leggen he..

5 minuten per goal mag ook wel hoor wat mij betreft

8    
Tegel

Toptransfer!

8    
Breda

GraboVAC naar NAC klinkt gewoon goed.

5    
Nacdictive

NAC scout zo te zien veel in R'dam: nu Alexandria maar ook geregeld Spartaan '20, daar loopt heel veel talent rond.

0    
cor Taxi

Goh.Ik woon daar hemelsbreed 75 meter vandaan.Ga ff Sjaak Troost bellen of ie zit te slapen

1    
Martinus

Grabovac, ik meen dat er een speler bij Fortuna zat jaren terug met die naam. Familie?

1    
Nacdictive

@Cor Taxi: al het talent wat in Rotterdam e.o. rondloopt, kun je onmogelijk bij 1 bvo onderbrengen..

-14    
WillemBreda

Bij Baronie wordt/werd ook volop 2e en 3e divisie gevoetbald. Maar nee, het moet uit Rotterdam e.o. gehaald worden... Die jongens zien NAC als een springplank, terug naar Feyenoord of Sparta. Bredase jongens zien NAC 1 als de ultieme droom. Maar helaas gaan zij naar Tilburg of Waalwijk omdat de scouts van NAC zitten te slapen.

2    
SCH1912

@willemBreda Wat je nu zegt is totaal niet waar! Als je kijkt naar talenten/ potentiele talenten dan kom je over het algemeen uit bij spelers in de leeftijdscategorie o-13/0-15. Ik kom zelf regelmatig kijken bij Jeka en Baronie die met de meeste jeugdelftallen in divisies spelen maar nog wel in de laagste divisies. Ik neem bijvoorbeeld de 3e Divisie bij de o-15, daarin zitten beide o15-1 elftallen(C1) Jeka staat aan kop terwijl die vorig seizoen zijn gepromoveerd vanuit de hoofdklasse.. Baronie is vorig seizoen gedegradeerd uit de 2e Divisie en staat nu ver onderaan... De huidige trainer van jeka o15-1 'Mark Westerink' is een trainer met een verleden bij de jeugdopleiding van Feyenoord en Sparta. Bij zijn totale aanpak van alle facetten in het voetbalwereldje komt elke keer weer de Randstad mentaliteit naar voren!
In Breda en omstreken zitten wel degelijk pareltjes tussen alleen zijn ze hier moeilijk te vinden. In Rotterdam en omstreken zit veel meer talent dan hier. Ga anders eens een dagje langs bij spartaan'20 dan zie je het verschil qua mentaliteit en talent

0    
WillemBreda

Ik heb jaren elftallen van Baronie week na week gevolgd. O15 in de 2e divisie, waar ze toen gewoon in bleven, O17 in de 3e divisie met finaleplek voor promotie, O19 in de 2e divisie met een jaar op de 2e plek... Van die teams, die tegen Alexandrië, Spartaan 20, Smitshoek, en ook MVV of Fortuna Sittard gewoon konden winnen, is er niemand naar NAC gehaald. En reken maar dat er een flink aantal van die spelers een geweldige mentaliteit hadden...

1    
SCH1912

Nou daar klopt totaal niks van! Ik ben bij de promotie wedstrijd geweest van de o-19 tegen forum sport(den haag) die wonnen ze destijds met 1-7 door een paar hele goede voetballers van Baronie. Maar het daar daarop in de 2e divisie stonden ze gewoon in de onderste regionen. En daarbij kan het zo zijn dat je een goede lichting hebt in de jeugd , maar dat wil nog niet zeggen dat het talenten zijn die bij een BVO kunnen voetballen... Talent gecombineerd met een goede kop hebben er maar weinig! ik vind het overigens raar dat jij spelers van Baronie hoog genoeg inschat om bij een BVO te gaan spelen. Natuurlijk kunnen ze wel gescout worden en een aantal jaartjes bij een BVO spelen maar een club in het westen levert hogere prestaties en levert daardoor dus ook meer en betere talenten

-1    
WillemBreda

Je hebt me nu al 2 keer voor leugenaar uitgemaakt. Jammer. Ik laat het dan ook bij deze laatste reactie.

Jij refereert aan een 7-1 tegen Forum Sport. Dat was de promotiewedstrijd 3e divisie in het seizoen 2015-2016. Ik refereer o.a. aan het seizoen 2016-2017 waarin Baronie O19-1 wel degelijk een erg goed seizoen in de 2e divisie kende waarbij nacompetitie voor promotie naar de 1e divisie maar net werd gemist. Het jaar er op was inderdaad een minder florissant jaar, mede door langdurige blessures en doordat enkele spelers dubbele shiften moesten draaien op zaterdag (eigen team) en zondag (1e team). Overigens waren de wedstrijden tegen latere kampioen gelijkspanning: 3-2 verlies en 1-0 winst.

1    
Harrie

NAC scout wel degelijk goed in Breda en dus ook Baronie. Afgelopen jaar Sarfo (nu NAC O13) uit een niet selectieteam van Baronie, Mtazi (nu NAC O14). Jaar ervoor Tabiri (nu NAC O14). Maar ook Rached, topscorder eredivisie O15, van JEKA als O13 speler. Ook diverse stages maar niet iedereen is goed genoeg bevonden. Dus roep geen onzin verhalen want wie van die toplichtingen Baronie speelt nu bij een BVO?

Laad alle berichten na dit bericht in