Wij gaan niet opzij

Fiorini: "Deze verhuurperiode is mijn kans om me te laten zien op profniveau"

Thiestemberg

Lang leek de samenwerking met City langzaam uit te gaan als een nachtkaars. Tot NAC er openlijk vooruitkwam nog echt wel met City te spreken over mogelijke huurtransfers. Een kleine week later werd bekend gemaakt dat Lewis Fiorini over zou komen. Een jongen die opgroeide bij de club waar hij van kinds af aan al fan van is en zich nu op huurbasis in het seniorenvoetbal wil bewijzen.

Lewis Fiorini is pas achttien jaar oud toch maakt hij grote stappen. Hij maakte dit seizoen vorig seizoen indruk bij Manchester City in de jeugd en debuteerde al voor Jong Schotland. Zijn puike prestaties in de jeugd werden na de Coronabreak beloond. Fiorini trainde ruim tien weken mee met het eerste elftal van Guardiola.

“Dat was een onvergetelijke ervaring. We waren in volle voorbereiding op de restart van de Champions League. Zonder zelf wedstrijden te spelen heb ik het gevoel dat ik ontzettend veel heb geleerd. Zelfs na een overwinning op Real Madrid gingen we weer net zo hard aan de slag als vanouds, de intensiteit is erg hoog onder Guardiola. Ook is ‘t magisch om te trainen met jongens als Silva en de Bruyne.”

Toch zitten er ook nadelen aan het extreem hoge niveau dat het eerste elftal aantikt aldus Lewis: “Het gat tussen de jeugd en het eerste is enorm groot bij City, het is niet voor niets dat veel talenten daarom eerst worden verhuurd.” Lewis keek er dus naar uit om verhuurd te worden. Voor hem zelf was het al langer iets wat hij zag zitten. “Als talent moet je de stap naar het ‘mannenvoetbal’ zien te maken en de eerste kans die je daarvoor krijgt is vaak een verhuurperiode. Waarom zou ik die kans niet willen pakken? Als ik terugkeer ben ik pas negentien en een hele ervaring rijker, een hele grote kans om mezelf te ontwikkelen.”

Fiorini komt hier niet alleen om zichzelf te ontwikkelen. Hij weet dat het bij NAC in het teambelang maar om een ding draait: promotie.  Ik kan hier 38 competitiewedstrijden spelen, ik ben tevreden als ik er uiteindelijk 20 tot 25 haal. Ik hoop dat ik het team kan helpen met assists en goals, zodat we uiteindelijk kunnen promoveren.

Bron:
B-Side Rats, Not The old Firm
Vorig bericht
Mounir El Allouchi in elftal van de week 62 reacties
Volgend bericht
Ook Fiorini mist ontmoeting met Helmond Sport 11 reacties
14 Reacties
59   2  
Dutchbird

Die gast kan wel voetballen. Gebruikt niet alleen zijn technisch talent maar ook zijn hersens. Gaan we nog veel plezier aan beleven.

59   2  
Dutchbird

Die gast kan wel voetballen. Gebruikt niet alleen zijn technisch talent maar ook zijn hersens. Gaan we nog veel plezier aan beleven.

10   142  
BREDA 1965

Mijn reactie kennen jullie al.Fuck city,hoop echt dat we daar mee kappen,en weer gewoon normaal gaan doen ipv gebakken lucht.Angelino was leuk,nou t zal wel,we spelen gewoon weer in de eerste divisie

20   1  
Ivo

Lijkt me een prima speler! Het is wel dringen in de selectie, dus ik ben benieuwd hoeveel speeltijd iedereen gaat krijgen.

19   14  
Brecht

Goede voetballer, kon je afgelopen zaterdag wel zien. Maar NAC moet vooral Azzagari gaan brengen. op de plaats van El Allouchi, al speelde die tegen jong AZ geen verkeerde wedstrijd

24   1  
Ad B uit Roosendaal

De eerste ervaring met Fiorini was maar kort, maar hij maakt wel een goed indruk.

Mooi van Maurice, dat hij de kans kreeg om in te vallen tegen Jong AZ.

Ik wens hem veel succes bij NAC en wij kunnen beslist nog van hem gaan genieten.

16   26  
Kisku

Zie liever eigen jeugd we hebben er 6 ofzo een prof contract gegegeven en die gaan niet spelen,nu gaat er een spits naar zwolle en dat noemen ze een samenwerkingsverband snel afscheid nemen van die city shit.alle respect voor deze jongen hoor

5   31  
Bladran Yanco

Nou nou nou, professioneel niveau maar dan wel in een competitie waar de helft van de spelers nog geen modaal salaris krijgen of op amateurbasis speelt.
Dit is geen kans om je te laten zien, maar een laatste kans van MC. Ben je een Manu Garcia of een Brandon Barker, gaan ze geld aan je verdienen of zien ze in dat je alleen maar geld hebt gekost. Dat ga je laten zien dit seizoen.

6   2  
The fly

Hij heeft kort gespeeld, maar ik denk dat we hier een hele goede aan hebben. Zijn aanname en acties lijken op ilic.
het zal lastig worden voor de coach om van de 10 middenvelders er 4 in de basis te zetten. zeker nu Immers er is.
Ps ik denk dat hij Immers gewoon naast venema in de spits zet. (al zie ik hem liever er achter)
haye en malone een zekerheidje, dus fiorini moet zijn plekje zien te winnen van allouchi, dogan, azzagari, reuvers.
luxeprobleem

3   16  
Die ne gast

We zullen zien hoeveel speeltijd hij krijgt.
Met zijn doel van 20 tot 25 zegt hij eigenlijk wat er in zijn verhuurcontract staat: verplicht 50 tot 75% van de wedstrijden minuten maken.
Steijn heeft niks te kiezen, die moet dat gewoon uitvoeren.

14   3  
Willem 4,5

@die ne gast, Een onzinverhaal wat je verteld, is gewoon niet waar. Stijn is niks verpicht als ie 'm 36 wedstrijden op de bank laat zitten kan hij dat doen. Snap het negatief commentaar op de jongen en MC sowieso niet goed. Hij kost niets behalve kost en inwoning dus wat is het probleem?

2   13  
Arie

Willem 4,5

Omdat Fiorini geen Van Hecke is, die bij gebrek aan Mari, Oneill, PalmerBrown etc. een kans kreeg in het 1e, die greep, en nu een bak met geld oplevert, omdat het een EIGEN speler is die kapitaal vertegenwoordigt.
Fiorini is niet per se beter, omdat hij van City komt en als je Azzagari dit seizoen niet gaat brengen, kun je hem net zo goed afserveren, want dan krijgt hij nooit meer een kans.
Net als Van Hooijdonk met zn vele schaamteloze 89e minuut invalbeurten vorig seizoen en het seizoen daarvoor. Niet minder dan Stokkers, geef hem eens een run, want Venema gaat ook geen potten breken.

3   0  
Scheppioni

Te kort gevoetbald nu om hem te kunnen beoordelen .....

1   0  
Nonkel Frans

https://www.nottheoldfirm.com/exclusive/manchester-city-and-scotland-prospect-lewis-fiorini-hoping-to-make-dutch-impression-in-20-21/

Mooi artikel over Lewis. Blijkt toch Engelse UK nationaliteit te hebben maar met Schotse oma. Reden genoeg om naast City ook voor Schotland nat'l-team te kiezen.

0   1  
Die ne gast

@Willem 4,5
In artikel BN DeStem van maanden geleden, lijkt wel degelijk sprake van een bepaalde mate van ‘speelverplichting’ voor MC-spelers. NAC zou hetzelfde gedaan hebben bij Helmond Sport. Voor niks gaat de zon op. Geloof jij echt dat MC hier gratis spelers naar toe stuurt om ze op de bank te laten zitten??
Zo zit de hedendaagse voetbalwereld gewoon echt niet in elkaar.
We mogen dus alleen maar hopen dat Steijn deze speler goed beoordeeld heeft, want hij zit er nu gewoon aan vast.
Uit artikel lijkt hij wel een goede mentaliteit te hebben, dus nu hij een NAC-shirt aan heeft, hopen we er maar het beste van.

Laad alle berichten na dit bericht in