Overal waar we komen

Gebroeders Ilic verliezen van Rusland

Eddy W

Ivan en Luka Ilic hebben vanavond met Servië onder 21 verloren van hun Russische leeftijdsgenoten. Beide broers speelde de hele wedstrijd.

Rusland kwam al in de 8e minuut op voorsprong. Maar vlak voor rust wist de koploper in groep E de marge te verdubbelen. In de 44e minuut keer Servië tegen een 0-2 achterstand aan. De klap, die drie minuten voor rust werd uitgedeeld, zorgde ervoor dat Servië tijdens de thee aanvallend wisselde. Birmancecic kwam in het veld voor Petrovic, maar de aanvallende middenvelder kon niet voor de ommekeer zorgen. In de 72e minuut probeerde bondscoach Ilija Stolica een verdediger te wisselen voor een spits om minimaal een punt binnen te slepen, maar ook dit mocht niet baten. Ondanks het veldoverwicht van Servië kwamen beide partijen niet meer tot scoren waardoor de 0-2 bleef staan.

Door de overwinning zijn de russen bijna zeker van het EK. Voor Servië onder 21 is het nog aanpoten. Na zes wedstrijden staan ze zeven punten achter op Rusland en drie punten op de nummer 2 Polen.

Het meest opzienbarend is dat verschillende bronnen melden dat Ivan Ilic de wedstrijd linksback stond. De middenvelder, die gehuurd is van Manchester City, zou zo bij afwezigheid van Noblejas een extra optie kunnen zijn  voor Ruud Brood.

Bron:
B-Side Rats, UEFA
Terug naar overzicht
12 Reacties
14    
JN

Mashart is geen ster, maar als alle andere spelers op hun beste positie staan, kun je hem echt wel opstellen. Hij is zwak, maar maakt geen blunders.

Lekker ilic op het middenveld, samen met Verschueren. Zo creëer je meer stabiliteit, dan wanneer je allerlei verschuivingen doet om de beste 11 in te kunnen passen.

8    
Ivo

Ik ben heel benieuwd naar de opstelling a.s. vrijdag. Je moet het verlies van Noblejas opvullen en tegelijkertijd het team aanvallend weer aan het voetballen krijgen.

Brood heeft best wel wat opties, de laatste paar wedstrijden vond ik het niet goed staan. De druk op een goed resultaat wordt groter. Hij moet nu echt met een goed plan komen. Vanaf de aftrap, niet dat het pas na rust of wissels beter gaat draaien.

9    
Buddha

Ja als je middenveld Arno rechtsback zet kan je ook middenvelder Ivan linksback zetten???

Hou toch op joh! De Poppetjes op de juiste positie zetten en geen flauwekul.

14    
JN

Mashart is geen ster, maar als alle andere spelers op hun beste positie staan, kun je hem echt wel opstellen. Hij is zwak, maar maakt geen blunders.

Lekker ilic op het middenveld, samen met Verschueren. Zo creëer je meer stabiliteit, dan wanneer je allerlei verschuivingen doet om de beste 11 in te kunnen passen.

-2    
Ivo

Dit zou in mijn ogen de meest logische opstelling zijn:

-----------------Stokkers----------------------
El Allouchi-------Dogan---------Luca Ilic
----------Ivan Ilic - Verschueren----------
Mashart - Rosler - Riera- van Anholt
------------------- Olij --------------------------

Ik zou van Hooijdonk en Boussaid als pinchitters op de bank laten.
Ik vind Sydney voetballend nog wel wat te kort komen, en Boussaid moet aan zijn rendement werken. Is nog te vaak een pingelaar die zich vastloopt.

Met Stokkers, El Allouchi en Luca Ilic heb je toch net wat meer ervaring op het veld staan dan met die andere 2.

5    
Buurman

Inderdaad speelt Ivan bij NAC gemiddeld ruim voldoende en Luka tot heden ver onder de maat. Het zijn behoorlijke voetballers maar een Ton Lokhoff zullen ze niet worden en trouwens ook geen Tom Smits. NAC ontbeert daarnaast een paar ervaren spelers die deze jeugdspelers kunnen sturen. Normaal wordt het zonder onze Spanjolen moeilijk , maar thuis voor een vol stadion kan ons NAC altijd boven zich zelf uitgroeien. En Ajax2 is natuurlijk geen wereldelftal, wel een heel goeie KKD ploeg als bepaalde spelers meedoen. Ben erg benieuwd naar de opstelling van Brood, maar ook welke spelers MvdG mee mag nemen. Overigens zal ik er nooit aan wennen dat NAC tegen ajax2 moet spelen.

1    
Ouwe Spionkop

Zie ik nou echt dat een bericht waarin staat dat Mashart geen blunders maakt het meest is geliked?
Zeker zijn laatste optreden vergeten waarin direct schuldig was aan 1 tegengoal en indirect aan 1 tegengoal.
Mensen vergeten snel.

0    
Ernie

1 Ding is zeker van jong Ajax win je niet zomaar.

6    
Brecht

Inderdaad van Hooijdonk op de bank om 2 redenen:
1. tegen Ajax moet je voetballend en positioneel je mannetje staan
2. hij valt diep terug de laatste tijd

0    
7Hills

Telkens als de broertjes terug komen van jeugdinterlands lijken ze alleen nog oog voor elkaar te hebben op het veld. Wellicht Luka daarom maar eens banken, van der Gaag of Boussaid kunnen daar ook prima spelen. Dan kan El Allouchi op links erbij gezet worden.

Ben wel benieuwd naar de opstelling van Ajax, meestal spelen ze volgens mij op vrijdag niet in de sterkste opstelling, zeker niet als op zaterdag Ajax 1 moet spelen. Op maandag moet je ze niet treffen, dan spelen alle niet gebruikte wissels mee die daar in aanmerking voor komen. Dus wat dat betreft een voordeel. Maar hoe dan ook een enorm zware dobber.

-2    
Ivo

@7Hills

Hoor ook steeds vaker verhalen over kliekjesvorming binnen de selectie. De Spaanse jongens, de Oost-Europese jongens en de Marokkaanse jongens kunnen het onderling goed vinden maar een eenheid is het niet. Het begint met een team zijn, en niet alleen je beste maten of broer iets gunnen.

1    
Pizzabakker

@ Ivo

Waar heb je die geruchten gehoord dan? Stemmingmakerij wat mij betreft! Als je leest dat zo'n Bohui het goed kan vinden met de broertjes Ilic en Rösler, dan denk ik alleen dat ze gewoon goed met elkaar kunnen opschieten. Betekent ook dat de broertjes zich dus niet afzonderen van de rest!
Dat de spanjaarden veel met elkaar omgaan lijkt me ook niet onlogisch vanwege de taal.

0    
Los Pollos Hermanos

Grap van het jaar is bekend

'Mashart maakt geen blunders'

Jezus Cristus op de fiets. Heeft u naar een ander NAC zitten kijken de afgelopen maanden?
Het is een opeenstapeling van fouten.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja