Wij gaan niet opzij

Geen angst bij NAC voor tweede corona-uitbraak

BsideBart

Gisteren werd bekend dat er in de selectie van NAC vier positieve coronabesmetting zouden zijn. Michael Maria, Nick Olij, Chiel Kramer en Anouar Kali zouden het virus op dit moment hebben. Ondanks deze besmettingen leidt dit nog niet tot angst binnen de club voor een nieuwe uitbraak, zo vertelt trainer Maurice Steijn aan BN De Stem.

Alweer een half jaar geleden bleek NAC wel kwetsbaar voor een corona-uitbraak. Destijds werden acht spelers positief getest op het virus. Dit leidde tot een slechte reeks wedstrijden en een lange nasleep van de gevolgen van corona voor bijvoorbeeld Lex Immers. Ondanks dat er geen angst is voor een dergelijk scenario als zes maanden geleden spreekt Steijn wel van wederom een rommelige week. 

In de voorbije week is er veel contact geweest tussen Steijn met clubarts Bert van Essen en algemeen directeur Mattijs Manders. Zo is er in samenspraak met de GGD bijvoorbeeld ook besloten om de groepstraining voor 3 dagen te staken. Wel hebben spelers een individueel programma mee naar huis gekregen. Op deze manier hoopt NAC de besmettingshaard in de kiem te smoren.

Over de vraag hoe het virus binnen zou zijn gekomen wordt er door de club met name gekeken naar de afgelopen interlandperiode. Michael Maria, als eerste positief getest, zou dit virus opgelopen kunnen hebben tijdens zijn tripje met Curaçao van twee weken terug. De vleugelverdediger speelde op 28 maart zijn laatste interland tegen Cuba in Guatemala. Vijf dagen na die wedstrijd stond Maria alweer in de basis tegen Jong Ajax (1-1) en drie dagen na die wedstrijd speelde hij tegen Go Ahead Eagles (0-1). Kort na die wedstrijd kreeg hij zijn positieve test terug waardoor hij ontbrak tegen Jong Utrecht en dus ook tegen Roda JC.

In deze onrustige week ging, door deze positieve tests, ook de voorbereiding van Steijn op de wedstrijd tegen Roda JC, flink op de schop. "Het is vooral vervelend dat je wederom in zo’n voorbereiding zit. De laatste twee dagen konden we behalve op het trainingsveld niet bij elkaar komen, ook de technische staf niet. Geen bespreking houden, niks. Na de training is het meteen de auto in. En na morgen (vanaf zaterdag) wéér een aantal dagen dat we niet bij elkaar mogen komen.” Daarnaast werd ook de wedstrijdbespreking op het veld gehouden, aangezien binnen niet toegestaan was volgens de dokter en voorschriften van de GGD. 

In de afgelopen interland periode kwam buiten Maria ook aanvoerder Dion Malone in actie voor zijn land. De Surinamer speelde ook wedstrijden in Midden-Amerika maar lijkt hier gezond en wel van teruggekomen te zijn. De verwachting is dan ook dat hij, na zijn schorsing, terug zal keren in de basiself van trainer Maurice Steijn. In gesprek met de krant benadrukt Steijn nog maar eens de waarde van zijn aanvoerder maar laat ook weten dat hij niet onaantastbaar is. "Malone is niet onomstreden. Helemaal niet. Ik denk wel dat Malone nog steeds ondergewaardeerd wordt. Dat hij nog niet geweldig speelt, zeker op het middenveld, dat weet hij zelf ook. Achterin vind ik hem nog steeds heel betrouwbaar. Ik denk dat hij een rustpunt is. Maar als Malone minder is dan een ander en ik moet een andere formatie opstellen waardoor ik denk dat ik ga winnen, zal hij niet spelen.” aldus Maurice Steijn in aanloop naar Roda JC.

Vanavond om 20:00 uur gaat de bal rollen in Kerkrade, wederom zal deze wedstrijd live uitgezonden worden op ESPN 3.

 

Bron:
B-Side Rats, BN De Stem
Terug naar overzicht
47 Reacties
86    
BREDA 1965

...Ik denk dat hij een rustpunt is...op deze zin ga ik maar niks meer zeggen,krijg ik op mijn broek van de positivos

36    
Ouwe Spionkop

Deze week vol onrust. Slechts 3x getraind, heel veel testen, geen fatsoenlijke wedstrijdbesprekingen mogelijk, bang voor voor meer positieve tests.
Er moet een wonder gebeuren willen we winnen vanavond.
Is Maria eigenlijk wel direct in quarantaine gegaan na zijn interland terugkomst?

44    
Fan uit Zevenbergen

SvH word vanavond de man van de wedstrijd . HUP NAC

17    
Otjes

Ik denk dat het beter is dat ik geen commentaar geef.

Het positieve is dat iedereen goed uitgerust aan Roda kan beginnen. “Schop ze de pl..r.s”.

Hup NAC

37    
Arie

Maurice, ik ben ook een rustpunt!
Wel 3x zo snel als Malone, heb met 2 koppen kleiner meer body en kan ook een bal terugspelen op de keeper.

48    
Viking

Wat een aanfluiting... Dat pretendeerd een professionele organisatie te zijn. Op dit gebied gaan we ook gestaag achteruit.

Waar iedereen zijn vraagtekens al bij zette hoe het kan dat de spelers die interlands speelde zo snel kon en mocht aansluiten bij de groep is het nu dus waarheid geworden. Corona grijpt weer om zich heen.

Waarom in godsnaam alles uit de kast halen deze spelers zo snel mogelijk bij de groep halen terwijl je weet wat er kan gebeuren. Net gewonnen van de Graafschap hou het vertrouwen bij die spelers en neem geen risico.

Behalve besmetting weet men dat heel de organisatie plat ligt.. Trainingen besprekingen etc op afstand waar Steijn nu over klaagt.
Je had anders volop door kunnen trainen met de groep zonder internationals.
Je bent nu verder van huis..

Ik vind dit onbegrijpelijk en amateuristisch zeker in deze fase. En qua punten heeft het ook nog eens niks in het paasweekend opgeleverd.

Jullie weten dat ik Steijn graag kwijt wil, nou dit is weer een van de redenen waarom.

Ben benieuwd wat er vanavond op het veld staat en wat voor intentie we nu weer gaan spelen...

Veel plezier

29    
Ivo

Na vanavond kan de focus op de nacompetitie. Het voetbal is niet om aan te gluren, er is corona in de spelersgroep, er is niet optimaal getraind, en Steijn gaat weer lekker betonvoetballen met tikkie-terug Malone in een 4-3-3 met 2 flankspelers die niet renderen.

We halen geen punten of één puntje en De Graafschap wint weer in de 97e minuut van Jong PSV. Einde verhaal.

39    
Talentje

Volgens mij hebben we alleen nog maar gewonnen met kortsmit. Laten we deze trend voortzetten!

Verder van harte beterschap Nick!

19    
BREDA 1965

@ VIKING..niks aan toe te voegen...een regelrechte AANFLUITING..

14    
Spitfire

En gezien de reacties hebben de wedstrijd al verloren voor het eerste fluitsignaal.

'Wij zijn de beste supporters van het land' rolden er ooit van de tribunes. Mijn dikke reet....

10    
sjef de gevulde koek

Voor de mensen die echt onder elk bericht gaan type dat het een aanfluiting is en dat Steijn een clown is zou graag willen zeggen ga effe wat anders doen. We weten het allemaal wel haha. Ga mocht je kinderen hebben een ijsje halen met ze of maak er een leuke dag van.

11    
Tip

Of NAC de regels m.b.t. Corona streng genoeg heeft gehanteerd weet Ik niet. Ik vind het wel raar dat spelers die naar het verre buitenland zijn geweest weer zo snel mogen aansluiten. Dan neem je nogal risico.

Kortsmit is een uitstekende keeper. Met Malone heeft Steijn mogelijk een punt. Want eigenlijk voetbalt niemand nu echt goed.
Ik denk dat er vooral voor meer power moet komen en in het midden centraal spelers die iets met een bal kunnen. Waarschijnlijk gaan dan alle spelers beter voetballen. Neemt niet weg dat Moise erin hoort te staan vind ik , doet het als een van de weinige voldoende/goed. Of er dan nog plaats is voor Malone betwijfel ik. Even reserve en gas terug kan ook prima zijn. We zien het vanavond.

11    
Joepel

De excuses voor een nederlaag van vanavond zijn iig voorhanden. Tijdens de wedstrijden is sowieso weinig te zien wat er op de training gedaan dan wel afgesproken wordt. Het blijven hopen op een 2e plek zal na vanavond gelukkig over zijn. Hebben we nog een paar oefenpotjes over tot de play-offs en dan maar hopen op een wonder.

4    
BREDA 1965

Wat ik overigens niet begrijp is dat mensen de wedstrijden die komen,nog serieus nemen.De trainer heeft nog geen enkele wedstrijd serieus genomen,dus ja een aanfluiting deze clown steijn,zo goed positivo gevulde koek

34    
Ons NAC

"Achterin vind ik hem nog steeds heel betrouwbaar. Ik denk dat hij een rustpunt is."

😂😂

15    
henk

Voorkomen is beter dan genezen. Men had beter Maria en Malone een week apart van de groep gelaten. Of voor de zekerheid iets langer.

Geinig dat mij hier door een orakel nog werd verteld dat Maria al thuis zat. Implicerend dat het daarmee opgelost was.

16    
Gilze

Dit is zekergeen geweldige voorbereiding. Wel vind ik het erg raar dat spelers, na hun halve wereldreis niet gewoon verplicht in quarantaine moeten voor een dag of wat. Zo'n test laat misschien nog niet direct zien dat er sprake is van een besmetting maar kan later naar boven komen. Zo steekt iemand wel even een paar andere spelers aan.

Daarnaast kan ik ook wel lachen om zijn uitspraak met rustpunt, misschien is dat z'n hele probleem wel en kan hij er even een beetje peper in doen. Terwijl ik in het begin toch wel vertrouwen in had, een Malone die zijn lichaam er in zette en zo druk naar voren zette. Of het is spontaan een zacht ei geworden of de tactiek blijkt toch niet zo te passen.

22    
BREDA 1965

Er hebben dit seizoen 11000 zoveel mensen een seizoenkaart aangeschaft,wetende dat de kans om het stadion in te mogen zeer klein was.Er zijn ondanks het lege stadion tal van PRO NAC acties geweest,die NACsupporters uit alle geledingen samen hebben opgezet.Door al deze acties kon je alleen maar zeggen..NAC is een prachtige club en daar mag men trots op zijn.Ik vind dat wij als NACsupporters door mm en steijn in ons hemd zijn gezet,door debiele opstellingen,verkeerde speelwijze noem maar op,en dan ook nog hoe men om is gegaan met corona.Wij worden dit seizoen totaal niet serieus genomen,dat is mijn mening ..ik kan nog meer zeggen ,maar ik laat het hierbij,oja dit seizoen gaat als een nachtkaars uit,bedankt

20    
PietP

Heel fijn hoor, die uitzonderingen op de quarantaineplicht voor topsporters. Maar ben je dan ook gelijk uitgezonderd van de morele plicht die je hebt?

En daar bovenop zonder enige vorm van reflectie Malone weer in de basis zetten.

Man man man, wat een aanfluiting!

26    
NAC!!!

Beste Steijn,

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣..

Verder: wat mag jij blij zijn dat wij niet in het stadion mogen.. elke andere trainer lag er nu al lang uit 🤐

13    
RaraNAC

We moesten allemaal positief zijn, aldus Steijn...

15    
Marti

Dit komt steijn weer heel goed uit , heeft hij het excuus bij verlies al in zijn binnenzak , ja we hebben een rommelige week achter de rug waarin we niet optimaal konden trainen ,daarom heb ik voor malone gekozen , zal wel ervaring en betrouwbaar te maken hebben , komt hem dus heeeeeel goed uit , hij ziet zelf ook wel dat hij niet promoveert . , met de voetballers uit zijn dun bezaaide klapper Waar hij met meerjarige contracten Heeft gestrooid kan hij de bank weer grotendeels negeren vandaag met jongens die beter zijn , en nog geld in de la brengen ,

13    
geelzwartwit

Beterschap aan de spelers met Corona en sterkte voor hun thuisfront.
We hebben daarnaast gelukkig genoeg spelers want alle posities hebben we minimaal dubbel bezet. Steijn heeft mogelijkheden genoeg om de nummer 8 van de KKD weg te spelen.

Succes mannen!
#dropendrover

8    
Signase

@Gilze (10:14):

"Daarnaast kan ik ook wel lachen om zijn uitspraak met rustpunt, misschien is dat z'n hele probleem wel en kan hij er even een beetje peper in doen. Terwijl ik in het begin toch wel vertrouwen in had, een Malone die zijn lichaam er in zette en zo druk naar voren zette. Of het is spontaan een zacht ei geworden of de tactiek blijkt toch niet zo te passen."

Of Malone staat op een plek waar hij eigenlijk liever niet wil spelen, omdat hij zelf ook beseft dat hij er niet voor 100% tot zijn recht komt.

10    
Fritske d'n Olifant

Om te beginnen is het heel vervelend voor de spelers zelf die nu Corona hebben. We weten allemaal niet hoe ze het hebben opgelopen, daar kunnen we slechts naar gissen. Het feit dat nu een aantal spelers weer besmet is kun je Steijn niet aanrekenen. Steijn is verantwoordelijk voor het eerste elftal. We kunnen onze vraagtekens zetten bij de opstelling. We kunnen kritiek hebben op hoe hij NAC laat spelen we kunnen kritiek hebben op het feit dat geen enkele speler onder zijn leiding aantoonbaar beter is gaan voetballen. Maar hoe er met Corona wordt omgegaan is toch echt een zaak van de medische staf. Ik mag verder toch ook wel aannemen dat die individuele training niet vrijblijvend is en dat NAC de hulpmiddelen heeft (al is het maar een fitbit) om individuele trainingsresultaten te meten. En Steijn zal zijn manschappen toch ook wel via Zoom kunnen toespreken? Geen excuses iig om er tegen Roda niet vol in te klappen.

-2    
TvB

Ik ga ervan uit dat Hendriks linksback staat ipv Mashart want die komt ernstig tekort bleek vorige week.
Adilehou en Malone centrum dan.

14    
Moppernac

Oude [email protected]

Lees jij eigenlijk wel wat er hierboven geschreven word voordat je de vraag stelt of Maria wel of niet in quarantaine is gegaan?
Zoals je hier kunt lezen is hij niet in quarantaine gegaan want 5dagen na zijn interland verplichtingen heeft hij Maria meegedaan tegen J. Ajax en GAE .
Dat was ook lekker slim van NAC om Maria en Malone mee te laten spelen, die hadden eerst minimaal 7dagen (ik vind minimaal 10) in quarantaine gemoeten voordat ze de training hervatten, dus laat staan gelijk met wedstrijden te laten starten.
Ze leren het nooit bij NAC.
Een EZEL stoot zich geen een maar 2 maal aan de zelfde steen .
Je hebt tegenwoordig op tv programma,s van bijv. Typisch Moerdijk , typisch broek op waterland maar er kan ook wel een programma gemaakt worden van Typisch NAC.

17    
habe

En ik vind Malone achterin juist heeeel onbetrouwbaar en een bron van onrust en paniek!!!

8    
Bartesi

Negativiteit roept vaak negatieve reacties op.

"Er zijn 4 zieken. We geven apart getraind maar ons game plan al ruimschoots van te voren afgestemd. We hebben een grote selectie en we kunnen dit goed opvangen.
Via Teams kunnen we elkaar toch opzoeken.
Het team gaat vol voor de winst en wil de verliespunten goedmaken, we zetten immers in op plek 2."

Dan ga je toch met een ander gevoel naar de wedstrijd toe.

-4    
Ron n

Al een livestream bekend
Kunnen we zien of alles wel goed gaat volgens Steijn zijn spelopvatting en met welke opstelling dan weer

-22    
Willem Naccerski

Snap niet dat deze reageerders hier zo afgeven op de trainer , hoe kan het dan dat ze op de ranglijst zo hoog staan ? Zijn al die andere clubs en trainers beter , die onder NAC staan dan dat we hier in Breda hebben ? Niet dus !!
Hij is pas met zijn eerste seizoen bezig en wat hij tot nu toe bereikt heeft , is te zien aan de stand , ondanks alle tegenslagen die NAC heeft gehad .
De spelers zelf zijn verantwoordelijk voor het spel dat zij laten zien .
Als laatste kom maar met de duimpjes omlaag .

8    
scheppioni

Oke prima !
Geen angst voor corona en roda !!
Alles vanavond op een overtuigende winst dan !!
Hup NAC met steijn & co !!
Drie punten mee naar ons mooi BREDA, dat telt !

25    
Dun Diëe

Steijn heeft helemaal gelijk. Ik vind Malone juist een baken van rust achterin. Op cruciale momenten staat hij altijd rustig te slapen. Klopt als een bus.

5    
Dos

Malone heeft achterin zeker niet alleen slechte wedstrijden gespeeld, maar ik vind hem vooral wisselvallig en daarom dus onbetrouwbaar.
Heb nooit begrepen dat Steijn hem een linie heeft terug gezet, juist omdat hij als middenvelder niet goed in zijn vel zat. De wedstrijden dat Malone niet speelde liep en stond het gewoon beter, zeker achterin.
Daarnaast is Moise echt een hele goede verdediger gebleken. Ik mag echt hopen dat hij sowieso gaat spelen, al vrees ik van niet.
Deze kritiek op Steijn is volkomen terecht, maar ieder seizoen en bij iedere trainer ontstaan er wel twijfels over de keuzes die gemaakt worden. Dit was bij Vreven zo, bij Henk ten Cate zo en zelfs ook bij Ronald Spelbos zo.

19    
Noadhugodver

Steijn heeft volgens mij nog nooit aangegeven ergens bang voor te zijn. Maar speelt tegelijkertijd wel angsthaazen voetbal. Is dit dan Haagse bluf?😅

30    
Hans

Onbegrijpelijk dat er nog mensen zijn die de kritiek op Steijn niet terecht vinden. Met deze ruime en dure selectie had je 1e of 2e moeten staan! Niets meer en niets minder.

8    
Henkie

Ik deel de mening dat je met deze selectie eerste of tweede moet staan en vind de kritiek op Steijn terecht. Al is het soms wel wat te extreem.

Ik deel echter niet de mening dat de 12e trainerswissel in 7 jaar de oplossing is. Steijn lekker laten zitten, ontslagpremies eens een keer in kas houden en een stabielere club worden.

5    
The Cosmic Gate

Dit is toch logisch, want je speelt dermate goed en aanvallend voetbal dat de kansen vanzelf wel komen. De tegenstander krijg geen enkel moment de tijd om hun spel te komen .

En toen werd ik wakker .....en maakte ik me vooral WEL / HEEL VEEL zorgen , want het voetbal enz slaat nergens op .

2    
Theoden King

Succes met het herstel voor de getroffenen. Hopelijk snel weer een vol seizoen zonder corona-gezeik.

Verder maar weer het beste er van hopen vanavond. Al zal het weer niet meevallen om 90 minuten "in spanning" te zitten...

4    
DunErwt

"Achterin vind ik hem nog steeds heel betrouwbaar. Ik denk dat hij een rustpunt is"

Dit gaat op een tegeltje op ooghoogte in de wc.

6    
Noord Mokumse NAC'er

@dunert. Kunt hem beter als sticker in de pot plakken en er op schijten. Wat een onzin weer. Hij is niet meer serieus te nemen.

2    
DunErwt

@noordmokum

Beiden combineren, gegarandeerd succes😉

2    
Noord Mokumse NAC'er

@dunert, zoist kul!

2    
Braze

Het is niet zo erg dat de spelers bijna niet hebben kunnen trainen. De bal tegenhouden en ver weg schoppen verleer je niet zo snel.
Mooi dat Steyn ondanks alle tegenslag zo positief blijft. We hebben nog nooit zo,n positieve trainer gehad. Daarom zijn ook alle supporters zo positief !
Het si een genot om NAC supporter te zijn, wekelijks worden we verwent met hoogstaand spel. Bedankt Steyn, je verdient een club in de top.
Dit was mijn positieve bijdrage.

4    
Marco van bavel

Pffff wat wordt ik moe van deze man zeg!!! Welke voorbereiding? Ze spelen iedere week belabberd!! En laat ik het over malone helemaal niet meer hebben. Wanneer komt nou eindelijk is de verlossende zin??

0    
Pik

Ben vorige week terug gekomen uit Irak en heb alleen in Turkije bij de tussenstop een test moeten doen.

Na terug komst heb ik geen test hoeven doen en er is niks verplicht dat ik in quarantaine moest!!!

Dus hebben ze dat ook NIET tegen Maria gezegd en wat doe je dan ga je niet in quarantaine, is menselijk gedrag.

Het is dus gewoon comedy capers in Nederland 🙉🙈🙊

5    
Martinus

Geen angst voor een tweede uitbraak? Dit is toch al de tweede uitbraak?

Laad alle berichten na dit bericht in