Wij gaan niet opzij

Gerucht: ‘Velanas op de radar bij Genoa’

Thiestemberg

Net nu de selectie een beetje vorm begint te krijgen duikt er een gerucht op uit Italië. Odysseus Velanas geniet de interesse van Genoa. Aldus het Italiaanse Calcio Line. Een platform dat zich het best laat vergelijken met het Nederlandse Voetbalzone of Soccernews.

Velanas vertolkt in de voorbereiding een belangrijke rol. De spelmaker scoorde en liet bij vlagen zien uit het niets kansen te kunnen creëren voor hem zelf en de rest van het team. Vorig seizoen sloot Velanas het seizoen ook af als topscorer in Breda. (de vertrokken Seuntjens niet meegerekend)

Volgens Calcio Line is er een nieuwe technische beleidsbepaler bij Genoa die heeft zijn oog laten vallen op Velanas. Het webblog stelt dat deze Ottolini één miljoen euro zou willen neertellen als transfersom voor de Grieks-Nederlandse buitenspeler. Velanas heeft immers nog een contract bij NAC.

Bron:
B-Side Rats, Calcio Line
56 Reacties
147   5  
Bier halen

Dubbel, 1 miljoen zou veel knaken zijn voor iemand die transfervrij is overgenomen. Andere kant geloof ik echt op basis van 2e seizoenshelft afgelopen jaar dat dit een sterkhouder zal zijn!

147   5  
Bier halen

Dubbel, 1 miljoen zou veel knaken zijn voor iemand die transfervrij is overgenomen. Andere kant geloof ik echt op basis van 2e seizoenshelft afgelopen jaar dat dit een sterkhouder zal zijn!

51   3  
SjorsNac

1 miljoen is veel geld, als dat geld voor het grootse deel of alles besteed kan worden aan spelers van een hoog niveau zeg ik doen maar als het in “gaten in de begroting dichten” pot verdwijnt laat dan maar zitten. Dit is een speler die zn draai te pakken heeft en meer waard kan worden.

45   6  
Livingthedream

Het is zeker dubbel.

Je heb in feite met Kaj de rooij en Marijnissen al 2 keer een linksbuiten.

Er moet dringend een rechtsbuiten bij die je van 1mil wel kan halen natuurlijk. En een goede 10 en 8.

36   2  
witzwartgeel

Daar kun je de gewenste 26 - 30 jarige nummer 10 voor halen die de vleugels en spitsen bedient en zelf ook scoort.

32   0  
Bas

Ik hoop wel dat als nac ody verkoopt dat ze het geld dan gebruiken om andere spelers te halen en niet dat het geld opeens 'verdwijnt'

26   1  
Jan van Zwam

1 miljoen is een hoop geld.

Velanas was een van de lichtpuntjes afgelopen jaar en heeft zeker de potentie om zich nog te ontwikkelen tot een goede eredivisie speler. Voor de situatie waar NAC nu in zit is het echter toch een lastige keuze om het risico te nemen met dit geboden bedrag. Mocht het technisch hart een dure speler op de schaduwlijst hebben die ze door dit bedrag kunnen aantrekken zouden ze dit risico natuurlijk kunnen overwegen. Ik zou beide beslissingen snappen maar ik zou Odysseus ook graag 15 goals en 10 assist zien geven voor ons cluppie komend seizoen

65   3  
Scheids!

Hoe zou het eigenlijk gaan met The Seun?

9   1  
NAC!!!

Dat is wel geld!

Gezien hij toch een lichtpuntje was en is zou ik het toch doen.
Hij had ook wedstrijden dat je hem niet zag (en dit zeg ik met alle respect)
Zou hem ook graag beslissend of als dragende speler zien dit jaar.
Echter denk ik dat dit bedrag wel welkom is en misschien wel niet meer te krijgen is voor hem.
Als het gerucht natuurlijk klopt!

We zien wel, moet zeker niet weg zie liever andere gaan.

Hup NAC!

13   21  
Pietjebel

Gelijk verkopen
Daarvoor het geld gebruiken voor de nr 10 positie

25   3  
Wanny

Heeft nog maar 1 seizoen contract toch? Dan zullen we wel moeten verkopen

11   5  
Scheppioni

1 miljoen ? Doen ! Dat biedt ook weer andere mogelijkheden......

59   2  
De Kroonprins

Utrecht heeft een dik doorverkooppercentage bedongen bij zijn overstap (had destijds nog een 1-jarig contract bij Utrecht). Laten we onszelf dus nog maar niet (te) rijk rekenen…

21   1  
JN

Momenteel één van de weinige scorende aanvallers. Het zou wel een zware dobber zijn als hij verkocht wordt. Een miljoen is idd veel geld, maar hoeveel daarvan is daadwerkelijk besteedbaar voor NAC? Als Utrecht idd een dik doorverkooppercentage heeft bedongen en ook nog opleidingskosten en -helaas- makelaarskosten wegvloeien, dan blijft er misschien een tegenvallend bedrag over.

11   11  
Jantjebeton

Dit is top nieuws. Ik zou zeggen ga wat hoger in de boom zitten en stel je hard op. Kom misschien nog 3 ton hoger uit en laat hem gaan.

Voor dat bedrag kunnen de heren van NAC=Breda direct aan de slag. Daar haal je minimaal weer 3 nieuwe spelers voor. Scout je die goed leveren die misschien ook weer geld op. Maar steek het geld wel in de selectie!

Deze jongen presteerde de laatste periode goed, maar ik heb niet het idee dat hij nog veel belangrijker voor ons kan worden. Dit kan namelijk ook een voorbeeld van goed handelen zijn. Iemand verkopen gebaseerd op zijn laatste goede prestaties, voordat hij terug gaat vallen. Ik kan ook de Velanas van de 1e seizoenshelft nog goed herinneren!

10   3  
Vliegende hollander

Zou het persoonlijk toch wel jammer vinden,dat hij weg zou gaan.
In dat geval moet er een speler komen die past en er gelijk staat.....afwachten dus.
Weet er iemand of feyeneurd-nac vanmiddag wordt uitgezonden ? Stream ?Lijkt me een interesante pot ,om te kijken hoe we er tot nu toe voor staan.
Hup nac

9   11  
Maarten

In deze fase absoluut geen 1 miljoen maar meer. De timing is beroerd.

9   4  
Akkie

Als er geen echte versterkingen meer bij komen (tot zover zijn het alleen spelers waar je van hoopt dat t wat wordt) kun je die miljoen gewoon pakken.

Met deze ploeg ( met of zonder Velanas) speel je voor plek 9 tot 13.

Wie gaat er doelpunten maken, wie zorgt voor body op het middenveld

8   1  
Nelis

Voor dat geld, verkopen en herinvesteren in spelers.
Neem aan dat NAC=Breda dit ook als een extra ziet en dus kan worden gebruikt voor spelers.

34   2  
Judge M.

@WITZWARTGEEL: die nr10 hebben we al. Zet Kaj de Rooij daar maar eens neer in een vrije rol. Moet jij eens opletten..

8   1  
SanderH

Verkopen. Nac zit niet in de positie om dit soort evt aanbiedingen te weigeren. Men pretendeert om graag spelers te laten ontwikkelen en voor een goed bedrag te verkopen om zo de selectie beter te maken.
Dan is dit het moment. Of er zou voor fcu een flinke doorverkoop percentage zijn. Dan moet je toch kijken of het rendabel is.
Maar eerst zien dan geloven. Het is een blijft een gerucht. Zeker in Italië.

10   0  
Ivo

Dit is de enige manier om als NAC hogerop te komen. Spelers die het goed doen verkopen, en daar dan weer meer en betere spelers voor terughalen.

NAC moet ervoor zorgen dat ze onderaan de streep voldoende aan die verkopen over houden. Dat geld kan je gebruiken om te investeren.

Voor wat betreft dit gerucht vraag ik me af of het waar is, maar het zal toch ergens vandaan komen.

25   3  
Wanny

Die jongen gaat toch niet meer bijtekenen. Die kan een stapje hogerop meer verdienen.

Dus stel dat dit klopt en NAC kan er netto 5 ton voor krijgen. Dan kost het je dus 6 ton (incl salaris) om hem dit seizoen voor NAC te laten voetballen. Is dat het waard in een jaar waarin je toch niet promoveert?

17   2  
De Bolle Damen

@Judge
Ben ik volledig met je eens.
Ik weet zeker dat Kaj de Rooij een geweldige 9,5 of 10 zou kunnen zijn.
Alleen wél in een goed draaiend elftal en / of waarin hij veel vrijheid heeft.

5   2  
JP

Onder de juiste condities is 1miljoen natuurlijk een prachtig bedrag voor Nac. Echter, is er naast het eventuele doorverkoop percentage ook een reële mogelijkheid dat je die 1miljoen niet in 1 keer ontvangt maar uitgesmeerd.

In dat geval ben je een dragende speler kwijt en heb je niet die financiële injectie die gelijk te gebruiken is.

Eerst maar eens de overname rond, daarna dit soort beslissingen.

10   9  
Nicky

Hoeist onderhand stelletje weggooiers....

Horen 1 miljoen vallen en roepen doen!

Ik denk als ze er 1 willen betalen dan moet er ook wel 1,5 uit te peuren zijn. Bijna begin seizoen, een sterkhouder, bewezen doelpuntenmaker, club uit Italie....

Lappen!

4   10  
Dun Diëe

Ik vind het wel een makkelijke: ik zou hem echt niet laten gaan. Laat hem maar lekker op de radar staan. Na nog een goed seizoen zijn er nog meer geïnteresseerde clubs en kun je nog meer vragen. Regeren is vooruitzien. Weet niet wanneer zijn contract afloopt, maar als hij goed presteert zo snel mogelijk open breken.

We moeten af van het lukraak verkopen van onze beste spelers bij het eerste de beste bod. Zo wordt je als club nergens meer serieus genomen. Het wordt hoog tijd dat wij ook miljoenen gaan vangen voor onze grootste talenten. Al decennia lang wordt spelers hier voor een appel en een ei weggeplukt. Dat moet nu eens afgelopen zijn.

7   17  
Nacman

Bij wolfsburg loopt vast wel een goeie rond die ton kent.

6   1  
Pietjebel

Vanmiddag 13.00 live NAC - Feijenoord

12   1  
Huts

@DUN DIËE

Heeft nog maar 1 jaar contract. En gaat echt niet bijtekenen als er nu al interesse is vanuit het buitenland. Dus als het waar is moeten ze het onderste uit de kan proberen te halen en hem wegdoen anders loopt tie gratis de deur uit.

9   1  
Wanny

@ DUN DIËE

In principe mee eens, ware het niet dat Velanas maar een contract heeft tot volgende zomer. En het lijkt me sterk dat zo'n jongen nu gaat bijtekenen, met alles wat bij NAC gaande is en wetende dat er dus wat belangstelling op gang komt.

NAC is niet in de positie om het risico te lopen dat waardevolle spelers transfervrij de deur uit wandelen.

13   1  
Uit het Zuiden

Waarom ingaan op de geboden prijs ?
Zet er een vraagprijs tegenover en onderhandel het uit. Zeker als er nog een bedrag naar Utrecht moet....

1   1  
@pietjebel

Welke zender of stram?

5   0  
SCHAAMJEKAPOTBREDAEDITION

Stream: https://t.co/Fr8YeZ9qzR

6   0  
Subnactief

Als hij een jaar blijft en de lijn doortrekt steekt hij ongeveer € 1 mio tekengeld in zijn zak.

6   0  
Wanny

@ UIT HET ZUIDEN

Er is nog niks geboden lijkt me, aangezien dit een gerucht is. Dus het is een discussie of je zo'n jongen nu voor een goed bedrag moet verkopen of niet, mocht de mogelijkheid zich aandienen.

Natuurlijk zal NAC onderhandelen als er wel een bod komt. Geen enkele club doet direct zijn beste aanbod en geen enkele club gaat meteen akkoord op het eerste bod. Zelfs NAC niet.

1   1  
Dun Diëe

@Huts en Wanny,

Spijtig om te horen maar daar zit wel wat in. Gelukkig is het een gerucht. Hopen dat NAC snel in de positie komt waarin ze dit beter kunnen uitspelen want ik vrees dat met een eventuele transfersom voor het grootste deel gaten in de begroting gedicht worden, en er verder niks opgebouwd wordt.

3   2  
ome cor

1 miljoen ?
Maar dan wel met een doorverkoop percentage hè ?

11   1  
Guuske

Als er effectief maar 5 ton overblijft, kun je zo net voor het seizoen geen doelpunten maker meer kopen.
Hij is de topscoorder en ook in de voorbereiding een van de weinigen die scoort.

6   17  
The Don

De enige speler in deze selectie die 10 goals in een seizoen kan maken, maar volgens Hellemons hoef je zo’n speler niet te verlengen..

1   3  
Voorwaarts

Je zou dan misschien 1 mil krijgen, maar is dit direct of verspreid? Is het gebonden aan prestaties?

Je enige overblijvende sterkhouder vertrekt, enige scorende en creërende speler.

Je moet vervanger(s) gaan halen met dezelfde potentie, vergelijkbare qualiteit en die in de selectie past. Dit kost je ook gewoon een flink aantal tonnen. De rest verdwijnt in de organisatie of koop je maria mee af...

Netto verkoop je al je scorend vermogen voor waarschijnlijk 3 ton.

2   0  
Wanny

Het zou een lastig dilemma zijn, want die doelpunten heb je hard nodig.

Anderzijds zou iedereen NAC voor gek verklaren als ze nu een aanvaller halen die 15 doelpunten per jaar maakt, die een eenjarig contract geven en er 5 ton voor betalen. Want daar komt het eigenlijk op neer.

Dan kun je beter die 5 ton in 2 nieuwe spelers steken die samen 20 goals maken en die je met een meerjarig contract kunt vastleggen.

0   1  
Dun Diëe

5 Ton voor twee spelers die er per persoon 10 in een seizoen maken…. Dat is geen gemakkelijke opgave.

10   2  
Henri

ik blijf zeggen: de Rooij moet je in een tweespitsen systeem gebruiken naast een targetman. Hij is snel, sterk in 1 op 1 tegen een doelman en heeft een bovengemiddeld schot op doel. Heeft nu op de vleugels veel te weinig rendement.

3   0  
Wanny

@ DUN DIËE

Zo moeilijk moet dat toch ook niet zijn zou je denken. 10 doelpuntjes in 38 wedstrijden in de KKD is ook weer geen wereldgemiddelde. Zeker als we wat aanvallender gaan voetballen.

Er waren vorig seizoen 27 spelers die er 10 of meer hebben gemaakt in de KKD, waaronder ook Van der Sande en Velanas.

Ook De Rooij moet aan 10 goals kunnen komen als ie lekker draait.

0   4  
ELH

Niet laten gaan!! Alleen voor een hoofdprijs, en dat is geen 1 miljoen.

1   0  
ELH

Heeft hij nou nog geen verlenging gehad? Beste speler die we hebben.

1   9  
doom

zit manu carcia daar nog , ik zeg ruilen

3   0  
Jf

Eerst maar eens afwachten of dit klopt.
Klopt dit dan zou ik verkopen. Dit levert geld op en dat kan je weer mooi investeren in Duijvestijn en probeer Sontje Hansen van Ajax te huren want die loopt uit zijn voor komend jaar met afspraak over doorverkooppercentage.

1   1  
Andre vermeulen

1-0 voor Feijenoord na geschitterd in de verdediging. Lucassen en Kosiah zwak .Er wordt wel goed druk gezet maar bij balbezit weer heel snel de bal kwijt

2   0  
Uit het Zuiden

@ Wanny

Je hebt natuurlijk gelijk. Ik doelde vooral op de reacties hier, die het geld al aan het verdelen en uitgeven zijn.

Het zal een dilemma worden, als het zover komt.
Mocht het niet zo ver komen, dan is het wellicht te overwegen om het contract open te breken.
Volgens mij heeft Velenas laten zien toegevoegde waarde te hebben.
Anders loopt hij straks gratis de deur uit.....
Zulke spelers aan je club binden kan geen kwaad en geeft wat continuïteit.

3   2  
Oosterhout076

Doen. Is pas opgebloeid na vertrek Haye. Daarvoor heel wispelturig. Acties maken, terwijl je af moet spelen, afspelen terwijl je wellicht beter zelf kunt gaan. Vond hem tot op heden nog niet echt overtuigen in de voorbereiding.

1   0  
Jukela

Is voor nac een belangrijke speler, maar zou ody verkopen en van dat geld gedeelte in de selectie steken. Misschien een loper op het middenveld en een aanvallende middenvelder

2   0  
witzwartgeel

Als de verkoop aan NAC=Breda heeft plaatsgevonden weet je pas hoe en wat mbt kwesties als Velanas.

Lijkt mij overigens allemaal erg lastig want voor wie zou het geld dan zijn zolang de club nog niet verkocht is?
Ook lastig om een beslissing te nemen over een speler die nou net zijn potentie laat zien en de RvC en TD nog niet aangesteld zijn.

Stel de nieuwe eigenaar heeft, als ze eigenaar zijn, een 500k potje voorzien voor een extra kwaliteits injectie... dan is zo'n potje voor de nieuwe TD (die er nog niet is) met 500k netto extra van Velanas wel anders shoppen... voor 500k + 500k is toch wel een andere visvijver.
Dit alles nog los van wat de nieuwe TD en wellicht scouting voor ogen heeft.

Oftewel ook in dit mogelijke geval van Velanas is het wel heel fijn als de KNVB groen licht geeft.

5   0  
fvf6

Het zou jammer zijn als hij NAC verlaat , maar als men al een bod van een miljoen doet zit er zeker 1,5 miljoen in. Maar bieden wil ook nog niet zeggen dat je de centjes in handen hebt , daar heeft NAC in het verleden al meer mee te maken gehad . Dus bij eventuele verkoop moet je er zeker van zijn dat de centen echt op je bankrekening staan aleer je de speler laat gaan.

0   9  
Belgische Naccer

1 miljoen is een no-brainer. Hij gaat toch gratis weg over een jaar.

Het is een aardig spelertje, maar veel te licht natuurlijk.
Geen duelkracht en is daarom vrij simpel te verdedigen en niet balvast.

Maar omdat de rest nog slechter is, komt hij soms een beetje boven drijven. Niet omdat hij zo goed is.

Geef mij die beul van ADO dan maar. die komt wel voor een miljoen.

2   1  
Ed

Eerst betalen. Leer het nu eens.
Versie Vloet, Hooijdonk. Zijn deze centen er al?!

Laad alle berichten na dit bericht in