Goed begin jeugdteams NAC in de competitie

Masthow

Afgelopen weekend begonnen de meeste jeugdteams van NAC weer met de competitie. Onder 11 speelde een toernooi en onder 14 een oefenwedstrijd. Van de competitiewedstrijden wist alleen de Onder 12 niet te winnen. NAC o19 speelde geen wedstrijd, hun competitie begint pas komend weekend.

Afgelopen weekend speelde NAC o11 om de Moerdijk Cup. Met tegenstanders uit binnen en buitenland een goede graadmeter voor de start van het seizoen. In de eerste groepsfase werden alle drie de duels helaas verloren, waardoor de ploeg in de tweede groepsfase nog mocht strijden om de 9de plaats. Dat bleek iets te hoog gegrepen, NAC o11 eindigde op de 10de plaats na o.a. overwinningen op het Zweedse Hammarby IF (2-1) en het Deense FC Nordsjaelland (3-2).

NAC o12 wist de eerste competitiewedstrijd van het seizoen niet te winnen. Uit bij Sparta werd met ruime cijfers verloren: 21-11.

In Deventer wist NAC o13 de competitie wel met een overwinning te starten. Tegen de leeftijdgenoten van Go Ahead Eagles werd het 1-3. Binnen een half uur zorgden Sarfo en Alexandrov voor een 0-2 voorsprong. Vlak na rust scoorde de thuisploeg nog de aansluitingstreffer, maar een minuut later bracht Kazak de eindstand op het scorebord.

Vanwege een oneven aantal ploegen in de competitie speelde NAC o14 afgelopen weekend een oefenwedstrijd. Tegenstander op Sportpark Heksenwiel was Feyenoord o14. De gasten wonnen met 0-2.

NAC o15 trapte het seizoen thuis af tegen Spartaan’20 o15. Door goals van Rached en Jansen stond het na een kwartier spelen al 2-0. De wedstrijd eindigde in 4-1, door de tweede goal van Rached en Van der Kust.

In de B-junioren Eerste Divisie wist NAC o17 te winnen van De Graafschap o17. De wedstrijd eindigde in 2-1, nadat NAC bij rust al met 2-0 voor stond.