Wij gaan niet opzij

'Haye ook in belangstelling FC Utrecht en FC Groningen'

Das Phantom

Niet alleen SC Heerenveen heeft interesse in Thom Haye. Volgens BN DeStem zouden ook FC Utrecht en FC Groningen wel oren hebben naar de diensten van de spelmaker van NAC.

Gisteren werd bekend dat NAC een eerste bod van SC Heerenveen zou hebben afgewezen, omdat het niet in de buurt kwam van de prijs die de club wil hebben voor Haye. Naar verluidt lag het bod ruim onder het half miljoen euro. 

FC Utrecht en FC Groningen zouden volgens de krant nu dus ook in de race zijn, maar verder dan interesse is het tot nu toe niet gekomen. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Volgend bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #102 15 reacties
Terug naar overzicht
49 Reacties
85    
Ed

Richting miljoen, dan pas weg

0    
Bas

De kans is nu nog kleiner dat haye nog blijft

48    
NACFAN

“Ruim onder de half miljoen”
Belachelijk niet meer dan een miljoen voor haye. Doordat er nu meer clubs interesse hebben gaat de prijs automatisch ook omhoog.

7    
gjoewie

Bas > Ja, maar hij wordt wel meer waard...

85    
Ed

Richting miljoen, dan pas weg

53    
Ivo

Haye heeft een contract tot 2023. Er is geen enkele druk om hem deze transferperiode te verkopen. Dat kan in de zomer ook nog. En misschien zijn er dan nieuwe eigenaren en kunnen we bouwen aan een selectie waarmee we kunnen promoveren. Met Thom Haye.

Als NAC hem toch verkoopt, moet je zeker niet minder dan 5 ton vragen. Haye is misschien wel de beste speler in de KKD.

9    
ECG

Wat zou een overnamedeal nu van pas komen!De assets van NAC bestaan vooral uit spelers als Thom Haye!

15    
SjorsNAC

Haye gaat echt niet blijven, hij wil gewoon naar de eredivisie. Nog een jaar "bouwen" in de KKD is voor zijn carriere ook niet goed. Dit seizoen is gewoon verloren dus ik zou dan toch proberen om maximaal te cashen en het geld maar gebruiken om gaten in de begroting te dichten voor we straks helemaal geen club meer hebben. Ik wil geen veendam of RBC scenario want daar gaan we op dit moment echt heen. Zwaar triest gewoon.

10    
P

Lekker tegen elkaar laten opbieden, niet weg onder de 8 of 9 ton.
Heerenveen heeft 6 miljoen ontvangen voor Veerman, zitten dus ruim in de centjes !!!

16    
Wanny

Gewoon lekker achterover leunen de komende weken en afwachten welke biedingen er komen. Wellicht is er in die tijd ook wat meer duidelijk over beoogde nieuwe eigenaren en weet je meer over de mogelijkheden de komende jaren.

Haye verkopen is niet moeilijk, dat kan op 31 januari of komende zomer ook nog.

3    
Braze

Weten jullie of de transferopbrengst voor Haye besteed mag worden voor versterkingen of dat het exploitatietekort er mee verminderd wordt. Of is het voor de aandeelhouders?

5    
Geelzwartwit

Ik vond een reactie van Haye in het interview met bsiderats wel opvallend.
Bsiderats suggereerde dat clubs ranking 6 tm 12 zijn niveau zou zijn. Haye stokte even en reageerde met de tegenopmerking in Nederland bedoel je?

Ondanks Heerenveen etc zou buitenland zomaar ook kunnen?

13    
Rolf

We zijn nu allang genoeg het lachertje in het betaald voetbal geweest,nu lekker hoog in de boom gaan zitten en gaan voor de hoofdprijs. 💪

21    
JimGoose

@P
Reken je niet rijk. Heerenveen gaat de transferopbrengsten heel hard nodig hebben operationele gaten te dichten. Net zoals NAC dat vanuit noodzaak met de opbrengsten van Haye moet doen.
Tel bij dat laatste het belabberde track record van NAC mgmt mbt transfers op en je weet dat Haye waarschijnlijk voor een half mln wordt verkocht en dat daar hooguit een transfervrije speler of een huurling voor terug komt.
Ik sluit zelfs niet uit dat Manders gaat roepen dat met de komst van Cagro al vroegtijdig op het vertrek van Haye is ingespeeld.
Sorry, maar veel optimistischer zie ik het momenteel niet.

-1    
Badeend

Als we meer vangen voor Haye dan we uit hebben gegeven aan De Rooij, zou het me oprecht enorm verbazen. We hebben het hier over een speler van bijna 27 die het nu pas enigszins laat zien. Bovendien heeft NAC op papier wel alle macht in handen, maar in de praktijk natuurlijk niet.

21    
Ome Cor

NAC zat bij de transfer van De Rooij weliswaar aan de andere kant van de tafel, maar ze weten dan toch wel hoe het spel gespeeld moet worden zeker ?

De hoofdprijs voor Haye en anders niet.
Er moet nu iets terug gehaald worden als hij vertrekt.

Als er een nieuwe eigenaar komt moet hij naast de overname kosten toch flink investeren in de selectie, dus hoeven we niet te zeuren dat Haye volgend transfer window minder oplevert.
Het is houden of heel goed cashen. Andere opties zijn niet interessant.

4    
Badeend

Overigens doet NAC natuurlijk geen mededelingen over transfersommen. Dus dan weet je ook genoeg.

14    
Chris W.M.

@BRAZE

Ga er maar vanuit dat wat er overblijft gebruikt wordt om tekorten mee af te dekken. Wat er overblijft, want er gaat een deel naar ADO en een deel kun je wegstrepen ivm de NOW regeling.

1    
die ne gast

@JimGoose
Ik kan bijna niks noemen dat Manders goed gedaan heeft, maar met de transfer van JP van Hecke heeft hij een mooi bedrag uitonderhandeld.
Helaas heeft hij dat geld daarna snel verkwanseld.

8    
fvf6

Lekker de biedende clubs tegen elkaar uitspelen ,NAC heeft in deze situatie niets te verliezen alleen maar te winnen , ofwel een mooi transfer bedrag of Haye binnenboord houden . COME ON NAC laat je niet foppen deze keer

14    
TpT

We kunnen allemaal wel roepen dat we een miljoen of meer moeten vangen maar wat denk je dat dat uitmaakt voor de club?

Alles wat we binnenhalen verdwijnt in de zakken van de aandeelhouders of wordt gebruikt om gaten te dichten die anders door de aandeelhouders gedicht zouden worden. Als club gaan we er echt niet op vooruit. Daar is pas weer zicht op na de overname.

18    
Mr X

@DIE NE GAST

Ik zou Manders het hoge transferbedrag voor JP van Hecke niet toeschrijven. Het was Van den Abbeele die ervoor gezorgd heeft dat de vraagprijs (het ijkpunt) ruim boven de 2 miljoen uitkwam door eerder succesvol te onderhandelen met AS Monaco. Dat JP van Hecke niet naar Monaco ging kwam omdat zij Van Hecke bij Cercle Brugge wilden stallen waar JP het niet mee eens was. Toen Brighton kwam (en VDA inmiddels eruit was gebonjourd) hoefde Manders alleen maar te wijzen op het geaccepteerde bod van Monaco. Dat wilde Brighton wel betalen dus het was geregeld.

-5    
Theo

Een beetje handige manager trekt hier 2 miljoen uit.

12    
Chris W.M.

Football Manager 2022 misschien. Maar 2 miljoen voor een 27-jarige speler uit de KKD gaat echt niet gebeuren.

26    
Ouwe Spionkop

Jongens maak je niet druk over transfersom.
Of het nou 3 ton of 7 ton is, het verdwijnt toch in het grote niets van Manders en we zien er nooit meer iets van terug.
Intussen is NAC niveautje Dordt en Helmond. Of eigenlijk nog minder.

15    
[email protected]©

In een ver verleden waren die clubs vergelijkbaar met NAC. In welke slechte droom zijn wij toch beland?

12    
ric

Zorg eerst maar dat er een overname is en verkoop hem dan van de zomer maar.
Dan blijft het geld misschien echt in de juiste zakken en potjes zitten.
Nu graait iedereen eerst zijn deel nog even weg.

-33    
NAC FOREVER

2,5 a 3 miljoen is gewoon haalbaar. Een spelbepaler is heel veel geld waard. Als Utrecht hoger op wil gaan ze dit gewoon betalen!

8    
BREDA 1965

Al krijgen we 10 miljoen voor hem..manders en co zullen er voor zorgen dat we dat geld zo kwijt zijn aan NIKS..

3    
Bredafun

Het zou net zo netjes zijn, als hij dit seizoen afmaakt bij NAC.
Met hem hebben we nog n beetje kans op nacompetitie.
En hij zet zich dan nog meer in the picture!
Dus Haye, lekker nog n paar maanden bij NAC blijven. 😉👍🏼

-8    
den hulk

nac moet gewoon een type als jan smit volendam zoeken

1    
Ernie

Haye is een prima voetballer voor NAC maar niet meer dan dat. Ik vind een bedrag rond de 5 ton al aardig wat. Groningen en Heerenveen is zijn maximale nivo.

1    
Pomelo

Lekker tegen mekaar laten opbieden

8    
Willem 4,5

Snap niet dat de paniek steeds erger wordt, hoe meer clubs er belandstelling hebben des te beter, dat drijft de prijs lekker op. Hij vertrekt toch dus uithalen wat er in zit dan maar.

-3    
scheppioni

Grunn was bij mij al bekend .....
Gewoon lekker tegen mekaar op laten bieden, zeker niet voor een paar ton weg !!
NU eens geen lachertje van het betaald voetbal zijn manders !!

2    
Boyke

Den Hulk. Jan Smit ? Dat type hebben we hier al en heet hier gewoon Hans van den Dungen.

6    
Snipes

Jammer. Maar we hebben al een half seizoen extra van hem kunnen genieten natuurlijk. Van hem was duidelijk dat we hem niet lang kunnen houden. Tegelijkertijd zie ik hem best een keer terugkeren op een later moment. Die gast had het echt naar zijn zin toen de stadions vol mochten.

De enige conclusie die ik kan trekken is dat we snel een nieuwe eigenaar nodig hebben. Continu staan we met de rug tegen de muur.

2    
076

Hopelijk blijft hij nog iig tot de zomer., dan kan hij altijd nog een transfer maken.
Na een overname is er meer perspectief! Hopelijk kloppen de geruchten dat er deze week nieuws komt..
Zonder Haye is de kans op nacompetitie of verder bekeren 0!

1    
Kipiani

Spits ?

-2    
Fritske d'n Olifant

We weten nu dat Haye graag weg wil en dat er clubs zijn die hem graag willen en die tegelijkertijd ook lager op de ranglijst staan dat ze willen staan, dus een klein beetje paniek in de tent. Dat zijn gunstige omstandigheden om nog iets voor Haye te krijgen dus je moet als NAC het ijzer smeden nu het heet is. En Haye is hot. Dus zakelijk blijven en het voor NAC meest gunstige bod pakken. En dat is gewoon de grootste zak geld. Niet je laten afschepen met een ongemotiveerde reserve of een jeugdspeler die ze in de deal willen betrekken.

Als Haye niet vertrekt betekent dat wellicht een bron van onrust in de selectie. Het is kut en kwalitatief een aderlating, maar als je nog iets voor Haye wil vangen dan moet het nu. En het biedt andere selectiespelers ook weer de kans om zich te manifesteren.

5    
Andre Vermeulen

In mei 2020 is de vastgestelde transfersom in de huurovereenkomst van ADO komen te vervallen, waardoor NAC Haye transfervrij overnam van ADO waar hij nog een contract voor 1 jaar had. In plaats van een transfersom heeft ADO in de deal een doorverkooppercentage bedongen bij een toekomstige verkoop van Haye. De vraag is nu wat is het doorverkooppercentage? Dus laat de clubs maar opbieden dan houd NAC er meer aan over. Zal helaas niet naar het versterken van de selectie gaan maar gebruikt worden voor
het vullen van gaten.

-6    
Nero

1.5 miljoen en anders niet we hebben alleen rommel.en gebleseerds shit tom weg ,keeper straks weg en dan uit naar baronie ofzo

-5    
Nicky

Agjoh... laat gaan.. een tonnetje meer of minder gaat deze club niet redden... Wees nobel en zorg dat er zo min mogelijk mensen mee naar de bodem getrokken worden.

Voor de meeste van ons is het al te laat.... Wij kunnen geen transfer meer maken, we hebben een contract voor het leven. Zelfs van je wijf kun af als die echt niet meer te pruimen is... Maar je club... *zucht*....

6    
Nonkel Frans

@Fritske als Haye niet vertrekt onrust in de selectie? Hoezo?

Zou het ook andersom kunnen gaan; Seuntjes kennende is hij nu al aan t bokken met vertrek van Thom in zicht. En als hij bokt dan blijft hij bokken. Bovendien gaat hij dan het informeel leiderschap in de kleedkamer claimen en wordt het er mogelijk niet gezelliger op.
En daarnaast zal een evt vervanger van Thom van buiten, zich ook nog eens moeten voegen en misschien spanning/concurrentie/wrijving met zittende spelers geven.

Effect van laat hem blijven die Thom: Zo n beslissing kan juist een opluchting geven in het team om de kop niet te laten hangen en nieuwe energie geven om er tegenaan te gaan.......


2    
GB

Het geld van Haye kan niet gebruikt worden om in spelers te investeren, das duidelijk, tekorten zijn er legio. Waar ik me meer zorgen over maak os wat er überhaupt overblijft van de selectie. Met wat er nu gebeurt rond bestuur, Haye en Banzuzi, zijn alle makelaars van de selectie als n malle aan t rondkijken of ze de spelers niet ergens kunnen stallen. Geen speler die nu wil blijven. En spelers van buiten komen al helemaal niet tenzij 3e keus of ze zijn afgeschreven want niet te handhaven.

Tot er bestuurlijk en financiële duidelijkheid komt is het gewoon niet anders. En dan is het essentieel dat alle geledingen er vooruitgang in zien. Want anders is het weer n pleister op een slagaderlijke bloeding vrees ik.......

U zijt gegroet!

4    
Brecht

Laat aub Manders NIET de onderhandelingen doen.

4    
Fritske d'n Olifant

@Nonkel

Ik bedoelde dat een Thom Haye die teleurgesteld is dat NAC hem een transfer door de neus boort een bron van onrust kan zijn. Maar voor jouw theorie in het geval dat NAC hem laat gaan valt ook wat te zeggen.

1    
Halfvol

@chris w.m.

Interessante opmerking over die NOW. Had ik niet aan gedacht, maar ik denk dat je deze baten boekhoudkundig wel zo mag verdelen dat het voor de NOW in de meest gunstige periode valt.
Of hem voor een half jaar verhuren met verplichte optie tot koop aan eind van het seizoen zodat het grootste deel van de baten dan valt.

8    
Tonn

Liever Thom Haye op het veld, dan een beetje geld. We betalen toch al een seizoenskaart voor bijna niets, laat de supporters nog genieten van het enige lichtpuntje. En de spil van een aangevulde selectie na de overname. Verkoop is korte termijnbeleid.

0    
Maotje

@ Boyke. Kan Dunga ook zingen dan?

Laad alle berichten na dit bericht in