Wij gaan niet opzij

Hyballa: “We hebben in kaart wat we willen”

Italo

Vijftien dagen liggen het trainingscomplex in Zundert en het Rat Verlegh Stadion in Breda inmiddels stof te happen. Geen bal die rolt. Geen speler die rent. Geen trainer die zijn ploeg fanatiek aanmoedigt. Bij Peter Hyballa, optimistisch als hij normaliter is, neemt de verwachting op wedstrijden in het huidige seizoen iedere dag verder af.

Op de vraag of Hyballa verwacht dat het balletje dit seizoen nog gaat rollen, antwoord de Duitser negatief. Het coronavirus neemt in proporties allerminst af. Naar alle waarschijnlijkheid valt begin deze week een definitief oordeel over het vervolg van de Nederlandse voetbalcompetities. De KNVB hakt op basis van de uitkomsten uit het crisisberaad van de Nederlandse regering, morgen, knopen door.

Dagelijks hangt Hyballa met zijn spelers aan de lijn om de binding met de jongens te behouden. Hij maakt ook veel filmpjes welke hij deelt in de groepsapp. Op zijn eigen wijze houdt hij de positieve vibe er in, maar ook bij Hyballa komt het omslagpunt steeds dichterbij. Zijn tijd vult hij verder met het voorbereiden van trainingen, en ook kijkt hij alvast naar volgend seizoen: “Als club hebben we in kaart wat we willen, dat doen we samen. Met welke spelers kunnen we kampioen worden in de eerste divisie? Welke spelers zijn geschikt voor de eredivisie? Zelf heb ik telefonisch al gesproken met twee spelers die interessant zijn.”

De focus gaat langzaamaan dus al richting volgend seizoen. “Op dit moment denk ik niet dat het seizoen wordt afgemaakt. Daar ben ik pessimistisch over, omdat de coronacurve niet omlaag gaat. Ik kan niet geloven dat we op korte termijn gaan voetballen.”

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
26 Reacties
63   7  
Arjan

Een zin: ik hou van deze vent!

38   5  
Joep

Ik hou zo veel van die gast. Ik had nooit verwacht dat ik een Duitser zou mogen maar als je ziet hoeveel hij voor de club overheeft en hoe hij de hele wedstrijd zijn ploeg er door heen staat te schreeuwen en er zoveel aan doet ben je echt een held

63   7  
Arjan

Een zin: ik hou van deze vent!

19   27  
Henri

Is het niet belangrijk dat de directie eerst eens het beleidsplan presenteert. Dat is toch de basis waar je je zakelijke en sportieve apparaat op laat werken. Tijdens de laatste bijeenkomst met supporters en directie werd er gezegd dat het beleidsplan zo goed als klaar was en dan naar de RVC kon. Inmiddels zijn er weer maanden overheen gegaan. Of is het beleidsplan in de prullebak gegooid en gaat men verder met hap snap.

26   2  
RaraNAC

Misschien sowieso goed om volledig op volgend seizoen te richten.
De belangrijkste spelers zoals JP en Olij binnenboord houden en een stuk of 3 spelers erbij halen die kwalitatief wat toevoegen.

Verlies pakken en doorgaan. Wel bij de knvb aansturen op een financiële compensatie.

14   21  
Kipiani

Cruciaal is hoe Eisinga de periodetitel (en kans op promotie) bij de KNVB gaat verzilveren.
Die enige bonus van de periodetitel en verder GEEN enkel financieel en ook GEEN sportieve compensatie richting serieuze eredivisie kans, zou een grof schandaal zijn.
Of Eisinga hiertoe in staat is betwijfelen wij.

5   9  
Wanny

Waar moet de KNVB een financiële compensatie van betalen? Denk dat die net zo krap zitten als veel clubs. Oefenwedstrijden zijn afgelast en er is geen EK. Dat zijn de evenementen waar de bond het van moet hebben.

22   2  
Scheids!

Over Hyballa: ik hoop op dit moment niet dat hij zijn afspraken nakomt en zal vertrekken als hij binnen een jaar niet zou promoveren!
De periode dat hij er nu staat wordt door mij als zéér positief ervaren en dat gaat alleen nog maar beter worden, verwacht ik!
NAC is afgegleden naar een bedenkelijk niveau en ik heb het gevoel dat Peter Hyballa dat niveau weer naar “Breda waarde” kan tillen!
Alleen, dit seizoen is voorbij, dus wat mij betreft krijgt hij veel meer tijd!

17   3  
Kopspion

Wat mij betreft iig niet verder gaan met de broertjes Ilic
Verder hopen dat er een stuk of drie goede versterkingen bijgehaald kunnen worden

12   16  
DunErwt

@Henri

In de polonaise blijven lopen Henri anders mogen ze je hier niet meer. Ben je een azijnzeiker stillem2er. Dus geen waarheid maar mee in de polonaise............

11   5  
Henri

@Dunerwt
Ik kan eerlijk gezegd ook de gedachtegang van sommigen hier niet volgen. Daarom is het bij NAC ook al decennia lang een puinhoop omdat volgers alles pikken en een structureel goed doordachte strategie helmaal niet belangrijk vinden. We doen maar wat. Ja en dan gaat het 2 jaar redelijk tot goed en is het 8 jaar een puinhoop en kun je iedere keer weer opnieuw beginnen. Zou het toeval dat goed gestructureerde bedrijven altijd het beste presteren?

4   4  
scheppioni

Goed dat het lijkt dat Hyballa toch echt betrokken is bij onze club, maar ben het verder met Henri eens !

16   3  
[email protected]©

Directieleugen no. 84:
https://www.bsiderats.nl/nieuws/eind-van-de-maand-publicatie-beleidsplan

Betekent geen beleidsplan dat er geen beleid is? Betekent geen stip aan de horizon dat iedere beslissing hapsnap wordt genomen?

Waarom heeft het beleidsplan nu al meer dan een maand vertraging? Waarom blinken onze directeur en technisch manager weer uit in non-communicatie? Waarom vinden zij dat zij nooit verantwoording af moeten leggen voor hun valse beloften?

2   1  
Braze

"We hebben in kaart wat we willen": Wat hebben we in kaart?
Volgend jaar weer KKD en proberen te promoveren?
Hebben we dan wel een team dat mee kan doen om de hoofdprijs: directe promotie?
Of is het weer een seizoen als dit, veel geblaat en weinig wol.
De directie zal hopelijk toch wel inzien dat de selectie van dit seizoen onvoldoende kwaliteit heeft om te promoveren,laat staan na promotie zich in de Ere te handhaven.

12   2  
Henri

@NAC
Kijk dat bedoel ik nu. Op 11 februari communiceren dat eind februari het beleidsplan wordt gepresenteerd en dat dan niet nakomen. We zijn inmiddels een maand later en er ligt nog niets op de plank. En als je er dan op dit forum naar vraagt dan krijg je duimpjes omlaag. Terwijl een beleidsplan toch echt essentieel is. Ik zou zeggen BSR of Clubraad vraag eens aan de AD en TM wat de oorzaak is van deze vertraging en wanneer het beleidsplan nu wel wordt gepresenteerd?

8   9  
Balletje

Ik denk niet dat ik me populair hiermee maak, maar nog een jaar KKD is de beste optie. Geef Hyballa een echt jaar de tijd een echt functionerend team te bakken. In de winterstop een ontbrekende schakel erbij en dan echt knallen in de ere.
Nu zou de ere weer een gevalletje onderin billenknijpen worden.
Misschien onder de supporters eens met de pet rond voor extra inkomsten.
Voor nu, als iedereen nou eens leuk kaartje stuurt naar het stadion, voor een speler met een boodschap (voor de spanjaarden ff google translate) Moet toch haalbaar zijn 15000 kaartjes???
Zou ik de snuit van de postbode wel eens willen zien en zijn fietstassen:-)

5   9  
Mick j

Ik hoop dat hij het beter doet als onze
TD , die wilde interessant en stoer doen
door Ralf Seuntjes de deur te wijzen .
Maar deze Ralf is wel bepalend dat
de Graafschap succes heeft .

16   3  
[email protected]©

Goed iee Balletje, laten we een kaartje sturen naar de spelers van NAC. Er liggen mensen dood te gaan in de ziekenhuizen, bejaarden creperen van eenzaamheid, verplegers dweilen met de kraan open op de IC, mensen verliezen hun baan, maar laten wij NAC supporters een kaartje sturen naar onze spelers! Want die hebben het ook niet makkelijk momenteel.

4   9  
Balletje

@[email protected]

Het 1 sluit t ander toch niet uit. Die jongens zitten ook naar muren te kijken. Sommige zonder zelfs familie in het land.
Het kan beide toch?

4   9  
FVBreda

@Henri
Snap je de gedachtegang van sommige hier niet? Ik begrijp jouw ongeduld niet. Alles ligt op zijn gat.

@[email protected]
Je stuurt een link mee als bron. Maar wat je er bij typt, komt niet overeen met wat je meestuurt. Op basis van wat trek Jij conclusies?

9   4  
Henri

@FVBreda
Dat alles op zijn gat ligt hoef je mij niet te vertellen. Maar dit beleidsplan was eind februari toegezegd, dus vóór het cornavirus ging spelen. Dit is niet tijdig geleverd. Punt uit
Vergeet ook niet dat NAC een miljoenenbedrijf is. AIs ik jou moet geloven doen de CEO's, CFO's en RVC's in het (internationale) bedrijfsleven voorlopig niets. Hoelang, waar is het wachten op? Juist nu wordt er leiderschap vereist bij miljoenebedrijven en juist niet afwachtend zitten tot er ergens een reactie ontstaat. Maar ja, NAC, leiderschap, visie het is gewoon een contradictie. Helaas al decennia lang. Ik kan er al bijna 50 jaar over meepraten.

5   10  
FVBreda

@Henri

“De verwachting is dat NAC eind deze maand het beleidsplan definitief heeft. Deze zal dan worden voorgelegd aan de RVC en daarna met de achterban worden gedeeld. Het doel van het beleidsplan, zal u niks verbazen, is het worden van een stabiele middenmoter in de Eredivisie.”

Waar staat hier dat het eind februari geleverd wordt? Of zit jij soms in de RVC?

9   5  
Henri@FVBREDA
Geplaatst 11-02-2020
De directie is bezig met een beleidsplan. Volgens Tom van den Abbeele is het beleidsplan momenteel in de vierde variant.

De verwachting is dat NAC eind deze maand (IS DUS FEBRUARI 2020) het beleidsplan definitief heeft. Deze zal dan worden voorgelegd aan de RVC en daarna met de achterban worden gedeeld. Het doel van het beleidsplan, zal u niks verbazen, is het worden van een stabiele middenmoter in de Eredivisie.

4   7  
Badeend

Tja.

De VERWACHTING is dat het beleidsplan eind februari definitief is. DAARNA wordt het gedeeld met de rvc en DAARNA met de supporters.

Buiten het feit dat dit OP GEEN ENKELE MANIER betekent dat vóór eind februari de supporters een definitief beleidsplan zouden zien (en het DUS ook geen "leugen" van het management is, zoals enkelen hier pretenderen - vooral om hun eigen vooringenomen standpunten hardop te willen bevestigen - is er nogal wat gebeurd in de afgelopen maand waardoor prioriteiten wel even anders liggen (als je dat niet wil zien, ben je geen knip voor je neus waard). Daarnaast: wie zegt dat er niets is gedeeld met de rvc? Mogen die er ook nog iets van vinden? Of is het hun rol om meteen ja en amen te knikken en binnen drie minuten alles door te spelen naar de achterban??

Ik vind ook echt dat er een hoop fout gaat en is gegaan bij NAC maar dat betekent niet dat nu ineens ALLES met dergelijke lompe vooringenomenheid afgezaagd moet worden. Had dat gedaan toen Theo M. hier zat. Alsjeblieft - dit is zó vermoeiend.

3   6  
FVBreda

@Badeend

Precies dat.

4   5  
N A C

Dat geroep om een beleidsplan hier....
Als het al met alle individuele supporters onder het genot van een kopje koffie doorgenomen zal gaan worden verwacht ik dat men gezien de situatie de afspraak met jullie zal verzetten.
Mogelijk, heel misschien, zal het beleidsplan enigszins aangepast worden nu heel voetballand er anders uit zal zien. Ik verwacht echter wel dat jullie hierover nog een aangetekende brief ontvangen.
Dan is het toch handig dat iedereen thuis zit en die brief kan ontvangen.

7   1  
[email protected]©

Waarom is een beleidsplan WEL belangrijk?

Het geeft richting aan de keuzes die worden gemaakt. En het is mogelijk om mensen ter verantwoording te roepen, als bepaalde doelen niet worden gehaald. Nu wordt een trainer als kroonprins benoemd en binnen een maand weggepromoveerd naar een niet bestaand elftal, omdat er een andere trainer komt die onze kroonprins niet kan gebruiken. Dat heet een visieloze organisatie en zo wordt er ook veel geld over de balk gesmeten. Brood en Weijs zijn niet gratis vertrokken, ze worden misschien nog wel maandelijks betaald.

Clubs zonder beleid roepen dat iedere SCC boven de 10.000 naar de spelersbegroting gaat en trekken dit een week later weer in. Iedereen boos. Met beleid was dit nooit gezegd, of nooit ingetrokken.

AZ is een voorbeeld van een club met een helder beleid. Maar ook Heracles bijvoorbeeld, hoewel ik dat zelf een schijtclub vind. Willem 2 werkt de laatste jaren ook met een heldere visie. Cambuur, nog zo'n voorbeeld van een club die stap voor stap bezig is om te groeien en vooruit te denken. Clubs met een visie presteren sportief beter, zeker op lange termijn.

Roda is een club zonder beleid, NEC ook, ADO, NAC. Altijd onrustig, geen mens weet hoe de toekomst er uit ziet. Eén bal op de paal en er is paniek.

Een beleidsplan, waar ook aan vast gehouden wordt, waar mensen op mogen worden afgerekend, is het enige middel om NAC in rustig vaarwater te krijgen.

Laad alle berichten na dit bericht in