Wij gaan niet opzij

Interview: Mattijs Manders na Go Ahead Eagles - NAC (6-0)

Praatpapegaai

Dat het een vervelende avond kon worden dat was na het zien van de opstelling niet gek. Maar dat we na 18 minuten al met 5-0 achter stonden was natuurlijk een enorme dreun die niemand zag aankomen. We spraken Mattijs Manders na de wedstrijd over de hele situatie rondom NAC op dit moment.

Bron:
B-side Rats
45 Reacties
103   6  
patje

het was een kut avond, denk tog dat mathijs gelijk heeft. tis te hopen dat de groep snel weer bij elkaar is en dan gaan we vol aan de bak. en suporters blijf vooral achter je clubb staan, want dat hebben de spelers nodig. noad 💛🖤

109   24  
Theoden King

Waarom hebben we in hemelsnaam 30 contractspelers als er maar 11 of 12 weten of er zand of lucht in een bal zit?

12   6  
Nelus

Ondanks de uitslag enigszins toch vernederend is Is de beker nu momenteel helemaal niet aan de orde bij nac. . Ze moeten focussen op het promoveren en dat is al lastig zat met de huidige omstandigheden en de tijd waar in we nu leven denk toch ook wel echter dat Maurice ook hier nou niet echt bepaald van baalt zal zeker kritiek meenemen uit de wedstrijd maar die zat voor t eerste fluit signaal al met z’n hoofd waarschijnlijk richting vrijdag want dat word ook geen makkie nu tussenweek hopen op wat meevallers en vol moed richting vrijdag

103   6  
patje

het was een kut avond, denk tog dat mathijs gelijk heeft. tis te hopen dat de groep snel weer bij elkaar is en dan gaan we vol aan de bak. en suporters blijf vooral achter je clubb staan, want dat hebben de spelers nodig. noad 💛🖤

15   4  
n@©

Ik denk dat door zulke wedstrijden en omstandigheden de weerstand tegen het kost wat kost door laten gaan van wedstrijden gaat toenemen. Of je accepteert de omstandigheden en de oneerlijkheid, of je last wedstrijden af en hoopt op betere tijden.

25   4  
zwampie

Dat de corona erin hakt is overduidelijk, lichaamelijk en mentaal.
Maar wat Manders aangeeft (achteraf zelfs) dat de selectie breed is en dat deze jongens der eigen kunnen en willen laten zien nu ze een kans krijgen gaat totaal niet op.
Deze jongens hebben laten zien waarom ze normaal reserve staan.

Ondanks alle omstandigheden, kun je op zijn minst toch minimaal er alles aan doen om voor je eigen, je supporters en je medespelers die door de omstandigheden niet mee kunnen doen, laten zien dat je er alles aan gedaan hebt.
En dit ontbrak toch wel,jammer en teleurstellend.

20   3  
Tram

De jongens gingen inderdaad voor hun kans en sommige hebben heel duidelijk laten zien wat ze waard zijn...

11   11  
Noord Mokumse NAC'er

Onverantwoord, KNVB. Geld gaat voor gezondheid?

Ik las zelfs dat er een speler van Willem2 op ic lag voor een tijd.

Dit seizoen gewoon O21 speelminuten laten maken.

25   0  
Eljé

Vrees ook wel voor een scenario waarin de competitie als of wordt stilgelegd op het moment dat NAC de bittere pil al geslikt heeft en andere clubs de Corona-sigaar zijn.

Het worden spannende weken.

Goed interview weer!!!

34   11  
Jan van Smeekbede

Inderdaad heeft Kabangu ( Willem 2) , zwaar ziek door Corona, op de IC gelegen. Hij zal niet de laatste zijn als we zo doorgaan. Dit is geen bang maken maar helaas realiteit. Robert Schmidt (PSV) vraagt inmiddels zich hardop af of we wel door moeten gaan met voetbal als spelers op het IC komen ? Manders moet dat per direct ook gaan doen!
Jan van Smeekbede weet het antwoord op de vraag van Schmidt. En eigenlijk weten we het in ons hart allemaal. Stoppen met deze gekunstelde onzin competitie. Er wordt uitsluitend gespeeld voor het geld. De spelers en hun gezinnen en direct betrokkenen lopen onverantwoorde risico's. Spelen als het weer veilig is. Hoe eerder minder contacten hoe sneller deze pandemie over is. Het is niet anders.

6   27  
Harrie

Mathijs zegt 1 ding goed “we moeten het niet erger maken dan het is” en dat is juist wat er wel gebeurd. Bij andere clubs hoor je geen reacties over uitstellen, schuld KNVB, etc.

Hij heeft het over een goede nummer 12-16 in de selectie buiten het basisteam. Daar horen Kramer, Adilehou, Noblejas, Fiorini, Kali, Dogan en Venema niet bij. Dan geef ik DJ en Siereveld nog even het voordeel van de twijfel.

11   6  
Martinus

Ik weet nog heel goed dat mensen hier roepen dat er beter een kleine sterke selectie kon staan dan een brede minder sterke. NAC is gegaan voor een kleinere kern, nu is de kritiek dat de selectie niet breed genoeg is. Dat is een financiële afweging die is gemaakt, waar het merendeel achter stond, nu ondervind je nadelen ervan.

Aan de andere kant, NAC heeft door het uitstekend begin goede kansen. Deze gifbeker is straks leeg en dan begint het bij andere clubs te rommelen. Dan draait het om. Daar ga ik vooralsnog van uit, al weet je het met de wispelturige KNVB nooit.

11   27  
Bas

Manders en Steijn hebben een selectie van 32 contractspelers bij elkaar geraapt, waaronder gokjes als Adilahou en DJ. Maar ook niks weggebracht, zoals Dogan, Mounir, Kali etc

Veel Jeugdspelers hadden nooit een contract mogen krijgen

Deze peroxide laat ook weer duidelijk zien: waarom hebben beperkte spelers als Siereveld, Kestens, Van Acker, Reuvers etc een contract gekregen?
Omdat er leuke presentaties gegeven worden door het hoofd academie aan een RvC?
En dat men elkaar een beetje te vriend wil houden?

Wat dat betreft is Steijn gewoon eerlijk: de jeugd is niet goed genoeg voor NAC 1

55   6  
Jan van Smeekbede

ElAl speelde een prima vorig seizoen. Ook dit seizoen tot aan Cambuur in orde. Verder is hij een voorbeeldig werknemer. Geen topvoetballer. In NAC speelt geen enkele top voetballer trouwens. ElAl was flink ziek, viel kilo's af , en moest bv. gisteren, wetende dat collega's opnieuw besmet waren, zijn werk doen in een fantasie opstelling. Lees nu opnieuw nog eens veel reacties over onze ElAl. De vraag die onderhand misschien mag worden gesteld is ; is NAC niet alleen ziek van Corona?

31   2  
Chris W.M.

@ BAS

Is iets te makkelijk. Het is niet zo dat jeugspelers die bij het eerste afgeleverd worden en een contractje krijgen ‘af’ zijn. Het is meer dat men talent in die jongens ziet, en dat als ze zich door blijven ontwikkelen ze van toegevoegde waarde voor NAC kunnen zijn.

In een normale situatie worden dit soort jongens meegenomen door de ervarener spelers in de selectie, en op het veld gestuurd en gecoacht. Nu moeten ze zelf de kar trekken, en zijn daar logischerwijs nog niet aan toe. Het is zoals die presentatrice van Fox tegen Steijn zei na afloop; in het stadion hoor je nu heel veel zonder publiek, maar aanwijzingen van de ervaren gasten heeft ze amper gehoord. Dus het statement van El Allouchi dat ze de jonge jongens hebben laten verzuipen vind ik in dit geval terecht.

10   4  
The Cosmic Gate

Een (voor de afwisseling) goed stuk van Yardan : https://www.bndestem.nl/nac/nac-moet-snel-werkend-vaccin-vinden-om-grotere-ramp-te-voorkomen~a209ba33/

Zal een speler als Kali zich niet een keer flink achter de oren krabben ? Onbegrijpelijk dat deze zak hooi nog opgesteld word !

11   3  
Ivo

Vergeet niet dat veel contracten van jeugdspelers niet door Manders en Steijn zijn getekend. Sommigen komen nog uit de tijd van Smulders (Bijvoorbeeld Reuvers), maar de meesten uit de tijd van TvdA (Vanacker etc.).

NAC heeft veel geinvesteerd in een goede basis-11, De Rooij, Immers, Malone, Haye, Rutten zijn gecontracteerd, maar juist deze spelers zijn nu niet beschikbaar. Dus de hele as waar je je team op bouwt, moet opnieuw beginnen. Dit gaat nog zeker 3-4 weken duren voordat je weer een acceptabele pot voetbal op de mat kan leggen.

13   4  
canaar

Goed interview, open, eerlijk en realistisch. Doet zijn bijnaam het Graydon-mannetje zeker geen eer aan wat mij betreft.

13   7  
Bas

Aan de andere kant: waarom wordt Azzagari genegeerd?
Toch het grootste talent met kwaliteiten voor de eredivisie!

Wat Steijn wel tegen heeft: waarom heeft hij een Fiorini gehaald op zijn 17e bij City? Daar lopen toch wel betere rond zoals een Ivan Ilic vorig seizoen nog.

9   1  
FVBreda

NAC heeft 24 selectiespelers en heeft dus alle posities dubbel bezet, 3 keepers. Plus Kali die ze door een blessure niet kwijt kregen. Niet meer en niet minder. De rest is al na 2 weken voorbereiding door Steijn naar O21 verwezen. De woorden van Steijn rond het einde van de window 'we hebben nu alles dubbel bezet' zegt genoeg over de rest.

Olij Kortsmit Kramer
Rosler Reira Rutten Schouten Noblejas Adilehou Mashart Monsalve.
Immers Haye Malone Azzagari Fiorini DJ Kali
V Hooijdonk Venema El Allouchi Bilate Dogan de Rooij

Tel uit wat NAC dan de afgelopen weken heeft moeten missen.

18   2  
Ouwe Spionkop

Als je 12 !!! (je beste spelers mist) Riera, Monsalve, Rutten, Rosler, Mashart, Schouten, Haye, Immers, de Rooij, Bilate, van Hooijdonk, Malone en Olij wordt ook nog rust gegund dan is deze uitslag gewoon heel logisch.
Waar ik me het meest zorgen over maak is hoe nu verder?
Immers en Haye weer positief getest. Dus die mogen niet trainen.
De meesten op bovenstaand lijstje zie ik vrijdagavond echt niet op het veld staan en veel zijn er nog steeds niet fit.
Ik ben zo bang dat we in deze weken alles weggooien.
Dit is nog lang niet over.

23   1  
Ivo

Waar ik vooral bang voor ben, is dat als NAC er een beetje bovenop begint te komen, de competitie wordt stilgelegd, en dat wij het grootste "slachtoffer" van dit seizoen worden.

7   3  
Cool hand

Kali zou volgens velen hier een waardevolle kracht kunnen zijn dit seizoen. Toch bijzonder dat men zo denkt over iemand die al jaren niets presteert. En Adilehoudoe zou weleens een goeie kunnen zijn omdat hij best groot is en wie weet misschien ook wel snel. De mens blijft me verbazen.

7   1  
Ivo

Een speler als Monsalve zou nu goud waard zijn. Maar wat is er met hem aan de hand? Corona of nog steeds geblesseerd?

14   3  
sjef de gevulde koek

Van bilate gaan wij nog veel plezier beleven mits hij fit is want met alle respect wat we nu voorin hebben is allemaal leuk maar ik heb ze nog nooit een duel zien winnen. Een venema en een dogan die verliezen werkelijk waar alle duels om te janken. Het blijkt wel dat we mannen nodig hebben die er op klappen. Malone, Rosler, Riera, Bilate, Rutten, Haye en zeker Immers daar win je de oorlog wel mee. Daar wat creativiteit om heen met de Rooij en SHV voor de doelpunten en dan staat er een echt team. Alles daar buiten komt gewoon te kort klaar.

18   1  
Peter13

Ik ben ook wel bang voor het scenario dat enkele mensen hier schetsen: binnenkort is NAC over het dieptepunt heen, maar dan besluit de KNVB toch de competitie te stoppen. Ik gok erop dat dat moment samenvalt met een rijtje besmettingen bij Ajax. Wat ik ze overigens niet gun, laat dat duidelijk zijn.

5   7  
Real Robert

Gaat Manders de corona testorganisatie of KNVB nog aanspreken op de onjuiste negatieve tests van Haye en Immers voor de wedstrijd tegen Almere?
Realiseren we ons wat de gevolgen weer kunnen zijn door 2 besmette spelers weer doodleuk te laten meetrainen, terwijl je als organisatie denkt dat het veilig is?
Wellicht moet NAC het eens hard spelen en naar een ander testlab gaan. Al was het maar voor control
testing.
Dit soort grappen kosten ons de promotie.

4   3  
Bier en gieten

@Patje
"Supporters blijft achter je club staan" daar is nog nooit twijfel over geweest en zal ook nooit gebeuren.

11   5  
Benassi

Als we na 18 minuten met 5-0 achter staan, en het wordt dan uiteindelijk "maar" 6-0 dan hebben we toch wel iets goed gedaan. We hebben zelfs nog kansjes gehad om te scoren.

Sorry maar ik blijf het proberen om het positieve er van in te zien.

14   1  
Belgische Naccer

Dit komt voor mij niet als verrassing. Zoals ik al gezegd heb VOOR de wedstrijd tegen Cambuur.

Je gaat NEC en De Graafschap ook kansloos verliezen. Dat zijn minimaal 12 verliespunten. Dag kampioenschap.

Wat wel pijnlijk om te zien is, is dat NAC echt maar 10 goede spelers heeft. De reserves stellen helaas weinig voor, dat mag duidelijk zijn, na de afgelopen wedstrijden. En wat nog erger is, ik zie ook totaal niet de wil om te winnen, of zichzelf te bewijzen terug bij die gastjes.

Dogan en Kali mogen zich voor de zoveelste keer weer eens diep schamen. Wat zijn dat een stel lamzakken. Totaal geen enkele NOAD te bespeuren. Zoals die Dogan over het veld sjokt...dat kan ik ook gemakkelijk!

Maar goed, hopelijk wordt de selectie weer snel fit. Dat is het enige wat telt. Tot die tijd, verlies je alles. Onze 10 beste spelers zijn nodig en moeten ook topfit zijn...anders red je het gewoon niet. En ik ben bang dat dat nog weken gaat duren. Dit virus is hardnekkig.

Hopelijk komen ze er snel weer bovenop, en ook mentaal! NAC moet zich vasthouden aan het feit dat, als de ploeg fit is, we van iedereen kunnen winnen in de KKD.

HUP NAC!

11   5  
Los Pollos Hermanos

Vrijdag gaan we er weer kansloos vanaf hoor. Dat wordt helemaal niks.

8   7  
Bas

Wat Steijn helemaal fout heeft gedaan: Moise A als een gokje nemen, zonder dat iemand van NAC hem ooit heeft bekeken. Alleen op een advies van zaakwaarnemers

9   8  
Gast

De trainer geeft zich een schouderklopje.Zonder zijn ingrijpen waren het dubbele cijfers geworden.Had meteen ingegrepen als je het allemaal zo goed weet.

3   3  
Kipiani

Sjef de gevulde snapt het.
Bilate wordt cruciaal in de rest van het seizoen. Power.
Met Sidney voorin.
In het team dat gisteren begon zit niemand vrijwel zeker niemand die bij Almere of Leeuwarden een plaats bij de eerste 16 heeft.
Olij-Schouten-Rosier- Riera-Rutten-Haye- Malone-Immers- van Rooij-Van Hooijdonk-Bilate-Azzagari-Mounir-Mashart, daar moeten we het ongeveer mee doen.
A De rest weg of in de wachtkamer.
Daar zitten overigens een paar heel behoorlijke spelers bij.
De hoop is dat we met Bilate een aanspeelpunt hebben en vandaar uit kunnen voetballen. Meer is er niet.
Tegen NEC loop weer in het luchtledige en verlies je weer drie punten.

4   1  
Wanny

@ Belgische Naccer

Dit geldt voor vrijwel alle voetbalclubs in Nederland. Kijk naar PSV, die missen er een paar en lopen ook meteen tegen een nederlaag aan.

Haal je bij Cambuur 8 basisspelers weg, dan blijft er ook niks van over.

Vergeet niet dat je ook nog eens alles waar je met je basis op getraind hebt kwijt bent. En er stonden ook jongens in die op de weg terug zijn na corona. Zoals Mounir. Die zou eigenlijk weer in een soort voorbereiding moeten, waar normaal 6 weken voor staan.

Ben het er wel mee eens dat NAC te veel contractspelers heeft. Maar dat is ook wel weer de huidige tijd, waarin je jongens moet vastleggen omdat ze anders vertrekken (zoals die spits die naar Utrecht ging en dit jaar eentje naar Groningen). Terwijl je niet weet of ze het ooit gaan redden.

9   1  
Pakster

Uiteraard was het een hele vervelende avond gisteren en natuurlijk is het jammer dat je uitgeschakeld bent voor de beker.

Echter, wat mij enorm verbaasde was de overdreven blijheid van GAE als je tegen zo'n gemankeerd team speelt. Ik snap dat je blij bent dat je doorgaat in het toernooi maar persoonlijk zou ik niet zo trots op mezelf zijn als zij waren.

11   3  
Breda vooruit.

Beste mede NAC supporters,

Ikzelf denk dat elke negatieve uitlating over onze club op dit moment ongepast is. Het is mijn inziens beter om kritiek, frustratie en emotie t.n.o. even te parkeren.

Sta liever achter uw club en denk na over hoe eenieder van ons de club, in deze bijzonder vervelende, moeilijke en unieke periode een hart onder de riem kan steken.

Ik roep daarom eenieder op, een kaartje met een persoonlijke boodschap naar de club te versturen, om te laten zien dat we achter de club staan en eenieder kracht en beterschap willen wensen.

Ikzelf heb dit zojuist gedaan. Hoe mooi is het als er duizenden kaarten bij de club gaan binnen komen.

Succes en zet hem op!

Hup NAC!

5   0  
Tombola Breda

Laten we ook beseffen dat reserve spelers normaliter invallen binnen een team wat volledig op elkaar ingespeeld is, op een voor hun bekende positie. De onwennigheid wordt hiermee verbloemd door alle ingespeelde spelers om hun heen. Maar dat is voor nu helaas niet het geval. Ook omdat er niet of nauwelijks met elkaar getraind is. Op een enkele na zijn het allemaal reserve spelers, die bovendien in sommige gevallen ook nog eens noodgedwongen op een andere positie staan.

Ik probeer de situatie voor te stellen alsof Frank de Boer totaal onverwacht met het NL elftal moet aantreden tegen Zweden met een team wat voor 80% uit debutanten bestaat en waarbij de overige 20% bestaat uit spelers die 2 weken ziek zijn geweest, zonder enige voorbereiding. Reken maar dat ze er dan ook met 6-0 vanaf gaan. En dan komen België en Duitsland ons op Twitter vertellen hoe slecht NL wel niet is en dat we niet moeten zeuren over competitievervalsing.

4   15  
Bas

Waarom Malone, Rosler, Schouten en Olij niet opstellen tegen de Eagles? Zo verzuip je de jonge spelers en maak je indirect de jeugdopleiding belachelijk. De beker kan namelijk voor de club veel geld opleveren maar daar kijken de heren Manders en Steijn niet naar! Die zitten er voor zichzelf alleen.

Vrijdag spelen die wel en rol je het jonge Nec met gemak op en alles is weer halleluja

4   1  
Wanny

@ Bas

Malone en Schouten zijn geblesseerd.

Rosler heeft corona.

Olij kun je wel opstellen, maar het is ook belangrijk dat Kramer een keer een wedstrijd keept. Je zag gisteren al dat ie geen ritme heeft.

4   3  
scheppioni

Back to basic !!!
Uitsluitend voetballers met NAC dna !
Bloed aan de palen gvd !

6   7  
Badeend

Wanneer komt er een TD?

4   4  
Bas

Malone is niet geblesseerd en Rosler traint al 3 dagen mee

3   8  
Bas

Als je een 5-tal matige spelers opstelt met 6 redelijke, dan worden die redelijke automatisch matig.

Vrijdag met Malone, Schouten, Rosler en Olij erbij worden de redelijke spelers opeens behoorlijk.

NAC tegen NEC (een heel beperkte ploeg) 3-1

0   0  
Schrikbarend

Rosler traint mee bron?

4   0  
Joop

Monsalve wat heeft die nou eigenlijk geblesseerd/corona of geen zin duurt allemaal zo lang net als bilate staat al enkele dagen/week op trainingsveld en dan rosler mashart nog al 3 weken in quarantaine volgens rivm 10 dagen genoeg

Laad alle berichten na dit bericht in