Wij gaan niet opzij

Interview: Yassine Azzagari na NAC - Telstar (1-0)

Praatpapegaai

Yassine Azzagari mocht Immers vervangen die in de rust in de kleedkamer was achtergebleven. Met onder andere drie key passes waarvan één als assist de boeken in ging op Mashart, heeft de middenvelder een prima beurt gemaakt. We spraken hem daarom ook na de wedstrijd omdat hij toch deels de drie punten voor zijn ploeg had binnengesleept.

Bron:
B-Side Rats
37 Reacties
47   1  
Scheppioni

Viel goed in deze keer, trek deze lijn door Azzagari !

30   0  
Dun Kees

Zeker een lichtpuntje gisteren.

47   1  
Scheppioni

Viel goed in deze keer, trek deze lijn door Azzagari !

30   0  
N1912

Gewoon vast onderdeel van de selectie maken met minstens iedere week speelminuten. Geef die jongen de tijd en ruimte om zich verder te ontwikkelen, dan hebben we er binnen afzienbare tijd een vaste basisspeler bij.

Net zoals bij Sydney eerder in het seizoen, lijkt Steijn ook deze jongen niet langer te kunnen negeren. Toch nog iets positiefs aan gisteren.

26   1  
Matc

Misschien een rare vraag, maar wat voor meerwaarde heeft een wissel in de 92ste minuut als je voor staat en onder druk staat? Er worden weer 30 seconden bijgeteld, dus 30 seconden meer kans op een tegendoelpunt.
Dan de loopacties van Van Hooijdonk als een verdediger de bal aan z'n voeten heeft. We staan voor en willen de bal het liefst niet te snel op eigen helft hebben. Van Hooidonk loopt naar de verdediger met een boog zodat hij tussen de keeper en de verdediger komt, verdediger tegenpartij kan weer meters maken naar de middellijn zonder dat hij wordt aangepakt, want Van Hooijdonk loopt achter zijn tegenstander aan. Ik zal het wel fout zien, maar ben toch benieuwd naar de uitleg.

3   0  
Cees

Matc, had jij het ook gezien. Tja, leg dat maar eens uit, de deskundigen. Ik moest gelijk denken aan Onana tegen Tottenham Hotspur, weet je nog. Wat een onkunde straalt van dat moment af.

7   1  
Scheppioni

Wel proberen hoofd erbij te houden bij een overtreding, want was op die plek onnodig risico .....

21   6  
Mo

Waarom moet onze spits bij een corner meeverdedigen? Blijf maar lekker voor staan: dan houd je 2 tegenstanders(!!!) weg uit ons strafschop gebied ( + keeper=3). Dussss 2 tegenstanders minder voor een doelpoging!

Ben ik nou zo.....

10   2  
Forza 1912

SvH loopt lucht te dekken.

19   2  
Sanseveria

Precies Mo, In Duitsland gebeurt dit standaard: bij corners of vrije trappen van de tegenstander een snel, klein mannetje op de middenstip zetten. Als je dat gedaan had met die corner van Telstar in de 93e minuut, gaat de keeper niet mee naar voren of blijven er twee verdedigers achter die je niet meer lastig vallen in de 16.

9   0  
Matc

@ Mo, ook al zoiets! Waarom zien wij het vaak anders als de mensen die ervoor geleerd hebben. Heb je de bal met verdedigen ben je hem 100 % weer kwijt.

24   7  
Belgische Naccer

Niet alleen SvH liep gisteren lucht te dekken. Iedereen liep gisteren lucht te dekken.

Ze noemen dat "zonedekking".

Ik mis de passie in het spel dat we onder Hyballa wel hadden. Strijden voor iedere afvallende bal, de tegenstander totaal geen kans geven om op te bouwen. Dat is zo mooi om te zien, en levert ook altijd resultaat op. Zie onze bekerwedstrijden vorig jaar tegen PSV, AZ etc.

We zitten nu al maanden te kijken naar oud-wijven voetbal. Tikkie breed, tikkie terug en zelfs dat lukt niet, want we zijn binnen 2 balcontacten de bal al weer kwijt, omdat niemand beweegt en iedereen stil staat. En niemand een duel wint.

Azzagari, was gisteren de enige die er wel kort op zat en de duels aan ging. De rest is echt slappe hap. Malone, Immers, Haye ook gewoon erg zwak gisteren. Haye gefrustreerd omdat er niets lukte, gewoon omdat Telstar er WEL op zat en iedere afvallende bal wist te veroveren. Dit is al weken zo. Dat moet er echt uit hoor Steijn. Leer ze de tegenstander af te jagen, laat spelers vrij lopen...laat de backs opkomen. Veel agressiever spelen man. Zeker tegen de kleinere ploegen.

Met dat behoudende spel heb je nu met veel geluk wat punten gesprokkeld. Maar gisteren had je ook kunnen verliezen, en eerder ook al eens. Het moet echt anders. Als je tenminste wil promoveren. En we hebben echt wel genoeg talent en ervaring in de ploeg om te kunnen promoveren. Het ligt vooral ook aan wedstrijdinstelling, inzet en het totale gebrek aan goede loop-acties.

Mashart liet het zien gisteren (al is hij veel te klein als verdediger). Ik zou hem graag als linksbuiten zien, zolang de Rooij nog geblesseerd is, en Noblejas als linksback. Azzagari verdiend een plek op het middenveld na zijn optreden van gisteren. Immers mag in de spits oorlog maken. en zet Schouten maar eens rechtsbuiten zodra Rutten terug is. En dan kun je Bilate of Sydney brengen als Immers leeg is, want die kan het ook nog maar 1 helft momenteel.

Dan heb ik er nog wel vertrouwen in. Maar als je volgende week, weer met Allouchi, Dogan en Hooijdonck begint, dan gaat bij mij het licht uit.

8   5  
@....

Haha echt schitterend om al deze reacties te lezen. Het is een soort proza zonder zelfspot. Natuurlijk ziet Steyn ook wat wij zien. En hij ziet het nog veel beter. Maar de harde praktijk pakt dikwijls verrassend uit. Ik heb hier talloze malen gelezen dat het allemaal een stuk zou verbeteren als ElAL en Dogan uit de basis 11 werden gelaten. Nou dat heb ik zaterdag gezien.
In feite speelde Steyn zaterdag ,of althans dat probeerde Steyn, met een heel aanvallende opstelling. En dat pakte dus helemaal verkeerd uit. Maar hij greep de tweede helft , vind ik, goed in. Jammer dat NAC laatste stuk tweede helft in paniek raakte.
Ook tig keer gelezen afgelopen weken dat we moesten overgaan op 4-4-2. Dat werkte zaterdag ook niet. Niet met SvH en Bilate. Steyn moet gewoon zijn eigen plan trekken, ik weet in ieder geval niet wat de beste opstelling is, en wij wat meer relativeren denk ik. Met deze selectie is nacompetitie wellicht haalbaar, maar zoals nu meer ook niet. Als de Rooij voor creativiteit gaat zorgen kan het nog allemaal een stuk beter worden. Maar ook dat is afwachten.

6   0  
Ivo

Azzagari viel goed in. Van mij mag hij nog wat sterker worden in de duels, maar hij probeert te voetballen en dat heeft dit team nodig. Zijn assist was goud waard.

8   4  
@ @....

Steijn had betere spelers moeten halen voorin.
Tov vorig seizoen is topscorer Verschueren weg en komt Bilate (0 goals) en Immers (2 goals). SvH was ook nog bijna vertrokken.

Het scorend vermogen van NAC is lachwekkend als je mee wilt doen om promotie.

4   0  
geelzwartwit

We hebben op het middenveld veel mogelijkheden en het is een kwestie van tijd tot dat de ideale opstelling daar gevonden wordt. Dj Azzagari Immers Haye. Laat ze de aanval maar verzorgen met Sydney of Bilate. De rest van het elftal speelt in dienst van hun. We hebben genoeg goede spelers. Alleen komen we niet tot bij de (1 of. 2) spitsen.

3   1  
Cool hand

Nooit wisselen in blesssuretijd als je voor staat, Matc. Roep ik al jaren. Scheidsrechters doen er dan standaard minimaal 1 minuut bij, extra speeltijd dus. En de ploeg die voor staat, raakt de focus kwijt. Zijn meer bezig met de tijd en de scheids. Altijd mooi als een team dat gewisseld heeft alsnog hierdoor de gelijkmaker incasseert. Soort Schadenfreude.

10   2  
Moppernac

Mooi Cambuur staat met 2-1 voor.
Die zijn toch torenhoog favoriet dit seizoen dus laat die maar alles winnen.
NAC moet gewoon voor plek 2 gaan

8   2  
Noord Mokumse NAC'er

@moppernac

4-1 ist nou he kul.

Toch wel mooi voetbal hoor, nondeju..

3   2  
Schrikbarend

Dus aanstaande donderdag de graafschap-cambuur...cambuur moet dus winnen zou het gunstigste voor ons zijn zoals ik hier lees

4   3  
Ed

Wat is dat 7-1 al voor Cambuur 😱😱

11   2  
Moppernac

Schrikbarend@

Idd moet Cambuur donderdag winnen.
Laat Cambuur maar uitlopen en dat verdienen ze ook als je kijkt naar vorig seizoen, daar waren ze heel erg gedupeerd en gun het ook Henk de Jonge..

6   0  
Ad B uit Roosendaal

NAC heeft spelers nodig die voor snelheid en diepgang kunnen zorgen.

Met dit trage voetbal komen we geen stap verder en gaat het mis. Dan wordt promotie haast onmogelijk.

Azzagari kan daar zeker aan bijdragen. Succes en....kom als talent boven drijven!!

6   2  
Ed

Blijf me wel verbazen over Muhren. Bij ons echt niks klaar gemaakt. Oogde lui, kon geen bal aannemen echt drie keer niets. Speelt nu dr sterren van de hemel. Al twee seizoenen.

6   1  
Moppernac

Gelukkig is Cambuur-NAC op de allerlaatste speeldag.
Dan staat er mss een Cambuur-B elftal op het veld en maakt NAC een kansje om daar te winnen

7   1  
Moppernac

Ed@

Net als Murhen is het nu Dogan.
Scoorde bij top Oss ook aan de lopende band en bij NAC ook niks

7   4  
The Cosmic Gate

Cambuur kan het dus duidelijk wel : er staan als het moet !
Wat een verschil zeg, het voetbal, het team, en de spirit is daar gewoon zoveel beter dan bij ons NAC

16   3  
Nicky

Ja en dat zelfde Cambuur verliest dik bij volendam... Verliest bij Jong Ajax en speelt gelijk in Oss.... Dus ipv die gasten ophemelen en je eigen team afzeiken gewoon REALISTISCH zijn en blij zijn met iedere overwinning, goed of slacht gespeeld..

8   6  
Nicky

Triest gezeik hier echt met de wedstrijd erger... Nu Over Alles Doorjanken... dat is de trend... En het is door dat gezeik dat he niet gaat lukken... Niks anders..

Anti realist

18   0  
Dos

We lopen gewoon 3 punten in op Almere City.
Bizarre uitslagen allemaal, teken dat alles kan en nog mogelijk is.

Nogmaals, rust in de tent en geduld is wat NAC nodig heeft.
Zou voor het eerst in 5 jaar zijn..

11   3  
Een ander geluid

Off topic; regelmatig komt het bericht weer terug dat Muhren het nu wel kan en in het half jaar bij NAC niet.
Muhren heeft het regelmatig aangegeven. Hij speelde met een ontstoken teen bij NAC. Hij moest van de trainer doorspelen. Hij wilde rust cq opereren.
Iedere fanatieke voetbalamateur zal het herkennen. Doorspelen terwijl je geblesseerd bent en dan ook nog in de spits is weinigen gegeven. Muhren had keihard nee moeten zeggen maar wilde zijn riante salaris bij NAC waarmaken. En dat valt eigenlijk wel te prijzen.

13   0  
Henkie

Zaak is gewoon om in de buurt van plek 2 te blijven.. De graafschap en almere spelen nog telken elkaar, je krijgt cambuur de graafschap nog..

Dan Rutten en De Rooij terug, iedereen weer wat fitter worden en hopelijk in de winterstop een goede rechtsbuiten halen.

4   8  
BREDA 1965

Kunnen er hier nie een paar verhuizen naar schijtleeuwarden

7   4  
patje

als alles weer normaal is kan nac het zelfde als cambuur, alleen we moeten veel hoger druk zetten en af jagen, maak laat steijn lekker z'n werk doen in plaats van af te zeiken. tis nog vroeg in het seizoen. komt goed. proberen te blijven winnen. 💛🖤

3   0  
geelzwartwit

Remember de 6-1 tegen Jong AZ dit seizoen. Toen was het Malone die Stokkerd met een mooie steekbal tot scoren bracht. Nu was het Azzagari die Mashart tot scoren bracht.

Meer lopende mensen, kaatsen en driehoekjes en de diepte in.
Typisch dingen waarop je uit vorm kan zijn en ze nu vasg extra op gaan trainen. Tegen Jong AZ was het spel ook niet geweldig maar waren de kansen en doelpunten er in ieder geval wel.

Succes Steijn!

3   2  
RwE

Ik zie deze jongen veel liever dan El Allouchi. Zoveel meer Energie, strijd en potentie met inderdaad soms nog wel wat naïviteit of domme overtredingen, maar dat is het jeugdige wat er nog wel uit gaat.

Dit is de toekomst met ook financiële mogelijkheden m, ElAl en Kali zijn volgend seizoen weg zonder inkomsten

0   0  
Gjoewie

MATC > Kali mocht invallen, omdat hij dan deelt in de wedstrijdpremie. Dat is een seintje dat de trainer het toch wel in de speler ziet zitten, maar hem deze wedstrijd dus eigenlijk niet nodig had. De penningmeester is er natuurlijk niet blij mee, maar Kali wel. Zo houd je de bankzitters tevreden...

2   0  
slappehap

De Graafschap en Cambuur gaan promoveren, ze spelen het zelfde nu als vorig seizoen. Nac gaat nergens recht op maken, hebt ze 2x op rij gezien in 180 minuten geen ene kans gehad ja een toevaltreffer tegen een betere telstar. Dus maak jullie maar geen zorgen, promoveren zal dit Nac nooit never niet doen.

Laad alle berichten na dit bericht in