Wij gaan niet opzij

Jaren 80 en 90 reünie ouwe jongens krentenbrood

Benn076

Op zaterdag 4 februari zal Café Beatrix wederom het decor zijn voor de tweede editie van de ‘ouwe jongens krentenbrood’ reünie. Een reünie voor supporters uit de jaren 80 en 90. Toen veel van onze huidige crewleden nog met Duplo speelden of nog niet eens waren bedacht. Maar zij al in de hekken hingen en het nodige kabaal maakten tijdens uit- en thuiswedstrijden van onze club. En daarmee legden zij de basis voor het NAC-gevoel zoals we dat nu nog kennen.

“Na een succesvolle eerste editie in 2020 konden we niet anders dan aan dit evenement een vervolg geven.” Zegt Marco Jansen van de organisatie van de reünie. “We gaan met verschillende gastsprekers terugblikken die goede ouwe tijd en zorgen met een dj en een uitstekende cateraar dat onze bezoekers niets tekortkomen. Wie die gastsprekers zijn kan ik nog niet verklappen, maar we hebben veel oud-spelers uit die tijd uitgenodigd en één heel verrassende spreker. Uiteraard nemen we ook een moment om onze maatjes die er niet meer zijn te eren.”

Dus heb jij zin om met spelers, supporters en journalisten uit die tijd terug te blikken op deze periode uit de recente geschiedenis. Ga dan vooral naar de Beatrix. “Tot en met bouwjaar 1980 is iedereen van harte welkom, maar om en nabij mag je ook binnen. Hoe meer zielen hoe meer vreugde.”

Tickets voor deze mooie avond zijn te bestellen via deze link.

Foto: Stadsarchief Breda / Johan van Gurp / JVG19931016100

Bron:
B-Side Rats, OJKB
13 Reacties
41   1  
Breda F2

Lekker bezig heren. Ik was toen 10 jaar. Vergeet het nooit meer, wat een spektakel was het toch. 30 jaar later ga ik nog steeds mee ons pa. Die ouwuh is wel rustig geworden hahaha.

Geniet ervan.

41   1  
Breda F2

Lekker bezig heren. Ik was toen 10 jaar. Vergeet het nooit meer, wat een spektakel was het toch. 30 jaar later ga ik nog steeds mee ons pa. Die ouwuh is wel rustig geworden hahaha.

Geniet ervan.

11   0  
TUUR

Erbij

16   6  
Ome Cor

Goed dat Marco weer helemaal hersteld is na die enorme schrik tijdens de Singelloop.


Oude jongens krentenbrood..... hopelijk geldt dat vooral voor de reünie en niet voor het verder invullen van allerlei posities binnen NAC.
Sentiment is mooi, maar kwaliteit is mooier 😉

25   6  
Tip

In 1980 was ik 26 jaar. Ik vind die jaren 60-70-80 toch mooi, ook qua muziek. Maar het verleden kleurt altijd wat mooier dan het heden. Het heden vind ik ook prima en gezellig uiteraard buiten die gruwelijke onzinnige oorlog in het Oosten. NAC aan de Beatrix straat had naar mijn gevoel iets extra’s tov nu, maar het verleden is een afgesloten tijdperk. Nu weer zien te promoveren volgend seizoen.

19   0  
Geelzwartwit

Top tijden waren dat.
Oa de 10-1 tegen Veendam.
1970 geboren. En niet alleen in de hekken gehangen ook eroverheen.
Niemand had het over noad of over cultfiguren. Noad was er en cult werd pas jaaaren nadien op figuren als Gerard den Haan geplakt.

Wordt zelf ook simpel om de roep om noad en het maar willen maken van cult.

Vakantieman?!

10   0  
Peter13

Gezellig hè...

7   2  
Scheppioni

Goed jaar geelzwartwit !
Als tiener moest ik het al als echte NaCCer op afstand volgen.... maar wat een heerlijke tijd met sportief ook pieken en enorme dalen !
Mooie reunie mannen, goed bezig !!

18   2  
Ben de Gaijgek

@GEELZWARTWIT
Ben uit ongeveer dezelfde tijd en onderschrijf jouw woorden.

Vakantieman in een voetbalstadion....het sloeg natuurlijk nergens op, maar Siep kreeg het hele stadion mee en het haalde zelfs de nationale tv. OOK dát was NAC.
Niks georganiseerd of vooraf afgesproken, maar het ontstond spontaan.
(Hoe lang zou B-side supporter John P. het liedje van de Showbizz Quiz nog in zijn dromen gehoord hebben ?)

Ook "Overal waar we komen" had toen meer impact dan nu.

Misschien wel het meest opvallende: vanuit één vak ter hoogte van de middellijn werd er gedirigeerd naar supporters achter beide doelen en naar de eretribune waar sponsoren en bejaarden spontaan mee los gingen.
Nu lijkt alles vanaf de tekentafel bedacht. Dat leidt soms tot mooie sfeeractie hoor, dat zal ik zeker niet ontkennen, maar de spontaniteit lijkt te zijn verdwenen.

Vroeger was echt niet alles beter.
Maar wel veel.

8   1  
Scheppioni

@ Ben de gaijgek
Vergeet abert west niet die ze gevraagd hadden om te komen zingen.....🙊🤣

9   3  
n@©

In de jaren '80 werd volgens dit artikel de basis gelegd voor het NAC-gevoel zoals we dat nu kennen? Laat me niet lachen. De afgelopen 10 à 15 jaar is het laatste restje NAC-gevoel uit de jaren '80 en '90 juist helemaal verdwenen om plaats te maken voor een nieuwe generatie NAC-gevoel.
Heel de wereld verandert, dus ook de sfeer op de NAC-tribunes. Maar het vrijstaat gevoel van destijds was wel one of a kind. En dat unieke zijn we toch wel wat verloren onderweg.

6   0  
Sia

Ik stond toen als teenager op de B-side. Mooie tijden. John Van Loen pesten en voor iedere thuiswedstrijd eerst even een paar duizend gulden aan vuurwerk dat de lucht in ging. Standaard een paar minuten later beginnen haha.

Hup NAC!

1   0  
Pannelap

Die goeie ouwe tijd.....

Het valt me op dat veel van onze generatie nog steeds 'nieuwe stadion' zeggen tegen de huidige accomodatie terwijl we alweer een jaar of 26 aan de Lunetstraar zitten ; )

1   0  
Maarten

Mijn mooiste NAC was van 1989 t/m 1994. NAC in opbouw, promotie naar de eredivisie. Met wat toen stond een vriendenteam en jongens uit de regio. Zal ook wel te maken hebben dat je jong was en alles indrukwekkender was dan het heden. Toen was je fanatiek nu kijk je vaker op je gemak en met lede ogen aan. Het heeft ook te maken dat het sportief gezien sinds 2010 eigenlijk ook weinig meer voorsteld op enkele succesjes na.

Laad alle berichten na dit bericht in