Wij gaan niet opzij

Jethro Mashart vervangt Schouten tegen Jong PSV

Praatpapegaai

Uit voorzorg hoort Robin Schouten dit weekend niet bij de wedstrijdselectie. De rechtervleugelverdediger had in de week voorafgaand aan Jong Utrecht al klachten aan zijn hamstring. Trainer Maurice Steijn wil geen risico's nemen en geeft de speler dit weekend rust. Daardoor zal Rutten naar de rechterkant verschuiven en Jethro Mashart zijn eerste basisplaats dit seizoen krijgen.

"Robin had al last van zijn hamstring in de week naar Jong FC Utrecht toe. Uit voorzorg houden we hem aan de kant om niet het risico te lopen dat we hem straks zes tot acht weken kwijt zijn", aldus trainer Maurice Steijn in de voorbeschouwing met B-Side Rats.

Daarmee zullen we Moreno Rutten een hele wedstrijd op zijn vertrouwde positie zien spelen en Jethro Mashart dus in de basis zien verschijnen. De trainer kon het niet laten om wel te vermelden dat Schouten één van de sterkhouders is geweest in de eerste wedstrijden van het seizoen. Hopelijk is hij snel weer fit om terug te keren op zijn positie.

Bron:
B-Side Rats
25 Reacties
65   3  
Breda1912

Vind Rutten oprecht een aanwinst en op rechtsback beter uit de verf komen dan linksback. Hopen dat Mashart een goede dag heeft morgen!

65   3  
Breda1912

Vind Rutten oprecht een aanwinst en op rechtsback beter uit de verf komen dan linksback. Hopen dat Mashart een goede dag heeft morgen!

13   8  
leeuw

Zit het wel helemaal goed met de cooling down na een pittige training?
Valt mij op dat er steeds weer veel hamstringblessures zijn, al ben je nog zó moe vergeet dit niet!!

21   15  
T hert

Ojeeeee...
Hopelijk is Schouten er snel weer bij. Mashart heeft mij in al die wedstrijden nog niet kunnen bekoren, alles behalve. En toch al wel een heleboel kansen gekregen. Wie weet heb ik het voor morgen mis, maar zodra die bal richting Mashart gaat zit ik met samengeknepen billen. Verras iedereen een keertje Mashart!

29   4  
MP

Prima. Moet over twee weken fit zijn voor de belangrijke reeks tegen De Graafschap, Cambuur, Almere en NEC. Dan wil je niet met Mashart op de proppen komen.

27   2  
Beek

Zonde, vind Schouten samen met Olij en Haye toch wel de sterkhouders. Maar verstandige en logische keuze, zou moeten kunnen tegen, met alle respect, Jong PSV.
En Rutten speelt op rechts beter dan op links dus dat komt wel goed, al functioneert hij als linksback ook gewoon meer dan voldoende gelukkig.

17   2  
Plastieke annemieke

Oef das niet goed voor mijn hart morgen. Aanvallend aan de bal is mashart zo slecht nog niet.


Maar verdedigend kan het echt niet. Maar mijn zegen heb je jetro. Komaan

22   3  
Hont

Verstandig.
Met Rutten op rechts hebben we een waardige vervanger.
Mooie kans voor Jetro om weer minuten in het eerste te pakken. Goed voor zijn ontwikkeling.

7   17  
Andre Vermeulen

Verdomme elke week wel een man of 6 ziek ,zwak ,misselijk ,licht of zwaar geblesseerd. Gelukkig een brede selectie.Kan weleens beslissend worden in deze knotsgekke competitie.

9   8  
Gman

Hopen op een fitte noblejas in een paar weken.. mashart kan echt niet op dit niveau. maar laat hem maar het tegendeel bewijzen! Mag ook wel inmiddels;)

4   8  
Scheppioni

Dat is toch wel zorgelijk, de fysieke gesteldheid van Schouten, vorig seizoen ook al een paar keer dat het met zijn hamstrings te doen was .... Mashart daarin tegen vond ik afgelopen maandag nog gaan, maar ook in mijn ogen voetballend verdedigend tekort komend, maar ja Noblejas die nauwelijks fit is dan is dit een aandachtspunt binnen de selectie ....

7   3  
Arie

Leeuw

Hamstringblessures en blessures in het algemeen ontstaan vaak door te beperkte warming-up en overbelasting.
Zou dit dan het gemis zijn van de alom bejubelde warmlooptrainer?

7   8  
Brabo F1

Er is veel te doen over fitheid de laatste jaren bij NAC. Wat mij opvalt is dat er veel duimpjes omlaag gaan als eender iemand dit opmerkt. Meer nog dan bij inkoop / verkoop / trainer / keeper / management perikelen...? Een top kkd team met een budget van 10 Mio. moet fit zijn en blijven. Bij NAC schijnt er een taboesfeer op te rusten. Is de medische-conditionele begeleiding wel bekwaam?

5   4  
Beest

@brabo f1

Kkd met een budget van 10 miljoen ?

Hoop dat je iets anders bedoeld haha

14   3  
Shane uit de Keen

Eens met Scheppioni. Hij viel maandag helemaal niet slecht in. Veroverde enkele ballen met als hoogtepunt de voorbereiding van de 2e goal. Die kan op conto van Mashart geschreven worden. Niet onnodig naar achter of breed spelen, maar gewoon voorwaarts naar de andere vleugel passen. Daarnaast liep er zoals zo vaak niemand voor hem aan de linkerkant, dus het is voor hem ook lastig voetballen zo zonder aanspeelpunt. Alleen moet hij verdedigend net zo solide worden als Riera/Rosler. Schouten is inderdaad goed op dreef, maar moet niet overdrijven om elke bal op doel te rossen. Soms is hard voorgeven een beter alternatief.

20   5  
ome cor

Oh oh er is een blessure en meteen staan er weer kundige supporters op die iets in twijfel denken te moeten trekken.

Mashart is geen eerste keus als linksback, maar wel selectielid en op dit moment in de ogen van Steijn de beste vervanger voor Schouten ( of eigenlijk Rutten).
Geef die jonge gast dan ook als supporter het vertrouwen.

Maar als Jethro morgen 1 bal verkeerd raakt zal er direct een sneu figuur opstaan en dat hier onder het topic van de wedstrijd posten.
Maar oh oh wat steunen we de ploeg met ons zwaar kritisch oordelen.

17   10  
Brecht

Mashart vind ik eigenlijk een prima speler. Waar hij heel veel last van heeft is dat hij regelmatig tegen 2 man staat, dankzij verkeersregelaar El
Allouchi die zijn man herhaaldelijk laat lopen.

13   2  
Breda-Loyal

Vond Mashart afgelopen wedstrijd niet eens zo heel slecht.

Positioneel stond hij een paar keer mss niet goed , maar hij maakte aan de bal op mij een degelijkere indruk dan dat hij voorheen deed.

Er zat eens een keer meer durf en lef in Jethro zijn aanvallende spel ( dat liet hij regelmatig zien bij de onder 19 , maar tot op heden kwam dat er nog niet uit in het 1e )

En in defensief opzicht oogde hij ietsjes stabieler als voorheen.

Hopelijk lukt het hem een stijgende lijn in zijn spel te krijgen.

Hup NAC.

11   2  
JanVG

Jetta Mashart deed het prima tegen Jong-Utrecht, hij had een prachtige crosspass, hopelijk speelt hij nu eens 3 keer achter elkaar een goede wedstrijd.

4   1  
Peerke

Marshart speelde maandag naar behoren. Bovendien zou Noblejas ook een half uur inzetbaar zijn. Waarschijnlijk gokt Maurice dat dit tegen Jong PSV moet kunnen.

5   0  
Badeend

Ik vond Mashart ook helemaal niet slecht spelen maandag. Kan me ook nog een wedstrijd tegen PSV herinneren waar ik die bejubelde Mexicaan van ze niet heb gezien. Dat zal dan wel weer komen doordat die laatste een slechte dag had...

Het is een beetje jammer dat Rutten en Schouten eigenlijk beide te goed zijn voor NAC op KKD-niveau om ze niet op te stellen. Rutten op linksback betekent nul aanvoer van die kant; met Al Allouchi voor zich die altijd naar binnen trekt, zou de linksback er eigenlijk overheen moeten gaan. Met een rechtspoot op links heeft dat weinig zin, onafhankelijk van wat je vindt van El Allouchi. Alleen met een échte linksbuiten heb je dan een werkende vleugel.

6   1  
Badeend

Wauw.

Ik weet niet wat ik allemaal door elkaar haal, maar het is nogal wat. Zal wel aan weekend toe zijn... Bottom line: ik vond Mashart maandag niet slecht én ik heb liever een linkspoot op links.

12   0  
HarmeNAC

Ik ga Mashart morgen in ieder geval keihard supporteren. Zet hem op Jetro!

2   0  
Zippo

Hoe zit het eigenlijk met Moise Adilehou?
Niet wedstrijdfit genoeg of iets?

1   1  
Belgische Naccer

Jammer van Schouten. Maar op rechtsback was Rutten vorige week gelijk aan Schouten. Dus dat zit wel goed.

Op linksback is Mashart wel minder dan Rutten, dus dat is een verzwakking.

Ik hoop echt dat Monsalve en Noblejas snel weer fit zijn, als de echte tegenstanders komen. Anders gaat het een keer punten kosten.

3   0  
Breda F2

Mashart is nog lerende. Ik heb hem zien groeien maar mis nog het volledige zelfvertrouwen. Hij stond wel aan de basis van het 2e doelpunt tegen j utrecht met een mooie pase.

Zet m op jethro!!

Hopelijk is schouten snel weer van de partij.

Laad alle berichten na dit bericht in