Wij gaan niet opzij

Jeugd: O15 blijft winnen

Masthow

Alle zeven de jeugdelftallen van NAC kwamen dit weekend weer in actie. NAC Onder 11 speelde een vriendschappelijke wedstrijd, de rest speelde voor de competitie. Van de competitiewedstrijden werden er drie gewonnen. Eén eindigde in een gelijkspel en de andere werd verloren.

NAC Onder 19 won op eigen veld met 3-1 van FC Emmen. Al na vijf minuten opende Van Nielen de score namens NAC. Vlak voor rust maakte Kestens de tweede goal en in de eerste minuut van de tweede helft zorgde Vanacker voor een comfortabele voorsprong. Een paar minuten voor tijd maakte Emmen nog een doelpunt, maar NAC hield daarna stand. Na afloop van de wedstrijd spraken wij met Milan Vanacker. Klik voor het interview hier.

Net als vorige week ging NAC Onder 17 met 2-1 onderuit, dit keer op bezoek bij Vitesse. Na zeven minuten kwam de ploeg van Rogier Molhoek al op achterstand. Door een doelpunt van De Jonge ging NAC toch met een gelijke stand de rust in. Die stand bleef in de tweede helft ook lang op het scorebord staan. Helaas wist Vitesse drie minuten voor tijd de winnende te maken. Door de nederlaag staat NAC O17 op de één-na-laatste plaats in de promotie/degradatiepoule.

Na drie wedstrijden heeft NAC Onder 15 laten zien dat het thuis hoort op het hoogste niveau. De derde wedstrijd werd na een waar spektakelstuk gewonnen van Sparta: 3-4. Na een half uur leek de wedstrijd gespeeld. Na goals van Rached, Valerius en Schoester leidde NAC toen al met 0-3. Sparta deed pas drie minuten voor tijd iets terug, maar scoorde vervolgens in de blessuretijd nog twee keer. Banzuzi zorgde ervoor dat NAC de drie punten mee naar Breda nam door in de tiende minuut van de blessuretijd te scoren.

NAC Onder 14 won thuis met 5-0 van Helmond Sport. Het was de eerste zege voor de Onder 14 in de competitie. Gerardo-Felicia en Wagemakers scoorden voor rust. Mperanyi, Fernandes en weer Wagemakers zorgden voor de goals na rust.

NAC onder 13 pakte tegen De Graafschap zijn tweede punt van de competitie door met 2-2 gelijk te spelen. Ondanks het puntje blijft NAC op de voorlaatste plaats staan. De vriendschappelijke wedstrijd van NAC Onder 11 werd met 2-12 gewonnen van Roda JC. NAC Onder 12 won thuis met 19-7 van PSV.