Wij gaan niet opzij

Jeugd: O19 verliest derby, O15 start goed in Eredivisie

Masthow

Alle zeven de jeugdelftallen van NAC kwamen afgelopen weekend weer in actie voor de competitie. Drie wedstrijden werden gewonnen, de overige vier gingen helaas verloren.

NAC Onder 19 ging op bezoek bij Willem II hard onderuit: 4-1. Bij rust stond de ploeg van Michael Dingsdag al twee goals achter. Na rust liepen de Tilburgers uit na 4-0, waarna Livramento in de blesurretijd de eretreffer voor NAC maakte.

Thuis tegen ADO Den Haag won NAC Onder 17 met 5-1. De doelpunten werden gemaakt door De Jonge en Jochems in de eerste helft en Klemans, nogmaals Jochems en Storchart in de tweede helft. Het tegendoelpunt was een eigen goal van verdediger Marijnissen.

NAC Onder 15 is goed begonnen aan de Eredivisie, waar het eind vorig jaar naar promoveerde. Thuis werd Feyenoord met 4-1 verslagen. Banzuzi en Jacobus zorgde voor een 2-0 ruststand. Na de pauze bracht Feyenoord de achterstand iets terug, maar Jacobus en Simons stelde de zege voor NAC veilig.

Net als de Onder 17 wist NAC Onder 14 niet te winnen van ADO Den Haag. Bij rust stond het nog 0-0, maar de wedstrijd eindigde in 3-1. Wagemakers maakte een paar minuten voor tijd de goal van NAC.

NAC Onder 13 zal de laatste wedstrijd snel willen vergeten. Op bezoek bij Almere City werd een 8-1 nederlaag geleden.

Tot slot nog de uitslagen van NAC Onder 11 en Onder 12. O11 verloor op eigen veld met 3-6 van FC Twente, O12 won bij PSV met 2-6.