Jeugd: Ruime zeges O17 en O13

Masthow

De jeugdelftallen van NAC kwamen afgelopen weekend weer in actie. Van de vier competitiewedstrijden werden er twee gewonnen en twee verloren. De uitslagen liepen uiteen van grote zeges tot ruime nederlagen.

NAC O19 kwam gisteravond pas in actie. Uit bij SC Heerenveen werd met 4-2 verloren. Na een minuut spelen kwam de ploeg van Michael Dingsdag, waar Van de Merbel de op het WK actieve Verbruggen verving onder de lat, al op achterstand en de score werd voor rust nog verdubbeld. Na de 3-0 deed NAC wat terug via Van Schuppen, maar Heerenveen bracht de marge even later weer op drie. Invaller Kestens maakte er nog 4-2 van, maar meer zat er niet meer in voor NAC.

Uit bij FC Dordrecht haalde NAC O17 flink uit door met 1-8 te winnen. Voor rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Na een half uur spelen stond NAC op 0-3 dankzij twee goals van De Jonge en één van Hesselberth. De Wijs en Mahamed zorgden ervoor dat de ploegen met 0-5 gingen rusten. Na rust ging NAC vrolijk door. Jochems scoorde de 0-6 en een eigen doelpunt van Dordrecht maakte het 0-7. De thuisploeg scoorde vervolgens nog een eretreffer, waarna Jochems met zijn tweede van de wedstrijd de eindstand op het scorebord bracht.

NAC O15 leed de eerste nederlaag van het seizoen. Uit bij Spartaan ’20 werd met 4-1 verloren, terwijl eerder dit seizoen thuis nog met dezelfde cijfers werd gewonnen. Jansen scoorde na een kwartier spelen de enige goal aan Bredase kant. Hij bracht de stand daarmee op 1-1, waarna de thuisploeg voor rust opnieuw op voorsprong kwam. Na rust wist NAC niet meer op gelijke hoogte te komen en maakte Spartaan ’20 nog twee goals. Ondanks de nederlaag gaat NAC O15 nog altijd aan kop in de competitie.

NAC O14 ging in de vriendschappelijk wedstrijd tegen Feyenoord ook met 4-1 onderuit. Omdat zowel NAC als Feyenoord O14 een weekend vrij hadden wegens een oneven aantal ploegen in de competitie speelden de twee ploegen een oefenwedstrijd tegen elkaar. Daarin bleek Feyenoord dus duidelijk de betere.

Op Sportpark Heksenwiel kreeg NAC O13 bezoek van Go Ahead Eagles. Die wedstrijd werd ruim gewonnen door NAC: 7-1. Na drie minuten lag de eerste er al in via Alexandrov. De Deventenaren kwamen nog wel snel langszij, maar voor rust liep NAC uit naar 3-1 door goals van wederom Alexandrov en Kazak. Na rust werd er aan het doelsaldo gewerkt. El Makhi zorgde voor 4-1 en Alexandrov maakte zijn hattrick compleet met de 5-1. Honkoop en Van Mierlo zorgden voor de laatste twee goals.

NAC O11 en O12 speelden allebei vriendschappelijk tegen Almere City. In Flevoland werd helaas twee keer verloren; O11 ging met 13-6 onderuit en O12 verloor nipt met 10-9.