Overal waar we komen

Jeugd: Van Hecke droomt van het eerste elftal

Das Phantom

Deze zomer verruilde Jan-Paul van Hecke het eerste elftal van GOES voor NAC onder 19. De verdediger hoopt bij NAC zijn droom profvoetballer te worden te realiseren. De Internetbode sprak met de 18-jarige Zeeuw.

Van Hecke mag zich sinds juni NAC-speler noemen. Hij heeft het vooralsnog goed naar zijn zin: "We zijn nu twee maanden bezig en het gaat goed. Ik ben heel blij met mijn overstap naar NAC. In het begin waren de trainingen wel pittig, maar daar ben ik inmiddels aan gewend. Op voetbaltechnisch gebied ligt het niveau hier een stuk hoger dan bij GOES. Alles gaat net iets sneller. Fysiek heb ik wel een voorsprong, aangezien ik vorig jaar bij de senioren heb gespeeld. Die ervaring komt nu goed van pas." Eind vorig jaar werkte Van Hecke al een stage bij Club Brugge af, maar dat liep op niets uit. Net na de winterstop meldde NAC zich. Twee proeftrainingen en een wedstrijd later kreeg de verdediger te horen dat NAC wel toekomst in hem zag. Het zijn daarom tegenwoordig drukke dagen voor Van Hecke, die ook nog een opleiding volgt: "Ik volg het CIOS in Goes en reis als de vakantie voorbij is iedere dag op en neer naar Breda. Ik moet best veel lessen missen, omdat ik iedere middag train. Vaak ben ik ook laat thuis en moet ik mijn schoolwerk nog maken. Ik heb het er echter graag voor over. Van kleins af aan ben ik dag en nacht met voetbal bezig. Ik wil niets liever dan profvoetballer worden." Via NAC onder 19 hoopt hij de stap naar het eerste te maken: "Ik ga er alles aan doen om een basisplaats te veroveren. Dat is mijn doel voor dit seizoen. Vervolgens hoop ik door te groeien en over een aantal jaar in het eerste te staan. Dat is uiteindelijk mijn droom." Lees hier het volledige interview.

 

Bron:
B-Side Rats, Internetbode
Terug naar overzicht
9 Reacties
0    
Molenschot Loco

Jean Paul... zaterdag avond wat te doen?

0    
Molenschot Loco

Sorry moet Jan-paul zijn...

0    
Bart

Met die koekenbakkers Koch en Mets en Verschueren voor je moet je van goede huizen komen wil je niet beter zijn.
Als die twee er zaterdag in staan dan maak ik rechts ommekeer naar de kroeg want dan voel ik me als supporter niet meer serieus genomen.

0    
Hosternokke

Top aankoop door NAC, met toekomst perspectief. Een Arnemuidenaar gaat nooit opzij.... Noad!

Bewezen op niveau 3e divisie promotie. Ben benieuwd hoe snel hij de stapjes maakt.

0    
Wanny

Mooi, zo'n gast die van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat in de weer is om zijn droom waar te maken. En dan ook nog zorgt voor een vangnet mocht het niet lukken.

0    
Nacdictive

@Bart: ik heb snap werkelijk niet dat een nac supporter zoiets zegt.. Waarom een koekenbakker? Heb je zelf op enig vergelijkbaar niveau gespeeld om zoiets te menen te kunnen zeggen..
Steun je spelers?!

0    
Bart

@Nacdictive: 1:omdat ik vind dat ze er niks van kunnen en 2: ja.

0    
Mikol

@NACdictive: Ken je spelers, dit zou zomaar eens Bart Meijers kunnen zijn :P

0    
Nacdictive

@Mikol: ja idd.. ??

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja